![]() |
Citiraj:
Vidio sam da piše i fizička osoba ali čim sam vidio "ime tvrtke" odmah sam pomislio da je samo za njih. Pa oni nisu normalni, da se nebi još s tim sad patio. Tnx za odgovor. |
Meni obično prođe par dana dok novci od refunda sjednu na račun u banci.
|
Citiraj:
Sad to banke kompenziraju, na način da vanjske transakcije drže do, zakonski dozvoljena, 3 radna dana. :( Znači ako ovi iz PBZ-a odluče mešetariti s tvojim novcima, možda ih vidiš tek u ponedjeljak ili utorak. Kontaktiraj sellera da ćeš kasniti s uplatom ili uplati tih par dolara na račun. |
Jel se plaća PDV ako kupujem na njemačkom E-bayu ....nebi trebalo ako je PDV već uključen u cijenu?!
http://www.ebay.de/itm/Original-Casi...621435%26#shId Znači oko 116€ sa poštarinom, ima još kakvih troškova, carina?? |
Citiraj:
116€ i dolazi doma na adresu. |
Ako se item nalazi i šalje iz njemačke, nebi trebalo bit dodatnih troškova.
|
Odlično, zahvaljujem na brzom odgovoru! LP!
|
ima negdje di mogu vidjeti sve svoje dosadašnje kupnje? nemrem naci to nigdje :/
|
Citiraj:
odi sastrane (lijevo) pod purchase history i tamo imas opcije za sve. imas recent i imas archived, gdje meni stoji zadnjih par godina sve. :chears: |
Al to samo ako si arhivirao.
Meni je prazno recimo :D |
ima, account- purchase history-archive
|
da našao, ima vecinu,nema sve ali vecina mi je tamo
|
Citiraj:
mozda su promjenili opcije pa vise po defaultu ne arhivira. bo |
Nakon koliko se obraćate ebay s otvaranjem eskalacije ako vam seller ne odgovara na poruku? naime čekao sam više od mjesec dana stvar i nije došla. Nakon toga šaljem selleru poruku i odgovara mi da uvijek stignu stvari i da pričekam još tjedan dva te ako onda ne stigne da mu se javim. Prolazi dva tjedna , stvari i dalje nema šaljem poruku selleru međutim ovaj već treći dan ništa ne odgovara pa me zanima da otvaram eskalaciju ili da još čekam?
|
Rok je 45 dana.
41. dan pokreni case i traži refund. Bez puno kompliciranja i dopisivanja, vrlo jednostavno. |
To je vec i napravio, prica o eskalaciji. Ebay kaze da mu trebas dati minimalno 3 radna dana da rijesi problem, inicijalno je 7 dana, a max. 30 dana. Pricekaj jos 2-3 dana ako si unutar 30 dana, sto jesi, i onda eskaliraj slucaj. Ionako ti se vjerojatno nece javiti za vrijeme njihovih praznika.
|
Kakva su iskustva s dostavom paketa iz EU? Prije sam znao čekati paket iz UK po 3 tjedna, pretpostavljam da je većinu tog vremena item proveo na carini.
|
Meni iz UK nedavno,veći paket sa tracking brojem,3 dana.
Njemačka,folije za mob,5 dana. |
Iz UK mi je dosad sve stiglo u manje od 10 dana.
|
Ebay nije ništa misteriozno, samo digitalni ekvivalent placa koji su prije postojali.
|
Trebam savjet oko kupnje na ebay-u.
Bidao sam jedne cipele za koje u zurbi nisam ni vidio da seller ne salje u HR, vec iskljucivo u DE. Kontaktirao sam sellera i ne zeli mi ih poslati u HR sto je iskuljucivo moja greska. E sad da li postoji kakva varijanta da ih na neki postanski sanducic posaljem u DE ili nesto slicno? |
Imas na forum.hr temu s ljudima koji posreduju pa vidi tamo najbolje.
|
Jesi mu platio te cipele, kakva je situacija sada. Ja bi isto bidao na jedno pojačalo, ali lik isto šalje samo u njemačku, a ni ne odgovara na upit. Polovica tih prodavača na ebay.de ne želi slati van njeme.
Još pitanjce, dali je netko plaćao bankovnim transferom našao sam isto pojačalo na španjolskom ebayu, a lik ne prima paypal. Ono što mi je čudno kod tog lika je to da je do sada prodao 6-7 takvih pojačala (unazad godinu dana). Radi se o 30 godina starom pojačalu. Od nekih 130 prodaja prodao je možda 40 različitih predmeta a 30 ih se ponavlja. To mi smrdi na neku muljažu. |
Kako on može biti na eBay-u i ne primati plaćanje preko PP-a, nije mi jasno?
Izbjegni to što god da bilo.. |
Valjda da mu ne uzimaju postotak ko će ga znati. Ma odustao sam od tog španjolca,
pričekat ću nekog njemca bolje :) |
Molio bi odgovor sto prije, hitno je !
otvorio sam case 39. dan od shippanja itema i poslao sam selleru poruku da nisam jos dobio item i da mi refund-a novce a da cu ja njemu u slucaju da dobijem item nakndno vratiti novce. On mi danas (43. dan) odgovara da cekam jos 6 dana pa da ce mi onda ako ne primim item refundati novce... Zanima me da li je to navlakusa, odnosno dali ce mi i nakon isteka 45. dana sto je u nedjelju on biti obvezan isplatiti refund ili nakon isteka 45. dana nema vise tu obavezu (bez obzira sto je otvoren case)??? |
Navlakusa. Nakon 45 dana nemas pravo zalbe.
|
Koliko ja znam moraš pokrenuti case u roku od 45 dana. Poslje toga više ne možeš, nestane dugme za pokretanje postupka :D
Ako je kinez traži refund isključivo, nikakvo ponovno slanje. Čekati možeš ali daj mu do znanja da ako ne dođe za 2 dana da želiš lovu. Što bi naši stari rekli to su kineska posla :D |
jep samo refundovi, gadovi vole zajebat i to često.
Refund, partial refund štogod, al NIKAD ne vjeruj da ce ponovno poslat |
Ako si otvorio CASE, onda mislim da mu mozes dati i vise vremena ako hoces, nakon sto je case otvoren imas mislim novih 30 dana ili koliko da sami zatvorite case, ili ga nakon tog vremena ebay sam zatvara...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14. |