![]() |
mozes li pojasniti ...
|
cudno ja nemam nikakavih zalbi na sluzbu za korisnike dapace samo rijeci hvale. brzo se javljaju skoro na sve znaju odgovor kaj ih pitam ili me prusmjere na osobu koja zna :-) a kaj imama problema sa telefonijom stalmo me zovu i kemijaju kako to popraviti, toliko o tome da ne zovu ;-) uglavnom zasad nikakve zamjerke osim sitnice sa telefonijom.
|
Također,kod jedinog problema koji sam dosad s Amisom imao-malo manji upload,problem su rješili kroz par sati, nekoliko telefonskih poziva i par mailova na koje su odmah odgovarali. Za svaku pohvalu.
|
jel se zna kad bi oni mogli počet širit svoju ponudu(mislim prostorno) ?
|
ja prelazim uskoro pa me zanima kak rade torrenti na amisu?
|
Bok svima!
Novi sam na Amisu, te bih imao par pitanjca. Naime kod speedtesta.net mi ocitava ovo.... http://www.speedtest.net/result/140467867.png Zvao sam radi pinga Amis, te mi je zenska rekla da to moze biti do programa koji ocitava isti. Pitala me kakav mi je ping u igrama, ja rekoh dobar. 70ms --> isto mi i carnetov bwm ocitava. Sada pitam Vas, trebam li se uopce zaliti zbog pinga, ako mi u igrama ne smeta. Sto uopce znaci pinga testiran na speedtestu, gdje se to osjeti? Jos me zanima, jesu li brzine dobre na Amisu (2u1), ili zbog necega trebam zvati SZk? Preko rapida ide do 123down, torrenti preko 117 (oko 117, ne privatni trackeri) Brzina je 1mbit Hvala unaprijed! Nadam se da shvacate sto sam htio pitati :D |
Koji browser koristiš? Meni speedtest pokazuje ping 400-500ms kad idem preko Opere,a kad idem preko Firefoxa ~50ms. Brzina ti je ok,vidiš da ti speedtest pokazuje 128kB/s a to ti je 1024kbps -tolko i plaćaš.
|
Operu koristim
Probat cu u IE-u Sto se tice uploada? Jel on u redu? Down nije uvijek 1024, na speedtestu, ali se radi o mizernih 14kbs razlike, cak i manje (znaci nekad je 1014, nekad 1017), pa me to i ne brine. Hvala! EDIT : evo sto kaze IE :D http://www.speedtest.net/result/140485340.png Treba li me up zabrinjavati, odnosno... Jel to razlog za zvanje SZK-a? Opet kad testiram prema Mariboru, onda je up 220 (cca) Znaci ovo je u redu? Danke noch einmal!! |
ako si na amisu nemoj koristiti server u ZG-u jer je to od DCM-a stavi server u mariboru.
|
stigao racun danas i prvi prigovor - danas 15. dodje a dospijece mu je 18. , izgleda da je putovao od 1. do danas , nadam se da drugi put budu brzi .
inace , u odnosu na t-com i dial-up carnet usteda je duplo - 210kn a prije je 400 bio minimum . i jos samo da stigne aneks za duplo brzi net od sljedeceg mjeseca |
nisam siguran za ostale kombinacije al prelaskom sa 1mbita na 2mbita, 18 mjeseci pod ugovorom vam počinje teći odpočetka, tak da ste još 18 mjeseci pod ugovorom
|
Citiraj:
|
Sve kombinacije za one koju su potpisali ugovor na 18mj vrijedi isto, mjenjanje brzina = ponovni pocetak ugovora. Malo je to kurvinski ali ako se zelite izvuci platite onda samo 400kn za modem ili 600 i nest za wlan, znaci ne treba platiti svih 18mj pretplata kao kod T-coma.
|
Citiraj:
Ali 0800 50 10 i provjeri točno. |
meni su tek 2 mjeseca prosla , tako da me to ne smeta previse ... zapravo uopce ne smeta , iako cu pricekati dok aneks dodje i procitam sva sitna slova .
|
Citiraj:
|
kada ce oni u rijeku doci :D i ja bi amis :care:
|
nazovi, pitaj tuži se.
i u ZG je pokrivenost loša imam frenda 200m zračne linije od mene i on nemre dobit amis. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
molim forumase koji imaju amis 2-u-1 da postaju screenshot ove stranice iz thomson modem/routera
http://192.168.1.254/cgi/b/dsl/dt/?ce=1&be=0&l0=1&l1=0 ako se nekome link ne otvara dobro moze doci do njega ovako Home > Broadband Connection > DSL Connection (DETAILS) imam problema sa losom linijom kod susjeda gdje je spojen amis 2-u-1 zanimaju me vrijednosti suma i signala primjer http://img339.imageshack.us/img339/6...4869zl3.th.gif unaprijed hvala |
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa upload ce ti pomoc puno, lakse ces dobit veci ratio :)
|
Ako ne koristi private trackere, nece imati velike koristi od velikog ratia.
|
edit: ma bezveze, glupost neku čuo:D
|
to bi bilo glupo, nakon 18mj više nisi vezan ugovorom i možeš ih slobodno nastavit koristit kolko oces ili prekinut odnos s njima i prec na nekog drugog operatera
|
Citiraj:
koji su to private trackeri ? jel demonoid spada u njih? |
Citiraj:
Provjereno, jer kad zovem frenda koji je isto na AMISU 2u1. Obadvojica imamo od starta paket 2Mbit/384Kbps. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
TL je jedan od boljih trackera za koje se relativno lako moze nabaviti pozivnica, ali ima i boljih, samo sto je teze za njih nabaviti pozivnice i teze je odrzavati ratio... a demonoid... svi pocnu s njim, imam ja pozivnica ako kome treba, PM me! a za TL jos ne mogu raditi pozivnice... |
|
umoran sam, ali evo kratko da objasnim zasto sam trazio screenshot statusa vaseg dsla/linije
http://img405.imageshack.us/img405/2...nijaeu8.th.jpg kao sto vidite u ovom slucaju linija je KATASTROFA! 11 MILIJUNA!!!! FEC error-a naspram svega nekoliko errora u gore navedenim screenshot-ovima tajna je u SN margin (Signal Noise) odnos signala i šuma Signal - Noise = neka vrijednost što je ta vrijednost veća, linija je čistija 50db je teoretski max (koliko znam, ako bi se spojili direktno na centralu :) 30-32db je kristalno čista linija, što u vašim slučajevima mogu vidjeti, čestitam možete imati i 24mbit pakete vjerovatno - ako niste daleko od centrale :) kao sto mozete vidjeti na mom screenshot-u ova linija je u potpunoj katastrofi! 15db u upload-u i 8,5db u download-u, veza nonstop puca, zvao sam AMIS sluzbu za korisnike barem 30puta :banned: (vjerovatno i vise) kucne instalacije su provedene nove, cat6 kabel (=gigabit ready, 200mhz propusnost) spojevi testirani LAN cable testerom, sve u savrsenom redu sto se toga tice zvao sam t-com i prijavio smetnje, zamjenili su kabel od stupa do kuce - stavili novi, ali to nije popravilo situaciju spoj moje linije na t-com kabel/paricu sam ZALEMIO! da nebi slucajno izgubio jos koji db u spoju, krimpanje/adapteri/spojnice itd. vise NE znam sta da napravim, lud sam od muke, sve zbog usranog t-coma! BlackDragon (kuca do mene) je spojen na istu centralu, ima 31/30,5db - linija o kakvoj sanjam! |
a ja sam se žalio da su moje linije loše ( što jesu) ali šum je 31-32,5db :D:D
Moguće zato kaj je u mom kvartu jako oggraničen amisNeznam kak je bliže šubićevoj dal oni mogu imat Amis al znam da prek šubićeve neide a na borongaju opet moguće. |
evo, gotovo ista stvar i kod mene
ja imam preko 500 000 FEC Errora.... isto puca veza, makar cini mi se manje nego prije i i puno manje nego sa t.comom imam i gubitke signala i error sekundi.... i isto sam bez ideja ostao ovaj SN mi je 30/16 samo, meni i telefon dosta sere, samo odjednom necujem sugovornika pa ga za 10ak sekundi opet cujem, ili jednostavno samo od sebe pukne veza. |
cudno, ja imam 0/0 FEC errora, a linija mi je 31/30.5dB, cini mi se predobro da bi bilo istinito, a kablovi su stari oko 45 godina (po kuci), imam srece :D
http://i107.photobucket.com/albums/m...der16/moja.jpg edit: ok, vidim da ima linija boljih od moje, sad mi je lakse, lol |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:43. |