![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mailboxde je najavu pošiljke poslao 10. rujna. Pošta mi je obavijest o prispijeću pošiljke u Veliku Goricu poslala također 10. rujna. Danas od GLS-a dobijem obavijest da Mailbox paket dolazi između 9 i 12. Mailbox će očito doć ranije. Jebena tragedija. |
Evo nedavno narucio cpu od kineza
paket dosao u nedjelju u hr,sutra dan bio na dostavi... https://i.postimg.cc/TYfktyNH/screenshot-351.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
OE mi dostavlja ove pakete s Alija bez problema u zadnjih 3-4 mj. |
Update:
Evo zovem poštu danas da pitam kaj je s tom pošiljkom. "Ali gospodine, nama piše da je pošiljka pokušana biti dostavljena u" tu je prekinem i kažem da to i sam vidim, da je mobitel bio kraj mene i da smo doma supruga i ja od 0 do 24 jer imamo tromjesečnu bebu doma, te da poziva ni zvona nije bilo, i naglasim da sam lika prethodno zvao jedno 5x i da se nije javio. "Ajoj iskreno se ispričavamo. Ako želite, možete uložiti službeni prigovor." Ne hvala, možete li mi samo reći gdje je paket. "U PU Braće Domany 8." Ja gledam koji kurac i pitam zašto je tamo, ako je na pošiljci adresa ta i ta (Voltino). Gleda i ona, ne kuži i kaže ako želite možemo pokušati ponovnu dostavu, ali da to kao može produljiti dostavu na dodatna dva dana. Reko, neka hvala, otić ću sam po to. Pa jebemti sve. |
Moja tvrtka ima poštanski pretinac.
Danas smo digli dva paketa sa Amazona, koje su isporučili u poštanski pretinac jer su bili formata A4 kuverte. |
Znači ovi klošari imaju na računu napisano da se prigovor može podnijeti na szk@posta.hr i pošaljem na taj mail, da bi mi se vratilo da adresa e-pošte nije pronađena.
Naplatili mi carinu 5€ za knjigu od 10€, a dok sam plaćao, pisalo mi je da je naplaćen VAT i na paketu piše da je “shipped through ioss”. UK stranica, ali piše na paketu da je poslano prioritetno iz Francuske. Pa ako neko ima mail na koji im se obratiti, bil bi zahvalan. Ne znam dal slati na ovaj možda prituzbe.povjerenstvo@posta.hr |
Šalji na kontakt.szk@posta.hr
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A HP jbg, zbog manjka ljudstva i ostalog usluga im pati. Širok spektar usluga čije dostave pokrivaju, milijarda tih paketa. Čak ak ide preko onog HP ekspresa to bude okej, dostave uredno, i paketi sa Zalanda i sličnih budu bez problema dostavljeni. |
Evo, GLS dostavljen.
HP, never again. Ubuduće ću uvijek platit više mailboxde čisto zbog peace of mind. |
Stvari koje se dogadaju u hrvatskoj posti dosezu jos jednu razinu ludila. Svaki put kad kazem nesto lijepo o njima, oni ce polude da mi dokazu suprotno tijekom sljedecih nekoliko isporuka.
Napravio sam 2 narudzbe sa ebaya u jednom su bile wi-fi kartice a u drugom paketu su bile wifi antene, oba paketa su narucena od istog prodavaca, u isto vrijeme, i oba su koristila potpuno istog kurira, jedina razlika su bila zadnja dva broja na broju za pracenje. Jedan paket se isporucuje 12.9. (wi-fi kartice) hajde idem provjerim sto se dogada s drugim paketom, i pokazuje da je preusmjeren na carinu (12.9. kad je prvi paket dostavljen), u meduvremenu prvi paket pokazuje da je isporucen. Prode nekoliko dana 16.9. Stize mi pismo iz poste(carine) da im posaljem racun kako te wifi antene ne kostaju preko 1000 eura?!? I razmisljam kakav sam to mozak od idiota otvorio taj paket i pomislio kako taj komad plastike i zice vrijedi preko 1000 eura??!? I kako si, dovraga, dopustio da jedan paket ode, a drugi si zadrzao... Nema smisla da ga hebes. da nisam narucio ove wifi kartice za koje mi trebaju te antene,umjesto racuna rekao bi im da si slobodno zadrze te "1000+ eura" antene i zabiju u usi jer mozga nemaju. Mislim, ono sto se tamo dogada postalo je ozbiljna tema za psihologe! https://i.postimg.cc/0j3W0yK1/screenshot-359.jpg |
Rad carine je oduvijek bio jako randomiziran. Jedino što su mi pouzdano uvijek zaustavljali su bili mobiteli.
|
Kuzim mobitel,to sam i sam imao slucaj,jer se ipak tu radi o nekoj vrijednosti,ali bas komad plastike i zice nikako ne mogu shvatiti,cak bi vise logike imalo da su zadrzali kartice.
|
Svaki put kada sam njima postavljao pitanja dobivao sam odgovor tipa "znate, mi imamo svoju proceduru".
|
Imam klasičan problem sudionika ove teme :)
14.09.2024 07:32:49 subota Pošiljka je otpremljena prema unutrašnjem prometu 10003 ZAGREB 13.09.2024 21:09:49 petak Pošiljka je prispjela 10003 ZAGREB 10.09.2024 10:50:00 utorak Pošiljka je u pripremi za otpremu Znači paket mi je iz NL stigao u RH 13.09.2024 i 14.09.2024. poslan je kao na dostavu. 9 dana kasnije ni pisma ni razglednice od paketa/HP-a. Na koji mail je najsmislenije poslati upit/pozurnicu/yebat im sve po spisku? |
Zovi njihov broj traži voditelja da ti se javi i onda se dogovara i traži odštetu što tako dugo čekaš.
Budi uporan. Ja sam sve menaĐere popljuvao (neka se snimaju i neka slušaju ako hoće). Ja sam uspio i sad čekam samo da mi sjedne lova, cca 19 €. |
Iskreno nemam bas vremena zvati bilo koga, pogotovo ne zvati i čekati po 45 min da se netko javi, zato trazim neko elegantnije rijesenje.
Paket je 100e vrijednosti, eventualno cu se natezati sa sellerom :) |
Seller tu ima najmanje utjecaja. Do naše pošte je. Je znam to s vremenom. Stavio sam na speaker i radio drugi posao dok se nisu javili.
Našu poštu poslati po smrt je najbolje. Ne budu tako brzo stigli. |
To je isti drek kao kod mene gdje paket i dalje stoji tamo.
|
Sad zvao zenu na 072 303 304, provjerila po trackingu, uglavnom nista pametno, "veliki je priljev paketa, fali postara, paketi iz inozemstva nemaju rok dostave i nemaju prioritet, budite strpljivi, bude valjda došlo do kraja ovog tjedna, ne zna gdje je paket tj ne mogu si sam otici po njega".
Rubrika vjerovali ili ne, ono razgovor sa drzavnom dostavnom sluzbom :D |
pošta nedavno, pokušao sam telefonski preusmjeriti međunarodnu pošiljku u paketomat, ne može, mogu otić u poštu i platiti preusmjerenje u paketomat 🤦
danas gls, isto međunarodna, nije se moglo preko weba preusmjeriti, zove me dostavljač, kažem nisam doma jel može na paketomat, može :goood: |
Samo tražite da vas voditelj nazove. Meni je prošlo.
|
Moram priznat da skoro nikad nisam imao problema s poštom, sad osobno nemam ni ja, već frend, ali ono kaj je u paketu, a to je mobitel bit će prodano meni.
16.9. pošiljka zaprimljena u Zagrebu, a odredište je Pitomača. Prva iduća informacija je danas u 6:46 i preko trackinga je vidljivo da je paket u Samoboru i da je u povratu pošiljatelju. Kakav show. Ne bi ništ rekao da mi iz Kine već nije došlo kaljeno staklo i maska, a naručeno je dan nakon mobitela. |
Paket iz Italije mi je poslan 21.8., 23.8. je evidentiran u ZG i poslan prema unutrašnjem prometu (za PGŽ). Od onda ni traga ni glasa. Prvi poziv na 072 čekanje pol sata, ne znamo mi gdje vam je to ali dajte mi mail pa vam napišemo - ništa od toga. Drugi poziv na 072 čekanje sat vremena, ne znamo mi gdje je to, morate poslati mail. Pošaljem mail, odgovora ni blizu... Mjesec plus dana paket se ne zna gdje je, ne mogu ni osobno otić po njega (i na to sam spreman) jer oni nemaju pojma di je. Predložili su mi i da se sramotim i zamolim pošiljatelja da pokrene potragu sa svoje strane za međunarodnu pošiljku, rekoh ali ja je pokrećem odavde, ne to se ne može...:roller:
Dobro su rekli, Afrika sa strujom, i to nam je kompliment... |
Hvala se kako 95% pošiljka poslanih sa Paket24 isporučuju odmah sljedeći radni dan, ja trenutno čekam paket sa E-kupi već 7 dana, ovo ljeto sam imao još par komada i niti jedan nije isporučen u manje od 5 dana od zaprimanja.
|
Nije istina, više od 98% paketa isporuče drugi dan. Očito je da imaš sreće u životu pa si upao u tih 2%. Da sam na tvom mjestu već bi djedovinu stavio na crveno ili zavrtio voćkice ;)
|
Citiraj:
|
Već neko vrijeme imamo problema sa isporukom pisama. Pošaljem pismo na adresu na koju ga dostavljam godinama, a ono se vrati sa pečatom 'nepostojeća adresa'. Ili druga dođe sa pečatom 'otišao na put'. BMK što je otišao na put. Poslao sam obično pismo, a ne preporuku! Ubaci je u sandučić i mirna Bosna.
|
Citiraj:
Da. Prigovor može ići samo sa strane pošiljatelja. Inače mi je žao što sam nakon desetljeća HP-ovih paketa sa prigovorima počeo tek prije par godina. Roditelji mi pošalju paket i plate da stigne idući dan. Taj idući dan je Petak u koji ne stigne. Preko vikenda ne rade i dvorište im je zaključano (pošta radi, ali tamo paket nije). Na kraju paket stigne u Utorak. Prvo pošaljem prigovor (na ime roditelja koji su paket poslali) preko onog njihovog dokumenta. Obično stigne odgovor, da slanje paketa koji stigne idući dan vrijedi samo za npr. relaciju Zagreb - Osijek, ne za Babina Greda - Obrovac. Nakon odgovora, pošaljem im žalbu, na koju opet negativno odgovore. I na kraju pošaljem to sve Hakom-u i svi slučaji do sada (oko 5) su bili riješeni u moju korist. |
Daj neke adrese na koje da saljemo prigovore, glumit cemo da smo pošiljatelji:D
Citiraj:
|
Prvo sam popunio prigovor obrazac...
https://www.posta.hr/UserDocsImages/...editabilno.pdf isprintao i poslao besplatno na... Hrvatska pošta, Služba za korisnike, Poštanska ulica 9, 10410 Velika Gorica. Nakon što je stigao odgovor... https://i.ibb.co/rHCTxW1/hp1.jpg napisao sam i isprintao na A4 papir pritužbu na odgovor i poslao poštom na navedenu adresu. Nakon što je stigao odgovor na pritužbu... https://i.ibb.co/m0hVvR6/hp2.jpg sam skupio svu dokumentaciju i poslao hakom-u. U navedenom primjeru su zakasnili samo jedan dan (princip), ali bilo je i tjedan dana kašnjenja (a u paketu zaklano prase). |
Zaklano prase? Zajeb…š, ili si stvarno slao? :roller:
|
Nije slao nego primao zaklano prase.
|
još jedan u nizu....
Kupil uređaj iz Švecke prek Ebay.de.
13.9. PostNord preuzel pošiljku od prodavatelja (petak poslijepodne) 16.9. otpremljena prema Hr (ponedjeljak, vjerojatno bi i prije da nije vikend bil) 18.9. u 13:24:08 sati stigla u Hrvatsku ! 10003 ZAGREB 18.9. u 13:24:17 sati Pošiljka je otpremljena prema unutrašnjem prometu... Danas je 28.9. j..... ti krušnu mrvu i HP i ekipu tam! :fuming: Zval 3x one brojeve i nakon pol satnog čekanja:"strpite se, to je standardni međunarodni promet. Pričekajte do kraja tjedna". Jučer zovem ponovo:"Pričekajte do kraja sljedečeg tjedna".... Napisal prigovor prek njih i samostalno na njihovim stranicama... rok odgovora je 1 mjesec!!!! Još nema odgovora i pošiljka još nije stigla.... |
Pričekajte, molim.
|
Znaci ne postoji nikakav nacin da mi kojim paket stoji po 2-3 tjedna u posti dodjemo do svojih paketa, nego da jednostavno cekamo dok se tamo nekome digne ona stvar i posalje nase pakete na dostavu?
|
A kuda biš išao po njega kad niti oni sami ne znaju gdje je paket? Eventualno da se zaposliš u HPa pa da pokreneš internu istragu :D
|
Citiraj:
Meni čak na šalteru u Branimirovoj službenica nije htjela reći da je nakon dvije "neuspješne dostave" pošiljka preusmjerena u lokalnu poštu nego je bilo "zovite szk". I btw, odgovor na pritužbu je stigao tek nakon što sam podigao pošiljku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:39. |