![]() |
Produktivan stroj jednog geymera samo sa explorerom i Edge u taskbaru sa tako cistim desktopom? Yea...right. Drugo ako si prije toga ga otvarao > cache otvara brze. Pravi "test" bio bi otvaranje istog odma nakon boota. Al i corava kokos vidi da je sporije nego na 10-tki.
P.S. mogu ja i svoj test ponovit...ono sa virtualkom u pozadini, youtube videom , i hrpom aktivnih aplikacija i jos Doom Eternal...na slabijem racunalu od tvog (moj komp) - i sve je opet responzivnije nego da idem isti test na Windows 11 redit na istom stroju. |
ha ha imam hrpu game launchera uvijek pokrenuto a 3 tb ssd-ova je puno sa tridesetak igara
https://i.postimg.cc/bsVhDW8Q/Screenshot-1.png |
Dakle ova točkica znači da je folder minimizean i onda otvori isti folder sa desktopa... i onda "slučajno" makne kameru da se ne vidi da minimizea folder kad ga otvori opet...
https://avacyn.radiance.hr/stuff/ima...6459723-50.jpg Znači ne možeš ovo izmislit. Količina truda samo da se trolla je impresivna. |
Tema se komotno može preimenovati u Win11 & Mladen 😅
|
Dule razbijac mitova i svih nada, znaci gledam i ne vjerujem. Samo zbog ovoga sam ostao duze na pauzi, da vidim hoce li shvatiti. Nece :D
|
Citiraj:
P.S. - vidi jos jedom moj post iznad pogotovo onaj sa testom aktivnih aplikacija. P.P.S. - mislim da polako shvacam zasto tvrdis da je Windows 11 brz - ti ga uopce aktivno ne koristis. Ti koristis samo game launchere i igre. To je isto nesto sto mogu prihvatiti. Samo onda da sam na tvom mjestu nebih cijeli forum uvjeravao u nesto sto nije, pogotovo ako vecina ovdje aktivnih forumasa radi malo vise toga sa svojim Windows racunalima. |
32" monitor i nemam dovoljno duge ruke da klikam i snimam cijeli desktop mobitelom. ali evo novi video sa ikonama lol
https://youtube.com/shorts/BBHBthJGd...om88I1CQXjzeUR folder je pun slika a windowsi su na starom sata ssd-u Citiraj:
|
Najveci je troll to sto snimas horizontalno postavljen 32" monitor, vertikalno :D
|
Citiraj:
Cache laganini aplikacija. Dakle rezime: 1. Nemozes testirati ista produktivnije i zahtjevnije 2. Ne koristis PC za nista korisno 3. Cak i u tvom slucaju explorer animacija nije fluidna kao na Windows 10 (kamoli na Linuxu) 4. I dalje ces tvrdoglaviti bez obzira kolko ti puta itko bude objasnio da nije tako kako ti tvrdis da je jer ti je takva narav. A kaj bus, ima nas svakakvih. P.S. - shvacas da imam vremena na pretek i mozemo ovako unedogled? Dok god ti tvrdis da je bijelo crno a svi ostali da je crno crno nastavit cemo ovu diskusiju. Nije mi ovo prvi rodeo sa takvima poput tebe. P.P.S. u mom testu se vidio cijeli 34" monitor. |
Citiraj:
Citiraj:
2.život bi trebalo provoditi tako da te uveseljava, meni je korisno korisiti komp za tu svrhu, najkorisnije. 3.nisma ni rekao da je fludnije nego na windows 10, nego da su razlike meni tolko zanemarive da nisu ni vrijedne spomena 4.što ja to tvrdim? P.S. moja baba je govorila, s kim si takav si. Citiraj:
|
Ček nemaš bežični miš?
Garant na mobitelu kada snimaš imaš 0.6 1 2 i da staviš na 0.6 bi uhvatio cijeli ekran. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Snimio sam tri videa, imam kvalitetan jubito kanal. |
Ovo vec odavno nije nit neznanje nit neprihvacanje tudeg stajalista nego cisto debelo trolanje , prkos i na neki nacin podhebavanje svih ostalih korisnika foruma u svrhu boljeg onaniranja pojedninca...i ja ponekad padnem na fetis al Mladene ovo je bas nasty...Postavlja se samo pitanje sto cemo sa takvima?
|
Citiraj:
|
Gospodine ovo su Plodine
|
Sah i mat?
Citiraj:
Jedan od komentara: Citiraj:
|
Citiraj:
Ajme što ga ti trolaš... |
Citiraj:
1) FE ima bloat u sebi, pitanje je koji 2) Iz nekog razloga su ga išli kompletno rewritat i pri tome ga loše optimizirali (koristili AI, underpaid pajeete ili kombinaciju oboje?) 3) Upetljali su telemetriju i AI unutar FE koji se pokreću skupa s njim? 4) Neki zajeb je sa renderingom i animacijama? 5) Sjebali su indexiranje fajlova i foldera? P.S. Microsoft Breaks File Explorer Dark Mode With Latest Non-Security Update Što reći... fail za failom. Koga su oni zaposlili da radi na ovome? Odu Windowsi kroz prozor (pun intended) otkad se Bill Gates počeo bavit poljoprivredom i medicinom... |
Citiraj:
https://assistouest.fr/en/a-develope...terface-works/ Htjeli su unificirati UI i pojednostavniti kodiranje sa jednim SDK-om - jedini "sitan" problem je što je taj SDK shit :kafa: Dakle nije ograničeno na file explorer nego na svaki dio UI-a. |
Citiraj:
Dakle da bi ispravili to trebali bi napraviti totalni rewrite baze ako sam dobro shvatio? To bas nije mali zahvat...mozda sa Windows 12...a do onda alternativni Explorer na Win11 koristiti...to je sranje. |
Citiraj:
Nekad je i jefinije npr. ako želiš scaleati sustav samo dodati još resursa na SQL server nego rewriteati storane procedure koje su napisane prije 20 godina i koje samo bog isus razumije. Bottom line, we're fucked :kafa: |
Microsoft has somehow shipped a bug in Windows 11 that makes the File Explorer flash white in dark mode. The bug is part of an update that was supposed to improve dark mode consistency in Windows 11! Oops.
Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Citiraj:
A sto vecina devova uopce o takvom pristupu misli? Imam osjecaj da samo stariji i iskusiniji shvacaju koliki je to problem. |
Citiraj:
Dakle hardware koji imamo danas je u jednu ruku blagoslov ali i proklestvo, jer nitko više ne optimizira a korisnici ne primjećuju jer imaju dovoljno jak hardware. Ne vidim rješenje na horizontu. |
Rješenje su kvantna računala :D
|
To bi se sve moglo malo izokrenuti da naletimo na duzi HW limit...tipa cijene memorija , nestasica cipova itd. A hebaj ga zasad plovimo dalje istim tempom .
|
Danas od jutra na kompu radim, i u toku dana iskočio windows update. Nisam odma restart, nego maloprije. Bootaju se ponovo, uđem u desktop, ne radi zvuk. Morao reinstalirat drivere za zvučnu pa je proradilo.
Btw, imam dark mode na file exploreru ali još nemam flash/light show. GG Microsoft. |
|
Citiraj:
Prefetch/Superfetch/Sysmain postoji od Whistlera tak da cache postoji i koristi se, uostalom cold boot nije mjerilo jer ne restartamo kompove nakon svakog gašenja explorera. I dalje stoji da je Win11 file explorer sporiji od Win10. Mislim da dvije tvrdnje koje direktno nisu kontradiktorne mogu biti istinite. Razlog zakaj je file explorer spor je velkim dijelom zbog WinAppSDK ali onaj članak od Duleta je u najmanju ruku AI slop a vjerojatnije neki script kiddie budaletina koji je naišel na neki twit ili reddit post i bez razumijevanja napravil članak pun dreka. |
|
Citiraj:
EDIT: Neki web servis je izbacio transkript videa, a Le Chat na to kaže sljedeće: ### Sažetak transkripta (na hrvatskom jeziku): **Tema: Privatnost, nadzor i budućnost tehnologije** #### 1. **Tehnološki nadzor i skeniranje na strani korisnika** - **Apple, Microsoft i Google** već imaju alate za skeniranje sadržaja na uređajima korisnika (npr. Appleov "Media Analysis D", Microsoftov "Windows Recall", Googleov "System Safety Core"). - Tehnologija omogućava da AI prepoznaje sadržaj na ekranu, fotografije, tekstove i čak okruženje (npr. preko senzora na iPhoneu). - **Ključna točka:** Poduzeća tvrde da podaci ne napuštaju uređaj, ali AI može analizirati sadržaj i izvješćivati o njemu (npr. o potencijalno ilegalnim aktivnostima) bez potrebe za slanjem podataka u oblake. #### 2. **Digitalni identitet i TPM (Trusted Platform Module)** - **TPM čipovi** (Appleov "Secure Enclave", Googleov "Titan M2", Microsoftov TPM) služe kao digitalni identitet uređaja. - **Atestacija:** Omogućava provjeru autentičnosti uređaja i operativnog sustava, što može biti iskorišteno za ograničavanje pristupa uslugama (npr. bankarstvo) ili blokiranje alternativnih operativnih sustava (npr. Linuxa). - **Rizik:** Vlade ili agencije mogu koristiti ove čipove za praćenje i kontrolu korisnika, slično kao u Kini s društvenim bodovima. #### 3. **Microsoft i privatnost** - Microsoft nametne **Windows 11** s obavezno aktiviranim TPM-om, što ograničava kontrolu korisnika nad vlastitim uređajem. - **BitLocker** i **Microsoft ID** omogućuju praćenje i kontrolu podataka, čak i kada su uređaji "zaštićeni". - **Telemetrija** i **oblačna pohrana** (npr. OneDrive) dodatno ugrožavaju privatnost, jer poduzeća mogu skenirati i analizirati pohranjene podatke. #### 4. **Kako se zaštititi?** - **Preporuka:** Koristite **Linux** kao alternativu Windowsu i macOS-u, jer je otvorenog koda i omogućava veću kontrolu nad AI agentima i privatnošću. - **Dual boot:** Ako nije moguće potpuno prebaciti se na Linux, preporučuje se dual boot s Windowsom, ali s dijeljenim podacima na zasebnom disku. - **Izbjegavajte oblačne usluge** kao što su OneDrive ili Google Drive, ako vam je privatnost prioritet. #### 5. **Budućnost i zaključak** - **Predviđanja:** Tehnologije kao što su AI skeniranje i digitalni identiteti će se širiti, a vlade i korporacije će ih koristiti za nadzor i kontrolu. - **Opasnost:** Korisnici gube vlasništvo nad svojim uređajima i podacima, što otvara vrata za zlouporabe. - **Rješenje:** Svjesno biranje tehnologije (npr. Linux, otvoreni kod) i aktivno upravljanje privatnošću ključni su za očuvanje slobode u digitalnom svijetu. --- **Završna poruka:** Rob ističe da je važno biti svjestan tehnoloških promjena i aktivno se boriti za svoju privatnost, jer će u budućnosti tehnologija biti sve više integrirana u naš svakodnevni život — često na štetu naše slobode. Preporučuje se pratiti njegove videe za dodatne savjete o zaštiti privatnosti. |
"After Windows 10 support ended, Windows 11's market share actually decreased
And in that same period, as support for Windows 10 officially ended, Windows 11's market share actually decreased from 55.2% to 53.7%. It's a surprising stat that reflects the general consumer sentiment that Windows 11, despite its focus on AI tools to enhance productivity, is an inferior OS." https://www.tweaktown.com/news/10917...index.htmlRead |
Što više padne udio sada to više bude 11 imao prostora za rast kasnije.
|
Apple windows xp mac os x ima 8%, sad su razdvojili statistiku mac os-a i mac os x.
Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
koja je razlika između mac os i os x, da ne guglam sad, razdjelili stari i novi naziv? :D
|
Mac os je od 2016 do danas, a mac os x do 2016.
Macovi kao i iphone imaju duzi vijek trajanja, dok Microsoft vec razmislja kako bi postojece kompatibilne kompjutere sa win 11 ucinio zastarjelima. Hrvatska ima 52% Windowsa 10 i 47% Windowsa 11, a uz nedavno poskupljenje procesora, rama i ssdova, nisam previse optimistican. Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Svake godine se pojave sadržaji u nekoj od forumskih tema koji me ponukaju da iznova javno izrazim nostalgiju prema davno zatvorenom "mladež i droga" threadu...
Isprike na offtopicu, molim moderatora da ostavi poruku ovdje neko vrijeme čisto da se stari članovi malo nasmiju. :D |
Citiraj:
If RAM prices stay high forever, developers will be forced to actually optimize their code https://fxtwitter.com/thiojoe/status...31718912491873 Micron je izasao sa trzista, a Samsung i Hynix nece podizati proizvodnju. U pravo su se vrijeme sjetili preloadati explorer u memoriju, vidim da Dell prodaje destope sa 8gb rama, sretno sa win 11. :D Citiraj:
https://www.pcgamer.com/hardware/mem...of-oversupply/ |
Nije idealno na četri jezgre i osam gb rama ali nemam nikakavih problema na poslovnom laptopu, u pozadini se vrte poslovne aplikacije.
https://i.postimg.cc/wy77Rghw/Screenshot-1.png |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19. |