![]() |
znam kako ti je... tj. meni nije tako užasno ali temp mi skoči isti moment za 10C i vrati se. Doduše meni je idle 29-30 :o
|
Citiraj:
|
ode garancija :D
|
Let me get this straight... Čovjek kupi procesor od 2000 kn, ploču od 1000kn i hladnjak od 250kn i mora strijepiti kolika će mu temperature procesora biti???
Pa tko je tu lud? : stoopid |
ma ponovno sam stavio ST sa 120mm papstom te STVARNO malo paste i sad su mi temp malo manje.
idile : 40-45 load: 50-55 tak da mi eto sad ne smeta previse, mogu raditi na njemu. a i citao sam da AS5 pasta treba 200 sati da se smjesti pa ce valjda u sljedeci tjedan dana jos malo pasti temp. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma ono....i ja imam slican problem...nedavno skuzio da mi je razlika cpu temp (oko 33st) i core temp u idleu 14st:eek:
Tako da cim budem imao vremena, skidam sve i poliram i da vidim sto se jos da napravit... I naravno, cim se optereti malo jace proc, temp skoci u roku pola sek za 5-6st... |
haha suckers :p
meni je cpu temp 23, a core temp 29 u idleu.. kasnije navečer zna bit i manje :D Nego sad mi je problem chipset koji dolazi do 40 ali poprilično je vruć na dodir. Stavio sam ono sranje šta se dobije sa pločom na mofsete ali slab je i glasan. Zapravo nije toliko glasan nego je 1 od 3 venta od kojih su druga 2 12cm na 19dB :D |
Sad kad si slozio vodeno misliš da si faca :p
Pa chipset se barem lako riješi....jedan silent eagle na 5V da puše po onom radijatoru od mosfeta, temp bi trebala dosta pasti (btw, nadam se da si promijenio pastu) A što se tiče temp. chipseta, pa 40st. je nista za njega...kad ti pređe 55, onda se možeš počet brinut.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
možda... sve ću vidit sad za božićne praznike. Možda npravim akvarij-vodeno kao šta su neki predlagali na onoj temi poluhomemade.... |
Ma i ja se uskoro bacam vjerovatno na vodeno,al ona sve ide u vodu(CPU,GPU,ČIPSET):D....I sam kontam isto napravit kao akvarij,nego da pitam šta onda a mosfetima jel to potrebno hladit ili šta bi bilo najbolje za iskombinirat?
Sorry na OT... |
Pa naravno da je mosfete potrebno hladit, pa nije bezveze onakav komad aluminija na njima :D
Pa ako već radiš blok za chipset, napravis ga i za mosfete :p |
Citiraj:
|
Tja, opet odoste u OT :D
Nemojte da moram lockati ;) |
Moj san diego na 1,4V i 3GHz (250x12) u idle ide na max 32c a nakon 1h prime95 penje se na 51c i to u istom kucistu kao tvoje P180B
Kad sam stavljo hladnjak, lagano sam prstom poravno pastu po cijeloj jezgri Hladnjak je Ninja Scythe koji na sebi nema nikakvog venta, dovoljni su oni ventovi na kucistu, koji rade u low modu Mislim da se ipak C2d jako grije jer se radi o modelu sa 4MB cache, time je cijela površina procesora dosta veća, pa su i temp. normalno veće |
Pa gledaj, ako ti ne bude nikakvog protoka u kučištu, moraš s nečim hladit mosfete :) to je dvosjekli mač vodenoga....jer ako imaš neki hladnjak na procu, on ujedno hladi i te mosfete, a ovako štanga...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
poznat problem.potrazi, ima jedno miljon postova na tu temu.
http://vip.asus.com/forum/topic.aspx...Language=en-us ja nemam takvih problema. |
Citiraj:
|
Meni je normalno radilo pod vistom sa integriranom
|
To sam pročitao na nekoliko mjesta... morat ću izgleda prisilno prijeć na Vistu
|
Citiraj:
cekam da Vista dodje na MSDNAA : CoolRamb |
@sNNooPY: Da li si updejtao bios? Kojom verzijom?
Odakle si instalirao drivere za zvučnu? Znaš li koja je verzija drivera? |
JuVe probaj s ovim drajverima,meni su srezali vrijeme butanja značajno...a sad zvuk je kako u koga ... :)
|
stari moj... to su oni neslužbeni drajveri 4580 o kojima san priča gore... meni je to produljilo boot za nekih 300%
kako si ih ti instalira jesi prijasnje drivere uninstalira nekom posebnom metodom ili... |
Ne nisam ništa uninstalira, samo sam sa trenutnih 4570 upgrejda ručno ove i to iz device managera...
Provaj,pa javi. |
Ima na tom linku, korak nazad i slikice postavki bios-a, pa bacite oko....Juve ja cu uskoro preko pa javim situaciju, vidis kod Gorkog sve stima, iz istog shopa: stoopid
Edit: http://amd.co.at/anti/asus/P5b-delux...ard_bios_pics/ |
JuVe okušaj se sa ovim drajverima, ja san se ugodno iznenadija u zvuku (inače s krčanjem nisam imao nikad problema) ;)
Inače drajveri su od Striker Extreme-a koja također koristi isti zvučni čipset... Javi kakav je napredak.... |
ma LOL gorki to su 4580 driveri zar ne vidis da su navedeni vec sto puta :D
inace instalira san bas te drajvere nekidan i nije ništa krckalo odtada... a možda i prije ne znan više :| ubrzo bi treba dobit Vistu pa ću probat s njenim driverima kažu svi da im je Vista sve sredila (moga san i od tebe snimit ako imash) |
Ma LOL :D da znam da su spominjani,no nije nitko dao link za cijelu verziju,ja sam u prethodnom postu linka samo updejt na 4580 ali ne i kompletnu verziju tih istih...
Također mi nije jasno zašto i sam asus nije dodao te iste na službenu download sekciju P5B Dlx ploče... : sweating Inače Vistu imam ali nekako mi se ne isplati stavljat je kad je za igre jako nezrela,a ja voli nekad i zaigrat : CoolRamb |
Imam jedan problem, OCo sam komp po preporukama od masnog iz stickya, ali mi se nakon 10-tak bootanja link widht od graficke sa maksimalnih x16 padne sam od sebe na x1.
Pomoc ! |
Probao sam staviti novi BIOS, ali nije pomoglo, a posto su 0804 koma, vratio sam svoj 0507.
Da povisim napon SB, jel bi to pomoglo? Kako da znam da nije mozda u grafickoj problem? |
Pitanje, jeste stavili onu zujalicu na chipset pri višim clockovima, ja bi stavio ali na joj piše "For use in junction with passive cooler or water cooler only"...
|
Ne, jer se ne grije puno čipset ni mosfeti da bi se trebala stavit.
|
Citiraj:
Ali naravno ako ides na visoke fsb-ove jer ti u protivnom ne treba... |
Citiraj:
Ja sam jedva čekao da je se riješim i da sad ide opet gore.. No Way :cool: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:38. |