![]() |
Citiraj:
25mbit samo internet je 444kn. 2D TV+net 26mbit je 291kn. :lol2: |
Upravo radi toga i imam 2D u kojem je net i telefon, iako telefon rijetko koristim :)
Zašto su cjenik tako napravljen, to nitko ne zna - osim ako ovdje nema nekog iz bnet/vip uprave pa da objasni? :) |
delete...
|
u zadnje vrijeme brzina skidanja mi se smanjila,kad skidam torrente ne mogu surfati i koristiti internet,....formatirao računalo,promjenio kablove,reetirao ruter,....zovem b-net kako bih prijavio grešku i dogovorimo se da tehničar doće vidjeti u čemu je problem,...nakon dolaska tehničara dobio sam odgovor da previše skidam i potrošio sam neku količinu prometa i onda mi je b-net smanjio brzinu....navodno neka pravila ponašanja na internetu(prenosim sto su mi rekli).....mene zanima ako ja plaćam flat internet kakve su ovo sad gluposti oko nekih ograničenja i slično :S ....i sad imam internet sa kojim ako skidam jedan torrent ili bilo što ( sa oko 2 do 10 kbps) ne mogu uopće na internet :S
|
pise u uvjetima poslovanja, zove se fair usage, a imas tu par postova iznad pa provjeri o cemu je rijec.
|
uredu u potpunosti razumijem nakon malo istraživanja i ima mi smisla....zasto mi to nitko nije mogao reci preko telefona nego tjedan dana sam morao potrosit na razgovor sa b net
|
Citiraj:
|
tako je kako je :) dali se zna uopće koliko gb mjesečno mogu skinuti...tj koliki je taj limit?
iako je '1.11 i dalje je stvar ista: ) torrenti upaljeni internet beskoristan..skida se sve kao da sam na 56 k modemu...divno :) bitno da ja plaćam račune za to i tako......o j**** ti b-net.....što mi znači ta njihova brzina kad je u 90 posto slučajeva nikad ni nevidim.... |
Jesi siguran da je do Bneta?
Moguce da imas neki firewall ili slican program koji ti jednostavno ubije vezu dok skidas torrente. Meni se znalo desavati sa NOD32. |
zadnjih mjesec dana konstatno nakon 19 sati dolazi do zagušenja..upload pada ispod 0.30. Lagovi prilikom igranja online igara. Zagreb, Ravnice. Ima li tko slicnih problema?
http://www.pingtest.net/result/71610291.png |
Citiraj:
|
a jesi gledo u konf. od routera da nije firewall uključen ili neka opcija pod web filterima ?
|
vraćao sam ga nekoliko puta na tvorničke postavke...po default ove opcije su jedino uključene:
http://www.pohrani.com/f/f/xa/2gqV50he/1.jpg maknuo sam sad kvačicu od enable firewall pa budemo vidjeli....iako mi nema smisla iz razloga što odkako sam dobio b-net firewall u ruteru je bio uključen i nije stvaralo probleme...thx na savjetu budem vidio danas dali je problem u tom... |
Makni ovaj ip flood detection.
|
Meni je recimo IP flood možda si mogao u postovima iza vidit stvarao probleme ne samo sa skidanje, već i sa cijelim surfanjem jedva sam otvarao stranice nekad mi je izbacio connection timedout ili loudao stranicu do pola, a i u routerovim konf. mi je znao štekat, a to se počelo dešavat od kako su mi metnuli novi firmware do prije tog mi nije bilo nikakvih problema, a ip flood je bio uključen, pa sam skužio da im je on kao što si i sam reko po defaultu uključen pa sam probao prvo firewall isključit i bilo je isto pa samo onda isključio ip flood i skužio da sve poslije tog ide normalno i uključio nazad firewall pošto s njim router kad je uključen nema problema i tako je sad i ostavljeno.
|
sve opet radi normalno od kad su ove 2 opcije isključene,napokon se internet može koristiti uz skidanje torrenta...za sad sve radi kako bih trebalo raditi.
|
Ja sam već desetorici istu stvar napravio i poslije tog najnormalnije radi.
|
Jel ko ima problema s njihovim DNS serverima? Npr desi mi se da mi surfanje radi super, onda npr dok mi se neka stranica učitava prestane DNS radit i djelomično se otvori stranica. Idem napravit refresh nista ne otvara i onda tako po minut-dvi stojim pa proradi... Alternativa je spojit se na VPN od firme i koristit DNS servere od firme ili google dns servere.
|
Citiraj:
|
Imam isto velikih problema sa surfanjem odkad su mi stavili wireles modem, no problem je što kad želim pristupiti postavkama preko IE-a mi traži korisničko ime i pass?! WTF
|
To su ti korisničko ime i lozinka od routera navjerovatnije samo u pass stavi "admin" bez navodnika i korisničko ime prazno to vrijedi ako je u pitanju router thomson twg850-4, ako je epc2425 ima u postovima tu negdje u ovoj temi netko je isto tražio pass za taj pa malo prosrčaj.
|
Citiraj:
|
Prešo ja na normalan B.net, a bio sam na CARNET B-net-u. Pa ovo je dosta lošije makar je down i up isti, pa i ping preko speedtesta. Ali to lagga u igrama, ping velik u COD-u, dugo otvara stranice, pa to je preopterećeno za razliku od CARNET-a.
|
Citiraj:
http://www.speedtest.net/result/2289493651.png |
Ma zapravo, i sad je ok, ali jučer oko 19h+, tj popodne i tako. Užas, sporo otvara stranice, brzina manja, down ok, ali up 5 i više puta sporiji što ne mogu trpit, a i ping je bio 70-110 ms, a sad je 5 ms kako je i normalan, a u 2 ujutro je bilo savršeno. Šta je tako opterećeno da se ne može to riješiti da nitko nema problema u određeno doba dana. Nije u redu stvarno... Ali, sve u svemu ok, samo što treba biti tako 5 ms, 11+/1.2 Mbps 24/7 kao što je na CARNET-u bilo.
|
U zadnje vrijeme kod mene slicna stvar. Kad covjek dodje doma sa posla, malo odmori, pa onda pozelis pogledat koji video ili odigrat online igru ili bilo sta...ne. U teerminu koji vecina ljudi moze koristiti net doma, pa tako i ja, od deklariranih (od 12 - 16 Mb) ja vidim 5 Mb. Naravno, iza ponoci kad moram na spavanac brzina je na punih 16 Mb. I tako redovito...idu mi na qrac vise... Od kad je vip preuzeo bnet sve je gore... Inace korisnik sam cca 4 ili cak vise godina.. Nikad prije problema, tu i tamo ali se to brzo normaliziralo. Ovo sad...nemam rijeci..
|
Citiraj:
|
http://www.bnet.hr/content/download/...lipanj2012.pdf
HAHA, imam 3D paket, 12mb vezu, dnevno pravim do 20gb prometa nekad, mislim u vrijeme velikih tankih televizora valjda ću si priuštiti 1080p film. Baš me zanima krajem mjeseca šta će mi biti sa brzinom... Sramota, kad sam se spojio kod njih n ainternet skidao sam 11kb/s. Prešao kasnije i na TV i na telefon, da bi mi neko pričao o fer skidanju.... |
|
Odkad je to aktualno?! Prije manje od mjesec dana sam si uzeo i wi-fi modem kojeg sam odlučio odmah i isplatiti, tj. razliku od običnog. Gledam i ne vjerujem!
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |