PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

nub 23.12.2018. 11:57

Sorry to Bother You

Ko oće nešto malo drugačije, 9/10 od mene. Najbolje ne gledat trailer je previše otkriva.

Film je istovremeno ozbiljan i kompletno apsurdan, komičan i zastrašujuć :D

Facelessone 23.12.2018. 17:34

Citiraj:

Autor pogi (Post 3260380)
+1

stvarno... ostao sam pafff.... totalna preporuka

Jel ima u videoteci već ili kino?

Ivo_Strojnica 23.12.2018. 18:06

Ima i u videoteci

pogi 23.12.2018. 19:29

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 3260520)
Jel ima u videoteci već ili kino?

Ima u videoteci samo se treba malo prošetati jer nema u svakoj.

Facelessone 23.12.2018. 19:50

U mojoj drže samo strane filmove :D
Nvm, našao, ali čekam čistu veziju, ili bude kino prije.

Igorr 23.12.2018. 20:24

Ajde ljudi ako je stvarno dobar film - podržite ga i odite u kino :)

xlr 23.12.2018. 20:44

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3260556)
Ajde ljudi ako je stvarno dobar film - podržite ga i odite u kino :)

Ja bih radije platio iste šolde i pogledao film doma, jer kina su mi generalno prebučna i pretopla. Ovo drugo i nije toliki problem, ali ovo prvo me jako nervira. Nemam ništa protiv plaćanja :)

1v@n 23.12.2018. 22:37

Pogledao Južni vetar

Činilo mi se pretjerano ovih 9/10 i slični hvalospjevi...ali zasluženo. Kakav film...
Kapa do poda susjedima

Omerta 24.12.2018. 19:12

Tko nije doživio CineStar Rijeka 4DX ne zna što je propuh i grlobolja drugi dan :D:D

Mommistake 24.12.2018. 19:56

Upravo pogledao Bird Box, meni sasvim solidan. Dosta sličan "A quiet place", mrvicu bolji. Imam dosta pitanja, ali ajde, solidan.

7.5/10

Colop 24.12.2018. 20:22

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3260739)
Upravo pogledao Bird Box, meni sasvim solidan. Dosta sličan "A quiet place", mrvicu bolji. Imam dosta pitanja, ali ajde, solidan.

7.5/10

kakav je a quiet place?
pogledao Bird Box, meh.
6/10 nategnuto.
Možda je problem u meni jer želim od filma razjašnjenje i closure.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Mommistake 25.12.2018. 09:26

Meni još slabiji od Bird Box-a.
Ideja brutalna, na početku nešto wow, kasnije meh...

Brko 25.12.2018. 11:39

Citiraj:

Autor Colop (Post 3260741)
kakav je a quiet place?
pogledao Bird Box, meh.
6/10 nategnuto.
Možda je problem u meni jer želim od filma razjašnjenje i closure.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Quiet Place ti je neš slično kao i War of the Worlds. Cijeli film ekipa bježi od zla i onda u zadnje 73 sekunde filma se sve riješi. Vrijedi pogledati jednom i nikad više.
Inače obožavam SF ali taj genre je žestoko ošo u qrac zadnjih godina.

Sent from Usreo Mobara

Mladenxy 25.12.2018. 11:53

Quiet Place ti je dosta dobar...uz mini budžet napravili su jako puno.

Mommistake 25.12.2018. 14:32

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3260807)
Quiet Place ti je dosta dobar...uz mini budžet napravili su jako puno.

Ne znam, ne bi se složio.
Kraj mi je nikakav.

Brko 25.12.2018. 15:59

Ma cijeli film je bez glave i repa. Ne zna se ni tko su ni što su ni odakle su ni kako će završiti štorija.
Eventualno ako je kakav nastavak u pajplajnu...

Sent from Usreo Mobara

Mladenxy 25.12.2018. 16:45

Fokus ni nije na stvorovima, nego na obitelji i njihovom preživljavanju. tko su i odakle su, manje bitno...čak da su nam to i objasnili film ne bi bio ništa bitno drugačiji.
Kraj je super, pruža neku nadu...
Uostalom film ima izvrsne kritike 95% kritika, 83% publika

https://www.rottentomatoes.com/m/a_quiet_place_2018

Brko 25.12.2018. 17:03

Oduvijek mi ni kritika ni publika ne određuje što mi se sviđa a što ne sviđa. Nikad nisam bio trendy asshole, samo ovaj obični :D tako da si u svemu određujem sam što mi se sviđa, a što ne.

Nije meni film loš, ali nije mi ni blizo što kažu publika i kritika ;)

Sent from Usreo Mobara

pogi 25.12.2018. 17:19

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3260739)

7.5/10

Obzirom da sam jedan od rijetkih kojima je A quiet place full dobar film, moram odmah do videoteke po Bird Box.... hebemu blagdani su videoteke ne rade.

stipe1771 25.12.2018. 19:16

Ekipa da vas pitam , gdje mogu gledat njemacke filmove s titlovima. Probao sam netflixom preko vpn-a , ali mi ga blokira. Ove filmove koje imam covjek nebi vjerovao da nema njemackih titlova za njemacke filmove.

pogi 25.12.2018. 19:46

Inače večeras na HTV1, preporuka za film ako vam je promakao... Romantični SF "About Time"

Brko 25.12.2018. 20:55

Neeeeeeeeeeee

Sent from Usreo Mobara

pogi 25.12.2018. 21:06

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3260899)
Neeeeeeeeeeee

Predobar je! Baš za ove blagdane! :lol2:

Brko 25.12.2018. 21:49

Nije :)

Sent from Usreo Mobara

partwish 25.12.2018. 21:52

Citiraj:

Autor xlr (Post 3260433)
First Man
https://m.imdb.com/title/tt1213641/

Jaaako dobar, dugo nisam gledao biografski film koji me drzao napetim iako sam znao sto se sve dogadjalo (Gemini i Apolo misije iz ociju Armstronga). Soundtrack isto dobar, nenapadan, scene iz tih kapsula su vrhunske, klaustrofobicne, bas ih osjetis.

S obzirom ba manjak ovakvih filmova u zadnje vrijeme ja mu dajem 10tku.

Meni baš i nije nešto. Dugačak je, spor, dotakli su se po meni previše nebitnih stvari, dok neke zanimljive bitne stvari nisu... I onda sve što se treba dogoditi, dogodi se u 10-15 minuta onako na brzinu. 5/10

pogi 25.12.2018. 22:04

Inače About Time sam već gledao, pa sam božićno veče ponudio Venomu.

Venom me zapravo ugodno iznenadio. Očekivao sam malo, a dobio puno. Ugodno iznenađen.

hooligan.no1 26.12.2018. 11:25

Bad Times at the El Royale
Možda već viđeno... novi talenti i stara škola... preporuka za pogledati.

Juice 26.12.2018. 12:29

Dojmovi o filmovi pogledanih zadnjih par mjeseci:

The Ballad of Buster Scruggs - netko je ranije već spomuneo. Riječ je o 6 zasebnih priča svaka ispričana na drukčiji način. Osvježenje u naletu novih filmova. Isplati se pogledat

Den skyldige (The Guilty) - Danci su pokazali kako napravit odličan film s jednim glumcem praktički samo. Svaka preporuka

La ragazza nella nebbia - talijani vrhunski obradili temu. Svaka preporuka

Chalard games goeng - izvrstan tajlandski film i s čime se njihovi školarci suočavaju zbog velike konkurencije

Mowgli - Netflix je ovdje zakazao, loš prikaz i loše animacije.

The Festival - enegleska komedija o njihovim festivalama. Okej zabava za popodne

White Boy Rick - odličan film temeljen na istinitoj priči o 14-o godišnjaku kao doušniku FBI-a

The House That Jack Built - još jedan izvrstan film s nekim bolesnim i uvrnutim pogledom na serijskog ubojicu

The House with a Clock in Its Walls - ništa ekstra, trailer mi je bio fora al to je u principu to. Za klince moguća bolja zabava

Johnny English Strikes Again - "Mr. Bean" ponovno u akciji. Za sve njegove ljubitelje isplati se pogledat

Bad Times at the El Royale - odličan film, kako je netko ranije spomenuo, stara škola je susrela novu školu

Enron: The Smartest Guys in the Room - izvrstan dokumentarac o jednom od najvećih financijskih skandala

A Hologram for the King - simpa film za ubit kišno popodne

Dead in a Week: Or Your Money Back - također još jedan simpa film s dozom komedije, ništa ekstra al gledljivo

Bodied - za ljubitelje "rapa", ostalima će biti naporan vjerujem

Assassination Nation - po posteru i opisu čovjek očekuje novi Deadpool, no dobije tinejdžerku dramicu s akcijom, niš ekstra

Office Space - legendarna komedija koju su svi vjerojatno već gledali

First Man - nikad dosadniji film o ovoj temi nisam gledao, užas

The China Hustle - još jedan izvrstan dokumentarac, ovaj puta o ulaganju u kineske kompanije

Papillon - izvrstan film, svaka preporuka. Riječ je o pogrešno optuženome za ubojstvo

London - Jason Statham u netipičnoj ulozi za sebe, no odličan film

The Jungle Book - još jedan Mowgli film, no ovaj mi se više dopao nego Netflixova verzija

Kill the Messenger - vrhunski film o povezanosti CIA i uvoza kokaina u USA

Hotel Artemis - ništa ekstra, zabavna akcija, ništa više

Operation Finale - dobar film o prikazu hvatanja Adolfa Eichmanna

Escape Plan 2: Hades - Stallone i dalje u akciji, no jako loše

Bon Cop Bad Cop i Bon Cop Bad Cop 2 - odlične kanadske akcija/komedije, svaka preporuka za zabavu

BlacKkKlansman - svaka preporuka, riječ o KKK i kako je crni novinar ušao u kult

Mile 22 - Mark Wahlberg u još jednoj akciji, no prosječna je, ali gledljiva

Leave No Trace - svaka preporuka o drukčijom pogledu na svijet

Searching - zanimljiv film i mogućnosti društvenih mreža

Summer of 84 - simpa filmić o osamdesetima i klincima u to doba

Hevi reissu - skandinavci još jednom dostavljaju dobar film. Jako dobra komedija

Hot Summer Nights - dobar film o ljetima na Cape Codu, Nantucket i taj istočni dio USA

Toc Toc - dosta dobra španjolska komedija, svaka preporuka

Roma - izvrstan Meksički film o obitelji srednje klase 70ih godina

Beoning (Burning) - još jedan dragulj iz Južne Koreje, svaka preporuka

Manbiki kazoku (Shoplifters) - svaka preporuka na ovu japansku dramu

...bilo ih je još, al tko će tražit i kopirat više :D drugom prilikom

Brko 26.12.2018. 21:41

Predator (2018)
Pa film je bomba :D drugi najbolji u žanru nakon prvog Predatora. Naravno, nije mjerljiv sa orginalom, ali je bolji i od dvojke sa Gloverom i od onog odrona sa Brodyjem, a kamoli od onih Versus Alien izbljuvotina :D
Sam za sebe je onak, li-la, vidilo se da Shane Black malo ukrao neke stvari iz Expendables franšize pa malo retro fora nekih se ubacilo, ali osim reciklaže, niš posebno. Ali isplati se pogledati :D

IHrvojeI 26.12.2018. 22:25

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3261101)
Predator (2018)
Pa film je bomba :D drugi najbolji u žanru nakon prvog Predatora. Naravno, nije mjerljiv sa orginalom, ali je bolji i od dvojke sa Gloverom i od onog odrona sa Brodyjem, a kamoli od onih Versus Alien izbljuvotina :D
Sam za sebe je onak, li-la, vidilo se da Shane Black malo ukrao neke stvari iz Expendables franšize pa malo retro fora nekih se ubacilo, ali osim reciklaže, niš posebno. Ali isplati se pogledati :D

Meni je bio zabavan. Totalna zajebancija od filma.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:29.