![]() |
Pitaj me to drugi tjedan :lol2:
|
Citiraj:
|
Koji software za G25 koristite????
|
Citiraj:
Ajde to je već puno bolje... Makar bi volio zajedno sa izrezima za tri kraka da pokrije sve što guma pokriva. Kao što sam uzeo za auto. Tamo je super ispalo, još bi savršeno ispalo da mi se dalo skidati volan.... Samo mi jedno nije jasno... Znam da je to igračka.. znam da nije pravi.. ali pobogu zar nisu mogli bolje nego ostaviti rupe za vide u gumi iza.... Nerviraju me :) |
Citiraj:
Citiraj:
Evo poslije nekoliko dana malo dojmova... THR je bolji volan definitivno od G29, u osjećaju vožnje i FFB je onako kako bi trebalo biti i to mi je bio prvi dojam a i najbitnija je stavka kad se priča o vožnji. Preciznije vozim jer nema one FFB manjkavosti u sredini volana i nisam zbilja mislio da će biti tolika razlika. Osjete se sve prednosti tog remena u sebi naspram zupčanika, a i puno tiši je volan. Da ne ispada da pljujem sad po G29, vrlo dobar je to volan i ima svoje prednosti, npr. po meni osjećaj one kože u ruci ide dosta na njegovu stranu, više tipki su još jedan plus a i one kopče za stol su mi praktičnije bile, lakše je baratati s njima a i šarafiti ih. Mogao sam volan spremiti bez brige ravno na stol kako i stoji, THR ne mogu a da ne budem u strahu da kopču ne polomim pa spremam volan vertikalno da stoji na kolu volana. Čak mislim da ću neki stalak složiti da ne stoji tako da ga ne ogulim. Pedale su kvalitetom podjednake. Vrlo dobre na jednom i na drugom. E sad mjenjač, tu je razlika velika. TH8A ima osjećaj kako spada bez ikakvog klikanja, 90% metal i otpor/težinu koja se može i slagati po želji preko onog bočnog šarafa. Probao sam ga pritegnuti ali nije baš išlo pa sam odustao da ga ne sjebem slučajno, ionak je out of the box odličan. Veliki plus je 7 brzina a i može se složiti da bude sekvencijalan ko stari mjenjač od G25. G29 shifter suprotnost, većina plastika a osjećaj mjenjanja brzina naspram TH8A je, da citiram jednog čovjeka s drugog foruma je ''ko kuhača u pudingu''. Sve u svemu razlika u kvaliteti je na strani Thrustmastera, s razlogom su skuplji, i volan a pogotovo mjenjač. Ajd :chears: |
1 privitaka
Vrag mi nije dal mira da i ovo napravim
|
Imao sam prilike voziti na ovoj zvijeri, Podium Racing Wheel F1.
Od onda mi se neda na mom G29 ništa :D Strašno kakav je to osjećaj. Nakon vožnje su me boljele ruke, palčevi i ramena :D |
Citiraj:
|
1 privitaka
Haha. 2011. sam također to napravio s pedalama na G25, tada sam i komplet nosač za volan izradio, vario i rezao cijeli dan da bi sutradan završio na očnom odjelu u bolnici jer mi je par špena upalo u oko :lol2:
Iskopao u ''arhivi'' na kompu sliku iz doba krumpir kamera na mobovima. Na slici moja sekica kad sam ju učio voziti u test Drive Unlimited :) |
Citiraj:
|
Konačno prelazim na Fanatec pa je moj G29 slobodan ako ga netko želi udomiti. :chears:
|
Može preporuka volana do 800/900kn?
tnx |
Nemaš neku sreću za te novce, manje više su igračke. Eventualno neki Logitech Momo ili DFGT, ali oni su jeftiniji ionak.
Imao sam 4 volana u životu već i mislim da ti je najbolje malo dodati love i kupiti rabljeni G29 i miran si. To je best buy ionako za do 2000kn, a možeš s njim biti zadovoljan i godinama, ove igračke ćeš prerasti za koji mjesec. Ja sam svoj G29 prodao za 1250kn tako da se nađu. Dodaj 300-400kn i miran si duže vremena. |
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
Fanatec Clubsport 2.5 |
ako je za play 4/5 gledaj polovni t150 (po mogucnosti pro, bolje pedale ima) ili g29 ubost, ako je za komp imas i opciju g25/g27 koji su malo stariji pa je stanje upitno...
|
Citiraj:
Thrstmaster T80 ,488? ili? |
Citiraj:
Definitivno MOMO, imaš ih par na njušci, to ti je nekih 300-400kn, volan s FFB bolji od ovih plastičnih. puno bolji entry level volan, jesu stariji ali rade. Ja svog neki dan prodao za 300kn isto kao entry level i lik i djeca su prezadovoljni. T80 je igračka za PS i pitanje da li će biti kompatibilan sa svim igrama na PC-u. |
Tnx
|
Baš zato jer je za klinca, kupi mu nešto što valja, možda će biti novi Lauda :goood:
|
Baci oko na Logitech Driving Force GT. Imam već drugi takav volan, 300 kn plaćen. Nema boljeg volana za taj novac. Znaju naletiti za male novce, čekao sam 3 tjedna i uletio nedavno jedan kao nov. Imao i momo, dobri su to volani.
|
Logitech driving force pro... 500kn....jel taj ok?
|
A to ti je doslovno taj kaj sam rekao, 500 kn je nategnuto, probaj spustit na 400.
|
Citiraj:
uzeo ga za 420.... zadovoljan sam....tnx za preporuku |
Ekipa, jel se tko susretao s Playseat Evolution? Gledao sam na netu ima dosta negativniko komentara, neudobnost naslona, rad šipke što drži volan, rad podloge za papučice?!
|
Pozdrav,
frend me pingao da ima sljedeci problem sa Logitech G29: "Ma vidim da gas krene poskakivati kad sam na full gasu, cak cujem turbo u gr2 kak se pali i gasi na momente, a i kocnice mi krenu povremeno treperiti kad izadem iz zavoja, nakon dužeg trail kočenja recimo" Igra Gran Turismo Sport na PS4 - on misli da je problem u potenciometrima i da bi ih trebalo počistiti Da li to možda pokriva garancija? Zamolio me da se raspitam da li znam nekog tko je to radio i ima volje to i njemu odraditi (platio bi odrađen posao). Ili ako znate kakav servis da bi znao to odraditi. Kaže da nije na "ti" sa tehnikom i ne usudi se to sam radit. Trenutno živi u ZG. Ako je u krivoj temi, molim da se preseli. |
Citiraj:
Naravno da spada pod garanciju ako je to problem. Nemam PS i ne znam što GT radi (da nije recimo driver aid ili nešto tako uključeno), ali ja bi to testirao ili na PC-u u driverima ili ako na PS ima kakav kalibrator u igri gdje se vidi točno koliko je pritisnuta papucica pa nek simulira voznju.... |
Citiraj:
Kad smo kod G29, jel tko probao load cell mod ili mozda uspio uparit load cell pedale T-LCM ili CSL Elite na PS4? |
evo za sve koji zele vozi se acc prvenstvo tek je jedna utrka odvezena svi smo amateri sa volanima osim jednog sa joystickom al taj je bolji od vecine skoro. pa ako je neko zainteresiran da se pridruzi, imamo sever discord, vozi sve svaki dan skoro.
|
Ima li ovaj FLASHFIRE Suzuka 900R smisla za 1300 Kn pored G29 za 2000Kn?
|
Nikad cuo za to. Pored g29/t150pro nema smisla gledat, i jedan i drugi se nađu na akcijama za 1500kn, i sigurno su puno bolji od tog no name volana ako se gleda novo.
|
G25 je volančina za Suzuku, ovo je u rangu Momo Logitech, možda. Po meni to je volan za konzole i igranje GranTurisma i F1.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=DxT2UOmHN-I Ne znam je li bilo, ali svakako vrijedi pogledati. |
Citiraj:
tkđ iz vremena rf1 znam sve cake. da je tome tako , onda ne bi svi vozili sa gamepadom, a ne ulagali u elite rig postavke. |
Da, isto gledam...
Gamepad funkcionira samo u arkadama gdje ti je steer lock automatski određen ovisno o brzini. Ako na isti način voziš u simulacijama imat ćeš understeer u svakom zavoju i puno teže će bit imat auto pod kontrolom, a za vozit normalno gamepad nema dovoljno gradacije u skretanju - nemreš uspoređivat 540 stupnjeva pa na više (ovisno u autu) na volanu naspram gljive i par mm na gamepadu :D |
Generalno ste u pravu, ali ima i iznimaka. Jedan čovjek vozi na gamepadu, a spada u aliene u ACC. Tako da može se i na gamepadu, ali za veliku većinu ipak je volan "bolja" opcija.
|
Da... Plus ACC je gt3 only, tako da može slobodno gazit gas i kočnicu s tim gamepadom (ABS+TC), ali u nekoj drugoj klasi bez pedala game over :)
|
Citiraj:
u zadnje vrijeme dosta studiram acc. ima puno finesa oko setupa kočnica vs guma. tako da svaka stavka puno znači. taj na gamepadu je otkri setup koji mu odgovara. ali naspram pravog setupa na volanu može se hebat. i naravno da i u acc se troše gume i ostalo bez obzira na tc i abs. k tome nek proba poršu cup naj "genijalac" pa da vidi di je. nigdje. opet ponavljam. možete se samo tješiti sa gamepad. zaboravite to ako mislite imati pravo rejsanje. |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24. |