![]() |
Ovo je baš lakrdija. Dakle, ti nesretni switchevi su izgleda pred mjesec i pol dana došli u HR, našao sam ih danas u sandučiću (na opće iznenađenje) a tracking kaže da su se vratili natrag :D
Citiraj:
|
Paket dosao u dva dana iz DE u HR.
Sest dana od ZG-a do RI. 10.06 posiljka navodno urucena meni, sto nije tocno. Otisao u moj postanski ured, kao oni ne mogu nista, dali mi izlist gdje se vidi kao da sam ja potpisao posiljku, sto nije tocno. Napisao prigovor ali naravno oni su to odbacili jer sam ja navodno primio posiljku, jer te male kao ubace u sanducic, a ovo nema sanse da je moglo stati unutra, a cak sam i pitao susjede, da li je mozda nekome ostavio, naravno da nije. A taj da sam ja bio stalno kuci jer sam bio bolestan> I sto sad? Uzeo sam nesto preko ebaya, ne mogu reci covjeku da nisam dobio jer vidi prema trackingu da mi je uruceno. Kakva nakupina nesposobnjakovica. |
Jucer sam u sanducic dobio uskrsnju cestitku od tetke i jos par racuna iz ozujka. Kako oni jos postoje, o kako, kruh ti ljubim!?
|
acer, ako to što oni tebi pokazuju nije tvoj potpis, onda sve što ti predstoji je da im prijetiš advokatom zbog krivotvorenja potpisa. Ne znam što se drugo tu može uraditi.
|
Pozdrav, naručivao sam u zadnjih par mjeseci neke sitnice sa Aliexpress-a i uglavnom sve mi je to jako brzo stiglo i sve je bilo dostavljeno u jednoj vrećici putem Overseas Express-a i nisam nikada platio nikakvu naknadu/carinu. Zadnja narudžba isto od par sitnih artikala koju sam naručio prije skoro 2 mjeseca, nikako da stigne. I sad je počelo prije par dana stizati putem HP-a, i to odvojeno komad po komad i doslovno svaki puta naplate neku njihovu naknadu od skoro 3€. Znači, stignu mi neki sitni magneti vrijednosti cca. 1.50 € ili neka naljepnica vrijednosti 0.50 € i svaku takvu sitnicu mi posebno dostave i naplate njihovu naknadu. O čemu se tu radi i imaju li pravo to činiti? Ja sam mislio da je sav PDV ili carina plaćena prilikom kupnje. Imam užasna iskustava sa HP-om i mislim da namjerno ovo rade, imam li se pravo žaliti? Pitao sam poštara o čemu se radi, a on mi tvrdi da on ne zna, da je vjerojatno carina u pitanju.
|
Citiraj:
Ja nisam za sada dobivao takve čestitke. Ne znam je li to nešto novo. Kad naručujem s Alija da obično uzmem isti item preko onih coinsa ili na nekoj drugoj promociji jer u pravilu mi onda to dostavi overseas i njima nisam nikada ništa plaćao. Čak mi je nedavno prvi put pošiljku s Amazona dostavio overseas što me iznenadilo. Čekam još neke stvari, pa ako bude preko HP-a i naplate mi, javim. |
Overseas ovdje kod mene već dulje vremena dovozi amazon, dio uzme i DPD. Pitanje tko tu koga podugovara.
Tih 3€ što hapne HP moguće da je isto kao onih nekadašnjih 5KN gdje bi ti naplatili uslugu trackinga. Kojeg ti nikada nisi niti dobio a pošiljke često bile bez obzira na tracking izgubljene. Pretpostavljam da se neki glavonja sjetio nove gluposti kako da rastereti posrnuo preduzeće. |
Tko su i meni
Na svaku takvu pošiljku sam reko da vrate nazad i prijavio sam da nije dostavljena. Kupio bi onda ponovno i došlo bi DPDom ili na boxnow bez ikakve naplate |
Koja si ti hulja.
|
Zvao sam kontakt službu HP-a, da ih pitam o čemu se radi. Oni se ograđuju, da zovem carinu, da njih pitam. Da oni samo naplate ono što carina naloži. Nije mi jasno, zar se ocarinjuju tako male stvari tipa 1-2 € i zar već ti troškovi nisu plaćeni kod kupnje? Ma muljaža teška...
Dobro je mrva_zg napisao, drugi put ću odbiti preuzeti pošiljku, jer kako je krenulo, oni su ovu pošiljku što sam zajedno naručio, razdvojili na više vrećica i sad će mi jednu po jednu dostavljati svakih par dana i pokušati za svaku naplatiti naknadu, iako sve skupa nema ni 10 € sveukupne vrijednosti. |
To stvarno ne vjerujem da bi to išli razdvajati. Malo prenisko, čak i za njih.
Inače, te "nismo mi, oni su" spike su standard :D Nitko ništa ne znam. Pitaš A, kaže ti pitaj B, pitaš B, kaže ti pitaj A. |
Citiraj:
Ma kaj je s tobom Pa zadnji put su šupci rastavili tako paket i poslali posebno 6 artikala svaki po 3€, a komplet sve me izaslo oko 25€ Nabijem ih, vrati nazad i narucim ponovno:chears: |
Šta stvarno rastavljaju pakete? A ja mislio da ne mogu niže pasti. Toliko o tome.
|
meni danas hp dostavio u te svoje sanduke
a dostava je bila od amazon.de na kučnu adresu 55e druga dostava doma na prozor, overses .. disco reflektor sa alia .. 70e |
Dosli mi prosli tjedan cepici gumeni mali od 1 cm, na zeljeznim stupovima da popunim rupe od nosaca od stare satelitske. Naplaceno 2,70e, ti cepici kostaju 0,99e. Mislio sam da je nesto drugo, skuplje. Da sam znao sto je, odbio bih. Nije mi tako sigurno dolazilo vec sigurno 2 godine, uvijek Overseas
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Dok, makar u mojem slučaju, 90% tih malih pošiljki mi nisu niti isporučivali. U više navrata je bilo veselo u poštanskom uredu :D Zato su vjerojatno ljudima i prodavali i priču o trackingu jer naplate isporuke koja se ne dogodi pa se stoga i nadrkalo dosta ljudi. U zadnje vrijeme su u mojoj lokalnoj pošti (općinskoj) počeli ljude slati u najbližu gradsku, jer ih pošiljka tamo "čeka". Bilo je nekoliko puta baš jako veselo u uredu. Ljudi se žeste možda na krivom mjestu, ali ta razina bezobrazluka mora izazvati određeni, i vrlo razumljivi, revolt. |
Citiraj:
Stavka u cjeniku se zvala "Dostava malog paketa - uručenje malog paketa na dostavi". Izvorno su je naplaćivali samo prilikom uručenja izvan poštanskog ureda (i "male pakete" iz Kine i domaće pošiljke "pakete" koji se i predaju i besplatno uručuju u poštanskom uredu), a 2016. su se bili dodatno obezobrazili, preimenovali stavku u cjeniku u "Uručenje malog paketa" i počeli je naplaćivati čak i prilikom uručenja u poštanskom uredu. Te godine sam dobio tumačnje HAKOM-a da je to legalno, do 2019. su se predomislili i zaključili da nije. To su radili jer jer su smatrali da imaju veliki deficit u prometu s Kinom i jer HAKOM nije bolio kurac što se događa iako je od prvog dana bilo ilegalno. Sadašnje male pošiljke koje idu preko Cainiao Savera u HR preko Mađarske ista su kategorija, samo ti mali paketi idu "na račun" mađarske pošte i od 2019. HP ih ne smije naplaćivati. |
Ma sve OK, ali sad si se ti uhvatio toga da nije šija nego vrat :D Kako god da se to objasni radi se od drpačini. Kako god da okreneš, to su smradovi i može im se.
|
Poziv od Telekoma: “Dobar dan, primjetili smo da ste odbili naš paket. Možemo li znati u čemu je problem?”
- “Nisu mi dostavili doma nego su me zvali u poštu da dođem po to” - “Žao nam je, velike su gužve…” - “Plaćeno je da dođe doma. Ne pada mi na pamet da gubim vrijeme u poštanskom uredu.” Par dana poslije opet isto. Ovaj puta se retorika zaoštrila. Rekoh da me nije briga za očito prešutni dogovor između njih i pošte da će pošta debelo dampati cijene i a da paketi neće biti isporučivani na adrese. I sad treći puta šalju… |
Citiraj:
Prije 2 dana sam naručio 4 narudžbe s Alija ali jedna je dobila UA**HU tracking. Sve druge su se spojile i idu preko Overseasa |
Evo, jutros opet ista stvar. Nisam bio kući, pa su moji preuzeli pošiljku, opet naplaćeno. Stigao 4 polni 3.5" audio konektor.
Stvarno me izluđuje ovo, stavljam slike, pa ako netko zna neka mi protumači. Znači manja vrećica je stigla u malo većoj vrećici na kojoj je naljepljena naljepnica "Ocarinjeno", a kao zemlja porijeka se navodi Dominikanska Republika??? Nikada mi se ovo prije nije događalo, sve takve sitnice bi stigle u jednoj vrećici u roku 2 tjedna, putem Overseasa i nikada ništa dodatno nije naplaćeno. Ovo sada stiže u razmaku par dana, paketić po paketić, a sve naručeno i plaćeno istodobno. https://i.postimg.cc/cgHjmxwv/IMG20250718120006-2.jpghttps://i.postimg.cc/MffFC9sx/IMG20250718120143-1.jpghttps://i.postimg.cc/67zgn22s/IMG20250718120324.jpghttps://i.postimg.cc/CzYCTvrN/Capture1.png |
Nemoj me krivo shvatiti, ali to se zove porez na budale. Jedini način je da to vratiš natrag. Sa teroristima nema pregovora.
|
Citiraj:
"Razlog kontakta" i onda odabereš; "Zahtjev za povrat neosnovano naplaćenih......" Pofotkaj sve pakete i sve račune koje si platio i dobio, tko zna, možda ti vrate pare. Imaš toga više u ovoj temi prošle ili pretprošle godine gdje je nas više to odradilo i vratili su pare za većinu pošiljaka. To ti je prvi korak da probaš dobiti lovu natrag. Malo je tlaka, ali skupi se love ako ti to naplate za svaki paket. |
01.08.2025 petak 23:34:37 Pošiljka je zaprimljena, 10200, ZAGREB
01.08.2025 petak 09:05:10 Pošiljka je otpremljena prema unutrašnjem prometu, 10003, ZAGREB 01.08.2025 petak 09:05:08 Pošiljka je prispjela, 10003, ZAGREB 30.07.2025 srijeda 06:01:19 Pošiljatelj je unio podatke, pošiljka još nije predana Hrvatskoj pošti Ovo je status pošiljke iz Njemačke. Što se događa, od 1.8.2025 nema pomaka. |
Očekujem Govee paket, šalju ga iz Njemačke ali bez ikakve obavijesti. Tracking broj sam dobio od webshopa... Službeni Govee webshop.
18.08.2025 16:53:38 ponedjeljak Pokušaj dostave pošiljke 10200 ZAGREB 18.08.2025 15:24:28 ponedjeljak Dostava na adresu je u tijeku 10200 ZAGREB 18.08.2025 15:21:47 ponedjeljak Pošiljka preusmjerena u poštanski ured 10200 ZAGREB Paket sam htio preusmjerit na paketomat ili poštanski ured, ali nikakav mail niti obavijest nisam dobio... Zovem ih da pitam koji k se tu događa i moram li sam otić u Branimirovu po taj paket. Evo trenutno 24 minute čekam da se netko javi... Počet ću izbjegavat webshopove koji koriste HP-ove usluge... |
> Počet ću izbjegavat webshopove koji koriste HP-ove usluge...
To je najpametnija opcija. |
Jeli ima kakvih promjena u vidu papirologije kod carinjenja?
Dolazi mi za koji dan paketić sa Aliexpressa skuplji od 150€, znači umanjen je za PDV pa cu ga morati platiti naknadno. Jeli i dalje šalju pismo poštom ili se može mailom riješiti komunikacija? Jer sa ovom poštom očito neću dobiti to pismo sljedeća 3 tjedna.... |
Koliko sam ja upućen uvijek to šalju samo poštom. Povratna informacija može mailom, ali da biš to mogao moraš imati njihovu oznaku koja dođe poštom :D
|
Citiraj:
Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Privremena obustava slanja komercijalnih pošiljaka u USA
https://www.bug.hr/propisi/hrvatska-...ki-u-sad-53061 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09. |