PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   LG mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275491)

srale7 24.04.2019. 12:11

Lg je oduvijek imao taj problem sa dostupnostima na određenim trzistima, naročito ovm nasem europskom. Ali to je samo jedan od razloga uzasne prodaje, ali super mi to sto to nitko nije detektirao u samoj firmi, nego se to ponavlja od G2. Očito im nije cilj prodati sto vise uređaja.

Zamsung i huawei su ogledni primjeri kako danas to funkcionira, objavi se datum sluzbenog predstavljanja i kroz 10 dana u svakom ducanu na kugli zemaljskoj mozes vidjeti i kupiti taj mobitel čija reklama se vrti na TV-u :) Simple as that

zalman1 24.04.2019. 12:23

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3295799)
Ali to je samo jedan od razloga uzasne prodaje, ali super mi to sto to nitko nije detektirao u samoj firmi, nego se to ponavlja od G2.

Eto ovi u lg-u nisu uopce primjetili da nisu zastupljeni na nekom trzistu, de baci im neki email, vidis da ne znaju.
Citiraj:

Očito im nije cilj prodati sto vise uređaja.
As ti strucnjaka, reci ti njima kako se prodaju uredjaju.

Znam da ti nije palo na pamet ali valjda to sve ima svoje razloge, ili ipak nema pa si ti pametniji od njih? Hm...

Brko 24.04.2019. 12:30

Čisto reminder da vama dvojici ono upozorenje još uvijek vrijedi ;) molio bih vas da ne evocirate stare uspomene i nadjebavanja oko LGjeve poslovne strategije u ovoj temi. Hvala.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

srale7 24.04.2019. 12:47

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3295805)
Eto ovi u lg-u nisu uopce primjetili da nisu zastupljeni na nekom trzistu, de baci im neki email, vidis da ne znaju.

Ma jesam, ali očito uzalud. Čak sam im ponudio konzalting usluge, ali (zasad) nije doslo do poslovne suradnje:D

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3295805)
As ti strucnjaka, reci ti njima kako se prodaju uredjaju.

Znam da ti nije palo na pamet ali valjda to sve ima svoje razloge, ili ipak nema pa si ti pametniji od njih? Hm...

Nadam se da je razlog za to stvarno dobar, jer u protivnom izgleda kao da to namjerno rade.

@Šioć, sve je pod kontrolom:D

Uostalom, onaj Neo tamo cijelo vrijeme plodi na Huawei temi, pa koliko sam vidio nije dobio privatno/javno upozorenje:D:D

Ja samo iznosim misljenje, koje je potkrijepljeno brojkama. Svi koji se ne slazu mogu (argumentirano) iznijeti svoju stranu priče tj viđenja problema.

Ali jbga, dezurni fanbojevi se uzjebu i krenu neprilagođenim tonom i onda nas obadvoje upozoravas tj stavljas u isti kos:fiju:

Brko 24.04.2019. 12:52

Ne dira me ako se nadjebavate oko tehnikalija uređaja koje posjedujete sve dok si ne mećete.

Ali kad trabunjate o poslovnim politikama i strategijama na principu "mislim da znam zašto je XY firma u kurcu", a pritom dolazi do nadjebavanja oko pretpostavki, e brate mili to je onda plođenje, a ne ono što Neo radi u Huawei temi :D On barem ima P30P uređaj pa iz prve ruke "plodi" što nekom bude možda i korisno ako misli kupiti uređaj, dok ti ne sjediš u nadzornom odboru LG Hrvacka d.o.o. a plodiš o strategiji razvoja prodaje u ovim krajevima :D :D

Daj me nemoj zejebavat :D :D :D u nikakve koševe ne trpam, samo zamoljavam da ne krećete opet jedan drugog uvjeravat da je u krivu ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

axo 24.04.2019. 13:15

Imam lg od g2 al ovo mi je razocaravajuce...
Ugovor istice, cura treba novi mob taman bi bila prilika za g8 ali nema nikakve najave i jos uvijek reklamiraju v40, g7 na stranicama tako da nema niata smisla kod njih.
Sto je najbolje nitko ni ne zna nista za eu.
Vidim sa se moze kupit korejska verzija na netu za 5200kn ali dok ga ne vidim uzivo....

srale7 24.04.2019. 14:12

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3295819)
Ne dira me ako se nadjebavate oko tehnikalija uređaja koje posjedujete sve dok si ne mećete.

Ali kad trabunjate o poslovnim politikama i strategijama na principu "mislim da znam zašto je XY firma u kurcu", a pritom dolazi do nadjebavanja oko pretpostavki, e brate mili to je onda plođenje, a ne ono što Neo radi u Huawei temi :D On barem ima P30P uređaj pa iz prve ruke "plodi" što nekom bude možda i korisno ako misli kupiti uređaj, dok ti ne sjediš u nadzornom odboru LG Hrvacka d.o.o. a plodiš o strategiji razvoja prodaje u ovim krajevima :D :D

Ovo boldano je laz, ne mogu plodit o nečemu sto u stvarnosti ne postoji:D:D:D.

LG forever:beer:

gbijelic 28.04.2019. 11:53

Jel netko probao stavit custom rom na LG G7 thinq

gin.tonic 28.04.2019. 12:08

Citiraj:

Autor gbijelic (Post 3296908)
Jel netko probao stavit custom rom na LG G7 thinq

Ne, ali zašto bi stavio ? :kafa:

gbijelic 28.04.2019. 12:27

fontovi od ikona su razlicite velicine na ovom stock od LG-a, a i nije mi bas neki smooth

devaa 28.04.2019. 13:40

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3295840)
Ovo boldano je laz, ne mogu plodit o nečemu sto u stvarnosti ne postoji:D:D:D.

LG forever:beer:

Zapravo to je skracenica za lucky goldstar. Life's good im je samo moto. No kako god zasto bi to itko tetovirao. 😂😂😂

coconut 10.05.2019. 09:20

Još jedan biser iz LG-a. Hoćete zamijeniti bateriju na G8. Nemere!! Baterija je cijelom svojom površinom zaljepljena u kućište mobitela.
https://www.gsmarena.com/lg_g8_thinq...news-36975.php

devaa 10.05.2019. 09:54

Ako sam dobro citao nece ni doci u EU tak da. Steta, zao mi je ali ja ne znam kakvi im to ljudinrade u mobilnoj diviziji i zasto vec nisu dobili otkaz. 🤣

𝓟𝓸𝔀𝓮𝓻𝓮𝓭 𝓫𝔂 𝓟30 𝓟𝓻𝓸

Dottore 10.05.2019. 11:28

Citiraj:

Autor coconut (Post 3300028)
Još jedan biser iz LG-a. Hoćete zamijeniti bateriju na G8. Nemere!! Baterija je cijelom svojom površinom zaljepljena u kućište mobitela.
https://www.gsmarena.com/lg_g8_thinq...news-36975.php

Što reći?

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4678

Отправлено через SM-N950FD

coconut 05.06.2019. 09:50

Pita dolazi na G7
https://www.gsmarena.com/lg_g7_thinq...news-37399.php

danijel_b 05.06.2019. 18:35

Meni je stigao v40 plavi. Super mob zasada, napredak naspram Njoke po svemu.
Dobio je ringke pu kondom i nalju za ekran :D

Sent from my LM-V405 using Tapatalk

axo 05.06.2019. 18:35

g8 ne postoji izgleda u eu?

zvonac 17.06.2019. 08:20

G8 trenutno ne dolazi u Europu, to su bile zadnje informacije iz petog mjeseca.

coconut 17.06.2019. 08:59

Ne znam tko im smišlja takvu poslovnu politiku, ali liku treba dati otkaz i to pod hitno

panasonic 17.06.2019. 09:17

Da, samo jedan lik to odlučuje i to onako, bez razloga, kako mu dođe.... :facepalm:

axo 17.06.2019. 12:26

Napustio sam Lg G familiju i prešao na galaxy s10+.... Lg me izdao stoga do nekog drugog puta.

gin.tonic 17.06.2019. 18:32

G7 Pie službeno OTA :kafa:

coconut 21.06.2019. 05:59

LG W10
https://www.nashvillechatterclass.co...nd-more/44452/

danijel_b 21.06.2019. 06:13

Pita stigla i na v40.

Gesendet von meinem LM-V405 mit Tapatalk

Nixis 22.06.2019. 17:10

Znači LG se konstantno hvali po društvenim mrežama najboljom kamerom na tržištu na LG G8 i V50, ali zanimljivo oba modela mobitela nema na 70% tržišta na svijetu.

Što se dešava sa LG-om? Sami sebe pokopavaju, sumnjam da tu nije neki dogovor pao sa Xiaomijem ili Huaweijem. Ne vidim razlog zašto bi smai sebe pokopavali zadnjih par godina sa nedostupnošću uređaja i sporim ili nikakvim updateovima novih Androida.

LG je prevelika kompanija kao i SONY da idu ubit mobilnu diviziju.

Gabre 22.06.2019. 18:44

Pa njima mobilna divizija je sporedna grana, pr3vise oni ves masina, tva f4izidera i slicnoga prodaju da bi im mobiteli bili bitni

danijel_b 22.06.2019. 20:20

Nemam pojma, V40 je recimo odlican uredjaj. Slike, video, zvuk, ekran sve odlicno. Mislim meni super pase ova nepopularnost jer sam dobio odlican uredjaj za 440€.
Baterija drzi daleko duze nego zenin S9, malo bolje od Nokie 8.
I mob za divno cudo nema bloatwarea, sucelje jako slici na vanilla android sa Nokie 8 koju jos uvijek imam.
U settingsima se zbilja hrpa toga moze podesiti, ima vise opcija nego Njoka. Recimo odusevljen sam LG tastaturom.
Ima 3.5 jack i glazba u kombinaciji sa mojim Sennheiser sluskama zvuci odlicno.
Za tu lovu zbilja ne znam sta bih mogao bolje kupiti.

Nixis 23.06.2019. 22:33

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3312999)
Pa njima mobilna divizija je sporedna grana, pr3vise oni ves masina, tva f4izidera i slicnoga prodaju da bi im mobiteli bili bitni

Pa čuj, ne mogu se složiti na neki način jer i Samsung se upleo u bijelu tehniku pa gura mobilnu diviziju.

Citiraj:

Autor danijel_b (Post 3313029)
Nemam pojma, V40 je recimo odlican uredjaj. Slike, video, zvuk, ekran sve odlicno. Mislim meni super pase ova nepopularnost jer sam dobio odlican uredjaj za 440€.
Baterija drzi daleko duze nego zenin S9, malo bolje od Nokie 8.
I mob za divno cudo nema bloatwarea, sucelje jako slici na vanilla android sa Nokie 8 koju jos uvijek imam.
U settingsima se zbilja hrpa toga moze podesiti, ima vise opcija nego Njoka. Recimo odusevljen sam LG tastaturom.
Ima 3.5 jack i glazba u kombinaciji sa mojim Sennheiser sluskama zvuci odlicno.
Za tu lovu zbilja ne znam sta bih mogao bolje kupiti.

Exactly my point. Mobiteli su im odlični i po vrlo dobroj cijeni se dobije flagship dostojan Galaxy S ili Mate/P serije Huaweija.

Upravo zato mi nije jasna politika. Također, ekrane za mobitele i TV koliko znam upravo LG prodaje određenim proizvođačima kao i Samsung.

V40 je teško nabaviti kod nas, V50 nemoguće. V30 je bio odličan flagship odlično zaokružen sa manjim boljkama.

Šteta...LG mi je oduvijek bio drag. G3 ftw :D

Sn4k3 23.06.2019. 23:45

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3313320)
Pa čuj, ne mogu se složiti na neki način jer i Samsung se upleo u bijelu tehniku pa gura mobilnu diviziju.

Exactly my point. Mobiteli su im odlični i po vrlo dobroj cijeni se dobije flagship dostojan Galaxy S ili Mate/P serije Huaweija.

Upravo zato mi nije jasna politika. Također, ekrane za mobitele i TV koliko znam upravo LG prodaje određenim proizvođačima kao i Samsung.

V40 je teško nabaviti kod nas, V50 nemoguće. V30 je bio odličan flagship odlično zaokružen sa manjim boljkama.

Šteta...LG mi je oduvijek bio drag. G3 ftw :D

A kako mozes uopce usporedjivati mobilnu diviziju jednog Samsunga sa jednim LG-em...
Kruske i jabuke. Sto se tice bijele tehnike, tv-a i ostalih uredjaja, to je vec druga stvar. Tako da IMO nije tolika greska reci da su mobiteli postali sporedna stvar za LG, pogotovo kad pogledas prodaju. Ovo drugo sto si napisa sve stoji, LG definitivno ima solidne mobitele...

Nixis 24.06.2019. 22:49

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3313339)
A kako mozes uopce usporedjivati mobilnu diviziju jednog Samsunga sa jednim LG-em...
Kruske i jabuke. Sto se tice bijele tehnike, tv-a i ostalih uredjaja, to je vec druga stvar. Tako da IMO nije tolika greska reci da su mobiteli postali sporedna stvar za LG, pogotovo kad pogledas prodaju. Ovo drugo sto si napisa sve stoji, LG definitivno ima solidne mobitele...

Kruške i jabuke zbog prodaje. Samsung je uvijek bio top, ali LG je često puhao za vratom. Optimus serija se dobro držala, G-serija također u početku tako da i dalje ne vidim raazlog napuštanja iste, ali vjerojatno glavešine u LG-u imaju dobar razlog za to. :bonker:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:41.