![]() |
Ajde može jedna mala pomoć pri odabiru pa da završim sa tim LCD-om. :D
Jel bolje uzeti : HDready - Prijedlog 1 , Prijedlog 2 Full HD - Prijedlog 1 Plazma mi nikako ne dolazi u obzir zbog veličine prostora i gledanje TV-a sa udaljenosti od 3m. (a za ostalu svrhu,TV bi se koristio za gledanje MaxTV-a,filmova sa DVD playera itd...uobičajeno)...i uzmite u obzir da TV sigurno neću mijenjati nekih 5 godina (ko svoj sadašnji 55cm CRT :D ) Eto,malo OT ali bio bi zahvalan. :beer: |
pošto vidim da ti nije bitno što ćeš uzet, već da prođeš jeftinije, i da tebi izgleda sve dobro na svakom ekranu, onda kupi najjeftiniji.
ne da mi se više tuć praznu slamu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ni na 37" neće skužit razliku između HD ready i full HD. Ispod 42" full HD je besmislen.
|
Citiraj:
:goood: :dajpivu: :fala: |
Citiraj:
Uzimam po prvi puta LCD TV i odlučio sam potražiti stručnije mišljenje.Ako je ovaj za 4500kn bolji onda ću rađe dodati još 500kn pa njega uzeti...drugo ništa nisam htio... :kafa: Eto,zahvala onima koji su odlučili pomoći! :beer: |
Citiraj:
42'' definitivno nije mali ekran... cak mi je malo i prevelik ali eto do pred godinu dvi sam mislio da je 32 optimum a sad gledam nesto od 40'' do 42'' ni meni se ne da razglabati o tom dali je potreban ili ne FULLHD TV...sve je to sazvakano i prozvakano u zadnjih godinu dvi kroz razno razne teme i forume, ali opet se zacudim kako netko ignorira da razlika ipak postoji, i kako netko non stop govori da je on nepotreban. Svatko od nas gleda TV s razlicite udaljenosti. Nekome je 32'' u DnevnomBoravku overkil a nekome ni 50'' nije dovoljno. Ja bi bio sretan kad bi mogao nagurati 50'' u DB ali je kod mene i 37'' dovoljno, 40optimum, a 42'' zlu ne trbalo... TV cu gledati s udaljenosti od 2.5-3.5m ovisno o mjestu sjednja( pa do max4m), i s te udaljenosti sam uvijek promatrao TVove po ducanima...i gledajuci, usporedjujuci HD materijale/filmove, jer takav tv prvenstveno kupujem radi gledanja takvih sadrzaja, primjetio sam razliku izmedju onih HD readi,HD i Full HD televizora... pa sad... ako netko to ne vidi onda super, ja vidim i neda mi se davati hrpu love za nesto sto nije FullHD...hmmm...da je obrnuto sigurno bi vec uzeo 428... sjecam se prvih plazmi od 96000kn koje si morao gledati s 10m da nebi vidio kockice i bluranu sliku...hihiihiih... |
Sad ovi novi fullHD modeli imaju i mpeg4 dekoder,right? Instead of samo mpeg2..vidio sam par LG-a i Samsunga,imaju slot za kartice eksterne..to je to?:stoopid:
|
nope, to je ci slot ako mislimo na isto, a mpeg4 built-in tunere možeš izbrojat na prste jedne ruke.
|
3 na našem tržištu, ako izuzmemo bolesno skupe Loewe modele. Najjeftiniji je nekakv Sony za 7500kn.
|
ispričavam se ako je pitnje već bilo odgovoreno, ali me zanima kako plazme mogu imati rezoluciju 1024x768 pri omjeru stranica 16:9, pa na što ta slika nalikuje?
|
Citiraj:
16 i nešto čini mi se.. |
Citiraj:
Samo da se nadovežem jer upravo i ja tražim optimalnu veličinu nove plazme koju bih uzeo pa sam napravio malo istraživanja na netu. Vidi ovo: http://myhometheater.homestead.com/v...alculator.html i ovo: http://reviews.cnet.com/4520-7608_7-1016109-2.html Dakle, ako govoriš o udaljenosti od 2.5 do 3.5 m, po ovim kalkulatorima to ti već ispada nekih 46 incha. I meni se čini previše ali na kojemgod sajtu da pogledaš preporuke, svuda je isto. Znam da je najbolja ocjena ipak vlastito oko, ali ja osobno volim ipak malo i istražiti ''znanstveno'' stajalište da ne bi bio presubjektivan. |
http://www.tacp.toshiba.com/regza/regzasite.aspx (pod 'Room Planner')
- 40" LCD ~ 3.5m |
evo na drugom linku pise za 42'' min. udaljenost 1.5m do 3.2m
e pa sad... mislim da nitko normalan to nece gledati s 1.5m a 2.5 do 3.5 je skroz o.k...ma i za 4.5m je to super... Ali opet ovis ista gledas. Ako je dnevnik onda mozes gledati 42'' i s 10m...ukoliko gledas film i zelis imati kolko/tolko osjecaj kina onda ni 50'' na 2m nije veliko...ali to je vec pretjerivanje... onda se treba odluciti i kupiti projektor a ne LCD/plazmu tako da mi se cini da svi ovi proracuni/preporuke nisu znanstvene nego cisto iskustveno...nema bas tu nekog ''znanstvenog'' uporista za izracun diagonale i daljine gledanja... na kraju se sve svede da imas dovoljno prostora za ubaciti najvecu mkogucu televiziju a da cura/zena/gora polovica ne dozivi zivcani i izbaci i tebe i televizor kroz prozor :-)))) evo ja trenutno gledam filmove preko 24'' monitora na udaljenosti od 3m...vidi se...bar slova vidim procitati kako treba a filmove cropam na 16:10 pa mi je ok...,-)...mislim vidi se...ali nije to to ;-) |
frend mi ima 37" plazmu, i kad igramo kod nejga Forzu2, sjedimo ispred nje na 1m, max 1.5 metar. I heben je gušt.
NO kad gledamo film odmaknemo se nekih 2.5m... i to je to.. |
Citiraj:
Može pitanje..kakva je slika ako ste koristili HDMI-HDMI kabel,to je HD ready only telka? Pitam zbog jednog LG-a..nije ovaj Scarlet novi,ali dosta sličan specsima... kako ti se sviđa to sve.. |
...zašto 'plejka' ... šta fali HTPC-u :D
http://pce.hostili.com/images/L2lyg_thumb.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koji je to TV i kako si napravio to sve? |
37" Toshiba regza + HTPC ( + rumblepad 2) + meedio (H1 + girder)
http://img205.imageshack.us/img205/2041/tinelrg1.th.jpg |
Citiraj:
|
ma nema ali bilo mi je malo precrno :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Što drugo reći nego predivno. I naravno da je bolje bez one zastite. Ovako izgleda mocnije ;) |
Citiraj:
Forza 2 na XBOX360, slika je fantastična, a korišten je VGA kabel. I stvar radi odlično. :goood: |
Citiraj:
- mislim da bi uskoro trebao ubacit novu grafičku... neka preporuka ? |
Citiraj:
ti imas HTPC... a koji ti je software za izbornik ??? ( igre, filmovi...muzika ) mislim ne pari kao vindovsi ??? |
a dačitaš postove ne bi te bog?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:12. |