![]() |
Imaš fake tracking, pisali smo milion puta o takvim pošiljkama, ako ima status Arrived at destination country to ne znači da je ušlo u HR nego da je stiglo na neki od međunarodnih hubova i tek treba biti prosljeđeno prema HR, nakon toga čekaš još tjednima da stigne.
|
Došao danas paket 950 grama preko Paket24 sa otkupninom.
Poštarina 96 kn. Nisu normalni. K'o da sam još i ručao kod njih. |
onda sam ja za pola kile dobro prošao 88 kn
overseas do 2kg 42 kn |
Citiraj:
|
Mogao je napisat koja je vrijednost stavljena, koji rok uručenja etc.
Nalakše je stavit jedan podatak i onda udrit plakat. Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk |
Ma nije nikakvo plakanje, samo, u odnosu na konkurenciju su preskupi.
Vrijednost je 1250kn a rok " drugi dan do 20". Mislim da je to i najsporije što ide paket24. Ok, znam da treba vratiti novce pošiljatelju, ali sigurno ne nose baš one pare koje sam ja dao. Kutiju nije trebalo kupovati. |
Citiraj:
jedino je bilo bez otkupnine... poštarina sa otkupnine iznosi više, jer se plaća ako se ne varam još 3% naknade za na otkupnunu. pa ako je otkupnina 1250kn, onda je ta naknada 37.5kn i na to dodaj poštarinu cca 60kn, dobiješ tih 96kn. |
Citiraj:
Kad smo već kod uzimanja postotka, jednom sam platio račun od par tisuća kuna u pošti. I šta? Uzeli proviziju od 80 kn. Par dana kasnije, na internet bankarstvu platio 12000kn. Naknada 2kn. Eto, nadam se da će nam sve firme biti uspješne kao pošta. ...i mi skupa:chears: |
Jel vraćao neko pošiljke prema Kini, koliko otprilike dođe poštarina? Jedno pola kila težine
|
Odes na sajt hp-a pa provjeris.
|
Citiraj:
|
TAKO TO RADI HRVATSKA POŠTA / Imamo poziv na feštu Kolinde i Škore koji je 25 kilometara putovao tri godine i dva mjeseca pa stigao ovih dana
https://net.hr/danas/hrvatska/imamo-...4-c236887b7c8a :lol2: |
Poslao paket od 6 kg preko paket24, poštarina kao 82 kune, reko super, jeftinije nego svi drugi. Sa otkupninom.
Jučer u sandučiću nađem poziv da je pokušao poštar uručiti novce, ali nikog nije bilo blabla, no krivo ime piše na papiriću. U pošti vele to je ime koje je upisano na poštansku uputnicu, čovjek mi danas pošalje sliku uputnice na kojoj 2 puta piše moje ime, na paketu moje ime, i ja imam još papir što sam ja dobio kad sam slao paket, sa mojim imenom. +82 kune poštarina, a 168 kn naknade i gluposti za pouzeće. (na 4800 kn), znači 250 kn slanje izašlo. |
Da, slicna iskustva sam i ja imao. i kako je to najeftinije, preko njuskala (Overseas) je 50tak kuna s placanjem kod pouzeca i novce ne dostavlja postar nego sjednu direkt na banku.
Meni kad dodje HP dostava dize mi se kosa, ni ne gledam racun niti ista jer znam da nije transparentno... |
Gledao sam cijene na cijenicima na netu (skoro uvijek GLSom šaljem...), Overseasom ne šaljem nikad. Paket je bio malo većih gabarita, a lik je htio da mu pošaljem preko paket24, pa eto. I fora je da sam pitao kada sam predavao paket, i poštar rekao poštarina i naknade sve što će platiti primatelj su 82 kn.
Meni HP Express (tj paket24 sada) nikad ne dostavi paket.:D Umjesto paketa UVIJEK dobijem papirić da idem u poštu, kojeg ostavi poštar sa biciklom, bez paketa. Jedino što sam primjetio kad sam tracking provjerio, paket je prešao skoro cijelu Hrvatsku za 20 sati, od predaje u pošti, do vrata dostave. |
Citiraj:
Imaš cijenu za uplatu preko poštanske uputnice ako ćeš da ti poštar nosi (cijenu određuje HP), imaš uplatu preko univerzalnog naloga za plaćanje ako ćeš na račun (cijenu određuje HPB) i imaš uplatu bez naloga koju isključivo imaju veliki klijenti tj. firme tipa ekupi, tcom i sl. To šta je pola ljudi nepismeno, nesposobno i lijeno je problem pošte. Tako je bilo plakanja da zadržavaju pošiljke iz Kine da bi naplatili carinska davanja :roller:, a samo da 5 dana zaustave obradu pošiljaka trebalo bi im par mjeseci da se iz toga iskoprcaju. Teorije urota na brdovitom Balkanu :hitthewal: |
Citiraj:
Eto u mom slučaju je lik (poštar) rekao da će primatelj platiti iznos od 4882,00 kn. Iznos je bio 5050,00 kn, + što su smrdali isplatu novca meni. Da, sigurno piše negdje koliko su naknade i to sve, ali sam pitao za sve naknade i troškove što će primatelj morati platiti, očito sam nepismen, nesposoban i lijen što sam očekivao točan odgovor od djelatnika koji radi taj posao.:chears: |
Citiraj:
A to šta su ti napravili zajeb oko uplate otkupnine, lijepo traži kopiju ovjerene poštanske uputnice, pa podnesi prigovor jer je to njihov zajeb. |
Citiraj:
Rješio sam sve, dobio sam novce. Poštar iz mog posta je djelatnik iza šaltera u pošti, krivo se izražavam. |
Citiraj:
Ja sa svakom dostavnom službom imam dobra i loša iskustva. Osobno izbjegavam Overseas jer jedina služba koja mi tek na dan dostave usred radnog vremena pošalje poruku, svi ostali mi dan prije dostave, s tim da kod HP-a i DPD-a najlakše ide promjena dostave. Svi imaju cjenike na webu i ne znam čemu čuđenje koliko šta košta, pa sad kome je šta draže. |
Citiraj:
Ajde ovo što stiže iz Kine i sl. tu nemamo izbora nego mora ići preko njih, ali ako šalješ pakete unutar države, ostavi se pošte ako ti cijene ne štimaju, a cijene su javne i svatko se treba informirat. Ako netko želi da mu pošalješ baš HP-om, reci da nećeš i doviđenja, ne može biti jednostavnije. Svi imaju vremena pisat postove po forumu ali nema se vremena otić na sajt pošte, pogledat cijene, proceduru, naknade za pouzeće i sl, 12 sekundi goglanja. |
Hrvatska pošta - informacije i iskustva
Samo brzi check, jel na pošiljke iz UK ide carina i ostala davanja sad? Ili se primjenju trgovinski odnosi pa se tretira kao da je iz EU?
|
Sve isto kao iz Kine i ostalih non-eu država
|
UK je mislim još uvijek dobrim dijelom APP. Ali formalno je kako reče cic.
|
i meni stigao prvi paketić kojeg sam morao platiti.
naručen u .5 mjesecu, stigao jučer. prepakirano u solomon island? https://i.ibb.co/FzmXDz2/img002.jpg i ja bih volio da mogu toliko putovati po svijetu. |
|
Prvo par mjeseci naplacuju pregled i onda se ovi javljaju s nekakvim "istragama"...
I sto je najbolje, hp najavljuje tu naplatu vise od godinu dana... di je do sada bila ta agencija i zasto to nije istrazila i prije nego je naplata pocela? To bi opet moglo biti ko s onih 4.5 kn, kad su naplatili tko zna koliko milijuna paketa onda su ukinuli jer nije po zakonu, a pare nikome nisu vracene. |
A gle, ak ide, dok ide, super. Veliki broj transakcija s manjim iznosom, i nabere se
|
Ima ko mail za slanje prigovora? Jednom davno mi je netko poslao mail na pp, ali sam obrisao. I sam sam im slao prigovor, ali nema šanse da nađem taj mail.
Jednostavno mi se ne da natezat s njima preko kontakt obrasca koji je znakovno ograničen |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:46. |