![]() |
Futura ima taj isti set za 500 kuna čisto ako nekom treba
|
Je li netko miješao modele istog proizvođača?
Imam par starijih D-linkova, pa me zanima ako u budućnosti odlučim proširiti mrežu, hoće li to normalno raditi i dalje ili me čeka investicija od kompleta 4-6-8 novih? |
To je teško pitanje, zavisi o "varijanti" tehnologije.
Ako uzmeš isti tip / varijantu (npr. AV500) i istog proizvođača (mada bi i sa "tuđim" trebao raditi) onda 99% će štimati / raditi. Ne znam jel ima na netu da je netko testirao kada se miješa "varijanta" (npr. AV500 i AV1000). |
Kolike se realne brzine danas mogu dobit sa tim? Npr. 2 rasličita kata obiteljske kuće. I je li brzina uvijek bude konstantna?
|
Osnovni preduvjet je uredne elektro instalacije ... pogledaj testove / review pa zaključi sam:
https://us.hardware.info/reviews/783...review-tp-link https://www.smallnetbuilder.com/tool...powerline/view |
Meni je trenutno powerline adapter spojen u produzni kabel, no to nije preporučeno pa sam razmišljao da powerline adapter spojim direktno u utičnicu, a na njega onda spojim produžni kabel na kojem je spojen router i telefon, pa me zanima hoće li to raditi kakve probleme powerline adapteru, tj kolika mu je snaga i koliko uređaja može uzimati struju preko njega?? Uređaj je: AMIKO PLN-501 KIT
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovaj TP Link TL-PA7020 na koji je pala preporuka je neki minimum koji bi bilo ok kupiti? :kafa:
I zanima me dok je ruter spojen na powerline, da li i dalje wi-fi radi na ruteru? |
Citiraj:
|
- Za powerline adapter ne smeta produžni kabal već smeta ako taj produžni kabal ima zaštitu koja uključuje i ugrađeni RFI filtar.
- Powerline "glumi" LAN kabal ali preko kućne električne instalacije....dakle ne preko wifi. - Osnovne su dvije vrste na koje treba prilikom kupovine paziti...osnovni ima za izlaz samo LAN a druga skupina ima i LAN i WiFi pa su zato i skuplji. |
se netko susreo s problemom da powerline ne radi ili radi loše tokom nevremena?
koristim ga između kuće i garaže, i sinoć dok je bio kažin, veze gotovo da nije bilo. ping, ako bi prolazio, bio bi po 3000-3500ms, ali uglavnom nije radilo ništa. strujni kabel ide po fasadi do dvorišta, i onda je ukopan u zemlju cijelim putem, ne mogu točno procijeniti dužinu, 50tak metara možda. |
Može lako biti da mu smeta grmljavina / el. pražnjenja usljed čega puca komunikacija.
|
Crko mi je izgleda jedan adapter marke Aztech.
Može li raditi s drugim adapterom druge marke? |
Teško pitanje, trebaš saznati što više tehnikalija za konkretni model pa onda nešto kombinirati.
Možda bi nešto skombinirati kad bi imao još neki PowerLine par + odg. managment app pa da probaš uparivanje i ostalo. Možda su ovi tvoji klon neke druge tvornice / modela. |
Eh.. ništa od toga. Probat ću nabavit jedan isti takav, al zasad kupujem nova dva komada.
Planiram uzet najjeftinije jer mi treba samo za MaxTV (10-ak mbps) pa me zanima je li itko imao kakvih loših iskustava s powerline-om i TV-om (npr da mu je neki model loše radio, a drugi dobro)? |
Zašto ništa, treba malo potražiti, koja je oznaka modela ?
Vidi tablicu niže na stranici > https://www.aztech.com/categories/az...omeplug/hl113e |
Ma problem mi je što to nije moje pa bi kad tad trebao čovjeku vratit, a ne želim da ima komplikacije s uparivanjem nego ono plug and play kako mi je i dao.
Isto je problem što jedan adapter nema za kupit novi ispod 200 kn, a dva se mogu uzet za malo više od 300. Našao sam polovno jedan ovakav isti kao što imam i čovjek mi kaže da je 100% ispravan, ali isto tako mi kaže da sve tri lampice svijetle kad ga uključi. E sad, što nije da bi trebala svijetlit samo power? Druga je kad su dva adaptera povezana, a treća da je ethernet kabel spojen: https://www.aztech.com/media/com_esh...11-600x600.png Ima li netko Aztech powerline da mi kaže koje lampice svijetle kad ga uključi bez bez drugog adaptera? |
Lan led definitivno nebi trebao svijetliti bez uštekanog Lan kabela i/ili da je na drugom kraju tog Lan kabela neki mrežni uređaj, jedino ako nisu stavili obrnutu logiku pa svijetli + trepće kad ima prometa.
Ova za PowerLine link isto kao gore + možda detektira kakav tuđi PowerLine. |
Okušat ću sreću pa kupit taj polovni jer mi je sad lik rekao da ipak ne svijetle sve kad ga je uključio.. tebi hvala na savjetima.
|
Probaj ako ne pita puno balina 😀
Ne zaboravi odraditi uparivanje. |
Da li je moguće spojiti 2 powerlinea?
Npr uzmem 2 kita (pretpostavljam da postoji kit u koji se mogu uštekati 2 etherneta), jedan uštekam u modem, a kod kompa i kod telke bude po još jedan? |
Jedan ethernet je za sve. Prvog pikneš u router, a iz ostalih vučeš mrežu di ti treba. Možeš ih spojiti sigurno 6, a za bolje modele i više.
|
@rog
"Jedan ethernet" tu ne znači ništa, samo par iz kita je tvornički uparen. @tuna3 Moguće je, uzmi 2 ista kita = 4 uređaja. Na jedan komp stavi onu aplikaciju za managment, privremeno ih uštekaj u jednu produžnu i kroz aplikaciju podesi da su svi u istoj mreži i povezani, usput im možeš promijeniti workgroup i ip adrese da su u skladu sa ostatkom mreže, potom ih prebaciš na željene lokacije. Ako na lokacijama fali utičnica imaš one varijante sa prolaznom utičnicom. |
Ja sam njegov "pretpostavljam da postoji kit u koji se mogu uštekati 2 etherneta" shvatio kao da misli da se svaki par adaptera posebno spaja u router. My bad.
|
Eto nedoumice kad se ne definira precizno :fiju:
Može i to, recimo za "prebacit i Internet i IpTv, u tom slučaju svaki par treba ostati u svom zasebnom linku i kod routera (vjerojatno) treba staviti po jedan iz svakog para. Ovo zadnje ovisi koji je ISP / router u pitanju, odnosno kako je složeno "prepoznavanje" IpTv STB - a. Isto tako postoje modeli sa 2 - 3 Ethernet porta pa si time izbjegao dodatni trošak za mrežni switch ako br. portova odgovara br. klijenata. |
U najgorem slučaju, možeš stavit switch ispred powerlinea.
|
hvala decki.
nisam bas upucen pa nisam znao precizirati |
Kakva su vam iskustva s powerline adapterima i alarmima?
Danas sam u firmi postavio powerline i do sada imam 4 aktivacije alarma. Jedina promjena je postavljanje powerlinea, nemam s nicim drugim povezati probleme s alarmom, jeste li culi za slicne slucajeve? Kako ih rjesiti? |
Imam problem...
Krepao mi je jedan od dva D-Link DHP-P508AV powerline adaptera. Koristim ih samo za MaxTV. Je li išta drugo kompatibilno s ovim jednim koji radi, ili moram opet kupiti nekakav komplet? |
sori, ne znam odgovor na postavljeno pitanje
Citiraj:
i kak je krepao? jel ima kakvih posljedica po spojene uređaje / strujnu infrastrukturu? |
Treba viditi precizno koju varijantu standarda koristi.
Pitanje je jel možeš preostali ispravni upariti sa nekim drugim, mislim drugim tipom /proizvođačem, sa istim može. |
Prije par dana je MaxTV prestao raditi, pa sam mislio da je nekakva greška do T-coma i u međuvremenu otišao na put od par dana.
Vratim se danas, nije radilo i dalje nakon restarta svega, pa sam išao gledati powerline i ovaj koji je vezan za router više ne radi. Isti takav je nemoguće nabaviti |
Citiraj:
U opisu kaže D-Link DHP-P601AV powerline adapter (2 kom DHP-P508AV) |
a jel ima koji powerline a da u sebi ima odmah i AP mode ?
i bezveze su mi ovi powerline gdje se reklamira neka 200,500,1000 mbit a on sam ima 1 lan 10/100 mbit Čemu onda 500 mbit veza izmedju ta 2 powerline adaptera, ako on nemoze dat vise od 100 mbit na kraju krajeva jel ? |
|
@dadoremix
Pa i nije "bez veze", AV1000 standard (i brži) ima GB mrežu umjesto starih sa 100 MB, kako ti je kolega već rekao ima modela sa WiFi - jem u sebi, međutim nisi tu od jućer pa znaš da nije dobro kad je "zakopan negdje dole" u utičnici / produžnom. Po meni je pametnije za WiFi staviti klasični AP / Router. Za žuntu > https://www.nabava.net/powerline |
Nikky
Nisi me razumio Sve jasno oko gigabitnih modela Al imas brdo 10/100mbit uređaja A reklamiraju kako ti isti uređaji komuniciraju međusovno preko struje 100-200-300-500mbit A ima na sebi samo 1 lan 10/100mbit Ili je to do marketinga Ipak ce vulgaris user kupit sa vecim brojikama. A ja se interisiram za powerline sa wifi Iz jednog razloga Eto bas danas montiram kolegi wifi mrezu Krov antena Kablom dodjemo ispod Ap1 sa svojom strujom i struja za gornju antenu E sad, kuca je takva da taj 1 ap nije dovoljan A kolegi je tlaka kabel lan vuč dole Jer mnogo razvodnih kutija, malo mjesta i nema volje A dolje na svakom cosku strujna uticnica E sad, da ne stavljam powerline + ap jer nagrđuje tu istu uticnicu na uglu sobe, ljudi prolaze pokraj itd Stavis jedan takav sa ap powerline i prst u uhu Jedina mana je naravno ... cijena za 1 komad Da je takva cijena za neki paket, da je 1 normalni + 1 sa ap funkciom... super bi bilo Al vidjet cemo, dal bude više lijen da vuce kabel ili škrtac Btw bas bacio oko na mediamarkt.at Ima tamo powerline ko pljeve 40-70€ i bas se prodaju kako sam ja zamislio, al nase trziste je jos bedasto i u povojima... pa deri miki narod kad jos ide. |
veća brzina "unutar" powerline-a bi mogla značiti i da će ti , ako ih imaš 4-6 ili više, brzina između bilo koja 2 raditi normalno.
ako kopiraš na 100mbit između 2 powerline-a, ujedno "uzimaš" brzinu ostalima jer svi dijele iste kabele. ako imaš powerline koji podržavaju 500mbita, onda valjda možeš imati 4-5 paralelnih 100mbit konekcija. ps individualni samo-wifi-powerline sam vidio na ekupi, iako tp-link samo. mi smo u firmi naručivali setove (1 običan i 1 wifi) za 550kn, tj po toliko smo ih prodavali prilikom montaža. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:26. |