![]() |
Ma ne smeta meni, sto spartanskije samo nek je cijena niza :D
|
Ovo mi izgleda malo pretjerano...:stoopid:
http://img293.imageshack.us/img293/2781/chart1ix6.jpg http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33926050 |
Meni je prečudan omjer između idlea i loada, s tim tvorničkim coolerima obično je razlika i po 30 °C još u ovim ljetnim danima pogotovo:D
Al moguće da S1 to skine, pogotovo ako je koji cooler na njemu (nisan čita članak) ili ako je kućište uber provjetreno ili je pak testirano na kakvom stolu pod klimom:D Iako je, malo je prevelika razlika... |
Bolje pričekat info iz "prve ruke":)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
4870: ETQW 8AA, HL2 8AA, CoD4 noAA, UT3, Bioshock GTX260: FEAR noAA Isto:ETQW 4AA, HL2 4AA, FEAR 4AA, CoD 4AA, Crysis, WiC No nije sve tako bajno, na ovo ne treba zazmiriti: http://www.imagesforme.com/out.php/t...v770power3.png Sve u svemu, bit ce jeftinog hardvera :chears: |
Citiraj:
I da su obje stvarcice testirane izvan kucista, po starom obicaju. Ukratko 4850 ima uzasan stock cooler - najgore je sto je jednoslotni (takve iddle i load temp. pri vrtnji od 25% su bile i u 3xxx seriji kod referentnog dizajna - medjutim ipak malo nize kad je u pitanju bio dvoslotni stock cooler, zbog vecih dimenzija pasivca i bolje regulacije ispuha zraka). Accelero je doslovce sposoban tako nesto narpraviti, u kucistu bi temp i pri ovim vrucinama mogle biti do 50c, medjutim onda analogno tome za istu razliku treba i stock-u dici temp. u vishe "real life uvjetima" pa se to penje i do 100c edit. i razlika izmedju iddle i loada nije 30c kako to bude kod stock coolera, jer se tek na 85-90c pocinje vent vrtiti brze (netko je to napomenuo, atijev bios ftw), pa se razlika smanji |
[QUOTE=tole_;1066770Sve u svemu, bit ce jeftinog hardvera :chears:[/QUOTE]
U tom i je stvar...pogledaj danas, možeš kupit zvijer od grafe za do 2000kn, a prije godinu-dvije si morao davat dvaput više para da bi dobio jebenu grafu.... primjer - 7600gt kada je izašla platio sam je oko 2000kn novu u linksu - 8800gt kada je došla nova je koštala oko 2000kn, a pogle kolko je jača Dobivamo sve jeftiniji hardver, jupiiiiiiiiii |
Citiraj:
Sve ti to avaj kad nema poštene igre da taj hardver pogoni :( |
Citiraj:
Da ne govorim da i GTX280 nije daleko kad su u pitanju velike reze i AA+AF! :kafa: Citiraj:
|
Citiraj:
Rađe stavim da recimo poviše 50°C vrti 30% i onda mi grafička stoji na 55, a ventilator i dalje ne čujem + šta mi se ni cijela kanta ne grije zvijerski kao kad grafika prži na 90°C a to mi je recimo bitno:) I tad je razlika po ako ne i više 30°C.... A ovo gore je ubi bože, ako kanta radi 24/7 treba imat 10 ventilatora da osiguraju kakav takav protok po ovim vrućinama:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
To ti je potrošnja za sve šta se nalazi u kučištu. |
Citiraj:
Ma svejedno ima da radi :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
A bas sam mislio sklopit CFX 3850 i 4850/4870 :hitthewal: |
Anand je objavio usporedni test novih kartica, i detaljno obradio HD 4870. Link
Moram priznati da je ovo nevjerovatno, za 300$ kartica je prebrza, još kada cijena padne :goood: Bolja je od 260 GTX u skoro svim testovima, a i GDDR5 nije tako loše riješenje kako sam mislio, ništa spektakularno za tu frekvenciju al ok. :) Jedina slamka spasa za envidiaše je potrošnja kartice - troši kao dvije 8800 GT 512...al to je kao sporedna stvar po mom mišljenju. |
kaj je 8800 GT tak jako jbt...u nekim testovima je jace od GTX 280
|
Citiraj:
|
|
Ispričavam se ako je već postano, http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3341
Sve skupa izgleda dosta dobro, samo naprijed ati, makar ću se ja još naigrati sa 3850 :) |
Citiraj:
I 3870x2 brža ili podjednaka..s obje..tj. ako je graf krivo označen,brža od 4870,a nešto sporija od CF |
sve je to meni sumljivo, prvo tako niske cijene....a i ne kužim kak je gpu takt 3870-ice veći od takta 4870....to mi zbilja nije jasno....di je caka....:)
....jedino kaj su nove serije 48xx donjele, je povećanje stream procesors-a....+HDMI i možda još neke sitnice....ali proizvodni proces je ostao na 55nm kao i kod 38xx i propusnost sabirnice od 256 bit-a.... |
Evo jos jedan test 4870.
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=8111&Itemid=1 |
Neki novi Radeon :D.
|
Jel se zna kad će doći u X2 verziji možda?
|
negdje u 7 ili 8 mjesecu
|
Citiraj:
|
Jednostavno mi je nevjerovatan score 4870 u CF konfiguraciji :respekt:
COD4 "vrti" 118 FPS pri 2560*1600 na 30" monitoru! :care: pri 1920*1200 čak 156 FPS :care: Baš me zanima kako će se 4870x2 pokazati kad iziđe kroz koji misec.. |
Citiraj:
|
Je, nema uopće smisla za tim karticama osim ako ih ne planiraš stavit u CFX.
2x 4870 su jednako brze (ako ne i brže zbog bržeg rama), a lako je srediti hlađenje koje je problem kod X2 kartuša. Uuu... kako bi bilo zakon kad bi ATI na stock X2-ce ugradio neki custom made AC coolingov accelero (a'la S1 samo sa 4 heatpipea i 2 kontaktne površine za 2 jezgre)... |
Citiraj:
|
Pa jel nije kod X2 u igri neka nova šema boljeg povezivanja dva čipa?
Tak da bi mogla bit bolja efikasnost nego kod 3XXX serije. A bumo vidli. Ja sam zaglavio na GFX5200 tako da na jesen stiže novi PC sa vrlo vjerojatno HD4 serijom. Ja zadovoljan. Treba za SCII nešto dobro. :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Imal gdje na netu komparacija 3870 vs 4850
|
Pa na svim ovim recenzijama koje su ljudi linkali je (između ostalih kartica) i HD 3870. Klik, ali bez Nine Badrić.:)
Ukratko HD 4850 je bolji po pitanju performansi, sličan po potrošnji i sve dok ne stignu preflashane i(li) custom verzije kartica gori kaj se tiče temperatura. |
ne kužim ljudi kaj vas muče temperature? ak je tak po defoltu di je problem? pa imate garanciju. meni je grafa u idlu već 2 godine 75-80c a u loadu do 89 c i ne pada mi na pamet pojačavati cooler na max
|
Tacno tako ima garanciju pa neka se neko drugi sekira.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:44. |