PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

Mileni 19.02.2013. 05:11

1) Da, isti problem sam imao i ja sa enkomom. Prebacio se na t782 i nemam vise tih problema.

2) Trazi da ti iskljuce interleaving. Meni je pomoglo :)

sinke.ZG 19.02.2013. 08:23

Posto imam amisov st 780 ruter zicao bi ih da mi daju novi, jel neko zna koji im je ruter najbolji

Bono 19.02.2013. 10:50

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 2340446)
Posto imam amisov st 780 ruter zicao bi ih da mi daju novi, jel neko zna koji im je ruter najbolji

Meni se Enkom ne svida, Thomson 782 mi je puno bolji i njega koristim u bridge modu.

sinke.ZG 19.02.2013. 11:13

bitno mi je da mogu normalno pes 2013 igrat on line je rs ovim st 780 je to nemoguca misija

Bono 19.02.2013. 11:39

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 2340634)
bitno mi je da mogu normalno pes 2013 igrat on line je rs ovim st 780 je to nemoguca misija

Probaj se izboriti za njega, u svakom slucaju je to bolji modem, a ako i on nece raditi stavi ga u bridge mode.

dubravkol 19.02.2013. 11:41

Ak uspiješ zamjenit modem javi na PM kako si to uspio jer meni zasad ne uspjeva

sinke.ZG 19.02.2013. 12:00

Citiraj:

Autor Bono (Post 2340662)
Probaj se izboriti za njega, u svakom slucaju je to bolji modem, a ako i on nece raditi stavi ga u bridge mode.

sta znaci bridge mod, malo sam van mreza:chears:

Smoker25 19.02.2013. 12:56

Zvao sam Amis i vele da je s vezom sve ok i da ih nazovem u večernjim satima ako opet počne štekat net a oni će u međuvremenu probati još to testirati da vide u čemu je problem.

Ako ne uspiju, zamijenit će mi router ali se nadam da do toga neće doći jer je ovaj Enkom puno bolji za igranje online.

Tražio sam i da mi isključe interleaving al veli lik da on to ne može pa je proslijedio dalje. Valjda bude nešto od toga.

Bono 19.02.2013. 16:04

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 2340695)
sta znaci bridge mod, malo sam van mreza:chears:

Trenutacni modem koristis samo ko obican modem bez softwara, a sve ostalo kontroliras kroz novi modem koji stavis ispred. To je u slucaju da ti treba kvalitetniji modem koji nije otkljucan.

sinke.ZG 19.02.2013. 16:48

A koji modem preporucas "ispred" ovog njihovog
Da se normalno mogu forwardat portovi i da on line igre nehebu ni na pc-u ni na ps3

Smoker25 19.02.2013. 18:29

Opet počelo štekat, zvao ih i lik je nešto probao sredit ali bezuspješno. Na kraju je rekao da resetiram modem na tvorničke postavke i to je pomoglo ali samo nakratko.

Probao sam malo opet prčkat po kanalima i na kanalu 1 sve trenutno radi super. InSSIDer mi pokazuje da je kanal 11 najbolji jer nema overlappinga sa susjedima ali očito nije. Promijenio sam kanal sa Auto (koji uglavnom stavlja na 11) na 1 i nadam se da je to sad to.

Što se tiče interleavinga, veli mi lik da je ugašen al mi se ping svejedno čini malo previsokim.

Koliki je vama otprilike ping na ZG. serverima preko Speedtesta?

Bono 19.02.2013. 18:49

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 2340989)
A koji modem preporucas "ispred" ovog njihovog
Da se normalno mogu forwardat portovi i da on line igre nehebu ni na pc-u ni na ps3

Bilo koji DD-WRT router.

Citiraj:

Autor Smoker25 (Post 2341050)
Opet počelo štekat, zvao ih i lik je nešto probao sredit ali bezuspješno. Na kraju je rekao da resetiram modem na tvorničke postavke i to je pomoglo ali samo nakratko.

Probao sam malo opet prčkat po kanalima i na kanalu 1 sve trenutno radi super. InSSIDer mi pokazuje da je kanal 11 najbolji jer nema overlappinga sa susjedima ali očito nije. Promijenio sam kanal sa Auto (koji uglavnom stavlja na 11) na 1 i nadam se da je to sad to.

Što se tiče interleavinga, veli mi lik da je ugašen al mi se ping svejedno čini malo previsokim.

Koliki je vama otprilike ping na ZG. serverima preko Speedtesta?

PING pcekspert.com (91.235.171.59) 56(84) bytes of data.
64 bytes from tethys.pcekspert.com (91.235.171.59): icmp_req=1 ttl=60 time=8.15 ms
64 bytes from tethys.pcekspert.com (91.235.171.59): icmp_req=2 ttl=60 time=7.23 ms
64 bytes from tethys.pcekspert.com (91.235.171.59): icmp_req=3 ttl=60 time=6.90 ms

Meni je taj Enkom uzas, web interface na nekim opcijama (port forward, dyndns) non stop timeouta, pa moram resetirati stranicu da bi se spojio, taj router mi ne uljeva povjerenje.

Smoker25 19.02.2013. 19:01

Pinging pcekspert.com [91.235.171.59] with 32 bytes of data:
Reply from 91.235.171.59: bytes=32 time=29ms TTL=60
Reply from 91.235.171.59: bytes=32 time=30ms TTL=60
Reply from 91.235.171.59: bytes=32 time=28ms TTL=60
Reply from 91.235.171.59: bytes=32 time=30ms TTL=60

Ping statistics for 91.235.171.59:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 28ms, Maximum = 30ms, Average = 29ms

Meni je stvarno preveliki ping. Možda zato jer sam 1.5 km od centrale al ipak mi je na T-Comu bio manji čini mi se.

Bono 19.02.2013. 19:41

Ja sam bio 2.2KM od centrale, sad sam cca 1.5km i moja je brzina 8mbita. Vidjet cu sta ce biti kad upgradam brzinu na 12mbita, da li ce mi ostati ping ovako ili visi, ako ce biti visi rade sam na 8mbita s ovakvim pingom.

Smoker25 20.02.2013. 02:07

Evo danas cijelu večer wireless radi bez problema na kanalu 1 pa preporučam svima koji imaju problema s Enkomom u večernjim satima da si skinu InSSIDer i provjere koji im kanal najviše paše. U uputama piše da uvijek treba odabrati jedan od ova tri kanala - 1, 6 ili 11 - jer oni nemaju overlappinga.

Xenon 20.02.2013. 08:49

Citiraj:

Autor Smoker25 (Post 2341408)
Evo danas cijelu večer wireless radi bez problema na kanalu 1 pa preporučam svima koji imaju problema s Enkomom u večernjim satima da si skinu InSSIDer i provjere koji im kanal najviše paše. U uputama piše da uvijek treba odabrati jedan od ova tri kanala - 1, 6 ili 11 - jer oni nemaju overlappinga.

U uputama krivo piše ... to su default kanali ali kad se nalaziš u zgradi di ima hrpa susjeda koji imaju default postavke onda se situacija mjenja nastaju zagušenja i katastrofalne brzine ... tada instaliraš wirelessmon i provjeriš koji je kanal slobodan u tvom okrugu ... obično su to kanali 7,8,10 ... fino podesiš pa da vidiš onda brzine i čistoće prijenosa ...

Dambo 23.02.2013. 21:24

Amis, gubitak brzine, prekidanje linije

Kome je moguće prijaviti gubitak brzine i stalne prekide u vezi u posljednje vrijeme.
Tzv "služba za korisnike" ili ju ne možeš dobiti ili je na razini klinca od 8 godina.
E mail poruke šaljem, kao da ih bacam u bunar. Od 5 poruka javili se jednom, kaže "da vidim pa vaš modem je na 2 ver starijem softwearu". Stvarno ne znam gdje mi je bila pamet da sam propustio to updatetati.
Kada konačno dobijem telefonom isto tako tzv"podršku", ona kaže isključite iz struje modem, TV prijemnik i čekajte da Vam se javimo"
Normalno, 3 dana kasnije nitko se ne javlja, a promet katastrofa.
Kada kažem katastrofa ne mislim slabiji 10-20% nago 90%. Snimam na DD-WRT promet i pokušat ću ga staviti kao prilog.
A hakometar od 24MBps koje uredno plačam dobivam 8-10.
Lud sam više, Amis nije loš i nema lošu uslugu, ali "korisnička podrška je KATASTROFA".

http://imageshack.us/scaled/thumb/202/prometq.jpg

Evo uspio prikačit promet, poslao to "korisničkoj podršci" ali po njima nema razloga za ikakvu reakciju.

PS

Da ne bi netko o parici, daljini i sl.
Za vrijeme probnog perioda brzina bila cca 18Mbps, nakon toga palo na 15, 3-4mj kasnije palo na 12-13, sada 9-10, ali svakih desetak minuta prekid. Nemoguća online igra, nemoguće skinuti file od 100-200mb, jer pukne veza i treba ponovo.
Jedino ako se parica vremenom troši.

Hrwoye 24.02.2013. 09:11

Citiraj:

Autor Dambo (Post 2344560)
Za vrijeme probnog perioda brzina bila cca 18Mbps, nakon toga palo na 15, 3-4mj kasnije palo na 12-13, sada 9-10, ali svakih desetak minuta prekid. Nemoguća online igra, nemoguće skinuti file od 100-200mb, jer pukne veza i treba ponovo.

Imao sam potpuno identičan problem kao i ti.
Došao majstor iz Amisa, provjerio sve veze u roku 5min (komp-router, router-parica, parica-centrala) i vrlo jasno se vidjelo da je problem od parice prema centrali. Još dok je kod mene bio zvao t-scum i ovi u roku 10ak dana zamijenili paricu. Od tad sve radi super.

btw, nikad nisam imao problem sa amis korisničkom podrškom! uvijek su bili i više nego korektni! istina je da ih dosta dugo već nisam zvao....

Dambo 24.02.2013. 10:50

Citiraj:

Autor Hrwoye (Post 2344739)
Imao sam potpuno identičan problem kao i ti.
Došao majstor iz Amisa, provjerio sve veze u roku 5min (komp-router, router-parica, parica-centrala) i vrlo jasno se vidjelo da je problem od parice prema centrali. Još dok je kod mene bio zvao t-scum i ovi u roku 10ak dana zamijenili paricu. Od tad sve radi super.

btw, nikad nisam imao problem sa amis korisničkom podrškom! uvijek su bili i više nego korektni! istina je da ih dosta dugo već nisam zvao....

Korisnička je više nego korektna. Uljudni su, saslušaju te, prešute tvoje eventualno pretjerane reakcije, ali su nesposobni. Tu bi svi mogli kod T coma na obuku. Kod njih nije bilo šanse da ih zovem (problemi su svigdje mogući) a da isti ili najkasnije drugi dan ne pošalju čovjeka da sve provjeri. Ovdje meni korisnička služba kaže "kod nas je sve u redu". Kao da je njihova obveza nije isporučiti uslugu na moju kućnu adresu. A nejgorje je ignoriranje, to me izludi. Još stalni prekidi veze. Žena nervozna jer joj puca veza kad igra farmu na facebuku, sin nervozan jer puca veza kad igra neke online igre, a ja tek iz 7-mog pokušaja uspijem skinuti novi rom za telefon jer me 6 puta prije toga na 60-70% prekinulo.
Još probam 2-3 puta i odlazim na drugog providera. Za 350-400kn koliko njima plačam svaki mjesec za brzinu 24Mbps a dobivam 9 i TV koju ne gledam jer imam satelitsku sa daleko većim izborom programa mogu dobiti uslugu kvalitetnog neta negdje drugdje.

sina xx3 26.02.2013. 21:26

Citiraj:

Autor Dambo (Post 2344560)
Kome je moguće prijaviti gubitak brzine i stalne prekide u vezi u posljednje vrijeme.
Tzv "služba za korisnike" ili ju ne možeš dobiti ili je na razini klinca od 8 godina.
E mail poruke šaljem, kao da ih bacam u bunar. Od 5 poruka javili se jednom, kaže "da vidim pa vaš modem je na 2 ver starijem softwearu". Stvarno ne znam gdje mi je bila pamet da sam propustio to updatetati.
Kada konačno dobijem telefonom isto tako tzv"podršku", ona kaže isključite iz struje modem, TV prijemnik i čekajte da Vam se javimo"
Normalno, 3 dana kasnije nitko se ne javlja, a promet katastrofa.
Kada kažem katastrofa ne mislim slabiji 10-20% nago 90%. Snimam na DD-WRT promet i pokušat ću ga staviti kao prilog.
A hakometar od 24MBps koje uredno plačam dobivam 8-10.
Lud sam više, Amis nije loš i nema lošu uslugu, ali "korisnička podrška je KATASTROFA".

http://imageshack.us/scaled/thumb/202/prometq.jpg

Evo uspio prikačit promet, poslao to "korisničkoj podršci" ali po njima nema razloga za ikakvu reakciju.

PS

....Imao upravo isti problem pa bi i ja podijelio bogato iskustvo a usput i nešto pitao Vas iskusnije:)

Dakle korisnik sam AMIS-a od 2007.god.(2u1),ali sam 2009. prešao na 3u1 jer su između ostalog nudili ugovorom za ono vrijeme nevjerojatnih 24MBit/s (minimalna zagarantirana 16,8Mbit/s).
Bilo je tokom godina naravno problema svakojake prirode,pucanja interneta,smrzavanja receiver-a,kvara daljinskog,...ali se sve to nekako rješavalo u hodu.
No početkom ove godine počeli su problemi sa brzinom interneta.
Točnije nabavkom novog računala sa SSD discom primjetio sam da mi je internet značajno sporiji nego prije,...ista stvar se događala i na drugom tj. starom računalu sa mehaničkim discom.
Usljedio je bezbroj poziva korisničkoj službi,bezbrojna mjerenja i slanja e-mailova sa HAKOMetar testovima koja su uvijek pokazivala download brzinu linka od 5.1 do 8.2Mbit/s,..dakle 50% manje od ugovorom garantirane minimalne brzine,te naravno zahtijev za barem umanjenje nekog od mjesečnih računa.
Dolazio je i njihov tehničar,izvršio sva mjerenja,dobio također HAKOMetar test rezultat 8.6Mbit/s i konstatirao ...."da tu nešto nije u redu":fiju:
nadalje su sljedile silne modulacije,dvije izmjene uređaja no brzina je ostala nepromijenjena 5.1-8.5Mbit/s,...prije podne 8 a navečer 5Mbit/s.
Računi su naravno stizali u punom iznosu od 335,00kn a na traženje da mi se umanji koji od mjesečnih računa od g. Tomislava Zaradića inače voditelja "odjela reklamacija" dobio sam sljedeći mail:
......izdvojeno iz opširnog e-maila:

Poštovani gospodine "Sina XX3":), Amis Telekom umanuje račune svojim korisnicima jedino kada zbog određenih razloga (sukladno općim uvjetima poslovanja, koji su sastavni dio svakog pretplatničkog ugovora) nije uopće u mogućnosti uspostaviti odnosno isporučiti svoje usluge.
Ovime potvrđujemo da u potraživanima od strane Amis Telekoma nije bilo propusta. Molimo da račun za siječanj podmirite u punom iznosu.

Protiv odluke Odjela reklamacija nezadovoljan korisnik može uložiti prigovor Povjerenstvu za reklamacije potrošača trgovačkog društva Amis Telekom d.o.o. u roku 30 dana od dana primitka ove odluke. Prigovori moraju biti podneseni pisanim putem preporučenom pošiljkom uz povratnicu na adresu: Amis Telekom d.o.o, Bani 75, 10 010 Zagreb.

S poštovanjem
Amis Telekom

Tomislav Zaradić
voditelj pozivnog centra i odjela reklamacija
AMIS TELEKOM d.o.o.
Bani 75,
HR-10010 Zagreb
e-mail: tomislav.zaradic@amis.hr
Web: www.amis.hr

....znači samo u slučaju da AMIS isporučuje 0Mbit/s tj. ništa eventualno bi uzeo u obzir nekakvo smanjenje mjesečnog iznosa računa.....ma fantastično:roller:,...da mi je samo znati kakav im to debilni zakon o Telekomunikacijama na koji se pozivaju omogućava ovakve debilane:care:.

....e tad mi je konačno "pukao" film pa sam danas posjetio "gospodu" u Buzinu te raskinuo paket 3u1 i vratio svu terminalnu opremu te se prebacio na 2u1 paket MIDI (4Mbit/s min.-do 8Mbit/s), jer je to očito fizički njihov maximum brzine za moju liniju,po cijeni od 168,00kn/mjesečno što je ipak 50% jeftinije nego što sam do sada plaćao.

E sad konačno i pitanje:
Gospodična mi je "naglasila" da ću bez obzira što sam danas (26.02) raskinuo 3u1 paket tj. odjavio IPTV uslugu i vratio svu terminalnu opremu dobiti pazite za mjesec ožujak račun od 335,00kn kao da i dalje imam 3u1 paket kojeg od danas više fizički nemam niti ga naravno od danas ni ne koristim.
Objašnjenje je bilo da je "tehničarima" potrebno tri-četiri tjedna da me "odjave" sa IPTV-a,a da će mi njihova "služba za naplatu" refundirati tj. izvršiti "povrat razlike novaca" između 335,00kn i 168,00kn na moj tekući račun kojeg btw niti imaju,niti znaju a niti su ga zatražili.

Pitanje je što predlažete da napravim po pitanju tog računa za ožujak?

Nekako kad god sam čekao da mi netko izvrši povrat preplaćenih sredstava (HEP,HZZO) to nikad nije dobro završilo :fuming:

Sorry za ooogroman post:D!

Dambo 26.02.2013. 22:39

Citiraj:

Autor sina xx3 (Post 2346932)
....
Usljedio je bezbroj poziva korisničkoj službi,bezbrojna mjerenja i slanja e-mailova sa HAKOMetar testovima koja su uvijek pokazivala download brzinu linka od 5.1 do 8.2Mbit/s,..dakle 50% manje od ugovorom garantirane minimalne brzine,...

Izvod iz novog pravilnika
Tako za pakete do 10 Mbit/s brzina u satima najvećeg (najgušćeg) internetskog prometa (od 19 do 23 sata) ne smije pasti ispod 50% maksimalne (oglašavane) brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa, a za pakete iznad 10 Mbit/s ispod 70% ugovorene brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa.

Znači 70% od 24Mbps = 16,8Mbps
To je minimalna brzina koju smo trebali dobiti.
Znam da ti ne pomaže, i ja sam danas (pismeno) pokušao otkazati 3u1 i ostati na 2u1, ali meni ističe Ugovor, pa ako su nesposobni, ima drugih. Sada plačam 350kn/mj. Za tu lovu mogu imati stabilni net kod drugog oeratera.

Smoker25 27.02.2013. 01:34

Danas mi Amis napokon isključio Interleaving iako su me uvjeravali prošli tjedan da nije upaljen. Ping mi je sad fenomenalan ali sam primijetio da se brzina malo smanjila.
Download sa 12.9 na 12.3 a upload sa 1.3 na 0.78 mbps. Jel to normalno da se brzina malo smanji?

sina xx3 27.02.2013. 09:44

Citiraj:

Autor Smoker25 (Post 2347177)
Danas mi Amis napokon isključio Interleaving iako su me uvjeravali prošli tjedan da nije upaljen. Ping mi je sad fenomenalan ali sam primijetio da se brzina malo smanjila.
Download sa 12.9 na 12.3 a upload sa 1.3 na 0.78 mbps. Jel to normalno da se brzina malo smanji?

Zbog ove "sitne" razlike se nemoraš brinuti,...kad ti se s vremenom brzina smanji za 50% kao meni i članu Dambo onda ćeš imati razloga za brigu,pitanja,rasprave,živciranja i slanje beskonačnih e-mailova korisničkoj podršci,... itd,itd.

Nego nitko mi neodgovori što napraviti glede računa za ožujak koji traže da platim u punom iznosu od 335,00kn a ja od jučer više ne koristim IPTV i vratio sam im svu terminalnu opremu te se prebacio se na 2u1

Mislim debilno je da mi naplate nešto što ja fizički nemam i nisam u mogućnosti koristiti,..a te priče o povratu preplaćenog iznosa od 335,00 do 168,00kn mi se uopće ne sviđaju:fiju:

Bono 27.02.2013. 09:49

Citiraj:

Autor sina xx3 (Post 2347276)
Zbog ove "sitne" razlike se nemoraš brinuti,...kad ti se s vremenom brzina smanji za 50% kao meni i članu Dambo onda ćeš imati razloga za brigu,pitanja,rasprave,živciranja i slanje beskonačnih e-mailova korisničkoj podršci,... itd,itd.

Nego nitko mi neodgovori što napraviti glede računa za ožujak koji traže da platim u punom iznosu od 335,00kn a ja od jučer više ne koristim IPTV i vratio sam im svu terminalnu opremu te se prebacio se na 2u1

Mislim debilno je da mi naplate nešto što ja fizički nemam i nisam u mogućnosti koristiti,..a te priče o povratu preplaćenog iznosa od 335,00 do 168,00kn mi se uopće ne sviđaju:fiju:

Plati racun i napisi prigovor, vratit ce ti lovu, meni su tako za nesto slicno vratili ne samo za tekuci mjesec nego i za zadnjih tri mjeseca.

Sto se tice brzine, sve mi se cini da se T-com igra s paricama, preferiraju svoje korisnike, pa bi se tako mogao objasniti nagli pad brzina, nije da Amis odjednom zeli isporucivati manju brzinu, njima pase da je sto veca brzina i da je naplate kao najskuplji paket.

divacic 27.02.2013. 10:49

Ako netko prelazi na Amis, trebaju mu pozivnice, neka se javi na PM

gnomisa 27.02.2013. 11:42

IPTV u HR je jedna velika prevara. Osim što su parice i same centrale uglavnom u k**** oni vam niti ne daju ni približnu brzinu koju nude plus što vam taj isti bandwidth cucla i tv i internet....

Prije koju godinu smo plaćali, za neko sranje od neta, 5 puta više nego bilo koja druga zemlja u europi.....a i dalje imamo najbijedniji upload (i u najskupljim pakletima) na kugli zemaljskoj...

Red Worm 28.02.2013. 11:48

Zanima me. Da li su svi paketi kod amisa s flat internetom?
I da li je na racunima ispisano koliko se potrosilo prometa?
Hvala

Bono 28.02.2013. 13:15

Citiraj:

Autor Red Worm (Post 2348126)
Zanima me. Da li su svi paketi kod amisa s flat internetom?
I da li je na racunima ispisano koliko se potrosilo prometa?
Hvala

Da, flat su, sucelje za provjeru je na netu, ali vec je godinama zbugano tako da nikad ne mjeri preko 5GB dnevno, bar meni.

banky 24.03.2013. 15:27

Pozdrav momci imam jedan problem, a ne znam kako riješiti. Korisnik sam 2 u 1 usluge i imam ovaj midi paket, iako mi je brzina oko 13-14mbps na neku foru , ali to je neka druga prica:D

Probleme imam kada igram CS:Go i u većini slučajeva ping mi je solidan oko 20-30ms, ali zna na par sekundi podivljat i skoci na 150ms. To mi se tek nedavno poćelo događati i to pogotovo preko vikenda, kada se želim opustiti, pa se raspizdim još i više.

Nazvao bih korisničku službu, ali ne znam šta da im kažem, jer kad bi išao mjeriti ping gotovo nikada nije preko 30ms. Sjećam se da sam tu nešto čitao o prebacivanju modema u bridge mode ili tako nešto?!

Ajde ako netko zna rješenje bio bih zahvalan :fala:

Bono 24.03.2013. 19:35

Pogledaj si koliko imas u statsima modema HEX i CRC errora, mozda ti je brzina prevelika za tvoju paricu. Daj mi IP od tog servera da pogledam koliki mi je ping, a kao sto sam prije spomenuo samo unutar CIX-a su bile oscilacije pinga, a to je rijeseno. Pratim ping, pa vidim da nema oscilacija.

the chosen one 24.03.2013. 22:24

Nakon godina i godina korištenja Amisa bez greške, evo i mene sa jednim problemom :D

Do nedavno sam imao 2u1 paket. U Thomson ST780 bili su uštekani 1 komp preko LAN-a, 1 preko WLAN-a, tu i tamo koji mobitel, XBOX i mrežni WD hard.
Problem je nastao kada sam se prebacio na 3u1 uslugu; WD mrežni hard mi se vidi jedino kada su mi uređaji spojeni bežično, znači na laptopu ga vidim i XBOX ga vidi kada je spojen bežično na router,
ali npr. ako XBOX spojim žično tada ne prepoznaje mrežni hard, a ne prepoznaje ga ni komp koji je LAN kabelom spojen u router, ali laptop ga i dalje najnormalnije vidi (jer je i dalje spojen preko WLAN-a).

Da li itko ima kakvu ideju zbog čega je to tako? :stoopid:

viper 04.04.2013. 21:06

Ide optika polako.. krajem 5-tog pocinje izgradnja mreže u Trnskom i Sigetu.
http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1222

Ajde neka pokriju taj n.zg vise pa da konacno krenu dalje malo.

Jelc 04.04.2013. 21:10

Fino:)

Mileni 04.04.2013. 21:39

Radi se i na Vrbanima 3, cak i manji dio Vrbana 2 ako se ne varam. No nemaju planova za daljnje sirenje, takve informacije barem ja imam. Optika je cijeli moj kvart okruzila, prvo metronet, sad amis, a evo i t-skum...

No naravno, nikako do mene da dodje :)

NTN 05.04.2013. 01:45

Malo o nacelnim planovima Amisa:

http://www.poslovni.hr/tehnologija/g...od-ht-a-232574

Cilim 07.04.2013. 17:15

:goood: Amise, znaci uskoro ste sa optikom na mom pragu :fiju:, na navedenoj karti pod naselje Trnsko vidljivo je ce se optika izvoditi i na sjevernom dijelu Savskog gaja.

Kako stoji stvar sa Zaprudjem, jel tamo zavrseno jel to sljaka.

Xenon 16.04.2013. 08:44

U zapruđu su počeli skupljat zahtjeve ... razvalače instalacije po zgradama ...

Cilim 16.04.2013. 23:09

poceli skupljati zahtjeve.......jel Amis dijeli po zgradama u Zaprudju te "zahtjeve" koje zainteresirani trebaju ispuniti i poslati Amisu ili .........

O kojim brzinama (paketima) se radi i za koju lovu.

Xenon 18.04.2013. 00:56

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2379646)
poceli skupljati zahtjeve.......jel Amis dijeli po zgradama u Zaprudju te "zahtjeve" koje zainteresirani trebaju ispuniti i poslati Amisu ili .........

O kojim brzinama (paketima) se radi i za koju lovu.

Ne, ja sam ih zvao jer sam vidio obavijest na vratima da provode optiku pa mi je rekla teta s druge strane kao da čim prije pošaljem zahtjev valjda kako bi me čim prije uključili ... tak neš je zmuljala al nebitno uglavnom posalla mi je na mail zahtjeve to sam ispunio i vratio ... sad samo čekam ...

Brzina 20/10 ja sam uzo total to je jedan od najjačih paketa (flat, 1500 tel, 70+ kanala) na 24 mjeseca 190 kn mjesečno ...imam cjenik i zahtjeve na mailu pa ga dignem ak oćeš

Xenon 18.04.2013. 01:01

uglavnom na ljeto ide uključenje ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:04.