![]() |
haha
fkt. i meni drukčije ispada, a nije mi se dalo obnavljat verziju xd ista frekv., isto sve http://s16.postimg.org/fay2st2k5/Capture.jpg |
4 privitaka
Privitak 15670
Privitak 15671 Privitak 15672 Privitak 15673 Ne znam iz kojeg razloga mi cpu-z vidi grafičku kao 7970!? |
Zato što je rebrand 7970 pa alati tipa gpu-z i cpu-z tako i vide.
|
na koliko ghz boosta 4790 sve 4 jezgre?
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
Sve default! |
@Karllo666
E pa taj Multicore enhancement mene zanima a nisam dobio odgovor od nikoga, dakle kako natjerat proc, u mom slucaju i7 4770 na 3.9 ghz?Imam tu opciju u biosu ali nema nikakvog ucinka kad ga upalim...Malo citam po netu da je Intel to onemogucio prkeo novijih biosa.. @black35 4ghz znaci.. |
[QUOTE=@black35
4ghz znaci..[/QUOTE] Kod mene je stalno tako kad je proc opterećen. Iako nisam ništa previše čačkao po biosu jer sam na intelu nakon 15 god provedenih na suprotnom taboru pa mi neke stvari baš i nisu najjasnije, ali mi to i ne smeta jer nemam namjeru oc-ati, super mi i ovako radi. |
Pa ni ne možeš oc-at non k intel..
Jedino je moguć taj boost da sve jezgre rade na max brzini (4.0 GHz u slučaju i7 4790 tj. 3.9 GHz u slučaju i7 4770) |
Pa ni ne zelimOC-at nego forsirati boost preko MCE ali stvar je u tome sto ne radi na 3.9 kad upalim MCE nego i dalje boosta sve 4 jezgre/8 threada na 3.7
|
i7 2600k na 4.2 @1.248V
Malo cudan multi score al bench je sam po sebi cudan :fiju: http://i.imgur.com/mjWWQRn.png |
Zasto te cudi?
Pa to je ~ 4x single core. I7 je 4-core CPU.. tak' da ti je to cca to. .. iako bi mozda trebalo biti malcice vise za multi-thread, ali ne drasticno. |
3 privitaka
Ono što me čudi je kako FX ovi imaju loš IPC, mislio sam čekat ZEN kad ću kupit novi PC, no ispada da mora bit skoro duplo bolji nego sad.
Isto me i skylake neugodno iznenadio, ja imam stock non k proc i to još na 38 multy, i el cheapo ram. |
Zen će imati navodno 40% veci IPC od Excavatora sto bi ga dovelo na IPC Haswella ili malo vise.
Osobno sam skeptican prema Zenu. |
Citiraj:
1510=5000*x FX na 5 GHZ x=1510/5000 x=0,302 boda/MHz 1737=3800*x I5 Haswell R na 3,8 GHZ x=1737/3800 x=0,457 boda/MHz 0,302*1,4=0,423 boda/MHz (40% veći IPC) Dakle ni s 40% većim IPC neće bit ko haswell, a do kad izađe zen će izać novi intel. Meni je IPC ful bitan (arma, razni simulatori, starcraft 2), a za jezgre (broj) me baš briga. Al možda to nadoknade dobrim overclockom i maksimalnim taktom. |
Ne mozes tako gledat jer su u pitanju potpuno drukcije arhitekture.
Tako da ti izracuni nisu relevantni. |
markecSMB: Nemoj se brinuti oko Hawkera, čak i kad mu daš činjenice on će lupati po svojem.
Ne troši bezveze tipkovnicu kad mu ne možeš dokazati ništa, čak niti matematikom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1278 Problem tvog računa je što si za referencu čini mi se uzeo visheru, te što si za benchmark uzeo ovaj CPU-Z :nono: |
Za referencu treba uzet Excavator.
|
Mislim da smo to apsorbirali do sad (tvoj prethodni post)
|
i7 6700 @3.8 GHz - 1992 / 7905
http://i.imgur.com/pc9c8UE.png |
Citiraj:
|
Uh, nemoj zezat.. pa to jest malo razočaravajuće. Je li to rezultat iz iste verzije benča?
Čini mi se da nemamo temu za userbenchmark.com benčeve, ali evo tog istog kompa. Možda bi trebalo napravit novu temu za taj sajt, isto je superjednostavan benč. |
Nemate temu za userbenchmarks ali imate teme za svaku Intel generaciju kao OC thread i info thread pa slobodno kačite te benčmarke tamo ;)
|
|
Citiraj:
Izgleda da ovaj bench nevoli SLI konfe. |
Meni su najjače cijene ove koje nudi...Da su takve, svi bi imali UFO konfu :D
|
Da, cijene su američke konvertirane u kune. :D Nije baš realno, haha.
Ii tek sad vidim da SLI/crossfire uopće nije supportan, koriste samo jednu GPU. Aali guba mi je percentil i ostale fore na sajtu. Okeej, više ne oftopikam. |
Bratu sam za Božić poklonio kompjuter.
i7 920 D0 @ 4 GHz (200*20) s 12xddr 3 1600 cas 8, 1,35 V Vcore. Uglavnom to mu je 24/7 overclock i ima 15xx single i 63xx multy. Deda se neda i što je najbolje ide stabilno do 4,2 (provjereno, a vjerojatno i do 4,4...noctua nhd 14). Strašno je kako slabo napreduje IPC. Bratićev i7 6700k, na 4,6 GHZ ima samo 2250 single, multy nisam zapamtio. |
Citiraj:
Još je malo narasta http://s27.postimg.org/4cf1t564f/Cap..._z_1_bench.jpg |
|
Citiraj:
|
1.3v
|
Citiraj:
"Posralo te " 😃 |
Citiraj:
|
Ma ni ne drzim, to je bilo samo da izvrtim test.
Drzim ga na 4.2@1.05 |
Šta fali 1.3v? Pa to je nista, neki drže na preko 1.4v
Samo je pitanje dal bi bio stabilan na 4.9GHz/1.3v ili je taman toliko stabilan da se pokrene cpu-z. Al da je fin primjerak, je, meni je na 4.2 trebalo oko 1.1v. @karlo Btw s adaptive treba oprezno jer zna fajn skočit voltaža iznad podešene pod opterecenjem, najbolje provjerit real time vcore s hwinfo64 kad se stresira.. |
Citiraj:
Ne kužim to "ja ne bi držao...". Prije će ti riknut sve drugo nego proc od napona (ako imaš dobro hlađenje)... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |