![]() |
Citiraj:
To se tako ne radi i puno puta je rečeno, par dana prije isteka roka trebaš tražiti refund novaca, nikakvo ponovno slanje. Normalno da ti satovi ne dolaze kad nisu ni poslani. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ispod svakog artikla ti se nakon nekog vremena ispiše kad ističe rok za žalbu, ako artikl ne dolazi tražiš novce nazad, to je sva filozofija.
A ove satove ti on nije poslao, zna da mu ne možeš ništa, ni dati loš feedback ni žaliti se ebayu. Jedino ako je neki poštenjak pa ti možda još i dođu satovi, ali sumnjam. |
|
upravo takav imam ja, :)
kolegi kojem sam testirao napajanje (udar groma spržio mbo) nije svjetlila mislim jedna lampica sad 5v ili neka druga,ali napajanje "navodno" pogodi istu konfu samo sa drugom pločom (lol?) sad koliko je pouzdan neznam, moj je košto 3 dolara i đabe poštarina iz kine |
Citiraj:
|
Za kupovinu iz drzava unutar eu nema vise carine ni pdv-a.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako netko zna, kakvo će biti stanje sa naručivanjem kontaktnih leća poštom unutar EU? Tj. hoćemo li ih sada moći normalno naručivati?
|
A kako će bit prijevoz autom? isto neko ograničenje? trebam odmah u 7mj ic po neke zvučnike u sloveniju, jer sam naručio iz italije pa doslo kod frenda u sloveniju...vrijednost 470€, sad ja njima mogu rec da sam kupio od frenda. :D
|
Prijevoz robe ne podliježe nikakvim davanjima. Teoretski možeš uvesti šleper stvari i nikom ništa. Čak da ti i poštom pošalje, ista priča - nema nikakvih davanja.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Ako imaš račun za robu koju voziš, mogu ti te carinske kontrole komotno p**ušiti kiflu.
|
Samo pazite da neko njima ne popuši klipić
Ostala je formulacija "za osobne potrebe", što znači da nećeš moći samo tako voziti kamion pun SSD-ova i punu prikolicu grafičkih kartica. |
Citiraj:
|
Koliko sam ja skuzio, u postanakom prometu iz non-eu zemalja limit sa 160 kn podize se na 45 euro. Ispravite me ako grijesim.
|
Znaci, nakon 1.7 narucim, npr Bitfenix Prodigy iz SLO za 75€ + shipping, platim i to je to? Nema nikakvih dodatnih troskova vise?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:fala: |
Citiraj:
|
Linić je krenuo skidat table Carine po Hrvatskoj, ajmo u šoping. :D
|
Ajmo kupovat,dok nasi spuste cijene proc ce jos dugo vremena...
Ima li di popis nekih najboljih shopova po eu? |
Što se tiče kupovine izvan EU, da se podsjetimo:
ispod 22 € - nikakva davanja iznad 22 € - PDV iznad 150 € - PDV + carina Gift - do 45 €, naravno na to ne valja uvijek računati. http://www.carina.hr/Carina/Carinski...Posta.aspx#P19 |
Citiraj:
|
Kaže "Ako kupujete preko eBaya ili nekih drugih online trgovina, dobra je vijest ta da od 1. srpnja za pošiljke iz EU-a prestaje sav carinski nadzor" http://www.tportal.hr/biznis/gospoda...ay-kupnju.html, bla, bla i pune danas novine toga.
Jesam li ja dosad bio u nekom deliriju u kojem sam shvatio da se ni dosad nije plaćala carina na robu iz EU što je bilo regulirano Predpristupnim ugovorom. |
Citiraj:
|
Neka roba je bila izuzeta od toga (npr. IT oprema), ali si je plaćao za drugu robu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:17. |