![]() |
gg, ja sam i siggu poslao da mi je naplaćeno od pošte 15 eura, i sigg mi refundao odmah
ak pošta refudna, zaradio sam jebote :D :D |
Pretpostavljam da za korištenje paketomata mora biti neka posebna kutija ili?
Prodajem nešto pa me čovjek zamolio da pošaljem preko paketomata. Ak treba posebna kutija, jel se može uzet/kupit na paketomatu? Na webu od HP ništa ne piše, nit se spominju kutije, a video im je useless. Kolko vidim 20kn neovisino o veličini paketa pa pretpostavljam da mora biti neka posebna kutija kak koristi npr. TISAK. |
Ja mislim da ne mora, jednom sam slao sa njim neku svoju kutiju, i samo stavio unutra, bitno je bitce da stane unutra i to je to...
|
Nemora biti njihova kutija za paketomat. Samo da je dimenzijama ispod određenih gabarita a to možeš provjeriti na njihovom webu
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Inspekcija ušla u pošte u Dalmaciji i pronašla 500 pošiljki koje nisu ni pokušali uručiti u roku
Iz Hrvatske pošte kažu da im je puno poštara bilo na bolovanju te kako inače premašuju propisanu kvalitetu dostave https://www.telegram.hr/politika-kri...usali-uruciti/ |
Citiraj:
3 radna dana nakon što sam posalo zahtjev, dobio sam potvrdu da je odobren povrat i evo, prije 2 dana je i novac bio na mojem tekućem računu. Za paket od prije 5mjeseci i za ovaj iz ovog mjeseca. Tako da, ako vam naplate pošiljku, a na njoj piše IOSS broj (čak i nepotpuni), ispunite zahtjev, gore u mojem postu imate puni IOSS broj i čekajte lovu da vam vrate. Ja ću ih prijaviti i HAKOMu jer kradu ljudima lovu, a znaju da su sve te pošiljke sa Aliexpressa i da je za svaku plaćen PDV! Čirzzz:chears: |
Dobio si samo povrat pdv-a, onih 18.50kn ti nije vraćeno?
|
ne vracaju 18.50 kuna jer kazu da je to trosak obavljanja kontrolnog pregleda. u nekoliko navrata sam kupovao na amazon.com jer nije bilo dostupno u europi a iako sam uredno platio 25 posto hrv pdv-a posta mi je zaracunala pdv plus 18.50 kuna. poslao sam im racun sa potvrdom uplate sa kreditne kartice i njihov obrazac a oni su mi vratili samo pdv dok 18.50 kuna nisu a nakon naknadnog upita gdje je 18.50 kuna odgovorili su da to ne podlijeze povratu sredstava jer je to rad koji je obavljen i koji treba platiti. lopovi i uhljebi prokleti
|
Ja sam prekjucer dobio sve, i 18.40 carinskog pregleda i 34.04 kn PDVa
|
Meni su također vratili cijeli iznos prije koji tjedan..
|
Ja si nekako mislim da oni to ni ne pregledaju nego samo naplate svima pa sta prodje super.
Da su gledali vidjeli bi IOSS broj. Na mom paketu od 10cm taj broj je bio jedino od texta sto se moglo citat bez povecala. |
Teško, zatrpali bi sami sebe, meni je ovo prvi put da su naplatili išta od kada su uveli PDV na sve pošiljke a dosta toga mi je stiglo. Ovaj paketić je vrijednosti 20-ak kn i poslan je egzotikom od shippinga (Vanuatu), bio je na njemu nepotpuni IOSS broj od Aliexpreesa jer je seller zamaskirao dva broja sa zvjezdicama.
|
Citiraj:
Nemojte im opraštati te iznose, svi tražite novčeke natrag putem onog obrasca na njihovoj stranici, a ja kako sam već i napisao ću ih prijaviti i HAKOMu jer namjerno to rade i nije prvi put da rade nešto nelegalno. Sjetite se samo onih famoznih 4,5kn na small packet iako na pošiljkama nije pisalo small packet :fuming: |
Citiraj:
|
Paket nakon potvrde primitka uplate krene iz Nurnberga ( google kaže cestovna udaljenost cca. 685km ) dođe u Hrv kroz dan i pol gdje ga od strane DHL-a preuzima Hrvatsko sranje pardon pošta.
Zaprimili paket i evo već 5 dana nikako da krene iz centralnog skladišta ili lokalne pošte do mene. Mora da do mene ima 685km x2. :D |
ista stvar i s mojim paketom iz Njemačke, prošli ponedjeljak naručeno u srijedu ujutro došlo u Hrvatsku i sad stoji...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam mislio da je sve prebačeno u goricu. |
I moj je iz njemačke stajao u Branimirovoj 5 dana, dok nisam zvao, onda su ga prosljedili dalje ...
|
Citiraj:
|
Ništa jer ti neće odgovoriti jedno 3 mjeseca
|
Citiraj:
da mi je stigao paket. :D |
Pitanje, je li itko ikad iskoristio ono pravo otvaranja paketa pred poštarom? Ne znam kako likovi uopće reagiraju na to s obzirom da su uvijek u žurbi.
|
Se moze poslati paket putem pametomata,a da je sa opcijom placanja pouzecem?
|
Citiraj:
Da, napravis nalog online za prikup, a zatim s barkodom koji dobijes ubacis u paketomat. To funkcionira garantirano. Može li se na paketomatu odraditi narudžba, ne znam. |
Ajde da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje. Ako je netko od vas slao pakete busom, koje su šanse da preuzmu tv od 48 incha? Uredno spakiran u kutiju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:38. |