![]() |
Hm zanimljivo, tak šta još nisam čuo. Da staviš npr. 133 pa ga ploča skine na 100 to bi razumio ali da pa prihvaca i vrti na nepodržanih 133... Zanimljivo.
Predložio bih ti možda i da probas swapnut proc (ako vec nisi) radi testiranja mem kontrolera, znam da sam citao nekaj slicnoga vezano za OC, da je ekipa kod previse forsanja voltaža znala degradirati mem kontroler jer je on osjetljiviji od core-ova. S tim da to je bilo vezano za Sandy i Ivy Bridge tako da upitno koliko se moze povuci paralela sa tvojim slucaje... I obicno su simptomi da ram ne radi na deklariranoj brzini nego ga se mora skinuti na sporiju (ili najcesce ne radi uopce kak treba više). Dok je kod tebe obrnuto, ti si postigao na neki nacin OC memorije :D |
Citiraj:
Da, procesor sam zamijenio ... sve sam komponente zamijenio u stvari, tako da je jedina preostala karika sama matična i RAM modul(i) |
Citiraj:
Ne sjećam se baš dobro, ali mislim da je to A64 (S754) prvi uveo na desktop tržište. Intel je mislim debelo kasnio, uveli su IMC tek 2008-e. Neka me netko ispravi ako sam što fulao. Prije je MEM kontroler bio na mislim NB-u....ugl u chipsetu. |
Citiraj:
PS: Da li slucajno ima tko za prodaju GF 3 TI 500/Ti 200 ? Poslano sa mog SM-G980F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
@Trekkie : Da vrlo cudno. Mislim ako radi bez errora i ludorija sa 133 modulom neka stoji tako, kaj te briga. Ali ako je prije radilo sa 100tkama onda definitivno nekaj zajebava i odlazi... Kako god bilo, ti bi definitivno trebao vrebati backup maticnu s obzirom da ti je uz specke konfe bitno i koji model ploče je unutra. |
https://i.postimg.cc/jwQHZLqH/IMG-20210405-183808.jpg
https://i.postimg.cc/jnxz9tCG/IMG-20210405-191942.jpg Ovo iskopah doma. Napravili ste mi gušt ovdje pa rekoh idem složiti ovu P4 mašinu, ali nema slike na ekranu... Onda sam krenuo na ovog Athlona ali primjetih 5 napuhanih 1500uF kondića na MBO pa sam odustao od zezancije, barem za sada :D Gore je AXDA2600, a na P4 je ako me sjećanje dobro služi neki Northwood koji je svojevremno plaćen preko 3000kn. |
3 privitaka
Kad ste već sa grafama krenuli, evo par primjeraka koji se po kutijama smucaju. Asus 9800GT i Saphire HD4870 nažalost pokojne, al se 7900 Golden Sample još okej drži. Vent se skroz zapeko u nekom trenu života tako da je neka pizdarija gore ovog trena tek tolko da nije pasivka samo :D
|
Odličan mi je ovaj "industrial" look na ovim Gainwardicama. Šteta za ostatak što su pokojne ali nisu loše ni za "tapetu"...
Btw neces vjerovati ali konačno sam jučer uspio isprobati onu Tnt2 koji si mi dao prije pola godine skoro. Sve me sram koliko mi je trebalo :D Ali mogu ti reci da dela super, jedino vent rokce malo pa cu ga morati raskopati i vidjeti dali samo traži podmazivanje ili bude potrebna full zamjena i možda neka franken-metoda. But it lives ! |
1 privitaka
Citiraj:
Citiraj:
|
Ma DFI "strvina" je zakon :D
Zamisli uzeti 4 razlicita LANParty modela tako da je svaka ploča u razlicitoj color shemi, pa ih sloziti u stilu Andy Warhol-a i uokviriti na zid. To bi bilo "do jaja" :goood: |
Za tom zeljenom LanPartycom gore sam slinio. Para nije bilo, ali preporučio i ugradio dobrom prijatelju u komp kad je kupovao novi. :D Tad je bilo još uvijek da je jedan C2D E6750 bio jači u gamingu od Q6600. Još nije bilo G0 quad revizija i fakat je clockani E6750 davao više FPSa u cod :D
|
2 privitaka
eto još jedna moja Dfi Pro875 sa groblja u podrumu (nažalost davno preminula) a tu je i kolekcija agp za "rudarenje" :roller:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali... Budući je tad budžet bio tanak, furao se socket A nForce2, no uspio sam nabaviti (posuditi i zaboraviti vratiti firmi :D ) Promise Ultra 133 TX2 IDE kontroler pa je to ferceralo do jaja :) Inače kad smo kod toga, taj Promise kontroler imam dan danas. Iako vjerojatno ne vredi ni pišljiva boba niti imam kamo s njime. |
Citiraj:
|
Ja se sjećam samo da je trebalo biti dr nauka da se poštela RAM da radi kako treba na DFI pločama, sjećam se da je na njima RAM bacao greške ili čak BSODe ako ga samo ubaciš i load optimized defaults. E sada o kojem socketu/chipsetu je bilo riječ se ne mogu sjetiti. Baš mi je ostalo u sjećanju da su 2-3 frenda/poznanika muku mučila da ih natjeraju da rade stabilno, ali su se OCale ko mutave.
Ja sam u to vrijeme zbog toga radije birao lošije Abit i Epox ploče. I iz tog doba se isto sjećam da su MSI ploče bila noćna mora koju nisi želio ni najgorem neprijatelju. :D Prvi su imali LED dijagnostiku (one šarene LED lampice, ne display kao današnje ploče). Kako su se oni iskobeljali iz toga...neznam. Propale su tada kvalitetnije firme, a MSI i danas tuče pun gas. |
Mislim da se MSI izvukao jer osim za sebe štanca i za druge (mali mozak neće da se sjeti), kao šta danas radi Foxcon ...
|
Citiraj:
|
3 privitaka
Evo jedna 8800 GT od Gigabyte-a u kombinaciji DFI X38 i Q9550. Glasna i zagrijana u pm :beer:
Privitak 23670 Privitak 23671 Privitak 23672 |
2 privitaka
Citiraj:
Više IDE konektora sam prvi put sreo dosta kasnije kad mi je pod kramu u jednoj kanti došla Chaintech 9EJS1 skup da dost opreme, i lepi zeleni okrugli IDE kabeli i front panel sa POST ekranom i dodatnim kerefekama. Imam samo ovu mutnu fotku jer sam se rješio toga prije koju godinu, radio sam s478 build, al htio sam 800Mhz FSB za Preškota, SATA support i više RAM slotova, tak da je ovo bilo višak na kraju. Još mi je panel osto doduše, bar USB portove mogu koristit :P |
Možda griješim, ali dvije optike, odnosno dva DVD-RW pogona su i danas standard ... osim možda u onim ekstra malim kompovima, u kojima jednostavno nema mjesta.
|
Kakva optika u današnjim kompovima? :D
|
Danas bi prije reko da ekipa gravitira prema 0 optika :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prvo CD-ROM + CD/RW kombinacija, pa DVD-ROM + CD/RW, da bi došli do DVD/RW + DVD/RW s Lightscribeom :D Mislim da je prošlo preko 10 godina otkako sam zadnje vidio da netko ima dva optička pogona u kanti. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Aha, a još kad skužiš da već godinama nemaš niti PCI slotove niti IDE konektore na MBO :-)
|
|
Citiraj:
|
Am386DX40
Ma ima sve, ali isao sam isprobati jel uopce radi, u dijelovima je izvan kucista 20+ godina |
Joj baš takvu 40ku sam ja imo, sječam se i šarenog BIOSa. Taj board je kod Trekkia završio u nekom trenu ak ga je ikad osposobit uspio.
|
Citiraj:
Ali ne, nisam je bacio ... koliko me pamćenje služi, završila je kod kolege Roy-a :goood: |
Citiraj:
Danas-sutra ako/kad se otvori Jakuševac bio je jedan lik sa čipovima za te stare ploče pa gulim koljena da ih bude opet nosio i da nađem čipove za keš pa zamijenim ove koji sad javljaju grešku na toj 386. A i da mi stignu ovi Dallasi pa da krenem slagati onu 486icu, našao sam lijepo staro 486 kučište za nju i samo da nađem 5,25 floppy da bude komplet. |
Ima netko 386 procesor? S druge ploce mi je..nestao
https://i.ibb.co/dmKpZPD/IMG-20210407-222340.jpg |
Jedno pitanje koje sam već postavio svojevremeno ... Da li netko ima (ili zna gdje kupiti) PCI WiFi adapter kit?
|
1 privitaka
Trebaš pci wi fi karticu?
Imam ti tak nekaj |
Citiraj:
Reci, to prodaješ, poklanjaš ili mijenjaš? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:29. |