![]() |
Citiraj:
A btw ploca je skroz ok...barem po misljenju ostalih..nije sad nes too much al ploca je skroz ok i nisam profi,komp mi sluzi za igranje i surfanje netom...glazba i te stvari...thx likovi |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sa kikićima se ne vrijedi raspravljati..i to uvijek dva,tri ista.. Usporedi onda neku životinjsku ploču od 1500kn,i recimo 8800GT..sa pločom od 500kn..i 3870x2...duplo je brža potonja kombinacija..uz uvjet istog proca i količine memorije.. Ne znam o čemu raspravljamo..pa ja sam imao 479kn je došla Gigabyte nforce3 ploču,ljudi su mi se smijali..a clockao sam Athlone64 žešće nego oni na Asusima od 1200+ kn...smiješno.. Sad imam ASUS-a..netko će reći,što ovo piše čovjek koji kupuje brandove, da se tako izrazim(ASUS,Abit,itd)..al jednostavno sam morao napisati..jer je i moja danas ploča smiješno jeftina,a ima brutalnije OC/stability mogućnosti od 90% razvikanijih i duplo skupljih modela..iskusniji useri znaju što je dobar primjerak P5K Vanille...:chears: |
Citiraj:
|
To je stvar iskustva jednostavno..moraš sastaviti/rastaviti desetke kompova..da rade,naravno..isprobati desetke VGA,zvučnjača..
Ne kažem da ja to sve znam..al sigurno ti neću nikad preporučiti 1500kn ploču samo zato što košta 1500kn...i piše glam-slovima ASUS..kontaš?:D Pogledaj malo Gigabyte modele ako si sumnjičav prema AsRocku..oni su ASUS-ova filijala za mid-low range kompove..trebali bi biti kvalitetni..bar donekle.. Gigabyte je solidan,zašto ne..mnogo usera je prezadovoljno,a za 600kn biraš ploču..:chears:.. Nisam pratio thread otpočetka..pretpostavljam da si uzeo 3870x2,pa te MBO zanima..pa uzmi neku sa p35 chipsetom od Gigabyte-a,do 600kn i super.. Malo pogledaj samo kompatibilnost RAM-a..na njihovom siteu..pa se ravnaj prema tome..da ne bi bilo,kupio RAM skuplji od ploče..a nema slike na monitoru..:kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A gle..uvijek je bolje uzeti brand,za istu cijenu/mogućnosti..ako se već potrefi tako..al to je rijetko..:chears:
ASUS/Abit/GB/DFi..Razer je dobro napisao..pogledaj..ma MBO imaš napretek za tu lovu:fiju: |
Citiraj:
fali ti to kaj si uzeo RAM koji je sve samo ne isplativ kupit C5 dominatore koji delaju ko višestruko jeftiniji Kingmaxi mi nema nekog smisla, također udomit onu grafu i cpu na toj ploči nije najsretnije rješenje IMHO kad već ideš slagat takvu konfu jel bilo teško kupit ploču tipa Asus P5K ili Abit IP35, DFI DK P35? Citiraj:
|
Ajaj,braćo,odoste u OT! :(
Kupio je što je kupio,i to je to (on zadovoljan). Ajd'mo malo o ATI-ju... opet ;) EDIT:@Ozi: (post ispod da ne spamam): Deja-vu :) Lik post iza tvoga je izjavio isto to,u dlaku...samo na pravo mjesto ;) Prepustimo ovaj dio podforuma onima koji imaju nešto reći o x2 ATI-jevkam. (nhf & LP) |
Thedream, slažem se s onim što si rekao.
MinimalSB (što god to značilo:)) mislio sam da mi kažeš koju matičnu, grafičku i ostalo imaš. Windfucker, jel' OT ako pričam o 3870, a ne o 3870X2? :) Ak' nije onda evo, stavio 8.4 drajvere i dobio po prvi puta u životu na FPS-ima s novim drajverima, jedno 10-15%. :) ... vjerovali ili ne. To si moram zapisat da sinu velim jednog dana:) Tko zna kad će mi se to opet dogodit. |
Citiraj:
btw da vas pitam ova grafulja hd 3870 x2 je ludnica...sam to ocu rec..heheh |
Citiraj:
jel to sad bilo pitanje ili izjava :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo danas sam sebi sklopio komp, grafa je strasna za gledati :) instalirao sam assasin's creed i crysis i potegao koliko mi monitor moze ic... mocno nema sta! grafa jeste skupa, al se vidi da jede malu djecu ;)
|
Jep, grafa je moćna.:respekt:
|
Citiraj:
e da molio bi odgovor na ovo..dobio sam 3dmark instalacijski cd al ga nisam instaliro, cemu on sluzi.. |
De malo prati forum.3dmark je benčmark za koji valjda naprimjer svi znaju i smisao života je taj da imaš što veći score i da ga možeš ljudima tu nabijat na nos :smoke:
Otvoriš fino Catalyst control center,nađeš 3d opcije i sve povučeš na desnu stranu.I pritom gledaš jel donosi zamjetna poboljšanja.i očekuj da će ti broj fps-a respektabilno pasti nakon što to učiniš. |
Citiraj:
|
Pa naravno,kad natandrljiš brdo bespotrebnog antialiasinga normalno da će ti se usporit.To stavi na 4x i anisotropic filtering na 8x ili 16x,on ne smanjuje performanse u tolikoj mjeri.Ako imaš veliki ekran,tj. visoku rezoluciju imaš onda imaš malu potrebu za AA.Neznam kakve metode naprednog AA ima ta kartica za podesit pa ti nemogu ni reć.
Ubiti nećeš ništa značajno dobit na izgledu forsanjem toga iz drivera,a usporit će se.Ne vjerujem do razine da će štekat,ali opet osjetno.Probaj sam pa vidi kako ti odgovara. |
Citiraj:
|
Je'l bolje kupiti 3870x2 DDR3 ili kupiti dvije kartice 3870 DDR4 posebno
i staviti ih u CF? Ja mislim da bi te dvije posebno trebale biti bolje posto su DDR4. :kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
E da,ova graficka podrzava dx10..instaliro sam latest dx sa microsoft-ove stranice..kak da provjerim dali je to dx10, i dal tream mozd ici u neke postavke da ukljućim dx10 il? |
ako si pod vistom i instalirao si zadnji dx update ili SP1 onda imas dx10.
ako si pod XP onda naravno nemas dx10 :) |
Citiraj:
|
Stisneš Win tipku, ukucaš dxdiag, enter...
|
Citiraj:
|
Vista dolazi sa DX10
SP1 za vistu diže DX na 10.1 |
tacno tako, vista podrazumjeva dx10 ... ali da se ubacim u temu,MinimalSB vidim da zelis natjeravat grafulju da jos bolje radi? zasto... zato jos nema potrebe, evo na xp-u sam trenutno i picim igre sve moguce na 1600x1200 sve HIGH a da ne pricamo o visti jer sve radi bezprijekorno i bez potrebe za oc-anjem graficke i slicno!
jedino ako zelis gledat dlaku u jajetu :) e sad pitanje za ove malo pametnije, tice se FPS-a... koliki je preporuceni minimalni FPS |
Kolko god ti možeš podnijet. Al nemoj se time zamarat, dokle god igra izgleda glatko, sve je ok, a ti FPS mjerači su ionako samo Placebo efekt...
|
svakako da igre idu preglatko :zdero: zato i ne vidim razlog zasto bi trebalo bar za sad mučit grafu i grijati je bez potrebe... to ostaviti kad zatreba. i za 1-2 godine kupi se jos jedna x2 kad im se spusti cijena i dodas boljeg rama :goood:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Q6600
Ballistix 2x2gb ddr800 X48-DS5 2 komada 3870x2 vista 64 sp1 najnoviji catalysti, upaljen crossfirex u driverima pc power and cooling 750w (ubodena oba 8pinska i oba 6pinska u grafičke) 3dmark se vrti u 10-20 frameova, očaj totalni. Crysis 1.2.1 se ruši pri pokretanju. Što ne bi moglo valjati? |
Vista? Stavi XP i onda probaj.
|
Citiraj:
|
Driveri?
Ploča? Jel' imaš priliku ubosti to na x38 chipset negdje? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |