![]() |
Citiraj:
|
po mom misljenju ati odnosno amd je napravio dobar posao.jos cu malo pricekat pa ju mozda kupim
|
Citiraj:
|
Omega, nije mi bas jasan onaj dio oko potrosnje u clanku o tome kako nvidia kartice ne snizavaju taktove u 2Du bla bla. Moja, sada vec bivsa 9800gtx+ je normalno spustala na (iz glave) 350/200 taktove. Nekako ne vjerujem da sad rebrandirana kartica to ne radi.
Jedino ako nema sfusani bios kao sto je imala ova moja zotacica pa nije imala profil za low power 3d sto je rezultiralo 3d taktovima ako je ukljucen aero :) btw, kartica izgleda kao nesto sto sam trazio. Jedino me ovaj cooler pati, jos uvijek imam zelju zavrtiti neki CF a cisto sumljam da bi na ovoj ploci bilo izvedivo s dualslot karticama. PEGovi su preblizu. |
Definitivno jako zanimljiva kartica , ali danas kad sam kupovao komponente za jednu kantu radije sam dao 660kn za 4830 nego 200 i nesto kuna vise za ovo cudo :)
I ovaj clanak o Asus 4770 je odlican , svaka cast autoru , nakon dugo sam nesto citao bez preskakanja , zakljucak odlican . |
sreca pa sam pedantan sa screenshotovima :)
http://www.imagesforme.com/out.php/t503217_idle.jpghttp://www.imagesforme.com/out.php/t503216_idlegpuz.jpg testirani primjerci NE ne spustaju taktove u 2D okruzenju. zasto i kako, ne bi u to ulazio :) do drivera sigurno nije, jer imam tu jos neke nvidijine kartice koje su uredno spustale taktove s istim driverima. jbga, kad kupujes G92 karticu stvarno neznas sto te ocekuje :) Citiraj:
veci dio clanka je pisan oko 4-5 u jutro pod utjecajem insomnije... pa mozda zato :D |
pogledaj u everestu da li spusta taktove...tako i meni su postavljeni defaultni tj.3d taktovi,no zapravo spusta u 3d za svaki slucaj pogledaj everestom...
ako si pogledao,izvini onda |
pa vidis ima dva gpu-z prozora otvorena :)
jedan je da se vidi koja je grafa u pitanju, na drugom je otvoren sensors tab gdje su navedene trenutne frekvencije |
XFX Ati Radeon 4770 iz Linksa
Znaci kad gledate sliku iz linksa oni prikazuju grafu s referentnim coolerom,ali se zapravo radi o ovoj grafi : XFX Ati Radeon 4770 512MB Provjereno 100% |
@Omega
mogu samo reci svasta, vidim da je ovo i bez aera dakle problem one moje ovdje ne moze biti opravdanje. Iako cak ni tako ne bi mogao biti, danas je glupo prodavati karticu koja ne spusta takove dok vrti to malo 3d sucelja. |
Citiraj:
P.S. Zamjeni sam te s drugim clanom koji ima problema s ventilatorom |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo i review doticne graficke Evo Friske slike upravo slikane iz poslovnice: SLIKA 1 SLIKA 2 |
Ako je ta sa linka, onda je to prva dvoslotna sa premium coolerom.
|
k.
probat cu je dovuc iduci tjedan pa jedan kratki prelet napravit |
Citiraj:
BTW Napravija si odličnu "disekciju":D kartice-čestitujem.Još kad se odradi OC + CF dio cijeli članak dobija ocjenu "Readers Choice".Pozdrav :goood: |
Iako ima DHE hladnjak,XFXici opet fali pola kondića.
Pa da je takva recesija...:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
steta... mislio sam je dovuc da vidim jel malo kvalitetnija naponska regulacija utjece ista na max overclock. ovako nema smisla, samo da upalim hladnjak.
pricekat cu kakvu overclockanu izvedbu koja ce nadam se imat sve kondezatore na broju |
Citiraj:
Ali realno gledano ni netribaju joj vise kondezatora, bar ne sto se tice OC-a,ali i samog rada grafe. Grafa bi po meni trebala realno kostati 750-800kn toliko vrijedi,jedino se nadam da ce u skorijoj buducnosti izbaciti model bez dodatnog pci-x napajnja jer sama po sebi netzrosi nista struje dovoljno joj je 75w iz pci-x sa maticne. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima li negdje za kupiti ovo po normalnim cijenama?
EDIT 1: Ima li neki razlog zasto su Powercolor kartice dosta jeftinije, jesu li one nesto losije ili? |
sve kartice trenutno na trzistu kod nas su potpuno identicne.
powercolor mozda stedi na opremi koja dolazi sa karticom... |
Citiraj:
|
Eh, da zaboravih, možete li mi preporučit neko jeftino napajanje za ovu grafu?
Imate pod moj komp detalje. Kasnije bih vjerovatno uzeo još jednu i stavi u crossfire. Btw koliko je 16x/4x crossfire isplativ. Tj koliko ću dobiti poboljšanje performasni sa dvije grafu u odnosu na jednu. Gledajući testove na netu bude oko 198/199%. |
Nešto mi nije jasno, je li to Omegin typo ili to proizvodjači pokušavaju prevarit ljude.
Da li se to aluminij farba u bakrenu boju ili je doista bakreni? http://sobitza.com/portal/content/view/629/32/1/2/ |
bez brige, nije typo. hladnjak je od aluminija
|
Citiraj:
Što se tiče CF-a, baš i nije isplativ (kao ni SLI). Povećanje performansi od 200% (3x!) možeš samo sanjati. |
Citiraj:
sinoc zavrsio testiranje hd4770 cross. pokusat cu do kraja tjedna izbacit clanak |
Ja kad sam imao CF 4850, ima dosta igara koje povuku 100% gpu load na obje grafe, pogotovo kad je u pitanju AA.
Vjerujem da bi 4770 u CF bile dobre, pogotovo za onoga tko redovno skida drivere kad izadju i ima x38,x48 ili x58 maticnu sa 2x 16x pci-e |
Izgleda da je ATI poboljšao drivere za CF jer do sada rezultati nisu opravdavali dodatno ulaganje u ploču i drugu grafu.
|
rado bi se upustio u raspravu, al ostavit cu to za nakon clanka :D
moram jos tablice poslozit da vidim kompletnu sliku, no ovako preletom preko brojki, pomalo ugodno neocekivani rezultati |
Ajde, napiši konačno taj članak. Imam osjećaj da će mi grafa pod garom ubrzo riknuti pa da vidim isplati li mi se uzeti 4770. :D
|
Omega, ako imaš dvije grafe, možel li testirati na 16x/4x crossfire (to ja max imam).
pliiizzz :) |
vrlo rado. ako mi kazes kojim trikovima da namjestim x16/x4 konfiguraciju na PCI-e slotovima :D
|
ah sry, ja sam noob sto se tice grafickih, i hardwarea opcenito, best guess je da se u BIOSu mozda moze namjestit.
|
nope :nono:
|
Gledam malo slike ove XFX 4770, jel se meni cini, ili je ovo navodno "premium" verzija.
Posto fale kondici, a i cini mi se ovaj cooler da mu fali heatpipe u odnosu na ref. premium verziju? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51. |