![]() |
Citiraj:
Bez uvrede ikome, al 50% SSova ovdje nema veze s vezom:D I lako bi bilo da vi to postate pa da se skupa smijemo glupastim senzorima, nego vi postate i onda nas ostale uvjeravate da vam procesori rade na 19, diskovi na 16 i tako dalje:D |
Citiraj:
Znam ja da kod AMD-a temperature baš i nisu stvarne Citiraj:
Ali jednostavno nemoguce na tim temperaturama zraka. |
Citiraj:
|
Zanimljivo!
Moj ibm t43p riga vatru. Cijeli se hladi sa nekim supermalim ventilatorom. Nakon što malo okrenem bf2 grafa ode na 90, cpu na 80-82... |
CPU Temp: 46°C
Core #1: 55°C Core #2: 46°C GFX Temp: 56 Nista OC-ano... Ovo su temperature sa zatvorenim kucistem... Ali kada skinem stranice temperature padaju za nekih 5°C |
Onda to ne valja, nisi napravio dobar protok kroz kućište. Kod mene kad se otvori stranica, temperature narastu za 5-10°C... :D
|
Matična ploča 40 °C (104 °F)
CPU 41 °C (106 °F) CPU / 1. jezgra 30 °C (86 °F) CPU / 2. jezgra 36 °C (97 °F) GPU dioda 46 °C (115 °F) Maxtor 6Y080L0 26 °C (79 °F) Maxtor 6Y080P0 26 °C (79 °F) konfa iz siga....u prosjeku se digle temp za 3-4 stupnja...samo neznam sta da radim sa napajanjem,nakon sat i pol CoD2 kad dotaknem vruce je al ono malo jace i ispuhuje jako vruc zrak...neznam kak bi mogao sredit to napajanje..? |
MCP
Vidite sa slike da mi je ovaj MCP prevelik..
1. Sta je uopće mcp? 2. zasto je toliko velik i kako ga smanjit? ili to senzor ne mjeri dobro? http://www.imagesforme.com/out.php/i...untitleddd.JPG |
1. MCP je regulacija napona tj mosfeti...
2. Zato jer se oni poprilično griju kad su opterećeni a to je uvjek kad komp nešto radi (pa i u idlu ali ne toliko naravno) i ovo je još super, smanjit ga se može ali IMHO nema smisla raskapati ploču jer ovo nije za njih ništa... |
Dobro staro otvaranje bočne ladice sve riješi..:D:D
|
ma tih 85° je jos oke, al ak te bas to jako brine nakelji gore neke pasivce i vent da puse po njima :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
A vrlo je interesantno da rulja uopce ne pridaje vaznost provjetravanju kucista :nono: (cast izuzecima :beer:) iako heatsinkovi rade na principu razlike u odnosu na temp okoline (u normalnim uvjetima)... |
Undervolting je majka ovih vrućih dana :D
Evo sad sam baš undervolta CPU na 1.2v i ne prelazi 40 za cpu (~48 core) sa ventovima <800-900. Odličan rezultat ako uzmemo da mi je u sobi 35 :fuming: |
Citiraj:
Barem ovo,ak ništ drugo:D http://pce.hostili.com/images/vivax-...edaj-a9bj1.jpg |
Citiraj:
je sam ja lud ili tebi temperature rastu sa otvaranjem kucista tj. skidanjem stranice? INace stol od compa mi stoji odmah do balkonskih vrata koja su stalno otvorena... Dok kuciste od vrata dijeli nekih pola metra, naravno kuciste se nalazi na stolu... Kako god... Ja ne znam sta da radim da rijesim ove temperature... |
Citiraj:
Šta se teme tiče, temperature su mi ok, jedino me NB jebe, jer ne želim slušat onu zujalicu na 7000 RPM pa je držim na 3000, a pri tim okretajima NF4 dođe i do 69° C:D |
Citiraj:
|
|
mislim da kad bi maknio bočnu stranicu gdje su 2x120mm temp bi ošle sigurno preko 15°C:D,ovak je zasad sve C&Q:D
|
|
CPU Temp: 54°C Core #1: 61°C Core #2: 49°C GFX Temp: 70°C Prije koju minuta zavrsio sa igricom (Test Drive Unlimited)... Dok sam igrao, obracao sam paznju na temperature koje su se penjale do 79°C (procesor i graficka)...
|
evo situacija kod mene ... soba u podkrovlju i vruceee je za poluditi nemam termometar tako da neznam tocno kolika je temperatura u sobi
http://www.imagesforme.com/out.php/t87118_temp.JPG |
meni je uzasno vruce, tj u sobi mi je trenutno 32c i kuham se totalno.
ni kompu nije bolje. http://img.w3dizajn.net/images/Clipb...8laf_thumb.jpg EDIT: lol tek sad skuzim da mi je moj moddani vent otpao sa coolera :D tko zna koliko mi proc vec radi pasivno :D |
Citiraj:
|
sada pokazuje 36-37 za obje jezgre^^
ja jos gledam sta mi se grafa nece clockat, roknem 3dmark ono se restarta vec sam maX-a htjeo zlostavljat sta mi je to uvalio :D Uh sad ju idem silovat :D |
U joj, pa komp mi prokuhava dolsovno...proc u idleu 40 stupnjeva, a grafa za vijeme noći(downvoltana, i downclockana) 47...a za vrijeme dana 55 :)...( da nevelim kakva je na stočku)
|
kad imas pecnicu od grafe :D
moja se grije al brijem da nije ni priblizno kao tvoja ^^ |
Citiraj:
Al je vent na 20%, neda mi ga se slušat:D |
heh to je druga stvar :D
moja je na 65% cijelo vrijeme, ono cujem ju lagano, no bolje i tako nego da mi umre :P |
meni je u sobi uzasno vruce a kuciste bez obzira otvoreno zatvoreno temperatura je oko 49-50 u idle-u imam 2 venta na kucistu.
hladnjak Katana I dali je ovo normalno ili ipak malo previse,hladnjak je na dodir u dnu po heatpipeovima hladan doslovno http://uploadcentar.com/img5/th6002desktop.jpg |
Nebi trebao biti hladan. Ja sam nekidan stavio na jedan E8400 CM GeminII bez ventova i nakon pola sata tem. je dosla na 75c (load) i pajpovi su bili fajn topli pod rukom. Inace idle je drzao 55c.
|
ma nema pomoci neke od ventova kad je +30...
temp bi mogle biti malo manje, ocisti cooler od prasine ako nisi dugo, pasti ce za koji stupanj. U mojem slucaju za 10 :D |
zaboravih napisat da je vent montiran prije malo vise od pola sata,znaci nova pasta cisti vent i opran cisti hladnjak :)
2 Nino:nije hladan normalno al nije ni mlak iste je tempetarure kao i stol na kojem radim :) |
Citiraj:
Jedino šta grije kućište, al jebiga istrošija san se, nema se novaca za S1, a pitanje je ima li smisla pošto će ovu zimu ovaj isti hladnjak karticu držat ispod 40°C sigurno, a ova 2 mjeseca triba izdržat... |
Citiraj:
ma vent mi je na 28% pa je mozda i to..nevolim da se cuje dok surfam, druga stva u igrama... |
ja ne želim niti govoriti kolke su mi temperature CPU-a da nebi bilo WTF:D
morao sam ga stavit na 2Ghz i lagani undervolt. vjerojatno pasta zajebava (zalman), moram stavit Artic silver. |
[quote=kkljajic;1065842]Ej, necemo tako...:)(pećnica, al neka neka...vidjet cemo mi ko ce na zimu imat zavrnut radiator, ja da... .) )
/quote] ma qurac, presky 3.2 veselo ceka zimu i čući na polici negdje:beer: edit: uhebo sam quote i neda mi se popravljati :lol2: |
[quote=Crash009;1065846]
Citiraj:
ma, e...to se cijeni, planiram ubrzo( negdje na zimu :lol2:) napravit nekakav test u sobi...sa tim temperaturama, jel kako vruc zrak izlazi iz kucista, ja mislim da je to dosta da digne 1-2 celzija u sobi :)(ako ne i vise..malo naklokam grafu i toplo...):Machineg: |
gle ja sam proslu zimu bio u minijaturnoj sobi, tj hodniku zapravo, komp radi cijele dane i bude sasvim ugodno unutra, nikakva pec niti nista. Vani cijelo vrijeme oko nule. Bar sad presky i ploca dodju manje od jedne prosjecne peci pa se mozes fino ugrijati :D
vidim da ni tebi nejde bas najbolje :lol2: |
ma pusti, di bi išlo..nisam spavo par dana, danas imo maturu...(BTW..s 5 maturiro..razvaljotka) iz 3 puta prepravljam postove...
Da, to sam jos primjetio sa athlonom XP prosle godine, mali grije li ga grije... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |