PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Mirkopoter 23.04.2019. 21:41

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3295637)
Zato sam ja kupio karte još prije tri tjedna za sutra, IMAX. :D

Ma ne volim te pretpremijere jer stave samo 3D ili stave samo jedan termin za 2D, a ne želim si uništit iskustvo filma kojeg čekam deset godina u smrdljivom 3D-u.

The Exiled 23.04.2019. 21:59

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3295620)
Od sutra odmor od društvenih mreža da ne naletim na spojler :D

Pazi već sad, jer su krenuli žestoko sa svih strana obzirom da je jučer bila službena premijera.

BTW

Na kraju dođe Doctor Doom kojeg utjelovljuje Christian Bale i očita lekciju svima - kak Thanosu, tak i Avengersima.:):D:goood::chears:

:kafa:

mkey 23.04.2019. 22:05

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3295673)
Pazi već sad, jer su krenuli žestoko sa svih strana obzirom da je jučer bila službena premijera.

BTW

Na kraju dođe Doctor Doom kojeg utjelovljuje Christian Bale i očita lekciju svima - kak Thanosu, tak i Avengersima.:):D:goood::chears:

:kafa:

Možda najbolje roknut par apaurina, taman će se probuditi do subote, svjež za gledanje :D

The Exiled 23.04.2019. 22:07

Bome i to nije loša ideja. I čaj od kamilice s medom uz to.:):D

Brko 23.04.2019. 22:50

Oćete da lokamo temu :D ?

Sent from S7 Presidency Phone

domina 24.04.2019. 19:33

Citiraj:

Autor Blue Spirit (Post 3289923)
Mirage 2019 ( Durante La Tormenta ) preporuka

Šapnjolska delivers again ou jea :goood:

bon apetit :chears:

Ako ste gledali doljenavedene naveliko hvaljene uratke od istog redatelja / pisca netrebam vam ništa više spomenuti, svaka riječ je suvišna.

The Body (El Cuerpo) 2012

i

The Invisible Guest ( Contratiempo ) 2016

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3289926)
Pogledat će se! Španjolci ubijaju u filmovima (nadodao bih El orfanato, Abre los ojos, La cara oculta i drugi)

Oodlični filmovi!
Još su mi ostali od Manuela el orfanato i abre los ojos.

mkey 24.04.2019. 22:00

Ja gledam nedavno preporučenu Department Q trilogiju, moram kazat kvaliteta na nivou.
Vjerojatno će holywood morat roknut remake da mase to primijete.

The Exiled 24.04.2019. 22:06

Knjige su odlične, uz Nesba jedne od (naj)boljih u tom žanru, pa usput možeš i to škicnut.:)

Colop 24.04.2019. 22:48

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3295627)
the silence, netflix copy cat od isto netflix The quiet place, samo jeftinija i bezvezna verzija, 1/10

alien warfare :D isto netflix, ajme na sto potrosi vrijeme, 0/10

Da sam barem jučer pročitao ovaj post, uštedio bi 3 sata života.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

fanATIk 24.04.2019. 22:58

Pogledo Avengerse maloprije. Neću spoilat, meni odlični, dostojan kraj jedne sage.

Newmie 25.04.2019. 13:19

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3295987)
Pogledo Avengerse maloprije. Neću spoilat, meni odlični, dostojan kraj jedne sage.

Također, potpisujem! :chears:

Doktor O 25.04.2019. 14:06

Avengers: Endgame (2019)
PG-13 | 3h 1min | Action, Adventure, Fantasy |

Prije svega, pls hejteri i te fore avanđeri su za djecu nek zaobiđu da ne ulazimo u offtopic i rasprave nepotrebne.

Šta reći, 11 godina filmskog stvaralaštva zgužvano u jedan film od 3 sata. Točnije u 2, ali ajde, pričamo o završnici. Film je od prve do zadnje minute prepun emocija, interakcije likova su sjajne kao uvijek, humora ne nedostaje, ali i dalje fali pola čovječanstva...malo po malo, nađu rješenje, i kreću...neću više ništa pisati da ne spoilam. Samo ću reć smo u kinu pljeskali, fućkali, vikali, navijali, plakali i šmrcali svi od reda. Bilo je sjajno vidjeti toliko istinskih fanova na jednom mjestu kako uživaju u još sjajnijem filmu. 3 sata je prošlo kao 3 minute zbilja, i kad završi, sjediš, pušeš nos i razmišljaš, ček, moram to ić opet pogledat jer pola stvari nisam opet ubrao hehe. Nije toliko do akcije i borbe, već dubine i višeg značenja postupaka nekih likova.
Film dobiva najveći dojam ako ste pogledali Infinity war prije i onda ovo, onda je daleko još bolji.
Kraj jedne velike sage, 11 godina preko 20 filmova, gdje je počelo i kako je završilo, ma sjajno.
Nekad davno svi su ludili za Star Warsom, a sad mislim da je ovo Star Wars našeg doba, i moram priznati drago mi je da sam to pogledao i doživio. Stvarno jedno fantastično iskistvo prepuno emocija. Obavezno svima koji imalo vole i poznaju MCU da pogledaju, neće požaliti.

Subjektivnih 10/10, na cijelu sagu i kao jedan veliki bang na kraju.
Braći Russo kapa dolje, kao i svima koji su omogućili nama običnim fanovima da uživamo u tome.

mkey 25.04.2019. 19:53

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3295979)
Knjige su odlične, uz Nesba jedne od (naj)boljih u tom žanru, pa usput možeš i to škicnut.:)

Nema dovoljno sati u danu da krenem još i beletristriku čitat :D

1v@n 25.04.2019. 19:56

Ako se ne varam, ti si dao 10/10 i za prošli nastavak Avengersa, tako da za nas objektivnije, brat bratu mršavih 4/10, na razini prošlog.

Pogledat ću ga, čim se natjeram pogledati i "remek djelo" zvano Captain Marvel, čisto navike radi.

Koliko sam uspio saznati, bar neću morati čekati 15 minuta da se creditsi izlistaju, nego se odmah mogu pokupiti na wc :D

Doktor O 25.04.2019. 19:59

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3296207)
Ako se ne varam, ti si dao 10/10 i za prošli nastavak Avengersa, tako da za nas objektivnije, brat bratu mršavih 4/10, na razini prošlog.

Pogledat ću ga, čim se natjeram pogledati i "remek djelo" zvano Captain Marvel, čisto navike radi.

Koliko sam uspio saznati, bar neću morati čekati 15 minuta da se creditsi izlistaju, nego se odmah mogu pokupiti na wc :D

iw i endgame su praktički jedan film, samo su namjerno napravljeni u dve što radi zarade što radi komplentije priče.

vas objektivnijih, želiš reći ljudi koji ne prate mcu već su došli u kino jer nemaju šta radit doma.

cpt marvel nije baš remek djelo, već čisti money grab i uvod nje u priču.

u svakom slučaju, izgleda da sam jedini na svijetu koji je oduševljen filmom tak da.:fiju:

1v@n 25.04.2019. 20:34

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3296209)
vas objektivnijih, želiš reći ljudi koji ne prate mcu već su došli u kino jer nemaju šta radit doma.

cpt marvel nije baš remek djelo, već čisti money grab i uvod nje u priču.

u svakom slučaju, izgleda da sam jedini na svijetu koji je oduševljen filmom tak da.:fiju:

Baš naprotiv, zato što pratim, znam kakvo brdo nelogičnosti i nepovezanosti je u cijelom serijalu.

Gle navodnike na "remek djelo" gore :)

Doktor O 25.04.2019. 21:00

lol, stvarno gledaš ovaj film i sagu, i pratiš nelogičnosti i nepovezanosti?
smiješno, cijela saga je na kraju svezana i povezana uz milju emocija i svega.
kad pogledaš endgame kad ti sve sjedne, pitat ću te jel misliš da je nepovezano.

ali ok, nebitno, uživaj

Blue Spirit 25.04.2019. 21:17

Citiraj:

Autor mkey (Post 3295978)
Ja gledam nedavno preporučenu Department Q trilogiju, moram kazat kvaliteta na nivou.
Vjerojatno će holywood morat roknut remake da mase to primijete.

Nije 3 , nego 4 - kvadrilogija :p

zato sam i dao sliku na prethodnoj stranici ...

https://i.imgur.com/rSBVXGg.png

... evo još malo Europskih - Danskih krimića

Department Q Collection ( Quadrilogy )

The Keeper of Lost Causes 2013 https://www.imdb.com/title/tt2438644/

The Absent One 2014 https://www.imdb.com/title/tt3140100/

A Conspiracy of Faith 2016 https://www.imdb.com/title/tt4088268/

The Purity of Vengeance 2018 https://www.imdb.com/title/tt6916362/

https://www.themoviedb.org/collection/319850

https://i.imgur.com/rSBVXGg.png

1v@n 25.04.2019. 22:33

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3296221)
lol, stvarno gledaš ovaj film i sagu, i pratiš nelogičnosti i nepovezanosti?
smiješno, cijela saga je na kraju svezana i povezana uz milju emocija i svega.
kad pogledaš endgame kad ti sve sjedne, pitat ću te jel misliš da je nepovezano.

ali ok, nebitno, uživaj

Nije ti čudno što paraleno egzistiraju Guardians of the Galaxy i Tony Stark kao neki glavni lik/vođa Avengersa?

Guardiansi se odvijaju u potpuno razvijenom svemiru (s ponekim zemljaninom), a Tony Stark, koji je godinama ispred svega što se događa na zemlji, nema ništa ni blizu sposobno putu u svemir, a samim time nijedna od vladinih ili nevladinih organizacija.

Kad mi objasniš to, onda me možeš uvjeriti da ima nekog smisla...a to je samo početak.

Nikad mi Guardiansi nisu sjeli

Pupo 25.04.2019. 23:17

Došao maloprije s Avengersa, stvarno super film, najbolji od franšize. Sad si gruntam da idem pogledati vulgaris 2D kad se malo splasnu gužve.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3296235)
Nije ti čudno što paraleno egzistiraju Guardians of the Galaxy i Tony Stark kao neki glavni lik/vođa Avengersa?

Guardiansi se odvijaju u potpuno razvijenom svemiru (s ponekim zemljaninom), a Tony Stark, koji je godinama ispred svega što se događa na zemlji, nema ništa ni blizu sposobno putu u svemir, a samim time nijedna od vladinih ili nevladinih organizacija.

Kad mi objasniš to, onda me možeš uvjeriti da ima nekog smisla...a to je samo početak.

Nikad mi Guardiansi nisu sjeli

Guardiansi, prvi dio su zakon film. Ne u smislu veličine filma, već atmosfera, zezancija i sve to.

darkydark 26.04.2019. 00:35

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3296235)

Guardiansi se odvijaju u potpuno razvijenom svemiru (s ponekim zemljaninom), a Tony Stark, koji je godinama ispred svega što se događa na zemlji, nema ništa ni blizu sposobno putu u svemir, a samim time nijedna od vladinih ili nevladinih organizacija

Sjecam se prije Xy godina, zena nabavila ulaznice za premijeru Transformera. Stojimo u predvorju kina nakon filma, jer je bila neka đabe klopa i neka naša starletica daje izjavu za in magazin ili neki takav napredan show: "ne znam bas sto bih rekla, znate meni film ne djeluje baš realno", a faca "novinarke" se mogla opisati samo kao "koji kurac ja radim sa životom".

Da pojasnim analogiju, glavni protagonist u špilji neke vukojebine zašvasa perpetum mobile veličine kutije cigareta koristeći kramp i malj. Pa imamo zivo bice planet koji je tata Quilu, drvo i zeca koji pričaju, bogove i polubogove, robote, jebene čarobnjake koju koriste paralelne dimenzije. Anoreksicnog klinca kojeg nadrogiraju i postane bog otac Amerike, a ne zaboravimo i Antmana koji se shrinka na manje od najmanje cestice od kojih je taj isti svijet satkan i onda neko veli da mu dva univerzuma nisu povezana. Od svih stvari po kojima ih fakat mos popljuvat, ti uzmes "nelogičnost".

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

zkljaja 26.04.2019. 02:25

Rezervirali prekjucer 4 karte za vcrs u 22 45 za Avengerse u Mallu. Taman poslje trailera dolaze cura i decko i na karti imaju ista sjedala ko mi, dolazi neki stranac ima jos jednu kartu kao mi. Frend i decko se otisli zalit i rekli im da sjednu drugdje.

Avengers:

SJW nabijem na spolovilo...cpt Marvel je ex machina bljuv
Thor je postao comic relief..
Previse scena su htjeli napravit dubokim a imaju CGI akcic glumce...
CGI malo POS, a malo oduzima dah
Damage nije konzistentan..
Radnja predvidiva iako nisam citao stripove i vidio spoilere..timeline se mijenjao kao scene u Bourneu..

Thanos je fkn BOSSSS

Iako sam puno nasrao, odlican film :D

fanATIk 26.04.2019. 07:10

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3296250)
Sjecam se prije Xy godina, zena nabavila ulaznice za premijeru Transformera. Stojimo u predvorju kina nakon filma, jer je bila neka đabe klopa i neka naša starletica daje izjavu za in magazin ili neki takav napredan show: "ne znam bas sto bih rekla, znate meni film ne djeluje baš realno", a faca "novinarke" se mogla opisati samo kao "koji kurac ja radim sa životom".

Da pojasnim analogiju, glavni protagonist u špilji neke vukojebine zašvasa perpetum mobile veličine kutije cigareta koristeći kramp i malj. Pa imamo zivo bice planet koji je tata Quilu, drvo i zeca koji pričaju, bogove i polubogove, robote, jebene čarobnjake koju koriste paralelne dimenzije. Anoreksicnog klinca kojeg nadrogiraju i postane bog otac Amerike, a ne zaboravimo i Antmana koji se shrinka na manje od najmanje cestice od kojih je taj isti svijet satkan i onda neko veli da mu dva univerzuma nisu povezana. Od svih stvari po kojima ih fakat mos popljuvat, ti uzmes "nelogičnost".

Ne znam dal si skužio, no ti filmovi su rađeni po junacima stripova koji imaju razne supermoći, ono, ne postoji u stvarnosti, fantastika. :D

Manuel Calavera 26.04.2019. 07:45

Citiraj:

Autor domina (Post 3295932)
Oodlični filmovi!
Još su mi ostali od Manuela el orfanato i abre los ojos.

Abre los ojos je mindfuck film nulte kategorije! Obvezna lektira!

geronimo_2 26.04.2019. 07:47

arctic

valja to sta?

Mommistake 26.04.2019. 08:06

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3296271)
arctic

valja to sta?

Jbt, meni se jako sviđa :)

Moglo bi dobro biti!

darkydark 26.04.2019. 09:28

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3296264)
Ne znam dal si skužio, no ti filmovi su rađeni po junacima stripova koji imaju razne supermoći, ono, ne postoji u stvarnosti, fantastika. :D

Majke mi - prvi glas, hoćeš reći da sve kaj vidimo u filmu nije istina? Ne znam, zašto bi netko snimao tako nerealne stvari.

Šta sad, uskršnji zeko (pacov, ako buljo čita), deda mraz i krampus nisu stvarni?

schetz 26.04.2019. 09:46

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3296296)
Majke mi - prvi glas, hoćeš reći da sve kaj vidimo u filmu nije istina? Ne znam, zašto bi netko snimao tako nerealne stvari.

Šta sad, uskršnji zeko (pacov, ako buljo čita), deda mraz i krampus nisu stvarni?

Dva od tri nisu stvarni. Dedukcijom treba doći do zaključka koji je. Bez spoilera 😁
Na stranu to, kad gledam filmove takve tematike, ili mi je zabavan/dobar, ili nije. Mozak na pašu . Hu kers .

LAcy 26.04.2019. 10:36

Citiraj:

Autor schetz (Post 3296300)
Dva od tri nisu stvarni. Dedukcijom treba doći do zaključka koji je. Bez spoilera 😁

Buljo je prvi? :D

Anyway, u stripovima a i flmovima se ipak ponudi koliko toliko "logicno" objasnjenje, od toga odakle nekom liku moci, odakle dolazi, kako su se nasli u istom vremenu i prostoru...
Jedno je fantastika a drugo zbuckati sve u isti lonac jer eto, zanimljivi su sastojci, dobri pojedinacno al zajedno mogu biti neprobavljivi.

Doktor O 26.04.2019. 12:29

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3296250)

this, 3000 times.
:amen:
najviše volim ekipu koja traži logičnosti u znanstvenoj fantastici gdje mačke hobotnice jedu kamenje u spremaju u želudac koji je posbena dimenzija itself, prilično logično ako se pita nekog marvel fana.

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3296323)
Buljo je prvi? :D

Anyway, u stripovima a i flmovima se ipak ponudi koliko toliko "logicno" objasnjenje, od toga odakle nekom liku moci, odakle dolazi, kako su se nasli u istom vremenu i prostoru...
Jedno je fantastika a drugo zbuckati sve u isti lonac jer eto, zanimljivi su sastojci, dobri pojedinacno al zajedno mogu biti neprobavljivi.

Pa sve je logično kad pogledaš to sve na kraju, sve su se trudili objnasti i pojasnit pogotovo zadnjim načinom na koji idu u borbu finalnu.
Pogledaj, pa mi reci koji dio je nelogičan i nejasan pa ćemo zajedno to dokučiti :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49.