![]() |
Pa ajd ti sad reci onda...
a ovaj bleeping computer je isto postal jad i bijeda, čitam kak pišu da MS radi na fixu a nigdje citata niti potvrde da je to uopće istina. Bitno da se sere |
Citiraj:
Yep. Trenutno je tesko naci kvalitetne i provjerene informacije. Vijesti se generiraju, sto je od toga istina ...hm...zato ni ne komentiram vecinu. |
Pobrkali su probleme, radili su na nekom fixu za recovery...
Citiraj:
|
Kako ovo vratiti, instaliran windows svjeze. Radilo u pocetku i sad grayed out:
https://i.postimg.cc/nhp5H3mP/image.png Googlanje nije pomoglo. Pogasene one dijagnostik farming opcije. Kontam da nije zbog toga ali ne bi trebalo. |
Komp je privatni ili poslovni? tj u domeni ili manageiran na neki centralni način?
|
Privatni komp. Jedan od mojih racunara. Kontam i ja da je negdje nesto aktivirano u gpedit. Ali nisam uspio pronaci.
|
Čari ogromnih, učestalih updejta.
|
Prije bih rekao posljedica prčkanja po predefiniranim postavkama OS-a. Treba samo znati koji "switch" okrenut natrag.
@Promo > probaj ovo |
"posljedica prčkanja po predefiniranim postavkama OS" I ja mislim da je to ali nema sanse da skontam koja je od opcija.
Samo nije meni gray out "Check for Updates" vec samo ta kvaćica "get the latest update". |
Probaj naredbe iz nastavka, pa ako ne pomogne, provjeri neke od ovih opcija.:)
Citiraj:
|
Hvala ali doslovno sam nasao taj link prije 5min. Evo proradilo :chears: Znaci ova treca opcija po redu oslobodi "get latest updates" switch:
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Manage updates offered from Windows Update https://i.postimg.cc/WTMTZ8z1/image.png |
:):D
https://i.postimg.cc/vHbt0WbV/God.png:frend: |
https://www.youtube.com/watch?v=TbFIUu_7LIc
Da su navodno i neki diskovi van Phison controllera zahvaćeni... Citiraj:
Meni je to isključeno, a ne bih riskirao da mi se instaliraju neke alpha i beta verzije updateova koje će brejkat cijeli sustav... |
Upravo to. Prvi front su insider testeri. A onda osobe kojima je ukljuceno "Get latest updates..".
Medjurim ako pogledas taj moj prvi screenshot, vidjet ces da je na ON. Ukljuceno. A onda grayed out. Znaci ne mogu ugasiti. Pa je potraga bila kako switch osoloboditi. Na temu diskova: https://www.youtube.com/watch?v=TbFIUu_7LIc https://i.postimg.cc/RVQvvfXM/image.png EDIT: Postavljamo isti video lol |
Kako maknuti je.enu eng tipkovnicu?
Pod Time & language > Language & region > Language maknuo Engleski Time & language > Typing > Advanced keyboard u dropdown je samo Croatian i use language list, stavljeno je na Croatian Ali sam pod Input language hot key pod Between input languages key sequences stavio None. Edit: ne radi opet prebacim s tipkovnicom nekako Ali i dalje se pokazuje da mogu birati eng tipkovnicu što ne želim jer mi ne treba. Fakat su usrali najjednostavnije stvari. |
Citiraj:
Ako obrišeš englesku Windows ju sam vrati. Imaš na tu temu koliko hoćeš prigovora na internetu. |
I na W10 je isto, ali nije neka drama jednom kad podesis HR jezik, ugasis language bar da ga ne gledas i ugasis onaj shortcut za prebacivanje jezika tipkovnice (sa shift+nesto+nesto) pa neces prebaciti jezik ni kad u afektu lupis po tipkovnici jer ti se, sta ja znam, bsod-ao sustav usred updatea :D
|
Za obojicu:
Mislite pod: Time & language > Typing > Advanced keyboard settings > input language hot keys? Tu sam pod Advanced Key Settings pod Between input Lanugages stavio None a i To Croatian je isto None Ima li još gdje koji shortcut da moram poštelati? |
To je to
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nema veze. To je tako s poluproizvodom. Kao što su maknuli iz taskbara ikonu za Show Desktop. Što ga više koristim (posao) sve više uviđam koje je postao sranje od OS-a koji je bio do W7. Sve kasnije je izdr.avanje. |
Ovo za show desktop ikonu, iako se ne vidi, odi misem skroz do desnog coska taskbara i klikni. Funkcija postoji, samo su graficki makli taj gap za show desktop.
Za ovo drugo, povlacio sam paralelu sa W10 jer njih aktivno koristim i znam da te postavke postoje i na W11. Ostavljam mjesta za mogucnost da se W11 pravi pametniji -.- Meni je W11 (poslovni lap) dan danas koma. Bas ga trpim i to je to. Laptop je inace mrcina, a imam filing da je trulo govno od hardvera. Prethodni laptop, par generacija slabiji/stariji, je bio na W10 i kuckao puuuno responzivnije... Mi smo sad na W11 vec valjda 2 godine. Nije da se ista magicno poboljsalo u tom periodu. |
Citiraj:
Očekivano. Bojkotiramo Phison i njihov shitty QC? |
"Good question, where did all those affected users get their devices with that buggy pre-release firmware?" Iz tvornice. Cijelo vrijeme su imali "beta" firmware.
|
Citiraj:
|
aleluja više
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pop**izdio sam danas sa Win11... Slagao sam neki uredski 'server' baziran na Windows 11 Pro... 2 sata izgubio, ne mogu se spojit na network share pa da se na glavu nasadim, sve podesio... Naravno, dok sam ja nasao da ako nemas password na kompu imas problem koji ces rijesit tako da disableas u Settings -> Network & Internet -> Advanced Network Settings -> Advanced Sharing Settings -> All Networks -> Password Protected Sharing... Je, ali na 'serveru' na kojem sam to slagao je to bilo je*eno disableano, pa nikako da proradi... I sta sam napravio?
Upalio to njesra... I onda opet ugasio... I gle cuda - proradilo... :/ :hitthewal: 2 je*bena sata izgubio... A dalje da ne pricam kako u Windows 11 ne mozes slozit softRAID1 (mirror) sa bootabilnim diskom i jos jednim dynamic diskom kojeg mu zelis pridodati da se izreplicira na njega... Nesto sto sam u WinXP uredno radio bez problema, u Win11 ne radi... Naravno, silom prilika u ocaju iso pitat ChatGPT da li WindowsXP uopce to moze, ovaj veli da ne moze i krenuo 'objasnjavati' zasto je to tako... Onda sam mu napiso - ali ja znam da to moze, e onda je napisao da svakako moze i korak po korak kako to napraviti... I usput spomenuo da to u Windows 11 vise ne moze... :hitthewal: |
i onda kad takav posao naplatiš 100€ nekom drugom, onda ti j*ebu sve, jer je trajalo 5 min.
Ajd ti to napravi sam, pa mi se javi nakon 3 dana :D |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:00. |