![]() |
Ma ništa, šalju mi novi, ovaj im ne trebam ni vratiti koliko sam skužio... (a nadam se da nisam krivo skužio :/
Aha, možda si me krivo shvatio za ovo: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
...a naručio sam glupost, od 2-3$, konkretnije, radilo se o nekakvom USB 2.0 hubu od 1m, ovog tipa: http://www.airccc.com/media/catalog/...kage-yes_0.jpg |
Imao sam 2-3 takva slucaja, pricekas razumno vrijeme, ako ne stigne, podignes claim i naravno sigurno dobivas jer ti covjek vise ne moze niti protuargumentirati. Ebay onda kasnije to rjesava s njim.
|
Citiraj:
Ako kod itema ne piše da je orginal, ili piše da je neka vrsta kopije ovo ne prolazi jer si ti svjesno naručio takav item i odgovaraš za tu naruđbu, iako je nisi preuzeo. Tako je barem prije bilo, al sumnjam da se puno promjenilo. |
davno sam zadnji put prodavao na ebayu, koliko ono ebay zadrzava novac prije nego se moze dobiti na racun, 30 dana? 45? da li i shipping novac zadrzava?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Svakog prvog u mjesecu uplacuju novac.
|
bok,
ako pošiljatelj meni šalje paket iz amerike sa USPS Priority, to je njihova domaća pošta ? https://www.usps.com/ pa paket preuzima naša pošta, neide kroz ove privatne kurirske službe ? hvala |
Ne ide.
|
Prošlu nedjelju oko 9 navečer uplatio jedan item na ebay.com, ali piše da je lociran u UK i da se šalje unutar 1 dana. 15 min nakon toga dolazi mi mail i status narudžbe se mijenja u shipped!?
To mi se nikad dosad nije dogodilo, kako oni mijenjaju taj status narudžbi, seller nešto naklika i onda se promijeni ili kako? |
A kako drugacije. Odabere da je poslano i to je to.
|
Mislio sam da ide nekom automatikom :)
Znači faca je u nedjelju navečer unutar 15 minuta kliknuo da je shipped iako nema teorije da je tad poslano. |
Stavljeno je za slanje i tad stavi da je poslano a posalju sto prije.
Dosta ih tak radi. |
Uzeo bi sa eBay-a bateriju za Nokia 3310. Dali je netko već uzimao pa da mi preporuči sellera i konkretni item?
|
Uzimo sam ja prije kojih godinu dana, ali china grade bateriju koja me izašla nekih 15kn. Mislim da je svejedno od kojeg, ja sam najjeftinijeg izabro i sve 5. Osjeti se da nije real deal jer nemrem mob držat van struje po tjedan dana ko nekad :D, al za te pare, di češ bolje.
|
Već godinama kupujem sa ebaya i nikad nije bilo nikakvih problema sve do sada. Neki paketi kasne već i po 45 dana. Doduše prodavači uredno napravili refund ili poslali ponovno. Zanimljivo da ponovno poslan predmet došao točno nakon 12 dana dok prvotno poslani nije nikad došao. Jel to netko na pošti krade ili su nesposobno? Također nije mi nikad došla ni jedna knjiga sa bookdepository. Radi se o Deckeru kojeg čekam več 37 dana a sa bookdeposytoria stvari dolaze kroz 4 do 8 dana.
|
pitat cu i ovdje
kupio sam nešto u vrijednosti 200kn na ebayu, platio AMEXom preko paypala i super međutim iz određenih razloga dobio sam refund tih 200kn, pa me zanima dal ja to sad dobivam na AMEX kao umanjenje računa idući mjesec, ili će to stajati na paypalu? pomoć :) |
Ako je vraceno kao refund, pojaviti ce ti se kao uplata na AmEx-u, par dana nakon refunda...
|
Citiraj:
evo ovako izgleda, 14.8. ja platio, 2.9. on vratio :D |
vezano za kupnju itema iz amerike, koliko vidim većina sellera koristi opciju Global Shipping Programa i onda pri kupnji te ebay odmah traži lovu za import charges... dali postoji mogućnost da se to izbjegne ?
hvala |
Mozes pitat selera da ti salje direktno na adresu u rh. Neki hoce neki ne.
|
hvala na odgovoru. samo seller neće :D
|
Ovisno kaj kupujes, moze te ispast jeftinije shipping. Ja sam do sad tri puta koristio za kupovinu i doslo najnormalnije doma. Bez skrivenih troskova.
|
Jel tko dobio ovaj odgovor da paket iz Kine nije došao nakon 40-tak dana.
Citiraj:
|
A kinez bas zna koliko ima na carini paketa.
Krade vrijeme da prodje onaj Expected delivery time. |
Hahaha, prejaki su im odgovori. :D Imaš rok za žalbu tako da neka priča što hoće.
|
A možda ih Jadranka detaljno pregledava; jedan po jedan.
A što je kineza tiče dobije je PayPal dispute, to mu je i bio odgovor. :D |
Da li je netko imao iskustva sa dostavom paketa iz Kine na krivu adresu? Provjerio sam tracking i sve je bilo uredu dok nisam vidio današnji status:
2014-09-05 17:50, CROATIA, Zagreb-Susedgrad, Unsuccessful item delivery attempt Nisam upućen dal je to neki dio normalne procedure "razvrstavanja" (iako mi ne izgleda tako) ili je stvarno otišlo na krivu adresu. |
Malo offtopic...
Cisto da vas upozorim,danas sam primio vec 2 maila sa adrese @e.paypal.com...u kojima pise kao da si provjerim stanje na paypalu,da je doslo do nekih promjena,nemojte otvarat "paypal" preko toga,jer vjerovatno ce neko pokupiti username i pass od vaseg paypala. Pisem to na ovoj temi,jer prodajem preko ebaya,pa predpostavljam da je netko s ebaya(od korisnika naravno) zasluzan za to... |
Ako mislis na ovaj mail, u redu je, otvara paypal stranicu. Provjeri dole pod security.
http://www.pohrani.com/t/1A/Q0/3bPDLZfd/screenshot1.jpg |
Mislim na ovaj mail:
http://www.pohrani.com/t/2x/45/3M91TXx/3.jpg Pretpostavljam da je scam jer dobijem mail kao da provjerim svoju nedavnu aktivnost,a znam da nisam kupovao ništa ili primao nikakve pare zadnjih tjedan-2 i sad odjednom dobivam mail da provjerim...a inače nisam primao takve mailove... |
Izgleda da je ipak scam, sad sam malo pronjuškal. Šifra je već promjenjena, fala :)
|
Proslijedio sam mail Paypalu...dobio odgovor...
Hello xy, Thanks for forwarding that suspicious-looking email. You're right - it was a phishing attempt, and we're working on stopping the fraud. By reporting the problem, you've made a difference! Identity thieves try to trick you into revealing your password or other personal information through phishing emails and fake websites. To learn more about online safety, click "Security Center" on any PayPal webpage. Every email counts. When you forward suspicious-looking emails to spoof@paypal.com, you help keep yourself and others safe from identity theft. Your account security is very important to us, so we appreciate your extra effort. Thanks, PayPal This email is sent to you by the contracting entity to your User Agreement, either PayPal Ince, PayPal Pte. Ltd or PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. Société en Commandite par Actions, Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg RCS Luxembourg B 118 349. |
Pitanje vezano uz tracking, ovo mi se cini najprikladnija tema.
Zadnji update mi je 5.9.2014. 19:58:19 CROATIA 10712 Zagreb PKP Send item to domestic location Dakle sinoc, petak navecer. Rade li oni tu dostavu lokalnim postama vikendom pa je netko ovo eventualno zaboravio updejtat ili cu morati cekati ponedjeljak? |
Paket je jučer otišao na tvoju poštu, no ti moraš čekat ponedjeljak i poštara da preuzmeš paket. Ranije ti ne daju.
|
Ja cu tak i tak morat ic po taj paket u postu jer mi je postar radisan covjek koji samo ubaci zutu cedulju za svaki paket veci od kutije cigareta iako je uvijek netko doma.
Mogao bi probat danas otic tamo ispregovarati da mi ga daju. |
Citiraj:
|
Seru i muljaju.
Moj prica pricu kak je jadan i ima puno paketa pa nemre sve dostavit. Kuzim ja to, al ja moram izgubit svojih 45 minuta da odem po paket za koji je postarina placena i njegov posao je da mi ga donese. http://www.posta.hr/default.aspx?pretpum&tvrsta=mjesto Pretrazis svoj postanski ured tu, ukoliko je sa dostavnim podrucjem, postar bi ti morao sve donijet doma. |
Svog postara redovito podmicujem hladnim sokom po ljeti, a toplom kavom i kolacima po zimi. :-) i nosi mi sve kutije uvijek.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:44. |