![]() |
Samo da pridodam: ja sam montirao Acceleto S1 rev2 na 1050ti, rupe su odgovarale savršeno za taj model, no bilo je potrebno malo prilagodbe listića hladnjaka (podrezivanje) da stvar sjedne na svoje mjesto.
Ukratko: moguće je, uz određenu dozu zezancije sa prilagodbom. |
Citiraj:
U međuvremenu sam promijenio CPU,MBO,GPU i kućište i taj problematični HDD je bio zavidan u dno kućišta (tu je predviđeno mjesto za HDD2) i valjda je prenosio vibracije na kućište. Uglavnom uzeo sam ambalažu od pakiranja grafičke kartice i sa time obložio dno kućišta i polegnuo disk na takvu podlogu. Ušparao sam lovu koju sam mislio potrošiti za zamjenski SSD. Ali je sad iskočio novi problem. Coil whine zujanje iz monitora... saga se nastavlja. |
Nešto novo na tržištu od Noctue
https://noctua.at/pub/media/catalog/.../nh_p1_1_1.jpg Noctua NH-P1 Iako zapravo, kasne 10 godina, princip nije nikako novi. "widely spaced heatsink fins" su tu već dugo vremena. I Scythe i Thermalright su imali u ponudi slične hladnjake. Nije se prihvatilo, traži specifično kućište, specifične komponente itd itd. Da budem iskren, cijenu nisam ni gledao, očekujem da će biti paprena :D |
Već ga ima preko bare, košta 100 $.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Biti će i ovome performanse za q*rac u pasivnoj konfiguraciji. 100%. Ili će biti kompromis s nekim low power procesorom. |
Caution: while the NH-P1 provides first-rate performance for a passive cooler, it is not suitable for overclocking or CPUs that create high heat loads.
|
To se podrazumjeva, piše sve do koliko W je u kojim uvjetima. I to brijem da će tempice biti momačke.
Netko je pitao kakav je hladnjak u odnosu na D15 :D Pa su rekli da to nije ni isti svijet, čak i s ventom. Što je i logično. |
Citiraj:
Stara je to hrga, a i veliko je pitanje je li iscurio na pajpovima. No, obzirom na nativne performanse, mislim da ne postoji test kojim je to moguće pouzdano utvrditi :D Zapravo, u zadnje vrijeme, malo-malo pa navratim u temu o retro hardveraju i kontam kako bih ga upario sa nekom s754 konfom...nisam vidio da itko slaže išta bazirano na s754, i vjerojatno je ovo potpuno promašen hladnjak za te pećnice, no "karakterno" mi se uklapa u tu priču. Eto, bude li novog vala korone (i zdravlja), to će biti moja zanimacija za te dane:) |
Izašli testovi sa 5900X i Noctuom NH-P1
Noctua NH-P1 na i9 11900K i RX 580 Bilo bi dobro da usporede donje grdosije sa novom Noktuom. Sjecam se tog Scythe Orochi -ja, cak sam planirao neki build s njime koji se nije ostvario. :) https://www.quietpc.com/images/produ...dimensions.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31. |