![]() |
Citiraj:
da se ispričavaju zbog neugodnosti i da je kolega krivo vidio (:rolleyes:) te da item nije na putu nego da je u njih i da bi ga poslali za manju poštarinu kao ispriku blabla EDIT: Pristao na ponovno slanje, ali i aktivirao "Escalate the case to Customer Support" jer mi je danas zadnji dan da reagiram. Lik se kao buni da zašto, ovo, ono, nije se bunio dok mi je 40 dana prodavao priču da mu se item nije vratio :rolleyes: Javila se i korisnička služba i rekla da se jave ponovo za 3 dana jer je paket trenutno na putu, a to je upravo ono što sam i htio, paket na putu, ALI i garanciju AKO opet bude problema s istim. Sve ide po planu, napokon:D |
Uzeo sam neki proc iz USA, zapeo mi je na carini u ZG izgleda, upravo ima poslao mail sa podatcima koje su tražili ( račun sa paypala ).
cijena je bila 124 $ + 6$ shipping, koliko mogu očekivat da me ogule kako ide postupak carinjenja? |
Pa plačaš samo +25% PDV, jer ako nije prek 1000kn, nema carine! Sad jel po najnovijem tako ne znam!
cca 930kn bi te trebao koštati taj CPU...ako se dodaje "samo" PDV. |
Znači 200kn pdv?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
+25% $155 = 930 kn _________________ 930-744=186 kn Da, da, iznad 150€....cca 1150kn! |
Hvala na informacijama ekipa
|
Pitanjce. Kak stoje stvari a kupnjom obleke sa ebaya i ne samo ebaya već i ostalih online šopova? Carine, problemi, zapljene? Znam jedino da masa ekipe ima jako velike probleme sa robom preko ioffera no kak stoji ovdje?
|
Citiraj:
|
Poanta je u tome da bi uzel iz Nikovog outleta šuze jer su brutala jeftinije nego kod nas ( ccaa 60 do 200 kn su cifre ) a sva roba ide iz New yorka.
|
60-200 kuna dodu suze ili su toliko jeftinije? Ako su toliko jeftinije onda ne ocekuj previse , jer se to uvijek salje u kutiji koja ce naravno zavrsiti na carini i na to ces dati pdv i samim time izgubiti to što su jeftinije :/ a ako toliko koštaju onda samo daj xD jedino pazi na poštarinu
|
Ne samo PDV, nego i carinu na zbroj shipping i cijene proizvoda pa na sve to jos PDV.Naravno to se odnosi na sve preko one cifre koja dozvoljava uvoz bez ikakvih davanja.
|
To su redovne cifre šuza. U outlet dolaze 3 do 4 godine stari modeli dok isti ti modeli kod nas dolaze kao novi i još imaju obraza za to tražiti 700 kn.
|
Citiraj:
|
Ako su iz USA onda je dozvoljena cifra 22 eura, a ne 150 eura
|
Citiraj:
Ne postoji dozvoljena cifra, postoji samo neoporeziva, oporeziva i oporeziva+ carina.... I opet za tri posta bude.neko napisal istu glupost kao ti... |
Tebi ocito nesto nije jasno a ne meni.Kada sam napisao na dozvoljenu mislio sam na onu cifru koje mozes platiti a da ne moras platiti davanja drzavi,tj da si oslobodjen svih dodatih davanja.
|
Daj molim te pročitaj kaj je napisal Princ post iznad...pa ja ne vjerujem!! Po čemu se razlikuje njegov post od tvojega, aj mi to objasni?
|
Mislis na ovo "a do 150 je samo pdv"?Moj post se razlikuje samo u tome sto sam naveo da ukoliko se uvozi iz USA nije 150 eura nego 22 eura bez davanja drzavi.
|
Pa to je i on rekao, "150€" zaboravio je stavit znak "€" ali iz prijašnjeg teksta vidiš da prića o evrima! Reko je isto kao i ti, do 150€ se plaća PDV, a do 22€ nema davanja!
Ma nije bitno...ali pročitaj još jednom pa budeš skužil... |
Daj mi molim te pokazi gdje on spominje 22 eura jer ja to stvarno ne vidim u njegovom tekstu.I nemoj se odmah ljutiti jer je moguce da ja nisam vidio dobro:beer:
|
To je trenutak moje kreativnosti...to sam nadodal, da ak neko već čita da ima potpunu inf. :)
Sve 5, ali još uvjek tvrdim da si isto napisal kao i kolega post prije tebe ;) |
Hehe, nismo se dobro pohvatali.
@Raul, napisao si Ne samo PDV, nego i carinu na zbroj shipping i cijene proizvoda pa na sve to jos PDV.Naravno to se odnosi na sve preko one cifre koja dozvoljava uvoz bez ikakvih davanja. Pa sam pomislio da mislis kako se carini roba preko 22€ , a carini se tek preko 150€, a kako sumnjam da ce mu nesto preko 150€ ispast isplativije nego kod nas, napisao sam mu da ce platiti samo PDV. Treba banner napravit koji ce iskakat kad se ude u ovu temu i na njemu pisati KUPOVINA unutar EU:
KUPOVINA izvan EU: cijena uključujući poštarinu:
Ako sam nekaj fulao:hitthewal: idem se pokopat |
Sve ok, sve si dobro napisao, ocito se nismo najbolje razumjeli.Jedino ti se potkrala mala greska jer oslobadanju od davanja ne podlijezu alkoholna pica, duhanski proizvodi, parfemi i toaletne vode.
|
To sad moderator treba stavit u prvi post ove teme i u naslovu dodati napomenu da se obvezno čita prvi post.
Već sutra će opet netko ispitivati koliko će ga šta izaći i sl. pitanja koja su već odgovorena mali milijun puta, a pogotovo je smješno kad to ispituju ljudi koji su po cijele dane forumu, a ne mogu potrošit 2 min. na pretragu foruma. |
Citiraj:
@wooden- i opet ce ljudima biti lakse ponovno pitati jer je to lakse nego stisnut na prvu stranicu :fuming: |
Samo izvan EU, placas carinu i PDV na te proizvode.
|
Dobro sad kad ste se isposvađali,da čovjeku odgovorim na pitanje... :kafa:
Citiraj:
Ako si kupuješ šuze i sl. pogledaj si na sportsdirect.co.uk Isti dućan kao kod nas SportVision,samo je SportVision digao 2-3x cijene... |
Citiraj:
|
lik prodaje orđinal majicu, dobijem je na aukciji i kad je došla skužim da je fejk(lik je iz engleske i ima 100% feeback). Javim mu da je fejk i dokažem i lik veli da mu je pošaljem natrag i da će mi vratit svu lovu. Meni je to iskreno neda a tip ne pristaje na ništa drugo. Što sad?
|
Kak me živcira ova naša država to je za popi....
Kupim od malog žutog kineza neke prekidače za auto, 70usd-a. taj isti kinez to u istom danu spakira i preda u poštu. Paket u 3 dana prijeđe pola svijeta i dođe u Zagreb... Evo danas je 14-ti dan što se pošta i carina igraju ping-pong.... Da li se netko raspitival koja je cijena pretinca negdje u slovenskoj pošti ? (slovenci nemaju carine ni pdv-a na poštanske pakete..) Mislim da je jednostavnije brže i jeftinije rentat pretinac u Slo pošti nego isčekivat naše da riješe paketić od 25dkg... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne treba ti pretinac. Napišeš svoje ime, adresu pošte u SLO i dodaš POSTE RESTANTE. Paket dođe i čeka te 15 dana da ga podigneš.
|
Citiraj:
|
|
Ne treba SLO pošti ništa najaviti da ti stiže paket, oni ga po defaultu drže x dana?
Kako stoje slovenci s npr. da naručim mobač ili sličnu elektroniku iz kine? |
Znam da nije striktno tema, ali bilo je dosta priče oko baterija, pa bi zamolio nekoga da mi baci kakav link na sellera sa AA baterijama s kojima je zadovoljan, pošto je pola interneta puno fake sranja nikakvog kapaciteta
Zahvaljujem. |
U zadnje vrijeme ti bas prodavaci i ne zele slati baterije, tako da je pravog prodavaca dosta tesko naci.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:20. |