PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

Cilim 23.08.2013. 09:52

@sakomako: jel Amis sproveo opticki razvod po tvojoj zgradi, jesu usli sa optikom i u tvoj stan.

sakomako 23.08.2013. 17:06

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2447398)
@sakomako: jel Amis sproveo opticki razvod po tvojoj zgradi, jesu usli sa optikom i u tvoj stan.

Trebali su biti gotovi 18 ali koliko čujem još buše. Sada postavljaju samo vertikalu i čudi me što to rade već više od dva tjedna. Spajanje po stanovima ide u toku 9 mjeseca!

Cilim 23.08.2013. 22:24

Mene su zvali prije par dana i trazili broj telefona predstavnika stanara moje zgrade kako bi dogovorili nacin ulaska i distribuciju signala po zgradi.

sakomako 29.08.2013. 16:10

Vertikala je gotova u mojem ulazu. Jedino što nije s ničim spojena završili su na prvom katu i dalje nisu vukli spoj do šahta ispred zgrade. Taj dio je kompliciraniji nego cijela vertikala. Inače posao je odrađen stručno, precizno i čisto, to moram priznati.

Kada če spojiti vertikalu na mrežu neznam, a i kada će početi spajanje po stanovima također neznam. Na vertikali postoji jedna velika kutija na prvom katu i tri male na svakih pet katova jedna mala. E sad ove male kod B-neta su na svaka 2 kata, a kod Amisa na svakih pet katova. Mala kutija je i na mom katu koji sam poslao prijavu za priključak. Možda to znači da u cijelom ulazu imaju smao 3 prijave za Amis optiku? Jer mi je nelogično voditi optički kabel do stana od tih malih kutija kroz tri ili više katova.

Pitanje za ove iz Zapruđa, kako je to kod njih izvedeno?

Cilim 29.08.2013. 17:38

Nacuo navodno da moj predstavnik stanara nije zato da pusti Amis da kopa-busi po zgradi i postavlja kanalice i razvodne ormarice, dali on to moze sprijeciti usprkos nekolicini zainteresiranih stanara za uvodjenje optike.
Prije desetak i vise godina za kanalice je busio i postavljao B.net. (bivsi Adriatic cabels) za kabelsku TV.

sakomako 29.08.2013. 20:27

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2451125)
Nacuo navodno da moj predstavnik stanara nije zato da pusti Amis da kopa-busi po zgradi i postavlja kanalice i razvodne ormarice, dali on to moze sprijeciti usprkos nekolicini zainteresiranih stanara za uvodjenje optike.
Prije desetak i vise godina za kanalice je busio i postavljao B.net. (bivsi Adriatic cabels) za kabelsku TV.

Dovoljan je samo jedan korisnik u zgradi i predstavnik stanara mora omogućiti pristup Amisu. Kao suvlasnik u zgradi po zakonu imas na to pravo. Naravno ako nastane kakva steta Amis ju mora platiti.

Gledam kako je to napravljeno u mojem ulazu i mogu reći da su Amisovci to odradili puno bolje od B-Neta, što se tiče izgleda i kvalitete izvedbe!

Predstavnik stanara ne moze odlucivati u tude ime. On je samo predstavnik, ali nije onaj koji o tome odlucuje!

Feyd 02.09.2013. 15:52

Citiraj:

Autor sakomako (Post 2451234)
Dovoljan je samo jedan korisnik u zgradi i predstavnik stanara mora omogućiti pristup Amisu. Kao suvlasnik u zgradi po zakonu imas na to pravo. Naravno ako nastane kakva steta Amis ju mora platiti.

Gledam kako je to napravljeno u mojem ulazu i mogu reći da su Amisovci to odradili puno bolje od B-Neta, što se tiče izgleda i kvalitete izvedbe!

Predstavnik stanara ne moze odlucivati u tude ime. On je samo predstavnik, ali nije onaj koji o tome odlucuje!

Boldano sigurno nije istina. Što je istina, nisam sto posto siguran, moja je pretpostavka da se glasuje po kvadratima. Pretpostavku temeljim na onome što sam pročitao i prisjećanju istoga. Odnosno, ako imam stan od 100 kvadrata, imam 100 glasova. Ako imam stan od 33 kvadrata, imam 33 glasa. Za odluku je potrebno imati više od 50% kvadrata. Dal' relativno ili apsolutno, nisam siguran.

Old Iggy 02.09.2013. 15:53

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2453501)
Boldano sigurno nije istina.

Potpuna istina. Mora se dopustiti, već desetak zgrada u NZ je moralo popustiti.
Tu nema glasovanja ni ičeg drugog.

Feyd 02.09.2013. 16:16

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2453504)
Potpuna istina. Mora se dopustiti, već desetak zgrada u NZ je moralo popustiti.
Tu nema glasovanja ni ičeg drugog.

Hm, može biti da sam se onda malo zaletio sa izjavom da sam siguran. :fiju:

Iako, to što je desetak zgrada popustilo, ne mora nužno, zbog veličine uzorka značiti da je tako moralo biti.

Ne bi htio trivijalizirati niti pretjerano karikirati, ali po toj logici ja mogu provući vertikalu za bilo što po zgradi od npr. 17 katova.

Takvo pravilo mi se čini prilično nesuvislo i nerazumno. Ako vertikala ide po zajedničkim prostorima, logično mi je i da se o njoj zajednički odlučuje.

To što je meni logično, suvislo ili nesuvislo, naravno, nije mjerilo bogznačega, tko pouzdano zna više, nek' baci neki link ili prepriča, ako mu se da.

sakomako 02.09.2013. 19:12

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2453501)
Boldano sigurno nije istina. Što je istina, nisam sto posto siguran, moja je pretpostavka da se glasuje po kvadratima. Pretpostavku temeljim na onome što sam pročitao i prisjećanju istoga. Odnosno, ako imam stan od 100 kvadrata, imam 100 glasova. Ako imam stan od 33 kvadrata, imam 33 glasa. Za odluku je potrebno imati više od 50% kvadrata. Dal' relativno ili apsolutno, nisam siguran.

Ovdje se ne radi o dioničkom društvu, niti o izborima. Ovdje se radi o pravu vlasništva! Nitko te nema pravo ograničavati u korištenju tvoje imovine, tako dugo dok ne štetiš njegovoj imovini i njegovom pravu. Provedba instalacije ne oštečuje ničiju imovinu, već joj samo diže tržišnu cijenu, jer povećava mogućnosti korištenja te imovine. Po kojem zakonu ostali vlasnici imaju tebi pravo onemogućavati priključak na optičku mrežu tako dugo dok njihova imovina radi toga prključka ne gubi na vrijednosti i ne nanosi im se šteta na toj imovini?

A izvedba samog prikjlučka, odnosno uvođenje optičke mreže u zgradu same vlasnike ne košta ništa, pa se postavlja pitanje koji je razlog da su protiv nečega što ih ništa ne košta, što im ne umanjuje vrijednost njihove imovine (dapače povećava), što ne radi nikakvu štetu na njihovoj imovini?

I na kraju koji im to zakon omogućava da brane vlasniku imovine da uvede optički priključak u svoje vlasništvo (stan) ako time ostalima vlasnicima ne radi nikakvu štetu, ostalim vlasnicima ne radi nikakve dodatne troškove i ne umanjuje vrijednost njihove nekretnine?

Old Iggy 02.09.2013. 20:00

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2453529)
Iako, to što je desetak zgrada popustilo, ne mora nužno, zbog veličine uzorka značiti da je tako moralo biti.

Ne bi htio trivijalizirati niti pretjerano karikirati, ali po toj logici ja mogu provući vertikalu za bilo što po zgradi od npr. 17 katova.

Nije isto. Ovdje se radi o davanju telekom usluge koju je Amis dužan dati na zahtjev korisnika, imao sam to i u vlastotoj zgradi gdje je pokrenut postupak protiv suvlasnika i stvar je riješena u jako kratkom roku.

Ono što je problem jest to što se telekomi ne mogu dogovoriti o "dijeljenju" kanalica po zgradi (kao npr. kod DTK) pa bi svaki vukao svoju, a to je onda već problem.

prestiž 04.09.2013. 21:46

Mail kod T-Coma

Koristim mail od T-Coma, dok sam bio na T-Comu i Iskonu. Sada sam prešao na Amis, promijenio postavke za izlaznu poštu i ne radi. Mail je kreiran u Microsoft Outlook Express 6, makar to ne bi smjelo imati veze s odlaznom poštom. Dosad je sve besprijekorno radilo. Da li je netko od korisnika imao sličnih problema.

tor 05.09.2013. 07:47

Pod "ne radi" pretpostavljam da dolazni mialovi prolaze, no ne možeš ih poslati? Što si stavio pod smtp?

Bono 05.09.2013. 09:32

Cisto sumnjam da iz Amis mreze mozes koristiti T-com outgoing mail server, moras ga prebaciti na Amisov.

tor 05.09.2013. 10:14

napisao je da je to promijenio, samo je pitanje jel ispravno upisao.

Bono 05.09.2013. 10:16

Uh jutro je :)
A nadam se da je stavio onda Amisov s autentifikacijom, to mi jedino pada na pamet.

NTN 06.09.2013. 03:10

Amis koristi imap(imap.amis.hr)+autentifikacija.

prestiž 06.09.2013. 10:15

Citiraj:

Autor Bono (Post 2455140)
Cisto sumnjam da iz Amis mreze mozes koristiti T-com outgoing mail server, moras ga prebaciti na Amisov.

Riješeno. Morao sam prebaciti na Amisov outgoing mail server. Podaci moraju biti izvorni, ne prihvaća ako promijeniš podatke. Hvala na savjetima

Jelc 06.09.2013. 12:55

Zvala danas jedna fina teta, veli da šalju ponude za optiku-isti Total HBO paket samo na optici 20/10 sa popustom bi bio 271 kunicu:)

manki 06.09.2013. 15:40

uzeo sam kod Amisa 2u1 Midi paket

budući da nemam još telefonsku liniju kod sebe, može li mi netko iz iskustva reći koliko je očekivano vrijeme do korištenja usluga?

znače da preko TComa dobijem liniju, pa da dođu tehničari i obave svoje.
rekli su mi telefonski 45 dana, ali sumnjam da to toliko dugo traje, pa ako netko zna kakav prosjek ili to varira stvarno pa nema pravog odgovora?

the_ghost 06.09.2013. 16:09

T-com obicno ima rok od 30 da uvede paricu, a naravno da to rade na kraju roka. Onda nakon toga amis mora svoju proceduru proci.

manki 06.09.2013. 17:47

Hvala :chears:

Cilim 06.09.2013. 18:57

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2455869)
Zvala danas jedna fina teta, veli da šalju ponude za optiku-isti Total HBO paket samo na optici 20/10 sa popustom bi bio 271 kunicu:)

Koji kvart.

Thorax 06.09.2013. 20:57

Bila i meni teta iz Amisa danas (Prečko) i ponudila flat optiku 20/10 Mbps... ja generalno jako zainteresiran.

Ako sam ja sve dobro skužio uz potpis na 2 god. plaćam 227,13 kn/mj (3u1 total paket). i to je to? Ili postoje još neke cake s najmom terminalne opreme na tu cifru? I ako želim dodatni AmisTV prijamnik onda plaćam još 25 kn na gornju cifru?

Facelessone 06.09.2013. 22:56

Meni danas stigao router, u ponedjeljak me uključuju. Trenutno sam na iskon.duo 5/512 i sveukupno kroz 5 godina sam bio super zadovoljan sve do problema nakon grmljavine oko 20.7 za koje su bili preglupi ili prelijeni da ih riješe.

Vidjet ćemo kako će biti kod amisa :)

prestiž 06.09.2013. 23:37

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2456136)
Bila i meni teta iz Amisa danas (Prečko) i ponudila flat optiku 20/10 Mbps... ja generalno jako zainteresiran.

Ako sam ja sve dobro skužio uz potpis na 2 god. plaćam 227,13 kn/mj (3u1 total paket). i to je to? Ili postoje još neke cake s najmom terminalne opreme na tu cifru? I ako želim dodatni AmisTV prijamnik onda plaćam još 25 kn na gornju cifru?

Plaća se za dodatni TV, a također i za vremenski pomak.

Cilim 07.09.2013. 00:11

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2456136)

Placas ako potpises na 24 mjeseca 3u1 Total paket 187,50 kn + najam Amis TV prijemnika 39,63 kn mjesecno + dodatni prijemnik 25,41 kn

Thorax 07.09.2013. 08:53

Zahvaljujem, to sam htio čuti :D onda danas ujutro potpisujem, a kako se situacija bude razvijala (koliko će im trebati da srede vodove po zgradi itd.) budem updateao ovdje.

Mileni 07.09.2013. 15:07

Optika u preckom? Pa do kud su oni dogurali sa tom optikom? Znam da imaju na vrbanima 3 i po nzg-u, nisam znao za precko.

Bono 07.09.2013. 17:10

Na jesen ce biti dostupni u dosta kvartova, ide masovna ekspanzija optike.

kasper_sky 07.09.2013. 19:15

pozz
njub pitanje ali cijenim odgovore
dali netko ima amis 3u1 paket? pitam jer sam razmišljao i provideru koji nudi i Tv i net i telefon a da mi je dostupno blizu te da je jeftin. moja lokacija velika gorica. i vidim da sada amis ima akciju 50% !! ? prvih 12 mjeseci ugovora. dali je moguće sklopit ugovor na 12 mjeseci ili mora biti 24. te me zanima ako tu uzmem dali moram šta extra plaćat te njihove modeme i recivere ili nešto treće.
ako je netko nedavno uzeo amis paket 3u1 pa da mi podijeli iskustvo šta me ćeka.
hvala.

Cilim 07.09.2013. 23:11

*Popust vrijedi uz potpisivanje ugovorne obveze na 24 mjeseca. Popust se odnosi na mjesečne naknade u razdoblju od 1. do 12. mjeseca korištenja usluge. Popusti iz ove akcije se ne odnose na dodatnu potrošnju i dodatne usluge/opcije.

Mileni 08.09.2013. 11:41

Citiraj:

Autor Bono (Post 2456535)
Na jesen ce biti dostupni u dosta kvartova, ide masovna ekspanzija optike.

Nigdje na njihovim stranicama ne mogu naci gdje je sve dostupna ta optika. Zvao sam ih upravo, ni oni sami ne znaju gdje je to na njihovim stranicama, ali kazu da ima :lol2:

No nije mi optika na zalost dostupna. Na vrbanima sam (ne vrbani 3) gdje su doveli optiku, no naravno, jos uvijek nije ista dosla do moje zgrade. Ali kaze lik iz szk da nece prestati sa sirenjem.

Za sad samo vrbani, precko i nzg. No navodno od ta 3 kvarta idu i dalje sirenja, konkretne podatke nema, kaze sve ce biti na njihovim stranicama. Super. Samo jos da nadjem gdje na njihovim stranicama :)

Cilim 08.09.2013. 12:34

Prema dosadasnjim saznanjima link.

Mileni 09.09.2013. 13:14

Hvala na infou. Izgleda da cu se jos dobro nacekati dok dodju do mene :)

brunci-vg 09.09.2013. 20:11

Da ne otvaram novu temu, pa cu pitati ovdje: Da li je netko uspio sa Enkom routera skinuti config file u kojem se nalaze postavke za telefon (voip)?

Zelim taj config ubaciti u drugi router i koristiti dalje njihov telefon.
SZK mi ne zeli dati, to se kosi sa njihovom politikom tvrtke.

Pokusao na sve nacine ali ne ide, router je zakljucan. Npr kod Iskona koji isto koriste Enkom uredno se moze uci i skinuti config. U Amisu su ocito malo pametniji :goood:

1v@n 09.09.2013. 21:52

Može li mi netko pojasniti "bitstream" kod Amisa.

Davno sam ih kontaktirao s upitom kad bi mogli biti dostupni u mom dijelu kvarta (Rudeš istok), dok su u drugom djelu kvarta i u svim okolnima već dostupni. Rečeno je bilo da taj dio nije u planu i na tom je ostalo.

Ne da mi vrag mira i unesem adresu, kad hop, baci mi "Za unešenu adresu dostupni su slijedeći paketi" i dobijem link na Cjenik 2 u 1 bitstream

Naravno, nigdje nije objašnjen "keč"...

Cilim 09.09.2013. 22:00

Najbolje da pitas njihovu SZK.

Bytestream je niz bajtova. Obično su to vrijednosti iz raspona od 256 različitih vrijednosti (okteta), i tako termina osmorki se ponekad koristi da se odnosi na istu stvar.Okteta može biti kodirana kao niz od 8 bitova u više različitih načina (vidi endianness) tako da ne postoji jedinstven i izravan prijevod između bytestreams i bitstreams. U praksi, bitstreams nisu izravno koristiti za kodiranje bytestreams; komunikacijski kanal može koristiti signalnu metodu koja ne izravno prevesti u komadiće (na primjer, šaljući pritom više frekvencija), a obično također kodira druge informacije kao što su kadriranje i ispravljanje pogrešaka zajedno s podacima.

Bitstreams i bytestreams se često koriste u telekomunikacijama i računarstva: primjerice, tehnologije SDH komunikacija prevozi sinkrone bitstreams i TCP komunikacijski protokol prevozi byte stream bez sinkronog vremena.

1v@n 09.09.2013. 22:05

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2457805)
Najbolje da pitas njihovu SZK.

Bytestream je niz bajtova. Obično su to vrijednosti iz raspona od 256 različitih vrijednosti (okteta), i tako termina osmorki se ponekad koristi da se odnosi na istu stvar.Okteta može biti kodirana kao niz od 8 bitova u više različitih načina (vidi endianness) tako da ne postoji jedinstven i izravan prijevod između bytestreams i bitstreams. U praksi, bitstreams nisu izravno koristiti za kodiranje bytestreams; komunikacijski kanal može koristiti signalnu metodu koja ne izravno prevesti u komadiće (na primjer, šaljući pritom više frekvencija), a obično također kodira druge informacije kao što su kadriranje i ispravljanje pogrešaka zajedno s podacima.

Bitstreams i bytestreams se često koriste u telekomunikacijama i računarstva: primjerice, tehnologije SDH komunikacija prevozi sinkrone bitstreams i TCP komunikacijski protokol prevozi byte stream bez sinkronog vremena.

Totalno irelevantno za pojašnjenje ADSL paketa, ali ako ti se već tipka... :lol2:

Postoje mini i maxi paket u tom bitstreamu po identičnoj cijeni i ono što sumnjam je da bitstream znači korištenje T-com infrastrukture pošto mislim da Amisove još uvijek kod mene nema.

Je li to tako, možda netko zna... jer 40 kn su mjesečno jeftiniji.

Bono 09.09.2013. 22:08

Tako je, ali to je obicno bilo u ponudi za poslovne korisnike. Ja na par lokacija imam bitstream gdje njihova infrastruktura nije dostupna, pa ide preko t-coma. Radi isto odlicno bez ikakvih problema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48.