![]() |
Jedan clan ceka da mu stigne oprema, vjerojatno ce se javit kad proradi. :)
|
Polako...:D
VDSL2 modem :zdero: Technicolor(Thomson) TG788ivn http://www.pohrani.com/t/36/qL/16rBF0jl/dsc0049.jpg ---- http://www.pohrani.com/t/3f/hD/2djSVLdi/dsc0050.jpg |
Citiraj:
|
Samo da još daju da se može prebaciti na VDSL ako si pod ugovorom :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja namjeravam produziti ugovor ovih dana i receno mi je da nece biti nikakvih problema s prebacivanjem na nove usluge tipa VDSL ili eventualno optiku kad dode u moj kvart.
|
Citiraj:
Dobivaš li nešto? Meni ugovor istekao prije više od dvije godine, ne produžavam da u svako doba mogu otići ako će biti povoljnije/kvalitetnije ponude. A meni barem nisu ponudili ništa za produženje, pa ne vidim čemu da se vežem. |
300kn popusta odmah, 300kn za 18. mjeseci. dakle 600kn popusta u 24 mjeseca sto je otprilike 4 besplatna mjeseca koristenja, 168kn mi je mjesecni racun.
nisu niti mene zvali ili tako nesto, nazvao sam SZK i pitao sto nude ako produzim. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, zašto Amis tolko škrtari na upload brzinama...kaj je problem stavit 2 Mbps? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Max za Amis je 1mbit uploada? Da li to to znači kaj pišete?
Jer meni je upload 1.36mbit i mojem zadovoljstvu nema kraja po tom pitanju! |
Citiraj:
|
meni zakuca negdje oko 130 i to mi je max što ide...
|
@Bono
Ovo je speedtest http://www.speedtest.net/my-result/3137797465 A u torrentu oscilira 154 do 157kb. |
Inace teoretski maximum ADSL2+ je 1.4mbita, ti si se najvise priblizio tom maximumu. Ja sam na 2km od centrale max imao 0.9mbita upload.
|
Neznam na kojoj sam udaljenosti od centrale i di je uopće centrala, ali da, parica i sve popratno je očito mrak jer ni sa jednim operaterom nisam imao problema oko kvalitete i kupljene brzine do tu i tamo ako je router manevre imao, a sa Amisom su tek brzine postale divota.
|
a jesi ti siguran da ti centrala nije u podrumu? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Amisova optika stigla do istočnog ruba Prečkog, danas sam ih vidio kako kopaju :D
|
Amis obicno ne kopa, provlaci optiku kroz postojecu DTK mrezu, jesi siguran da su to amisovi kooperanti, jesi ih pitao.
|
Jesam, naravno. Ekipa je bila u kombiju na pauzi, a ja pokucao na prozor :D. Provlačeno je kroz postojeću, ali je bilo i kopanja.
|
|
Kome treba optika s takvom brzinom :)
|
Awwwwww. Ja bi, ja bi :D
Daj reci da je to najsporiji paket :P |
Citiraj:
Nego, kad će krenuti više ti VDSL paketi? |
Al zato skidam po 3MB/s hihi ^:D
Da na VDSLu je sada ping dosta veci za razliku od adsl2+ di sam imo prema cixu 13-14 ms, sad je ta vrijednost dupla ;te oko 40-50ms(kod drugih IP-ova di je bio ping 20ms). Citiraj:
Parica(tj parametri u ruteru) mi se pogoršala 200% ali veza je stabilna. Sam ruter više nije božično drvo kao prije....donekle. Lampice su sad malo prigušene.:) |
Na mom je do amisa i u cixu 7ms tako da je to skoro duplo losije, naravno radi se o 8mbita paketu. Kad masovno krene VDSL i optika Amis ce se opet vratiti na vrh operatera u hr po brzini.
|
Citiraj:
|
Ja sam na amisu od kraja 2004e kad su imali problema gdje je download isao i 10KB/s, ali od pocetka 2005e vise nije bilo apsolutno nikakvih problema. Ukupno je bilo 5 prekida u tom razdoblju od toga je jedan bio zato sto je bager potrgao optiku na Jankomiru. Ja sam isto zato na Amisu, ne da mi se uopce komunicirati s korisnickom sluzbom, a to ovdje ne moram kad sve radi.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |