![]() |
Citiraj:
|
beš-je taku politiku znači normal proc cca 2000kn a otključani proc 3000-4000 kn po našim cijenama(okvirno lupetam oko cijena )
Ipak je krajnje vrijeme da kupimo još nešto što vrijedi za male pare i onda oc do jaja |
Ne budu baš tak žestoke cijene.:)
Citiraj:
|
Cijene otključanih modela nebi trebale bit astronomske već prihvatljive široj populaciji no da će bit velika razlika u cijeni K i običnog modela, hoće.
mcg, sporije piši :D |
pa kolila je onda razlika u cijeni lockanog i otključanog proca tipa i5 756 ?
|
Odkud da to znamo kad procesori još nisu ni "izašli".
|
bravo genije. malo bolje čitaj radi se o okvirno zamišljenim cijenama tj kolika je razlika u postotku ma lockane i nelockane procesore
|
Sadašnji dvojezgreni Core i5-650 košta ~1.200+ kn, a Core i5-655K košta ~1.400+ kn, a sad da da li bude takva razlika od nekolko stotina kuna vrijedila i za nove Sandy Bridge modele - to zna samo Intel. Četverojezgreni Core i5-700 modeli idu od 1.400 kn, pa nadalje, ali nemaju DirectX 10.1 grafičku ko Sandy Bridge ili novu DirectX 11 ko nadolazeći Ivy Bridge modeli. Otključani LGA-1156 Core i7-875K je oko 2.500 kn, pa nadalje. Za prije spomenuti četverojezgreni Sandy Bridge Core i5-2500K si bez pardona možeš računati da bude koštal ~2.000+ kn (bliže 2.400 kn), kad napokon stigne kod nas.
|
fala brate evo to ti ja zovem odgovor
|
Koji bi bio normalan upgrade sa konfe pod "Moj komp" (ploča, proc, ram), a da se ne uloži previše (ili uopće) novaca? Pretpostavljam da se ne isplati?
Naravno, govorim o 1156, 1366 je ipak malo skuplji. |
Isplati za što? Igrice i surfanje...Za to ne.
|
Citiraj:
Recimo, može li se za cifru koliko ovo moje trenutno vrijedi plus 500kn nabaviti 1156 dijelove? |
Citiraj:
|
Mislim da ne može.
Samo ploča te koči za brat-bratu 300-400kn. Zaboravi na 1156 i te omjere, bolje okušaj sreću sa šesterojezgrenim AMD-jcem, ako se već mijenja "da bi se mijenjalo"...;) Tu ti onih 500kn i nije jako daleko od potrebne cifre za upgrade ;) |
ako možeš za 1000+ kn prodat svoj proc i matičnu mogao bi uz malo sreće za 1500+ ubosti i5 i p55 ploču...ispod toga nema smisla...rabljeno naravno
|
jedno glupo pitanje :D
imam i5 m480 cpu i po defu radi na 2,66, a u turbo modu skace na 2,93 (opce neznam ni dal se dobro izrazavam xD). No uglavnom mene zanima dali mora biti onaj gadget "intel turbo nesto" ukljuceni da bi taj turbo radio? |
Kakav Turbo gadget?
Intel Turbo Boost se ektivira u BIOS-u. |
Citiraj:
U BIOS-u sam vec bio gledao i nema tamo te ocije za ukljucit. Da ne duljim, evo na sta mislim: http://www.pohrani.com/t/3C/2D/4uZJdPgO/clipboard02.jpg http://www.pohrani.com/t/2v/VD/g8MDPrH/clipboard01.jpg zato i pitam dali taj gadget mora biti ukljucen da bi boost funkcionirao (mada ne vjerujem, a ionako ruzno izgleda) :) |
Znam da je riječ o prijenosniku kad se radi o i5 m480 :D
Čisto sumjam da ti treba gadget da bi funkcionirala opcija procesora. On ti samo javlja trenutni radni takt i ništa drugo. Ne kužim žašto ne probaš kad ga već imaš. Fino makneš gadget i vidiš kako se ponaša procesor. |
Citiraj:
cime da mjerim takt kad je ovo iskljuceno? :D |
Citiraj:
cpu-z, everest, ... |
CPU-Z ti je najlakše skinut.
|
oooo, pa kad je na high performance je uvijek na 2,94 :D
fala decki :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |