![]() |
ti si fakat mislio smanjit voltazu GPU-a na grafi prek biosa?! da ziheeer :roller::D
|
Pa nije toliko vruće da morate smanjivat napon kartice:lol2:
Evo samo za vas (i ne, nije fake:D) http://i89.photobucket.com/albums/k2...ver/Temp_2.jpg |
daj ubit ces jadnicu :D
salim se, a nece joj nista biti da je na toj temperaturi, al je ruzno za vidit i grije ti sve komponente oko sebe :/ |
Citiraj:
|
kakav je cooler gore? nemoj reci da ju vozis na pasivi?! :D ako je onda stavi neki vent na 5V da piri po njoj ako ti je ostatak kompa tih
jer ako nije pasivan nego neka zujalica onda ipak nebi smjela biti tako visoka temperatura, u tom slucaju ti nesto ne stima... |
Citiraj:
Ma ovih 99 joj priuštim možda pola sata dnevno, ako i tolko:D |
Citiraj:
A cuj, neznam al uspio sam sa defoltnih 67-8 na 47-8 spustit sa undervoltanjem na 0.900, i sa spustenim klokovima...pa zasto nebi radila sa tim klokovima?? I da, to sa zalmanom, imam ga al?Di da ga stavim?nekuzim...piva prije i poslje tekme pa...:beer: |
proc max 57°C a grafa max 63°C ..... za par dana montiram neke ventilatore pa će bit bolje :)
EDIT: kučište je otvoreno skroz, naravno :D |
Citiraj:
Jesi uopće skidao stock i mijenjao pastu? Jesi probao uopće stavljati Zalmana...kako rekoh, treba bi ići, možda se na prvi pogled tako ne cini. |
Citiraj:
Uf, pa nisam stavljao zalmana, na stocku mi je ok...to kaj se cuje nije mi bed, dapače:beer: To cu se zezat cim maturiram, prije prijamnih cu si malo sredit to sve..jel, fakat mi je prevruce pokraj kompa:fuming: |
@kkljajic:
Ma nema nikakvih posljedica kod undervolta... jedino u slucaju nestabilnosti (a to odmah primjetis :D). Ovu foru za kartice koristi i sam proizvodjac po defaultu - tvornicki undervolt unutar 2D aplikacija (1.15->1.0V), tak da nemas brige. Kod mene recimo grafa disipira 150-200W (kao dvije 3870), ovisno o clocku, pa je dovoljno dobar razlog za spustanje svega (u 2D-u), pogotovo sad kad krenu >30°C temperature. Idle temp regulatora su preko 60°C (12cm~6V@TR HR03-R600), a undervoltom skinem oko 6-7°C (~500/500MHz). O temp na recimo visim (700/800) taktovima bolje da ne govorimo (penje se preko 80-ak°C, što nikako ne moze biti normalno). Za surfanje, gledanje filmova, slusanje muzike, i sl. fakat ne treba imat neke visoke taktove/napone... jednostavno se ne primjecuje razlika... A opet sami undervolt na 2900, omogucava koristenje tisih coolera (kao i kod proceva), te smanjivanje brzine sistemskih ventova (koji su kljucni za hladjenje ovakvih kartica na coolerima tipa VF700)... naime, non-stock cooleri uglavnom ne izbacuju topli zrak poput stock coolera, pa dolazi do pojacanog zagrijavanja svih komponenti unutar case-a, a posto se ipak radi o toliko wata ovo i nije bas zanemarivo... |
Citiraj:
a ne kužim kak vi svi imate tak malene temperature na procesorima sa stock coolerom...meni nece dolje sta god da radim,čistim ga pol sata,polirao sam ga,stavio arctic silver 5 na njega i sve ko novo i opet mi dode 60 stupnjeva:( i to mi jos na njemu dere 70mm cooler na 3800rpm |
temp nisam gledao, ali sam clock morao smanjit za kojih 150MHz jer mi se rusilo u Mass Effectu
|
ja sam svoj proc bacio pod vodu tak da sad nemam vise brige s njim :D
|
MA e, kolko puta mi je doslo da sve bacim u obližnji potok, bemti sve... :)
Gledam sad, i proc sa stockom, klokan na 2.7ghz ima temp. 40 stupnjeva, recimo da je idle iako nije baš...to mi se cini dost solidno |
http://www.imagesforme.com/out.php/t...emperature.jpg
pre niske temperature ili? Proc je hladjen sa Coolermaster GeminII + 2 x 120mm ventilatora na 900 rpm heatpipovi su blago mlaki na dodir |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Kod mene diskovi na 26-27C, chipset 35C (senzor je na SB, dok po NB piri 80mm vent), proc idle 28-29C, load 50C, freezer ne ubrza preko 1800rpm. Jedino sto je grafa topla, u loadu 80C. :D
|
Citiraj:
|
Pa i nije se previse oznojila otkako je imam. :)
|
Moja HD3870 stock je išlau Load-u do 100°C,samo što ja nisam otvarao komp jedno 4mj. i kad sam ju izvadio van imao sam šta vidjet, u sredini hladnjaka se nakupilo toliko prašine da zrak nije mogao ni prolazit:D,kad sam je očistio load je pao na 75°C:D,nakon što je Domy(ipako moram odat priznanje:) ) stavio S1 pasivno onda je pala na 60°C max:),
|
Spameri :)
|
Citiraj:
|
warning OT: jel ima nesto sto pokazuje gpu usage? kad vi gledate temp gpu u
loadu? nakon par sati igranja, čmark, ili nes trece? ja stavio nedavno acc s1 i 140mm vent na 8800gt i ne prelazi mi tem 42-43°c nikad, sto mi izgleda malo premalo. u widozama mi bude oko 30°c. temp gledam u everestu i atitool-u edit: u sobi mi nije preko 22 nikad zbog klime, i pasta je as 5 |
Citiraj:
Domy koji ima 3 venta u kućištu(proc,napajanje,ispuh) ima isto oko 60°C što dokazuje kad složiš ispravno kućište,zatvoriš sve nepotrebne rupe i namjestiš da zrak ide preko komponenti takve temperature su ostvarive. Mislim dovoljno govori u tvom slučaju da nemoš abiticu pasivno ohladit:) |
Full passive na HD3870 pod 99.9% GPU usageom je poprilicno nevjerovatno. Uvjeri nas u suprotno.
Jel ti znas koliko griju 5 diskova@7200rpm + SkyStar2 radijator u kucistu? Ocito ne, zato ne trkeljaj bezveze o mom pojedinacnom slucaju. |
uff ja konacno malo smanjio temp na grafi:) sad u loadu ne prelazi 65 stupnjeva...prije isla na 99:D
proc smanjio na 52(klokan sa 3.0 na 3.6)i sad je sve super...jedino mi steka cod4:(i to me muci jer mi je to jedina zanimljiva igrica...malo rama imam i dosta slab proc...uskoro ide i s1 na graficku pa ce temp past jos koji stupanj |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pasivno može odlično funkcionirat ako je kućište provjereno:)
Pa eno kolega je CM690 dobro provjetrio, toliko dobro da dvojezgreni CPU drži pasivno;) Meni da nije ža' dat nekih 500 kn dat za pasivne hladnjake, ne bi mi se ništa u kompu vrtilo:D Al jebiga, za te pare uvik kupim nešto "važnije" |
Vin, slika sve govori...
http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard01.jpg Temperatura je očitana nakon 10 loopanih 3DMark05 testova. Od ventova imam onaj u napajanju na cca 800 rpm, ispuh ispod napajanja na cca 700 rpm i Freezer na procu na cca 500 rpm. Ako ovaj ispod napajanja dignem na 1000 rpm, grafa ne ide preko 45°C... EDIT: U sobi je 24-25°C i još mi je cijela prednja maska kućišta začepljena prašinom. :D |
Svi su ludi za bubamarom :D
|
Citiraj:
S obzirom na dzunglu u kucistu i na frekvencije moje grafe(845MHz GPU, 1247MHz DDR4), jos imam i dobre temperature :D http://www.imagesforme.com/out.php/t82114_kaos.jpg Idle oko 36-37 celzijusa, load oko 65 celzijusa, s tim da vent na Toxicu ne prelazi 50% jer ne postize 70 celzijusa sto mu je prag za ubrzavanje na 60% brzine...plus sto Tagan nema 120mm vent, vec 2x80mm koji rade na cca 300rpm samo da njega hlade. Nemam zivaca slagati kablove jer u zadnje vrijeme svako malo nesto mijenjam i jednostavno mi se ne da sve ponovo sjeci i vezati again and again. Naravno da je i komp unutra u stolu u rupi, tako da je jos pod vecim grijanjem uz sve sto je u sobi oko 30 celzijusa :) @Lihto; Diskove mi se ne da mijenjati jer jednostavno volim imati vise komada, nekako sam sigurniji u njih 5 nego u jednog da odapne. SkyStar2 se ne moze ohladiti, to grije kao nenormalno, da ne spominjem prve revizije zbog kojih je pola ekipe moralo drzati otvorena kucista jer je malac uredno smrzavao... Ipak ti predje GPU 60 celzijusa, gotcha :D Koliko se zagrije kad je drzis kojih pol sata "pod plinom" recimo ATT 3D renderera koji ju najvise nakuri? |
Grafa ide preko 100 C tu i tamo,većinom kad igram je 95 C,ali radi ona tako već 2 godine,hladnjak čistim svako malo,od prašine nema ni p u kompu.
|
Gledajte ljudi meni na stock cooleru na 8800gt pri 25% venta u crysis-u je oko 95c što je jako PUNO a pri 100% venta 60C al jako ZUJI. Moram mijenjat vent.
Intel E8400 Temp: iddle: 35° C Temp: load: 50° C |
Ekipa kakve su vam temp sa 3850? po mogucnosti sa stock coolerom.
|
|
skoro pa ti senzor tocno pokazuje ^^
|
Citiraj:
hehe. Misliš na temperaturu procesora sigurno Odlucio sam (zasad) ostavit komp na normalnom taktu i ukljucenim Cool n Quiet. Zato te temperature. Graficka ne laže. Nema veze sa cim mjerim temperature isto mi pokazuje. |
i opet, nemoguce je da imas takvu temeperaturu procesora sa ukljucenim CnQ i na stock taktu... osim ako ne zivis u frizideru :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:48. |