PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

LAcy 26.04.2019. 12:41

Znastvena fantastika i fantastika nije isto. Film o kojem ovdje pricate je samo fantastika, kao i ogromna vecina koja se u zadnje vrijeme snima a gura pod SF.

Na primjer, ST je SF, SW je F.

Brko 26.04.2019. 13:08

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3296359)
Znastvena fantastika i fantastika nije isto. Film o kojem ovdje pricate je samo fantastika, kao i ogromna vecina koja se u zadnje vrijeme snima a gura pod SF.

Sticky :gooood:

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

adaksinjo 26.04.2019. 14:04

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3295689)
Oćete da lokamo temu :D ?

Patience you must have, my not so young padawan :D

https://i2.wp.com/barelyharebooks.co...-PM.png?w=1080

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3296359)

apsolutno točno, ali s određenim vremenskim odmakom, ST je promijenio ovaj gornji citat jer dobar dio svega što su oni zamislili u seriji, a u ono vrijeme nije bilo moguće, danas je dostupno za svakodnevnu upotrebu:

https://screenrant.com/star-trek-real-life-gadgets/

ispada da su scenaristi 60-ih i 70-ih bili neusporedivo kreativniji nego ovi danas, praktički svaki novi SF film se svodi na isto.

Brko 26.04.2019. 14:18

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3296393)
Patience you must have, my not so young padawan :D

https://i2.wp.com/barelyharebooks.co...-PM.png?w=1080

apsolutno točno, ali s određenim vremenskim odmakom, ST je promijenio ovaj gornji citat jer dobar dio svega što su oni zamislili u seriji, a u ono vrijeme nije bilo moguće, danas je dostupno za svakodnevnu upotrebu:

https://screenrant.com/star-trek-real-life-gadgets/

ispada da su scenaristi 60-ih i 70-ih bili neusporedivo kreativniji nego ovi danas, praktički svaki novi SF film se svodi na isto.

Ma kakvo strpljenje. Uopće me ne zanima ta saga. Probao gledati i odgledao filmove na FF i neš malo pročitao na wikipediji. Luk i voda. Endgame ću pogledati za božić kad dođe u videoteke.

Pitao sam oće lock teme ovi koji strahuju od spojlera :D netko tko se veseli tom filmu, nije u redu da se neko isere ovdje i pokvari mu iščekivanje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Bartuc 26.04.2019. 17:59

Ljudi, jel End Game u Cinestaru ima pauzu od 15 minuta?

buljaka 26.04.2019. 18:40

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 3296473)

Ja sam bio na pred premijeri i nije bila pauza. Danas bio frend i nije bilo pauze

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

fanATIk 26.04.2019. 19:27

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3296296)
Majke mi - prvi glas, hoćeš reći da sve kaj vidimo u filmu nije istina? Ne znam, zašto bi netko snimao tako nerealne stvari.

Šta sad, uskršnji zeko (pacov, ako buljo čita), deda mraz i krampus nisu stvarni?

Daj mi reci kakav si odgovor očekivao na ovo?
Citiraj:

glavni protagonist u špilji neke vukojebine zašvasa perpetum mobile veličine kutije cigareta koristeći kramp i malj. Pa imamo zivo bice planet koji je tata Quilu, drvo i zeca koji pričaju, bogove i polubogove, robote, jebene čarobnjake koju koriste paralelne dimenzije. Anoreksicnog klinca kojeg nadrogiraju i postane bog otac Amerike, a ne zaboravimo i Antmana koji se shrinka na manje od najmanje cestice od kojih je taj isti svijet satkan i onda neko veli da mu dva univerzuma nisu povezana. Od svih stvari po kojima ih fakat mos popljuvat, ti uzmes "nelogičnost".
Da jbt, to je fantastika, izmišljeno, ne postoji u stvarnosti. Žanr postoji već više od sto godina. Čudiš se tu ko pura dreku svemu tome što si naveo. Zašto bi popljuvao sve to što si naveo? Aha, jer to IRL ne postoji, nemoguće je dapače. Al je sadržaj stripova i filmova koji se rade po njima. Ono, fantastika...
I da, ona fantastična trojka koju si naveo isto nije stvarna. Ozbiljno. :D

partwish 26.04.2019. 21:56

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 3296473)

Film koji ima pauzu, na webu naglase da ima pauzu. Obično te duže filmove prikazuju i s pauzom i bez pauze. Ali koliko vidim, ovdje nema opcije s pauzom.

Pupo 26.04.2019. 22:06

Ja sam bio na nekoj sponzorskoj projekciji, nije bilo pauze.

Badboy 26.04.2019. 22:46

Svaki put kad izadje avengers film ista prica...

Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk

fanATIk 26.04.2019. 22:50

O pauzama? :D

Bartuc 27.04.2019. 07:51

Mislio sam da mora biti pauza ako je iznad 150min. Meni super, ali pitam zbog trudnice, neće smjeti puno piti pošto ide na wc svakih pola sata :)

Hvala.

buljaka 27.04.2019. 08:05

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 3296596)
Mislio sam da mora biti pauza ako je iznad 150min. Meni super, ali pitam zbog trudnice, neće smjeti puno piti pošto ide na wc svakih pola sata :)

Hvala.

Navodno da su braća Russo zabranila pauze, zbog doživljaja u filmu . To sam našao negdje na forumu pa me ne drži za riječ

mkey 27.04.2019. 12:58

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3296599)
Navodno da su braća Russo zabranila pauze, zbog doživljaja u filmu . To sam našao negdje na forumu pa me ne drži za riječ

Hoće li se smjeti pauzirati kada se bude gledalo na DVD :D

fanATIk 27.04.2019. 17:20

Ne. :D

buljaka 27.04.2019. 22:59

Nisam siguran ... Možda i da posto to ipak nije medij na kojem su namijenili da ga gledamo 😂😂😂

Mirkopoter 28.04.2019. 01:54

Avengers Endgame - 10/10

Naravno da ću kao Marvel fan dati desetku. Dao sam i Infinity Waru.

Najbolji film MCU i ne vjerujem da će boljeg ikad biti.

Teško je bilo što napisati, a da se ne spomene mogući spojler. Jednostavno se treba pogledati i uživati u tih 3h.

IcyTexx 28.04.2019. 04:55

I ja danas pogledao u IMAXu...

Što reći. Zasuzile mi oči, poprilično. I nimalo se ne radujem Marvel Phase IV. Za mene ovim filmom svo veselje i gušt prestaju. Eventualno se još veselim Guardiansima i Doctor Strangeu.

Doktor O 28.04.2019. 10:14

ma kako možete dati 10 od 10 takvom nelogičnom, nerealnom, neznanstveno fantastičnom cash grabu? :lol2::lol2:

ja ću idući tjedan skočit još jednom pogledat, u 2d čisto da još jednom skupim to sve i shvatim neke sitnice koje su mi promakle.

i onda kasnije opet kad na dvd dođe opet sve filmove redom kako spada :amen:

Mirkopoter 28.04.2019. 10:16

@Icy

Ista stvar i kod mene, sve ostale filmove osim ta dva koja si naveo ću gledat eto čisto da ih pogledam jer su Marvel

d0X 28.04.2019. 10:21

Pogledao i ja, par sitnica mi je zasmetalo, ali ukupni doživljaj je bio super. Suzu pustio nekoliko puta :')

tizhu 28.04.2019. 16:17

koji postotak ljudi pusti suzu? meni za svaki kurac curi voda iz očiju pa razmišljam da li da uopće idem gledat film u kino. evo prije pet minuta pogledao bohemian rhapsody i zadnjih 20 minuta je bilo s maramicama :D

mkey 28.04.2019. 17:54

Isplači se dobro prije gledanja filma. Pogledaj si malo sabor pola sata.

His Airness 28.04.2019. 18:22

Nego jest primijetili ovaj zajeb u Endgame...

SPOILER

Dakle, po zaključku svega, ostali su u onom vremenu koje je 5 godina poslije Infinity Wars. Znamo to zbog kćeri od Starka. Svi oni koji su isparili, vratili su se jednako stari kao u trenutku nestajanja. Znamo to jer Peter Parker nastavlja u srednjoj, a debeli frend reagira i grli ga kao da ga nije vidio pet godina. Ali možda je i on ispario, ali zašto bi onako reagirao? Dakle Spiderman nastavlja u svom razredu sa svim istim glavnim likovima - debeli fend, Zendaya, Lobby boy....ispada da mu je cijeli razred ispario :D moguće, malo vjerojatno. Hmhm mutno područje.

Mislim, ima bitnijih pitanja oko klasičnih time-travel zavrzlama. Ali ova gore stvar mi ne kvari ukupni dojam :D

Uglavnom, Avengers: Endgame - 9/10. Odlična zabava. Fenomenale razrađeno, dobro doziranje likova. Humor, drama, akcija, ima svega, ja prezadovoljan.

Tag (2018) - 5/10 par dobrih fora, gledljivo. Fora što je inspirano stvarnim događajima.

Shazam! (2019) 5/10 isto par dobrih fora. Mlak plot, klasično dječje naivno. Ali isto gledljivo.

Igorr 28.04.2019. 19:42

Pogledah i ja Endgame.
Cisto ok film, dobio sam vise manje ono sto sam i ocekivao od takvog filma - mozak na pasu i uzivaj u efektima i okeiš priči ako ugasis tu i tamo neki dio mozga :)

Od mene nekih 6.5-7/10

zkljaja 28.04.2019. 20:02

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3296862)
I ja danas pogledao u IMAXu...

Što reći. Zasuzile mi oči, poprilično. I nimalo se ne radujem Marvel Phase IV. Za mene ovim filmom svo veselje i gušt prestaju. Eventualno se još veselim Guardiansima i Doctor Strangeu.

So much true. Još mi je par frendova reklo sličnu stvar

BladeRunner 29.04.2019. 01:17

Pogledao i ja Endgame. Nije loše, ima par scena za suzne oči; sve u svemu nekako očekivano. Film dobar, al još uvijek su najbolji: Iron Man 1, Avengers 1 pa Infinity War/Ragnarok.

nhooyd 29.04.2019. 08:50

Pogledao endgame.. ok film, nisam neki fan serijala opcenito ali pogledam. Ali ova ocjena od 9.1 na imdb, rofl. Svakako preporučam film doduse

zupy 29.04.2019. 09:47

Bad Times at the El Royale (2018)- odličan, pravo iznenađenje i dokaz da povremeno iskoči i nešto dobra.

mamutarka 29.04.2019. 10:56

bond cast revealed https://mashable.com/article/bond-25...t/?europe=true

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35.