![]() |
Citiraj:
|
...
Citiraj:
Ja sam rekao, AM3+ platforma je stara, FX je gori u igrama od i5-ice (pogotovo u kombinaciji s R9 390/GTX980 i jačim grafama - a da ne govorim o CF/SLI opcijama), sa sobom donosi više potencijalnih komplikacija (pregrijavanje, lutrija s pločama, nestabilan FPS u nekim igrama itd) priznali vi to ili ne. Daleko od toga da je FX odron - jer nije. OK je alternativa Intelu. Casual user koji se većinu vremena igra na kompu, surfa i gleda filmove i nema striktan budget treba gledati prvo na i5, a tek iza njega na FX. Nitko tu ne spominje renderiranje, streamanje niti multitasking - namještate mi autogol ali ne će ići. :lol2: Citiraj:
Svi mi to dobro znamo, al' di ću to reći ovdje? Nađe li me ovdje aktivna AMD mafija, ne gine mi sudbina Williama Wallacea. :roller: |
Kao sto sam i napisao odluka je pala na SCYTHE Mugen MAX, pa da napisem par dojmova...
Hladnjak je jako tih, i7 4790K (stock) u idle-u drzi oko 29-30 °C na ljetnim temperaturama, u igrama mi nije isao preko 60 °C, ovisno o sobnoj temp (60 °C je bilo kad je sobna bila oko 33 :fuming:) uglavnom zadovoljan sam sto se hladenja tice, jedina mana je to sto je glomazan, i nece stati u vecinu kucista, tako da bocnu stranicu nisam mogao zatvorit (fali par milimetara) |
Moj radi na 4.5 pod zalman flex cnps10x (300kn cca) s ventilatorom na 1000 rpm i temperatura nakon jednosatne torture OCCT-a je na jednoj jezgri dosegla 67 stupnjeva.
|
kod mene Hyper 212,na 4.5 radi ko bebica i u ove ljetne temperature gdje mi je u sobi 32 :D
|
5820K temperatura?
Imam Corsair H80i
CPU i7 5820K idle temp: cca 43°C load temp: cca 66°C Postavke na XMP profilu RAM 4x8 GB Kingston HyperX Fury 2666MHz Nekako mi se cini temp u idleu previsoka....i nemogu ju spustiti nize od 42°C cak ni kad su mi ventovi na 100% Da li netko jos ima i7 5820K da usporedim temp... gledam po netu neke temp u idleu 25°C ma to mi je nerealno skroz! |
Ambijentalna temperatura?
|
oko 30°C
29.5°C sad upravo procitao |
Sasvim realna delta od 10 stupnjeva u odnosu na ambijent.
Meni se cini skroz ok. Takodjer load temp je ok u odnosu na ambijent. No sikiriki. |
OK, hvala puno!
Vec sam se zabrinuo! |
ako ti propisno trotla u idle-u onda nemaš kaj pretjerano napraviti.
|
Zaboravih pitat,jel proc ocan ili je stock?
|
Na 30c u prostoriji je to sasvim solidna temp. Stock pasta od h80 ili neka druga, metoda nanosenja? Proc je na stocku?
|
|
Pa da, to je onda to, na ninine temp dodas jos 4c ambijentalne, jos ako nino ima malo bolji kuler taman dobijes tih 40+.
|
Pasta je neka bijela od Cooler Mastera V1 tak nesta
Metoda nanosenja: grasak u centar i zakeljio hladnjak gore heh :) Proc je na XMP profilu od memorije na nekih 3625 MHz Voltaža 1.18V |
Citiraj:
|
ne kuzim...kak ce trotlat u idleu??
|
|
Citiraj:
|
U loadu mi digne voltazu proca na 1.24V
ali frekvencija mi je uvijek ista 3625 MHz i idle i load |
e pa vidiš to znači da nešto nije dobro podešeno po mojim pojmovima idle-load ;)
|
pomozi brate.... koja bi bila voltaza i onaj vdrop za recimo stabilnu masinu na 4 GHz
|
ne bih znao ovako napamet definitivno... guglaj malo power states dotičnog cpu-a koji bi trebao raditi bez obzira na overklok.
|
Citiraj:
Kako su ti postavljeni radijator i vent? |
Na straznji dio kucista. ..cijevi su dolje
|
Ma ne, ide li zrak kroz radijator u ili van kućišta?
|
Ma van
|
Probaj staviti ventilator da upuhuje vanjski (hladniji) zrak, to će ti popraviti CPU temperature (ali će ti se VGA nešto više grijati).
|
odostraga da upuhuje zrak?
ako nema neki top mesh/exhaust, ne bi baš to radio... |
Ma jok...ne pada mi napamet....samo odozdo uvlacim zrak i sa strane....ventovi od H80i pusu van....i imam jos 2 velika na vrhu kucista koji isto vuku van zrak
ma vruce je pun klinac zato su i temp visoke....u sobi mi je sad 29.5°C..... kuham se ja, a kamoli komp... 23.02h |
Poanta je da se zrak u kućištu grije, i takav prolazi kroz radijator - što se ne bi dešavalo da ventovi upuhuju zrak izvana, a za ispuh imaš taj par gore. Ali OK, kako hoćeš.
|
pa i nije baš iskerno... to je positive/negative pressure za koji treba imati i "posebniji" kejs i ventove i konfiguraciju.
|
ventovi provlace zrak kroz radijator koji je vruc i onda taj vruci zrak u mom slucaju ide van!
a ako bi stavio obrnuto onda bi mi taj vruci zrak puhali u kuciste i grijali sve unutar kucista!? |
pa ta tema nije baš tako jednostavna, ali ajmo reći ako imaš neki po-psu-složen kejs onda ostavi kako je, a to je da ti je taj 120mm puše van.
|
Citiraj:
AiO bi trebao uzimati vanjski zrak i upuhivati. Ispuhivanje toplijeg unutarnjeg zraka preko radijatora samo povecava temperature proca. |
@ uploader
Ide van, ali nije baš da će vrući zrak nešto sjajno učiniti s vrućim radijatorom. Imao sam sličnu stvar sa svojim kompom - nakon okretanja ventova da pušu unutra kroz radijator (2 na vrhu, H100), CPU se drastično manje grijao, pogotovo u punom loadu. GPU temp. je narasla, doduše, ali ne pretjerano. Nemam više R4, pa ne mogu očitati točne brojke; CPU temperatura se sjećam, jer mi je to bilo bitno - u odnosu na prethodnih 80+, nakon okretanja nije prelazio 67-68 (load). Nije mi jasno, dođeš se tu čuditi kako ti se CPU grije, predloži ti se rješenje, i ti ga odbijaš odmah u startu. Okreneš vent, vidiš kako se ponaša, i ako je lošije nego prije - vratiš nazad. Zašto bi to bio problem? |
http://i.imgur.com/C7esh3c.png
Moje temp u idleu sa Noctuom D15, sobna mi je 25 stupnjeva Budem za 20min editao i stavio load temp OCanog na 4.4 Ghz EDIT: Load temp http://i.imgur.com/NjZIIlR.png |
Ok evo stvarno se ispricavam useru @ fler...nisam tu neki klinac koji trola i koji se zeli prepucavati...
Budem okrenio ventove pa cu postati kakva je razlika u temp. |
Ma ne moraš mi se ispričavati :D
Predlažem na temelju vlastitog iskustva; Probaj - ako ne valja, vrati nazad i zdravo, nikom ništa. Uzmi u obzir da ni H80 nije baš neka sreća; ne znam kakav je protok u tom kućištu, ali bi možda bolje rezultate imao s nekim jačim zračnim hladnjakom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |