PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hrvatska pošta - informacije i iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278428)

demetrius 19.01.2024. 14:02

Prije par mjeseci došla rtx 3080 sa ebaya sa 1 godinom garancije inače je nebi kupio,sad skviknula i čeh mi je poslao povratnicu sa kodovima,bio u pošti i javlja problem

nije dozvoljen prijem paketa za Češku-dostavna mreža DHL

kontaktiro čeha,jel kriva povratnica,je istekla 16.1 je kreirana danas 19.1 sam slao,je imo ko takav problem??

čeh poslo novu povratnicu sutra do pošte pa vidjet ako je problem rješen ili je isti.

RimtuTiTuki 19.01.2024. 15:12

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3723237)
Ja nezz jesam ja glup ili sta, al ja bi tio online narucit posiljku da ne moram tamo u uredu pisat

https://paket24.posta.hr/public/add

i ja nigdi ne vidim opciju predaje u uredu...

Ja sam to htio pred par godina, i nije moglo... samo da dođu pokupiti paket od tebe

coconut 19.01.2024. 15:36

Kakvi biseri. Kod drugih je to moguće.

Nick7 22.01.2024. 22:03

https://i.ibb.co/Qd6Jwt6/Screenshot-...-22-220117.png

kak' da ne 97% u manje od 24 sata...

Kupio na ekupi nesto, podijelilo se u dva paketa.
Poslano proslu srijedu (zaprimljeno od Paket24).
Prvi paket je dosao u petak (dva dana), drugi jos cekam....

mkey 22.01.2024. 22:04

Nemaš sreće, ti si u onih 3%.

xlr 22.01.2024. 22:15

Nista im vise nije sveto, pa ni amazonovi paketi. Mjesecima nisam primio paket na kucnu adresu, a kad ga preusmjerim u paketomat cekam ga jos +5 dana.

"3% posiljki urucimo sljedeci dan". To bi zvucalo nekako realnije

coconut 23.01.2024. 07:36

Traže nove poštare. Obzirom na veoma privlačnu plaću, očekujem navalu na ta radna mjesta.

https://danica.hr/traze-se-44-nova-p...im-placu-nude/

quazar912 23.01.2024. 17:37

imaju li novi poštari veze sa ovim:
maločas dobijem SMS da mi je dostava paketa obustavljena jet nije naveden kućni broj :stoopid:

ima poveznica da to ažuriam. klik na poveznicu , unesem potrebno i klik dalje, tamo traži da unesem broj kartice jer ima "nekih" troškova u iznosu 2,06KN...da, KN. :lol2:

šta reć?

očekujem nešto sa alije, al nit pošta više dostavlja, nit bi već sad trebalo doć...

broj sa kojeg mi je došao SMS je 097 726-5913
link izgleda kao da vodi na stranicu pošte, ima logo i tak, lijepo je uređena, ali 2,06 KN???

Lewis 23.01.2024. 17:40

To ti je SCAM koji te zeli navuc da ostavis broj kreditne kartice, ne klikaj na to...

quazar912 23.01.2024. 17:45

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3724218)
To ti je SCAM koji te zeli navuc da ostavis broj kreditne kartice, ne klikaj na to...

ma bilo mi jasno čim su KN u pitanju.

nisam unosio broj kartice, al eto navodim čisto dase zna da i poštu koriste. budem poslao link na pritužbe pošti pa nek se oni pozabave time

Lewis 23.01.2024. 17:49

Nije samo posta, salju ti SCAMERI i linkove za GLS i DHL i DPD sotavu, uvijek je spika da ti stize neki paket i da treba smao nesto azurirat podatke ili doplatiti nesto sitno da ti paket stigne jer je kao druga strana nesto krivo upisala i bla bla...

Ja sam neki dan dobio za GLS...a nisma imao nikakav paket od GLSa u dostavi, uglavnom valjda salju svima zivima pa ko se upeca upeca :). Neznam samo gdje skidaju brojeve mobitela, bit ce da izvlace s njuskala i slicnih oglasnih portala.

quazar912 23.01.2024. 17:54

nigdje nemam naveden broj mobitela. osim kad naručujem web hr trgovine (da me zovu prije dostave)
. ko je bio najslabija karika da su provalili u sustav???

mkey 23.01.2024. 18:56

Provjeri ht imenik, ja sam isto bio siguran da mojeg broja nema tamo pa eto.

buljaka 23.01.2024. 20:58

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3724217)
imaju li novi poštari veze sa ovim:
maločas dobijem SMS da mi je dostava paketa obustavljena jet nije naveden kućni broj :stoopid:

ima poveznica da to ažuriam. klik na poveznicu , unesem potrebno i klik dalje, tamo traži da unesem broj kartice jer ima "nekih" troškova u iznosu 2,06KN...da, KN. :lol2:

šta reć?

očekujem nešto sa alije, al nit pošta više dostavlja, nit bi već sad trebalo doć...

broj sa kojeg mi je došao SMS je 097 726-5913
link izgleda kao da vodi na stranicu pošte, ima logo i tak, lijepo je uređena, ali 2,06 KN???

https://www.google.com/amp/s/www.vec...eznice-1740576

Poslano sa mog

djzuza 23.01.2024. 22:51

Jučer mi je stigla SMS poruka da ću tijekom idućeg radnog dana (danas) dobiti paket i da ću biti kontaktiran ako sam odsutan.

Danas sam u 14:33 dobio SMS da je paket na dostavi od 17 do 20 sati.

Pogađate, ništa od svega toga.
Kada idem provjeriti novosti u vezi paketa, piše mi da je u 19:06 bio pokušaj dostave na kućnu adresu. Dobro ste pogodili, cijeli dan je netko bio doma i u razdoblju od 17 do 20 sati nikakav kombi Paketa24 nije došao u moju ulicu.
Lažljivci, vjerojatno će poslati u glavni poštanski ured, nadam se da mi neće naplatiti ležarinu jer ću dobro poluditi.
Pula je u pitanju

xlr 24.01.2024. 01:54

To je normalno zadnjih x mjeseci. Vozac je zaduzio paket, ali nije ti stigao isporuciti i morao je napisati status. Paket je vjerojatno jos u vozilu, a ako nije, nemoj ni ici u postu jer ce te otpiliti jer - pogadjas - teta na salteru isto mora zaprimiti taj paket da bi ti uopce dobio sms/info za preuzimanje.

Bolja opcija ce biti ako postar pusti paket u paketomatu. Ovisi odakle ti stize paket, amazonovi koji su bili "na dostavi" znaju cesto otici u tom smjeru.

Nema tu lezarine, moras prvo dobiti info da preuzmes paket. Meni budu paketi po 5-7 dana "negdje u posti" prije nego dobijem ikakav info o dostavi.

quazar912 24.01.2024. 09:32

napiši pritužbu pošti.

xlr 24.01.2024. 09:57

Tko, ja? Kontaktirao sam ih pisanim putem jedno 2-3 puta, doduse samo za info o paketima. Mislis da sam dobio neki odgovor? To me iznenadilo i nije me iznenadilo. Jednostavno sam prestao mariti. Sto mogu, narucim na paketomat. Sto ne mogu, cekam info pa preusmjerim odmah na paketomat. Postara nisam vidio najmanje 2-3mj. Na drugoj lokaciji u Puli isto, cale dobiva uplatnice sa 1-2mj zaostatka, placa ih napamet sa starim pozivima na broj pa zove sluzbe za korisnike da povezu uplate u sustavu i tako...

Tako da, ne znam kome i za sto tocno da se zalim ako su generalno u klincu :D

c-shadow 24.01.2024. 11:31

Lokalna pošta oborila rekord u brzini jučer :D
Točno 7 dana je išla pošta od mene, službeni dopis od grada predan u pošti, poslano kao preporuka s povratnicom i do mene 3km dalje došlo je za 7 dana. Još sam šokiran kako je brzo došlo, ne sjećam se kad su bili tako brzi :D Još sam više fasciniran da tu kovertu nisu routali preko ZG, RI, PU i npr. OS :D

quazar912 24.01.2024. 12:34

XLR - ma mislio sam na @đuzu da napiše prigovor jer poštar nije ni pokušao dostavu na adresi s obzirom da nije ostavio papir za neuspjelu predaju paketa

mkey 24.01.2024. 19:26

A to praktično naprave svaki dan, jedno 10000x. Postavljaju lažne statuse kao neka fake starleta na instagramu.

djzuza 24.01.2024. 20:18

Update za danas --- na statusu pošiljke ponovno piše da je bio pokušaj dostave paketa, međutim opet me nije nitko zvao. Poslao sam i SMS poruku poštaru misli li doći danas, ali nije mi ništa odgovorio. Mislim da ću sutra proći do skladišta Paketa24 i zahtijevati neka mi ili izvole dostaviti na kućnu adresu isti dan ili neka preusmjere u glavni poštanski ured. Paket mi inače šalje Hrvatski telekom, znači nije inozemstvo u pitanju. Nemam ja ništa protiv toga da paket dođe dva, tri dana kasnije, ali nemoj mi onda slati lažne obavijesti da očekujem paket taj i taj dan i tjerati me da čubim doma nonstop u tom razdoblju kako bih ga preuzeo.

Danas sam nazvao službu za korisnike na 072 303 304 i žena mi se zakunila da jučer nisu stigli i da je paket prebačen za danas. Ma naaaabijem ih.

Ovo mi je definitivno zadnji put da imam ikakvog posla sa Hrvatskom poštom. Nikada više.

Recite mi molim vas - ako danas prije ponoći pošaljem službeni mail sa žalbom, koliko je vjerojatno da će oni sutra ujutro to vidjeti i reagirati?

https://posiljka.posta.hr/assets/ico...cle-yellow.svg Dostava

24.01.2024 19:06:18 srijeda
Pokušaj dostave pošiljke 52100 PULA (POLA)

24.01.2024 14:25:21 srijeda
Dostava na adresu je u tijeku 52100 PULA (POLA)

23.01.2024 19:06:23 utorak

23.01.2024 14:14:26 utorak

https://posiljka.posta.hr/assets/ico...le-checked.svg Prijam

22.01.2024 19:17:25 ponedjeljak
Pošiljka je zaprimljena 10200 ZAGREB

https://posiljka.posta.hr/assets/ico...le-checked.svg Najava

22.01.2024 11:47:45 ponedjeljak
Pošiljatelj je unio podatke, pošiljka još nije predana Hrvatskoj pošti

xlr 24.01.2024. 20:39

Zanimljivo da oba dana u isto vrijeme izbace status o pokusaju dostave hm hm

axo 24.01.2024. 20:40

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3724520)
Update za danas --- na statusu pošiljke ponovno piše da je bio pokušaj dostave paketa, međutim opet me nije nitko zvao. Poslao sam i SMS poruku poštaru misli li doći danas, ali nije mi ništa odgovorio. Mislim da ću sutra proći do skladišta Paketa24 i zahtijevati neka mi ili izvole dostaviti na kućnu adresu isti dan ili neka preusmjere u glavni poštanski ured. Paket mi inače šalje Hrvatski telekom, znači nije inozemstvo u pitanju. Nemam ja ništa protiv toga da paket dođe dva, tri dana kasnije, ali nemoj mi onda slati lažne obavijesti da očekujem paket taj i taj dan i tjerati me da čubim doma nonstop u tom razdoblju kako bih ga preuzeo.

Danas sam nazvao službu za korisnike na 072 303 304 i žena mi se zakunila da jučer nisu stigli i da je paket prebačen za danas. Ma naaaabijem ih.

Ovo mi je definitivno zadnji put da imam ikakvog posla sa Hrvatskom poštom. Nikada više.

Recite mi molim vas - ako danas prije ponoći pošaljem službeni mail sa žalbom, koliko je vjerojatno da će oni sutra ujutro to vidjeti i reagirati?

https://posiljka.posta.hr/assets/ico...cle-yellow.svg Dostava

24.01.2024 19:06:18 srijeda

24.01.2024 14:25:21 srijeda

23.01.2024 19:06:23 utorak

23.01.2024 14:14:26 utorak

https://posiljka.posta.hr/assets/ico...le-checked.svg Prijam

22.01.2024 19:17:25 ponedjeljak
Pošiljka je zaprimljena 10200 ZAGREB

https://posiljka.posta.hr/assets/ico...le-checked.svg Najava

22.01.2024 11:47:45 ponedjeljak
Pošiljatelj je unio podatke, pošiljka još nije predana Hrvatskoj pošti

Odi po njega gore iznad ciak 100m pa lijevo
. Rade do 17h.

Meni je ostavio papiric za dođem u poštu po pošiljku. Vjerojatno se radi o disku sa Crucial koji je narucen 1.12.2023.

djzuza 24.01.2024. 20:54

Citiraj:

Autor xlr (Post 3724522)
Zanimljivo da oba dana u isto vrijeme izbace status o pokusaju dostave hm hm

Da, odmah se vidi da je muljaža u pitanju. Ono što mi je jako zanimljivo je to da sam vidio kombi Paketa24 u mom kvartu (Gregovica) oko 18:50, ali ispada da nije imao moj paket sa sobom. Piše da je bio pokušaj dostave i danas i jučer u 19:06.

Još sam lijepo rekao mojima --- moram obaviti par stvari, držite roletne dignute, svjetla upaljena i kampirajte, ali kombi u moju ulicu nije stigao. :D

Citiraj:

Autor axo (Post 3724523)
Odi po njega gore iznad ciak 100m pa lijevo
. Rade do 17h.

Znam gdje su.
Imao sam već isto iskustvo s njima u 11. mjesecu
Danima sam zvao SZK i odlazio u glavnu poštu.
Došao u skladište iznad PEEM-a, kaže mi žena da mi ga ne mogu izdati, ali da mogu namjestiti da mi isti dan bude proslijeđen u glavnu poštu.
Tako je i bilo.

djzuza 24.01.2024. 21:03

Možda vozi neki Filipinac ili Nepalac Paket24 pa se ne snalazi. :lol2:

mkey 24.01.2024. 21:23

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3724520)

Nula.

djzuza 25.01.2024. 08:43

Bio sam u skladištu njihovom već u 8:20 i preuzeo paket.

Nick7 25.01.2024. 08:53

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3724385)
Lokalna pošta oborila rekord u brzini jučer :D
Točno 7 dana je išla pošta od mene, službeni dopis od grada predan u pošti, poslano kao preporuka s povratnicom i do mene 3km dalje došlo je za 7 dana. Još sam šokiran kako je brzo došlo, ne sjećam se kad su bili tako brzi :D Još sam više fasciniran da tu kovertu nisu routali preko ZG, RI, PU i npr. OS :D

Ja sam u Velikoj Gorici.
Prije nekih 5 godina je bio rekord.
Iz VG su mi poslali pismo (mislim iz elektre?), i vidi se datum na 'pecatu' da je zaprimljeno u VG. Trebalo je 'samo' 2 tjedna da mi dodje do mene.
Dakle VG -> VG = 2 tjedna put za pismo.

xlr 25.01.2024. 12:21

U najboljim danima poste prije jedno 5+ godina, na tjednoj bazi smo iz Pule slali desetke racuna na adrese po Puli. Putovali su po tjedan dana, islo je preko Pazina ili Rijeke. Ukratko, sve racune izdane krajem mj smo ujedno skenirali i slali mailom, jer bi nas inace ljudi zvali i pitali "kače više taj raćun"...

Sedlar bi mogao napraviti dobar film o HP-u, a Huljic bi to savrseno uglazbio da sve skupa izgleda i zvuci kao Mucke na methu.

c-shadow 25.01.2024. 13:11

OB Pula, platio 8€ za slanje uzorka u ZG i dostavu nalaza na moju adresu. Otišlo u ZG u rekordnom doku, obrađeno i nakon toga 2.5 mj. išlo natrag, po pečatu na koverti se točno vidi kad je krenulo iz ZG :D
Za usporedbu, amazon.de, trošak dostave 9€, kutija metar sa 30 cm išla iz FR u DE i k meni = 5 dana, dostavio DHL direktno :D

mkey 25.01.2024. 20:28

Primjećuje se određeni uzorak vezano za poštu u Puli :D

c-shadow 26.01.2024. 08:27

Nažalost da i PU i ostatak istre, barem zapadna obala. Ja sam malo sjevernije i svakih 2-3 mjeseca imamo drugog poštara. Ljudima se više isplati otići konobariti u sezoni i snaći se preko zime nego biti poštar. Samo čekam kad će nepalci početi raznositi poštu :D

djzuza 26.01.2024. 11:49

Prije nekoliko mjeseci je u mom kvartu u Puli bio Filipinac kao poštar na motoru. Ne krivim čovjeka, hoće raditi i pošteno zaraditi, ali čovjek se u mojoj ulici gubio s kućnim brojevima. Sve je pomiješao.

c-shadow 26.01.2024. 12:06

Nama se dogodilo više puta da kad dođe novi poštar, onda na prvi stan u nizu iskrca svu poštu koju ima za 2 zgrade i ostavi tako :D
Čini mi se da sam već bio pisao... prošle godine u ljetu vidim po trackingu da mi je navodno u 15:30 dostavljen paketić, točno u vrijeme one gadne oluje koja je poharala obalu, nema šanse da je izlazio poštar. Idem u poštu pitati i pokazuju mi na ekranu moj navodni potpis da sam preuzeo. Reko nije to moj potpis. Uzeli podatke da će pitati sutra poštara i javiti mi. 2 dana ni glasa od njih, a onda se odjednom u sandučiću pojavio i taj paket i još hrpa pošte stare više tjedana. Mogao sam se žaliti, ali tog poštara više nije bilo u tom uredu :D

djzuza 26.01.2024. 13:21

Evo ga još jedan besmisao Hrvatske pošte od danas ujutro.

U 9:42 imao sam propušteni poziv od 052 625 214, a to je glavni poštanski ured u Puli na Danteovom trgu. Potom sam ih dvadesetak puta pokušao dobiti, ali uzalud.

Otišao sam tamo, dao osobnu na uvid i pitao čeka li me išta za preuzeti. Službenica na šalteru izvadilo je neko pismo od suda za čovjeka koji se isto preziva kao ja, ali različito zove i u različitim smo dijelovima grada.

Znaaači. Oni nemaju pojma što bi sa sobom. S obzirom na to da očekujem neko važno pismo, još sam ih pitao "Imate li išta za mene?" a ova mi je odgovorila da nemaju.

E sada.. Kako su oni mene uspjeli nazvati, a drugi čovjek im je bio u pitanju?
Jesu li imali negdje moje pismo pri ruci pa ga u međuvremenu zagubili?
Pitaj dragoga Boga..
Otići ću još jednom u glavnu poštu navečer pa da vidimo što će reći službenica u drugoj smjeni.

xlr 26.01.2024. 13:39

Kakav show, pratim dalje!

Mene kada zovu sa tog broja pitaju me zelim li preusmjeriti paket u paketomat ili u neki ured koji mi najvise odgovara. Tvoja posiljka jos nije ni zavedena u sustav da je uopce stigla u postu.

Zato sam vec pisao, nemojte bezveze ici u postu traziti paket. Gledao sam na svoje oci kako tete odbijaju te ljude koji kazu "ali po trackingu je paket u Puli, gdje je???". One nemaju pojma gdje je paket jer lezi u vreci pod njihovim nogama s jos milijon istih. Doslovno, ne karikiram.

One prvo moraju proci kroz pakete i zavesti ih u sustav i tek onda je to to. Tada ces dobiti ili sms ili mail o tome da ga mozes preuzeti.

Alternativa koja (imho) bolje funkcionira je to sto te prvo zovu pa pitaju. Taj tvoj paket je jos "u zraku" i netko ga zeli usmjeriti gdje ti preferiras jer nemaju ljude da ti ga osobno dostave. Kada ga usmjeris, cekaj info da je stigao (paketomat salje sms/mail, primitak u postanski ured ako se ne varam salje samo sms da ga mozes preuzeti).

Zvuci koma, prolazim to svaki mjesec pa se nabralo iskustava. Bilo bi super kad bi se javljali na taj telefon, ali to recimo ne znam, nemam iskustva s propustenim pozivom.

djzuza 26.01.2024. 15:35

Oko 13:45 pojavio se domaći poštar na motoru, Puležan u mojoj ulici i ubacio mi pismo u sandučić.
Aleluja, gotovo.

:D

quazar912 26.01.2024. 17:30

ja jučer predao paket na poštin paketomat , prvi puta, paketomat je odradio svoje , sad čekam da mi javi primatelj u VŽ. da ga je primio...srećom razuman čovjek pa prema odresku iz paketomata zna da sam stvarno i poslao. kad će dobit, nije poznato

quazar912 26.01.2024. 17:31

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3724895)
Oko 13:45 pojavio se domaći poštar na motoru, Puležan u mojoj ulici i ubacio mi pismo u sandučić.
Aleluja, gotovo.

:D

a šteta...neće bit "druga sezona" :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:35.