![]() |
1080Ti ide i vise od 300W.
Ne kuzim sto je problem s TDP-om? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk |
Ajde pričekajte sa usporedbom sa gamer class karticama kad stvarno i izađe gamer class Vega, a i da izađe i službeni driver za tu karticu :)
|
Prosjek je 173 po njima : http://www.tomshardware.com/reviews/...l,4572-10.html
Al zbilja u današnje vrijeme 300W za grafiku je too much ako je u istom rangu s grafičkom od 180W |
Aftermaket verzije, zadnje 3 tabele
1080: https://www.techpowerup.com/reviews/...1_Gbps/28.html https://www.techpowerup.com/reviews/...xtreme/27.html 1080Ti: https://www.techpowerup.com/reviews/...ming_X/28.html |
To su naturpijane verzije, obična je prosjekom ispod 200W
Baš me zanima kak će se Vega ponašat, tj kakav će prosječan framerate biti i potrošnja. |
Ne treba miješati potrošnju i TDP.
|
Naravno, ali neće kartica od, karikiram, 100000000W TDP-a imati potrošnju od 20W
Sumnjam da će ovi u AMD-u složit karticu od 300W TDP-a koja ima stvarne potrošnje 100W |
Kakave genijalne sumnje covice..Ako je tdp 300W onda je realno za očekivat potrošnju od oko 250 u gaming loadu i oko 300W u stress testu što je sasvim normalno s obzirom da će biti negdje u rangu između 1080 i 1080ti + treba gledat i na undervolt mogučnosti. Ja nevidim ovdje nikakav problem,a i smijesno mi je šta ti koji imaš 290x si naša sad prigovarat o tdpu.
|
Kaj misliš zašto prigovaram o TDP-u? Pa upravo zato što imam jednog takvog potrošača kojeg pod vodenjačom držim.
|
To je bacanje para samo ako ti cooler nije crka. Sapphire je imao najbolje coolere za 290/290x seriju.
|
Je, hladnjak je super, ima samo jednu manu, vruci zrak ne izbacuje van kucista. Od kad imam vodeno, temperature svih komponenti unutar kucista su dosta nize jer se sva toplina preko tekucine odvodi do radijatora pa van kucista.
Zato kazem, grafa sa prosjecnom potrosnjom od 250-300W, ne vise. |
Zar onda nije bilo jeftinije da se sredi airflow, a i 290x teško da ikad u gamingu prelazi iznad 250W potrošnje na stocku. Problem je u nje bia šta se jako slabo undervolta, tako da ako se u Vege to riješi potrošnja će bit pussy smoke.
|
Sredio sam airflow ali to nije bilo to, tek s vodenim sam dobio ono što sam htio.
Ako se bude undervoltala, onda će se potrošnja smanjit. Problem kod 290x je kaj je to već do kraja nasviran čip, nit se undervolta nit se može bog zna kaj overclockat, vidi se da su ga naturpijali kolko ide, treba vidjet kakva će po tom pitanju bit vega. Sa tdpom od 300w, danas, mislim da će isto bit nasvirana ko 290x - nadam se da neće jer ne volim intel/nvidiu |
|
Citiraj:
|
Neisplativo, da ti odmah kažem
Ak ima i 90mhs a troši 300W i košta 1200 eura(skoro 9000kn) Majna isto ko 3 rx570 troše 340 W a koštaju manje od 6000kn |
Iskreno se nadam da će gaming vega bit užasna za mining.
|
Citiraj:
Btw 570 kostaju vise :roller: Sad ozbiljno, tesko da ce imati vise od 50mhs, eventualno ako izbace neku cut down gaming verziju za konkurirat 1070tki bi mozda bila isplativa za mining uz visok hash rate naravno |
Citiraj:
|
Mislim da nemate straha od rudara što se tiče Vege.
|
Nisam baš nešto pratio, ali zanima me zna li se kakave će biti cijene za mid range grafe?!
Nešto što bi bez problema guralo FHD na 60Hz s high i ultra postavkama?! |
Pa mid range već imaš (580, 570) tj. nemaš :D
|
A i ta "mid-range" Vega 11 šta će možda sljedeće godine izać će biti pravi upitnik?? Trebala bi bit otprilike jaka ko Vega 10 al zato mnogo jeftinija. Ali to će Volta sve odredit jer će sigurno izać prije Vege 11.
|
Sto se tice majninga.
Vega chip bi trebao bit cca 2-2.5 puta brzi od polarisa tj rx570/470. Bar se tako dalo zakljucit iz ranih specifikacija. Ako fakat zaljepe 2 takva chipa na jednu karticu ode sve u krasni........ A nekak si mislim da nebude skuplje od titana. Trenutno 3 rxice siju titana po cijeni :D |
Citiraj:
|
Ako ćemo već govorit "pascal 2" onda bi bilo točnije reć "maxwell 3". Al svejedno štagod da izbace najvjerovatnije će to nazvat volta.
|
|
HBM se do sada nije pokazao sretnim odabirom za rudarenje.
|
HBM se do sada nije pokazao sretnim odabirom za ništa. Skup je i slabo dobavljiv i jedan od razloga zašto toliko dugo čekamo na high end grafe iz AMD-a. Svaka im čast sa Ryzenom i stvaranjem zdrave konkurencije u segmentu procesora, ali tržište grafičkih kartica pati već duži period jer Nvidia nabija cijene nenormalno
|
Sto fali furyu ? :) Najbolja gpu koju sam imao, zao mi i dan danas sto sam je prodao :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:57. |