![]() |
Mislim da ti to vise ovisi o kolicini prodanih stvari,nego o vremenu
|
Citiraj:
Od njega mi stvari dolaze cca od 6 do 15 dana, tako da sam s njim najviše zadovoljan, te sam mu to rekao mailom, s obzirom na pouzdanost, i ako je negdje 2-3$ jeftinije, ja ću uzet kod njega. A on mi je na to rekao, da ako nađem nešto što je FS i jeftinije od njega, da će on osobno od te osobe uzeti proizvod i kad mu stigne, prodati meni za 0.01$ više. :chears: I da, zaboravio sam napomenuti - lik je stvarno OK i ima mozga, bez da sam ga tražio, na stvar koja dođe 19$ - na paketu je napisao da je vrijednost 7$, tako da sve pohvale. |
Citiraj:
Mislim da si ga krivo shvatio, pitao je kako doći do free listinga kao prodavač, a ne prodavača sa free shippingom. |
Citiraj:
free i novčani limit još nisu povečavali @Don Kihoty još nisam vidio da neki lik ima toliko ocijena kao ovaj lik što si linkao, bolesno |
Citiraj:
Ovaj lik je špiza skroz. Ima čudo pizdarija, sve free shipping i lik shippa iteme za 10min nakon što si platio. To još nisam vidio :D To je brijem neko skladište sa 2000kineza koji rade ko mravi tamo :) |
Citiraj:
|
I ja sam šokiran svojom zadnjom narudžbom s ebaya, poslali mi 16.07. jutros stiglo! :D 6 dana???? Nevjerojatno, brži od edigitala! :D
|
Citiraj:
|
:lol2:
Tip sve šalje via AirMail - i to free. Pitanje je dali on ima čajnize koji mu sve te stvari i proizvode, slažu itd, ali pakiraju sigurno, jer ništa ne dolazi u originalnom pakiranju, tipa Wii2HDMI - nema blister pakiranja - samo spužve i kuverta. |
Momci, sad malo kopam po purchase historiju, i sjetim se da mi rechargable baterije još nisu stigle, makar su trebale prije 3 tjedna. I idem trackat, i vidim ovo:
http://i.imgur.com/BK0pyZ2.png Znači, kod nas su u pošti već mjesec dana. Ja nisam nikakvu obavijet dobio, ništa? Možda je poštar zvonio kad me nije bilo, a nije ni ostavio žuti papirić? Što mi je činiti? |
odi na postu sa trackingom,i pitaj, + isprintaj taj SS ,da te ne odjebu
|
Citiraj:
Ništa, hvala! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i cuvaju,nemoj da te mazu, neko je to jamia to ti ide tako da postar kad dobije preporuke,dobije i popis preporuka na a4 papiru,sa brojem posiljke i sve...neko je mora tu tvoju potpisat da je predignuta te on potpise tamo u posti,da je preuzea toliko i toliko preporuka tog i tog tracking numbera tog i tog radnog dana... sreca pa kad posiljka ide trackingom, svaka osoba koja "nasljedi" tu posiljku se mora potpisat da je i preuzela...tako da se ukoliko dodje do gubitka moze utvrditi koje zadnji imao u rukama |
Web, vrati dukate!
|
Kako na iOS appu pribacit valutu u Eure (evre :p ) jer mi je u USD a to ne zelin.
|
Dogodilo se i to, lik je podigao case protiv mene tvrdeći da mu nije stigao paket od 40$ + 28$ šipinga. Da pišem kući propalo ili ima neke nade da ebay presudi u moju korist.
Poslano bez trackinga, a poslao sam mu i dva računa jedan sa trackingom jedan bez i on odabrao bez + u oglasu piše da ne odgovaram za iteme poslane bez trackinga. Od pošte imam samo račun na kojem piše 150 kuna (što je 28$) i gdje piše da je poslano u ameriku. |
Pokušaj to staviti pod case.
A ne znam kako, koliko teško šalješ ali ja sam u pošti slao u pismu mobitel i koštalo me preporučeno do Kine 67kn (ukupno 215g). Iznad 250g a do 500g je oko 130kn i preporučeno s trackingom nije toliko skupo (makar za lakše). Baš šteta ako izgubiš. Mislim da kupac mulja. |
Citiraj:
|
Sad sam skontao tek da me jel lik samo kontaktirao i da mu nije došao paket, ali novi sustav ebaya za kontaktiranje prodavača nakon izvršene transakcije automatski otvara case.
Malo sam istražio po netu i ne nađem da je neki seller dobio case ako nije poslao sa trackingom. edit: opa, sad vidim da je lik otvorio case na 47. dan, ne znam kako je to uopće moguće ali zvući obećavajuće |
Case se moze otvorit 30 dana nakon krajnjeg predvidenog datuma dolaska.
|
a jebote, znači ipak pušing rođo
kad su to uveli |
Ima vec pola godine sigurno, mozda i vise
|
evo da obavijestim kako je prošlo, lik je zatvorio case i dao pozitivan feedback, izgleda da je stiglo
|
Molim vas za savjet oko ovog slučaja.
Stigao mi je item iz UK-a, vrijednost 16USD, item je poslala firma koja ima 99,8% pozitivan feedback na tisuće proizvoda. Sam item je stigao oštećen, pun udubljenja i ogrebotina koje su znakovite za rabljenu robu, a ne za oštećenja prilikom transporta jer je poslan u finoj kutijici za zaštitnom spužvom unutra. Ovo stoji u descriptionu: Citiraj:
Napisati im u poruci sve šta sam ovdje napisao (mogu im i slike poslati) i čekati da mi kaže da pošaljem item nazad u UK (cijena slanja je 60-ak kuna, 250g+) i očekivati da će mi refundirati moju poštarinu i poslati novi item (za kojeg sumnjam da će biti kvalitetan i zadovoljavajući). Ili se dogovoriti da ja ništa ne šaljem i da neka pošalju novi item? (Ili se praviti blesav i napisati im nakon nekog vremena da item nije stigao...što jest kurvinski, ali i ovo je kurvinski od njih jer su znali i vidjeli šta šalju...) Hvala unaprijed ;) |
Ukoliko nije poslan preporuceno reci da nije stigao i kada vrate love daju pozetivan feedback.
|
Citiraj:
|
Sacekaj jos 5 dana pa mu se javi.
|
Jesu kome zapele posiljke iz Njemacke? Navodno da je neki problem sa postom iz Njemacke. :stoopid:
|
Meni evo došle dvije kroz dva tjedna, svaka za 6 dana.
|
Donekle je vezano uz temu, ali vjerojatno će netko znati. Čime pouzdano provjeriti SD karticu?
Na aukciji sam došao do "Authentic" Sandisk Extreme Pro 64 GB (95 MB/s) Seller švabo, a kartica došla iz Kine. Prvo što mi smrdi je to što je Extreme Pro napisano na kineskom, a barcode je otraga niže rezolucije nego što je to uobičajeno. Testiram sad sa H2testw, no trebao bi mi još barem jedan pouzdan alat za provjeru provjere. EDIT: CrystalDisk Mark isto odradio. 20 MB/s read i write. Smijeh Lekcija da se ipak izbjegne kupovina SD kartica, makar bile oglašavanje kao "Authentic", pa i od strane 100% rated sellera kao u mom slučaju Seller: http://www.ebay.com/usr/mch6?_trksid=p2047675.l2559 |
Citiraj:
1. Čekaj do isteka 30 dana nakon datuma slanja i pravi se glup da nije došlo (ukoliko se ne radi o preporučenoj pošiljci, tj ne traže potpis u pošti) 2. Pošalji sliku prodavaču direktno i traži refund, ukoliko odbija otvori case i refund je zagarantiran (znam iz iskustva, od 2008. ponavljam istu šemu) |
Citiraj:
Edit: A obavio si vec |
Citiraj:
|
Ma onaj moj Kinez predobar.
Sve što pošalje stigne unutar 6-10 dana. Na sve napiše "šta je" na pošiljci uz random cijenu. Naručio 5 satova za 90kn, na pošiljci piše da je cijena 7$. :) I mogu reći da su čak i OK za "čajniz" satove :) Primjer Naravno, kada se pobliže pogleda, vidi se da paint job nije najbolji, i da unutarnja tri prstena ne služe ničemu osim za vizualni dojam, ali za te novce - ma boli me đoka. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pisao sam selleru (jer pored ovog itema naručio sam još jedan i oba su stigla zajedno, ovaj drugi je sasvim OK, tvornički zatvoren sve glanc novo) i rekao da je jedan stigao, drugi nije, on je odmah odgovorio da nema frke, neka sačekam još par dana pa se javim, ako ne stigne on šalje novi ili refundira. Tražit ću ovo drugo jer nemam volje da se zajebavam oko takvog problematičnog itema, da je valjalo i da su imali na stocku valjanu robu nebi ni došlo do ovoga. I općenito od sada svaki item koji je oštećen, loš, nefunkcionalan ide na istu shemu. Nema potrebe za grižnjom savjesti jer u startu su znali da...APP... :) |
Pazi sad situaciju.
Pošaljem liku poruku na ebay da je kartica fake i da sam razočaran što je seller sa 100% ratingom to dopustio. Odgovara on meni da je kartica 100% authentic i da ako želim povrat love, da mu je vratim natrag. Odgovorim ja njemu na to da sam razgovarao sa SanDisk podrškom, da su ustanovili da je kartica fake i da mi preporučuju da tražim povrat sredstava, a što se slanja tiče, želim da mi da napismeno da snosi sve moguće troškove i sankcije ako se kod tog slanja njemu dogodi da netko otvori paket, ustanovi da je fake i meni naplati kazna ili me se optuži za raspačavanje krivotvorene robe... Zasad još nema odgovora, pa me zanima kako da se ovdje postavim. Da direktno radim dispute na Paypalu i stavim dokaze (listing, slike, mail od SanDiska) ili da otvaram nekakav case na ebayu ili da se natežem s njim dalje, no ne znam što bih mu više rekao? |
Bas jucer posaljem poruku kinezu da mi je posalo krivi/losiji item (popraceno slikama i svim detaljima od kupeljnog vs reklamirno) i lose kvalitete (jedna zica odlemljena - mogu je ja zalemit ali komplet item je tako slampavo napravljen da me strah to uopce ustekati u komp) i Kinez nista ne odgovori nego dobijem mail "your item was shipped today..." ?
Sad ja mogu cekat taj item ali kako uopce znati jel ga poslao ili samo napisao da je posalo. Sta sad ? Cekati pa ako stigne stigne ako ne nisam imao srece ili se racunaju dani za feedback ponovo od sad kad je "poslano" ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32. |