![]() |
Iz mog skromnog iskustva AMIS se nije pokazao bas nesto... kad je trebalo popraviti link koji je stalno pucao bili su spori i na kraju to nikada nisu ni slozili, a kad je trebalo iskapcati zbog kasnjenja u placanju tu su bili tocni i brzi ko svicarski sat...
|
Citiraj:
|
za one koji nemaju "facebook" ili ga imaju ali nemaju amis medju friends.
Danas stavili malu obavijest: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav, zanima me za Amis: jel je istina da su cijene tako niske te da li imaju stvarno tako veliku brzinu?
ako uzmem Amis hoće li mi brzina skidanja biti veća od 1MB ? Paket: Total Sadržaj paketa: 71 tv kanal, usluga snimalice, do 24Mbps/768 kbps* brzine ADSL linije, neograničen internet promet, besplatni pozivi unutar fiksne nacionalne mreže, amisTV prijamnik, web 150 MB, mailbox 200 MB, e-mail adrese 10 Mjesečno (kn) - PDV uključen: 299,00 kn eh sad, jel mogu ja imat 24Mbps u vrapču ? ja imam sad iskon trio (Carnet) i mislim da mi uskoro ističe ugovor... u iskonu imam 4Mbps/256kbps bar mislim. iskon plačam oko 250kn. Link: AMIS Hvala, pozdrav ! |
imat ces 8-12, tak je bar kod mene u vrapcu
|
zašto nije moguče više ?
|
Citiraj:
Ja sam cca 300-400m od centrale i imao sam stabilnih 16-17. a kablovi u kuci su mi koma. Tako da eventualno probaj udavit ove iz Iskona, da kao razmisljas o povecanju brzine, pa da ti istestiraju paricu, pa onda mozes okvirno znati sta mozes ocekivat kod amis-a. |
Citiraj:
sory kaj pitam ali nisam upoznat s ovime, a zelim biti siguran... reko mi frend da postoji caka da preko nekog optičkog kabla spojim i da se poveča brzina, nemam pojma, imam ko kakav prijedog? hvala, poz. :beer: |
Citiraj:
oni otvore vezu i povecavaju propusnost dok veza ne pocne pucat, i prestane biti stabilna, onda se jos malo igraju sa modulacijom, dok ne dobiju stabilnost. |
Citiraj:
a maksimalnu brzinu možeš od iskona saznati, ako budu dovoljno dobre volje da ti daju procijenu ili da baš probaju koliko može maksimalno. |
ja sam kod ludare al na strani od jackovine i nikad preko 10 mi nije
|
Citiraj:
znači ja ih nazovem i pitam ?!? a koga točno, amis ili iskon :D ... |
Da bi vidio koliko ti je kvalitetna linija i do kojih brzina podnosi promet,
trebaš prvo saznati koliki ti je Downstream Attenuation . Da bi to saznao ideš na http://speedtouch.lan/, moraš otići u postavke routera (tamo gdje inače konfiguriraš firewall, mrežu itd.) User Name: Administrator (case sensitive!) Password: Administrator (case sensitive!) Idi na Broadband Connection (lijevo) Pa na DSL Connection (lijevo) Klick-ni na Details (desno gore) upišeš Downstream Attenuation Attainable Rate na svojoj liniji. P.S.-ja sam na pola puta između bolnice i pošte (kod vrtića) i u sign-u se vidi kak je to izgledalo na iskon.DUO usluzi (attainable rate je prema calculatoru bio malo >17Mbps, nova zgrada, nove instalacije, a kak je do zgrade, ne znam, jer je ulica bila u rekonstrukciji nešto prije dolaska u kvart; možda je postavljena nova infrastruktura (!?), tko zna-može se provjeriti). Sad koristim iskon.TRIO. Netrebam podsjećati da na željenu download brzinu treba dodati i bandwidth koji "pojede" IPTV (a danas-sutra korisnici HD usluge će teško moći imati 2 set-top box-a na postojećoj infrastrukturi). |
niš te ne kužim :D
link ti nevalja... |
Koji link?
Za speedtouch? Pa imaš IP adresu u uputama koje si dobio za router od iskon-a. Uglavnom, trebaš otići u postavke router-a i pronaći koliki ti je Downstream Attenuation. S ovim drugim linkom je sve OK. P.S.-upravo click-nuo na 1. link i sve OK i s njim (!?) |
Sad izmjereno: Enter your Downstream attenuation (dB) 27.5 P.S.-To su informativne, približne vrijednosti, ali nebi trebale odstupati više od +/-10-ak % |
Citiraj:
Firefox can't find the server at www.speedtouch.lan. eto, pa ti reci da valja.... |
Ovaj tvoj link ni meni ne radi.
Nigdje nisam natipkao "www." Moraš u iskonovim papirima/uputama od routera imati IP koji ćeš utipkati u FF explorer. Kako ulaziš u postavke routera? |
|
ali nemam ja speedtouch, ja imam bijeloga simensa :D
|
i sad švedski slovenci vraćaju sa 8 na 4 mbps dok te-kom za istu lovu nudi 10 :lol2:
|
Di pise da tkom daje 10mbit i flet za 168kn?hmmm..
|
Citiraj:
U promotivnom razdoblju od 01.09.2010. do 31.03.2011. godine svim korisnicima povećavaju se brzine paketa bez promjene cijena paketa! Paket brzine do 4 Mbps povećava se na brzinu do 8 Mbps. Paket brzine do 6 i do 8 Mbps povećava se na brzinu do 16 Mbps. A u 3. će opet pisat da se akcija produžuje. |
Citiraj:
|
Veće brzine amis 2u1 paketa za istu cijenu sve do 31.03.2011. godine!
Akciju započetu u rujnu ove godine Amis nastavlja i u idućoj godini! Amis 2u1 privatni korisnici u povećanim brzinama paketa za istu cijenu mogu uživati i dalje – sve do proljeća iduće godine! Paketu brzine do 4 Mbps, povećana je brzina do 8 Mbps, a paketima brzine do 6 i 8 Mbps, povećana je brzina do 16 Mbps. U slučaju da linija ne omogućava maksimalnu brzinu, Amis Telekom će isporučiti najveću moguću koju linija može podržati. Zadovoljstvo naših korisnika nam je prioritet! Za sva pitanja o Amisovim uslugama obratite nam se na besplatni info telefon 0800 5010 od 08 do 22 sata ili nam pišite na e-mail info@amis.hr. Dakle potpuno je jasno. E sad hoće li oni nakon par tjedana ipak vratiti na staro.....poučen iskustvom u ovom shitholu od države.... inače imam dobro iskustvo s Amisom.....općenito govoreći jelte T-Com---10-ka flat s ugovorom na 12 mj ispada 260 kn mj tak da sam se zaj...isprika....ali opet 4-ka je 160 kn mj http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/int_adsl.asp |
Na T-com moras dodati i telefon, koliko ja imam info nece vise vracati brzine nego ce ostati takve. Otkad sam dobio novi modem moja ocjena usluge je 5, udaljen sam 2.2km od centrale i imam efektivnih 7.5mbita.
|
Efektivnih znači poslije ili prije televizije?
|
Citiraj:
|
Jel zna tko jel postoji kakva vijest ili planovi o ukidanju ovih prokletih disconnectanja svaka 24 sata. Tako mi je tako počelo ići na živce, pogotovo zbog IRCa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |