![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Možemo očekivati porast cijena grijanja, pogotovo što zaštićene cijene traju do 30.09.2025. i onda pred zimu ide udar. |
Citiraj:
Hovewer... Citiraj:
|
Citiraj:
a) pajdo ih je prijavio jer su mu poslali lozinku u tekstu b) Agencija za maglu i patente je kaznila stetnika, koji je radnju (ili nedostatak iste) napravio protiv ostecenog, direktno c1) naknada za prouzrocenu stetu pajdi i ostalima na HEP toplinarstvu - 0 c2) primitak u drzavni proracun - 320k c3) predpostavka - nitko u HEP Toplinarstvu nece snositi posljedice Nastavno na tvoj stos kojeg sam citirao - pajdo je zavio u crno sve korisnike HEP Toplinarstva jer imaju 320k manje u kasi pa sad to mogu prebiti jednio preko onih kojima su zapravo nastetili. |
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika
Citiraj:
Falilo je njima po nekoliko redova veličine više između prihoda i rashoda. Ovo neće ni primjetiti da im fali :D Ali da, nitko neće odgovarati imenom i prezimenom. |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa da firma propadne i ljudi izgube posao?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Romaneskno. Citiraj:
Stvarno nije tesko doci do te informacije; a s obzirom da su prethodne dvije godine imali vise poreza na dobit nego sto im je iskazana kazna, mislim da ih to nece tako jako zaboljeti. A core business im je ionako jedino drzavni aparat. O tempora, o mores... |
Par loših vijesti nažalost:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
U ovom trenu bih rekao da je AUR koncept ionako možda malo problematičan što se sigurnosti tiče (kao i bilo koji drugi 3rd party repo bilo koje distre) ali ako me sjećanje ne vara - nije prvi puta. |
In other news: the water is wet.
|
Citiraj:
|
Meni su rekli da sam na Linuxu siguran jer se nitko ne trudi pisati malware za njega s obzirom da ga malo tko koristi...
Želim refund. |
Citiraj:
|
Penzići na Windozama: svako malo nešto
Penzići na Linuxu: sve štima To je bilo prije 10ak godina. Sad s legalnim ažuriranim Windozama nema zime. Familiji stavljam Mint i konfiguriram auto update. Ne cimaju me da im nešto šteka osim da nemaju “Vord i Eksel” :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da nisi programer. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jesi, inače nebi pitao. Budale misle da su inteligentne, pametni sumnjaju. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ali sve to ne pomaže puno ni pametnima ni inteligentnima kada je pitanje privatnosti i sigurnosti:
https://off-guardian.org/2025/07/22/...d-control-you/ |
Citiraj:
|
TBH nikad to nije radilo kako treba. Sjećam se kako smo ribali ekipu iz MSa na grupama i konferencijama zbog MFA i tog authenticatora.
|
Citiraj:
Problem je šta je sve više "old school" programera počelo koristiti pomoćne alate poput AI-a, a kako će se to odraziti na generalnu kvalitetu softvera će se pokazati uskoro. Mislim da bi softver sve više mogao izgledati kao onaj grad iz filma "Idiocracy", gdje su konopima vezali zgrade da ne padnu i sl. :D Držat će vodu dok majstori odu i to... |
opet, ne bih se složio sa vama nikako.
Kao osoba sa dosta programerskog iskustva, mogu reći da mi ChatGPT izbaci poprilično dobar thread-safe kod, odradi hendlanje rubnih slučajeva i bome "zna" optimizirati izvođenje. imam osjećaj da su u njega uvalili svo znanje koje je došlo sa codilitya, što je po meni poprilični plus. Naravno, nije bezgrešan tool, ima neke tupaste ispade, ali u globalu jako dobro složi kod. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja naravno ne znam koliko je kod dobar, čist i sl. - znam samo da app radi i preko 200 testova kojima je bila izložena vraćaju 100% pass, pa bi me zanimalo šta programeri starog kova kažu, kako mali AI radi. |
nema tog novca, trenutno.
toliko mi se neda više gledati u kod, da to nisu istine. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da tvoj "100% pass" koji pokriva funkcije tipa add(a, b) te za parametre 2, 3 vraca 5 je, da se izrazim knjizevno a opet narodski, potpuni krugodrk. Ako te pak zanimaju ozbiljne teme u pogledu testiranja i formalne dokazivosti softvera, pogledaj Lamportov TLA+ i slicne koncepte. |
Citiraj:
Ja sam u toj fazi zadnjih 25 godina :D |
Evo jedna odlična detaljna analiza primjerka malwarea, malo je duži video, ali jako informativan i zanimljiv :
cloudflare.bat : https://www.youtube.com/watch?v=sznUqJHlzUo |
Citiraj:
|
Citiraj:
najveći je problem šta imam vremena za tako nešto raditi tek nakon šta se satarem od posla i onda od mališana, tako da na kraju budem prožvakan, progutan, povraćen i zgažen. Procjena kvalitete kao takav, fuj kaka bljak :D |
Citiraj:
:D I jedan vezan za temu... |
Citiraj:
Stavio sam i screenshot tamo u mojoj "Eksperiment" temi, na dnu prvog posta. |
Citiraj:
Zato i kažem da je krucijalno razumijevati kod. U suprotnom - upotreba AI od strane početnika i "manje iskusnih" može završiti - baš ovako. |
Citiraj:
U kombinaciji sa aplikacijama poput Cursora koje im daju mogućnost da executaju komande na tvom kompjuteru i uz to ako im je tvoj prompt iti malo ostavio malo prostora za kreativnost (=nisi baš sve specificirao točno), dogodi se sranje... Ja npr. nemam pojma o kodu koji on piše, ali znam točno koji je problem bio - moj nedorečeni prompt ("now clean up all the temporary files and folders you created during this process"). Iz nekog razloga on je pomislio da može šta hoće, vidio je moj home direktorij i pomislio kako je to sve temp ili cache i bilo je samo rm -rf i ćao. Od tada imamo striktna pravila i ako vidim da Sheldon nije dobro taj dan, ne dajem mu osjetljive naredbe :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:02. |