PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

spawn 15.10.2013. 02:37

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2475304)
Imam jedan IP3gs za sanirati. Puknuto staklo. Mob radi normalno, funkcionalan je u potpunosti, touch reagira.
Znaci trebam staklo, digitizer koji je zaljepljen za staklo?
Koliko je tesko odvojiti kromirani okvir od stakla? Ili da uzmem i njega, da se ne zahebavam sa odljepljivanjem?

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2475306)
Jednostavno je odvojit krom, a za sve ostalo bi reka da ides na kombinaciju u kompletu, bez kemijanja...

Krom okvir se ne odvaja od stakla. Staklo/touch je zalijepljeno na plasticni nosac zajedno sa senzorima,zvucnikom itd. Krom je zalijepljen za donji dio iphone-a.

Citiraj:

Autor coconut (Post 2475313)
Mogu se odvojiti, ali su zalijepljeni nekakvim silikonom pa moraš malo grijati fenom. Imaš na youtubu kako to napraviti.
Najjednostavnije je nabaviti komplet staklo/touch. Samo spojiš 3 flat kabelića i riješen problem.

Staklo s touchom je uvijek zalijepljeno zajedno. Ovo sto ti opisujes je vjerojatno odljepljivanje od plasticnog nosaca. Cisto da ne bunimo covjeka ;)

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2475329)
Ovo, što ti coconut kaže, je najjednostavnije. Košta desetak eura i brzo se zamijeni.
Odljepljivanje razbijenog stakla, pa lijepljenje nazad je mukotrpan i pipljav posao.
Sa kompletom ti treba 10 minuta max, za zamjenu.

Komplet staklo zajedno s nosacem je cesto uzasne kvalitete jer se na nosac stavlja i srot senzor i srot slusalica i srot metalni drzac istih. Inace se staklo odlijepi u par minuta obicnim fenom,ako nemate drugi alat. Ako vam se bas ne da,moze i komplet ali treba imati na umu kvalitetu.

spawn 17.10.2013. 02:54

Malo dojmova o ios 7.0.2.
Najgori OS ikada. Prvo,multitasking je smece. Pisem u tapatalku ili browseru nesto,prebacim se na sms da odgovorim nekome,vratim se i sve se refresha izbrise tekst i sve moram ispocetka. To ni wp7 ne radi jbt.
Drugo,u email appu trebas dvaput procitat mail da bi ga oznacio procitanim. Iritira jel stalno javlja danimas mail,kad udjes u app,ono isti mail kojeg sam vec procitao.
Imenik,udjes u zadnje pozive ili imenik i nakon animacije promijeni mi ime u imeniku i ja stisnem pogresnu osobu jer se presporo mijenja ime. Uzas.

Baja 001 17.10.2013. 02:57

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2479440)
Malo dojmova o ios 7.0.2.
Najgori OS ikada. Prvo,multitasking je smece. Pisem u tapatalku ili browseru nesto,prebacim se na sms da odgovorim nekome,vratim se i sve se refresha izbrise tekst i sve moram ispocetka. To ni wp7 ne radi jbt.
Drugo,u email appu trebas dvaput procitat mail da bi ga oznacio procitanim. Iritira jel stalno javlja danimas mail,kad udjes u app,ono isti mail kojeg sam vec procitao.
Imenik,udjes u zadnje pozive ili imenik i nakon animacije promijeni mi ime u imeniku i ja stisnem pogresnu osobu jer se presporo mijenja ime. Uzas.

Men najvise zivcira spotlight i redovit krivo odaberen radi animacije. Isto tako taj refresh je nemoguc. Nisan skuzio za sta sluzi background app refresh jer mi uredno ucitava kad otvorin twitter, facebook, anydo i sl... Sta refresha ako nije sve spremno? Task switcher je uzas pogotovo s ovim previewom kad vidin crnu aplikaciju :smoke:

Mileni 17.10.2013. 12:59

Ja nemam problema sa refreshanjem aplikacija, sve uredno radi u pozadini. No mail klijent je uzasan kako je bruno vec opisao. Sinkronizacija maila sa mog maca je nepostojeca. Ako procitam mail na macu, na iphoneu nije oznacen kao procitan. Barem nekih par sati, iako je postavljeno da provjerava mail svake 3min.

Task switcher je cisti eye candy kao kid nekih androida. I nema nikakvog smisla. Puno je bolje gasenje aplikacija nego prije, no sve ostalo je zivi uzas naspram prijasnjim stanjem. I nije stvar navike, vec jednostavno je nepraktican. Ne treba mi preview cijele aplikacije u task switcheru. Nikako.

Safari je druga prica... Od najbrzeg i najstabilnijeg mobilnog browsera ostao je epitet samo ovog prvog. Rusio mi se u beta fazi sedmice sto i ne cudi. No rusi se ponekad i na 7.0.2. Nije cesto, ali iritira, jer u 3-4 godine ne sjecam se da mi se ikad srusio!

Ocito ce potrajati dok ne srede ovu sedmicu. No misljenja sam da ju nisu morali ni izbaciti dok ne ispoliraju sve sitnice. Njihova najveca prednost naspram konkurencijom je bila stabilnost i fluidnost. Ako ovako nastave izgubit ce i tu jedinu prednost uz ekosistem koju imaju.

rak21 17.10.2013. 13:01

Vjerujem da OS trosi previse rama sam za sebe pa ostane premalo za aplikacije u pozadini sto rezultira time da app switch tj multitasking ne radi nikako.. Na iOS 6 sam komotno mogao vrtiti u pozadini vise aplikacija a sad se skoro sve refresha i multitaskinga kao da ni nema..

iphone 4s..

Baja 001 17.10.2013. 13:07

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2479591)
Vjerujem da OS trosi previse rama sam za sebe pa ostane premalo za aplikacije u pozadini sto rezultira time da app switch tj multitasking ne radi nikako.. Na iOS 6 sam komotno mogao vrtiti u pozadini vise aplikacija a sad se skoro sve refresha i multitaskinga kao da ni nema..

Upravo to san i ja pomislio, i vec san pomalo frustriran jer me posjeca na 512MB modele (4i4S) a odlicno je radio na iOS6. Druga stvar je sta neke animacije zapinju. Katastrofa s obziraom kako je fluidno na iOS6 bilo. 5S nisan jos dobio da vidin stanje, ali opet je RAM na udaru...

Mileni 17.10.2013. 13:13

Kod mene je u pitanju iP5. Sve radi fluidno kao i prije.
Kod zene na iP4s nisam vidio ni malo laga, no ok, nisam se nesto previse ni igrao sa njenim mobom a ona koristi svega par aplikacija, nije neki heavy user.

Baja 001 17.10.2013. 13:16

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2479603)
Kod mene je u pitanju iP5. Sve radi fluidno kao i prije.
Kod zene na iP4s nisam vidio ni malo laga, no ok, nisam se nesto previse ni igrao sa njenim mobom a ona koristi svega par aplikacija, nije neki heavy user.

Jesi siguran, kad ides pribacit app pa listas osjetno zapinje ali ne uvik (valjda dok loada), kod starijih modela jos gore. I sta je najgore je kad mi udje u app i ostane kao slika od prije, ali ureno resetira (imenik je najcesce sta vidin).

Mileni 17.10.2013. 13:18

Evo taman isprobao. Upaljeno je preko 30 aplikacija sigurno. Nema laga niti zastajkivanja bilo kakve vrste. Snimim ti video ako ne vjerujes. Ali nisam napravio upgrade preko OTA, vec cisti restore. Mozda je fora u tome?

Baja 001 17.10.2013. 13:19

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2479608)
Evo taman isprobao. Upaljeno je preko 30 aplikacija sigurno. Nema laga niti zastajkivanja bilo kakve vrste. Snimim ti video ako ne vjerujes. Ali nisam napravio upgrade preko OTA, vec cisti restore. Mozda je fora u tome?

Jesan sve po PSu. Nije uvik to je kljuc, meni isto radi nekad odlicno a nekad trza, jednostavno njje fluidno.

rak21 17.10.2013. 13:49

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2479608)

Ne radi ti 30 aplikacija nego mozda 3.. To sto ih vidis u app switcheru ne znaci da rade, tu je samo popis zadnjih koristenih. Prije ucitavanje 3 aplikacije nije dolazilo u obzir, sve je radilo u backgroundu kako spada. Sada se iz safarija prebacim na facebook i ka dse vratim u safari; sve loada ponovno..

Nisam mislio da cu to reci ali prebacio bih se na 6 istog trena da mogu. Koristio sam iOS7 od bete2 i jos na pocetku mi nije legao dizajn. Preko toga sam i presao, navikao se ali sam rad iOS.a 7 mi se ni najmanje ne svida. Pogotovo s obzirom na to njihovo supacenje s ramima i memorijom opcenito

Mileni 17.10.2013. 14:05

Safari radi uzasno, to sam vec i sam rekao. Cak i back/forward ponovno ucitava stranice sto prije nije bio slucaj. Jednako tako se ponasa i Safari novi na OSX-u. Ukratko - uzas.

Jedino sto preostaje je cekati na patcheve da to rijese. I nikako se ne mogu oteti dojmu da su iOS7 izbacili cisto da izbace nesto novo. Da ima par gluparija mogu shvatiti, rijesit ce se. No nije samo par gluparija i definitivno je tu problem u previse sitnica koje prije nisu postojale.

rak21 17.10.2013. 14:21

Slazem se, iOS7 je totalno nepotreban, bolje da su radili na njemu i izbacili ga za iohone 6 koji ce dobiti veci ekran pa bi to sve imalo vise smisla. Eto nam viste na ajfonu..

poltergeist 17.10.2013. 14:37

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2479590)
Task switcher je cisti eye candy kao kid nekih androida. I nema nikakvog smisla. Puno je bolje gasenje aplikacija nego prije, no sve ostalo je zivi uzas naspram prijasnjim stanjem. I nije stvar navike, vec jednostavno je nepraktican. Ne treba mi preview cijele aplikacije u task switcheru. Nikako.

Upravo to. To je takav gimmick napravljen zbog pritiska forumasa, blogera, tweakera i ekipe koja u biti nema pojma o designu i funkcionalsti. Korisnik nema apsolutno nikakvu beneficiju od previewa aplikacije a cijeli multitasking se sada cini cluttered/pretrpan. Ne moze me nitko uvjeriti da je lakse prepoznat aplikaciju po screenu nego po ikoni. A najgore od svega je sto sada vidim 3 aplikacije u multiaskingu, naspram 4 u iOs6.

Mozda je na iPadu drugacije iskustvo, ali sto se tice iPhona totalno ne potrebna stvar.

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2479650)
Eto nam viste na ajfonu..

Dobro, sad si ga pretjerao. Os je vani mjesec dana.

Baja 001 17.10.2013. 14:46

1 privitaka
Citiraj:

Autor poltergeist (Post 2479666)
Upravo to. To je takav gimmick napravljen zbog pritiska forumasa, blogera, tweakera i ekipe koja u biti nema pojma o designu i funkcionalsti. Korisnik nema apsolutno nikakvu beneficiju od previewa aplikacije a cijeli multitasking se sada cini cluttered/pretrpan. Ne moze me nitko uvjeriti da je lakse prepoznat aplikaciju po screenu nego po ikoni. A najgore od svega je sto sada vidim 3 aplikacije u multiaskingu, naspram 4 u iOs6.

gasenje je bolje, ali fali pribacivanje pisama i screen orientation lock. To nikako ne mogu prizalit. Sta se tice previewa aplikacija kakva mi korist kad dobijen prazan ekran.

Privitak 12486

A ti blogeri i avioni nemaju pojma, skupa s HTCovim sensom :D

Spikeman 17.10.2013. 15:06

koji me đavo tjer'o da se prebacujem na ios7 :D
bas kak je jedan lik sa macrumorsa rekao, platio bi samo da se vratim na ios 6 :D

Baja 001 17.10.2013. 15:06

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 2479692)
koji me đavo tjer'o da se prebacujem na ios7 :D
bas kak je jedan lik sa macrumorsa rekao, platio bi samo da se vratim na ios 6 :D

Ja mislin da je ovo prvi OS za koji bi bilo masu downgrada :D

Spikeman 17.10.2013. 15:11

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2479693)
Ja mislin da je ovo prvi OS za koji bi bilo masu downgrada :D

totalno :)
na iOS-u sam od 4.1 softa (iPad i iPhone) i nikad nisam pozelio vratit soft unatrag, do sada :D

kad na iPadu 4 ne radi kak spada, onda je sve jasno...
a pustit novi soft u opticaj, i onda ga ispravljat slijedecih godinu dana je debilana samo takva...

rak21 17.10.2013. 15:25

Jednom dizajneru prepustiti da kreira software mi bas i nema smisla.. iOS 7 mi izgleda kao skin a ne novi iOS, i to los skin.. Sa space shuttlea dizajna na tempere i djecje bojice

coconut 17.10.2013. 16:01

Zanimljivo istraživanje
http://www.macrumors.com/2013/10/16/...d-competitors/

IcyTexx 17.10.2013. 18:59

Baterija mi je zvijer u usporedbi sa onom na HTC Oneu... Pogotovo kad ju krenes punit. Na iPhoneu se napuni opako brzo, a na oneu valjda ide 1% u sat vremena.

Radi iOS 7 sve nove aplikacije od drugih developera su mi 10x bolje od starih. Cisce su i ljepse za koristit.

Ati freak 18.10.2013. 18:49

Prije nikad nisam bio panorama guy, ali probao sam sad na iOs7 i brutalno.

S time da nemam baš živaca za takve stvarcice ovo je super ispalo...

eo par primjera:

https://www.dropbox.com/s/u77i4viv5dmx024/IMG_0122.JPG

Punooooo sunca : https://www.dropbox.com/s/wo5bmrjxo9wuplu/IMG_0179.JPG

https://www.dropbox.com/s/6o5dlwrb6j8dx8g/IMG_0168.JPG

FuzzyBrain 18.10.2013. 19:10

Jer vam se rusi safari kada preko njega hocete pogledat yt video?? Meni se rusi /8/10 puta, vise cak ni ne pokusavam gledat tako videe...a i zna mi se x puta srusit bez razloga. Onda ponovo udjem u njega i par puta se srusi. Par dana sve sljaka a par dana totalni kaos

Ati freak 18.10.2013. 19:33

Citiraj:

Autor FuzzyBrain (Post 2480411)
Jer vam se rusi safari kada preko njega hocete pogledat yt video?? Meni se rusi /8/10 puta, vise cak ni ne pokusavam gledat tako videe...a i zna mi se x puta srusit bez razloga. Onda ponovo udjem u njega i par puta se srusi. Par dana sve sljaka a par dana totalni kaos

Jesi ti kod updetea radio restore ili samo OTA ?

FuzzyBrain 18.10.2013. 22:47

Restore

Baja 001 20.10.2013. 02:15

Citiraj:

Autor FuzzyBrain (Post 2480411)

Ne. Ali me zivcira sta mi sve ne otvara u YT aplikaciji, a prije je sutomatski pribacivalo...

FuzzyBrain 21.10.2013. 23:09

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2480975)
Ne. Ali me zivcira sta mi sve ne otvara u YT aplikaciji, a prije je sutomatski pribacivalo...

Mene je pak nerviralo kad bi iz safarija otvaralo aplikaciju... Polako koristenjem iOS7 raste tlak. Danas sam usao u app store i kad sam izasao sve animacije su pocele stekat :wtf2: . Nakon gasenja i ponovnog paljenja sve se unormalilo ali definitivno treba jos puno poliranja...

Baja 001 21.10.2013. 23:17

Iphone funkcioniranje u praksi i generalni dojmovi

Citiraj:

Autor FuzzyBrain (Post 2481911)
Mene je pak nerviralo kad bi iz safarija otvaralo aplikaciju... Polako koristenjem iOS7 raste tlak. Danas sam usao u app store i kad sam izasao sve animacije su pocele stekat :wtf2: . Nakon gasenja i ponovnog paljenja sve se unormalilo ali definitivno treba jos puno poliranja...

Meni obrnuto jer san ulogiran u aplikacijama. Sounfcloud, facebook, instagram, tumblr, youtube... A sve to u Safariju nije logirano...

Edit:
Je li se vama nekad ne zakljuca automatski. Mislio san da san lud, ali nekad npr spojen na punjac svira mjuza i samo ostane screen on a stavljen je 1 min auto lock. Na iOS6 se normalno zakljucava . :smoke:

gin.tonic 22.10.2013. 12:01

Zanimljiv video :D

http://tv.jutarnji.hr/video/show/7c5...f627ca5fed74ca

mamutarka 23.10.2013. 03:17

http://www.imore.com/apple-rolls-out...-and-bug-fixes

7.0.3
Citiraj:

Adds iCloud Keychain to keep track of your account names, passwords, and credit card numbers across all your approved devices

Adds Password Generator so Safari can suggest unique, hard-to-guess passwords for your online accounts

Updates lock screen to delay display of "slide to unlock" when Touch ID is in use

Adds back the ability to search the web and Wikipedia from Spotlight search

Fixes an issue where iMessage failed to send for some users

Fixes a bug that could prevent iMessage from activating

Improves system stability when using iWork apps

Fixes an accelerometer calibration issue

Addresses an issue that could cause Siri and VoiceOver to use a lower quality voice

Fixes a bug that could allow someone to bypass the Lock screen passcode

Enhances the Reduce Motion setting to minimize both motion and animation

Fixes an issue that could cause VoiceOver input to be too sensitive

Updates the Bold Text setting to also change dial pad text

Fixes an issue that could cause supervised devices to become un-supervised when updating software

mamutarka 23.10.2013. 03:33

sad baš skužio da nema vise onih animacija sporih http://www.gamer.hr/forum/images/smilies/clap.gif

sad se stvarno sve brže odvija, i prvo paljenje aplikacije također, instant

IcyTexx 23.10.2013. 04:29

Ne mogu se odlucit dal su mi ove animacije kad iskljucim animacije bolje il losije...

mamutarka 23.10.2013. 04:35

meni više odgovara fade in/out, nego čekanje animacije :>

IcyTexx 23.10.2013. 05:30

A i meni ipak. Tu bi dobro doso sad brzi 5S...

Garro 23.10.2013. 07:54

Nakon mjesec dana iOS-a 7, odlučio sam prodati oba ajfona na koja sam instalirao to nadnaravno smeće od sustava.

Uz sve simptome koje ste naveli, meni se od dana kada sam stavio iGovno 7(tm) događa da tijekom razgovora licem palim mute, razglas i FaceTime. A da ne govorim da ni nakon restora iz DFU moda mi ne radi weather na pull-down meniju, iako je uredno sve upaljeno. O trzanjima bi mogao sage pisati, a animacije su bar pola sekunde preduge.

Jedini problem je što kupiti umjesto ajfona. Ideje?

Ati freak 23.10.2013. 08:39

ohoho, sa 7.0.3 leti bolje nego sa 5.1.1,

7.0.3 > sa upaljinem "emotionom" je ko 7.0.2 sa reduce motionom, a 7.0.3 sa reduce motionom leti,............. instant prijelaz... :chears:

iPhone 4s u pitanju, vjerujem da ce sad i obična 4 poletjeti tko je imao s njom problem-

daxxx88 23.10.2013. 13:28

Citiraj:

Autor Garro (Post 2482550)
Jedini problem je što kupiti umjesto ajfona. Ideje?

come to the dark side i uzmi Lumiu 920 lol

Baja 001 23.10.2013. 13:29

I dalje task swither trza.

Garro 23.10.2013. 15:45

Instalirao 7.0.3., upalio "reduce motion" i "increase contrast".

Situacija je (puno) bolja, ali još nije na razini fluidnosti 6.1.3. Nedostatak eye-candy-a me ne smeta dok sve radi glatko, ali iOS 7 niti radi glatko niti je lijep.

A za Lumiu... dao bi joj šansu kada bi je mogao isprobati na jedan dan. :)

Baja 001 23.10.2013. 15:46

Citiraj:

Autor Garro (Post 2482750)
Instalirao 7.0.3., upalio "reduce motion" i "increase contrast".

Situacija je (puno) bolja, ali još nije na razini fluidnosti 6.1.3. Nedostatak eye-candy-a me ne smeta dok sve radi glatko, ali iOS 7 niti radi glatko niti je lijep.

A za Lumiu... dao bi joj šansu kada bi je mogao isprobati na jedan dan. :)

Upravo to. Kasnije ide restore iz dfu pa cu vidit...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:19.