![]() |
Znači opet Huawei sucks s kamerama:D
Napokon se Pixel XL 3 spominje u vezi kamera, Huawei je sa svojom kamerom okupirao cijeli internet. Pitanje za znalce, da li je fotić stvarno dobar na P30 modelima. |
Citiraj:
Ne kužim neku razliku u odnosu na oreo. Malo su promijenili boje, par novih featurea i to je to. Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk |
Uzimati PA kao referencu je isto kao i koristiti video od Verge da napravis PC :D.
|
Citiraj:
Stečeni dojam u vezi kamera ne dolazi samo od recenzenata nego i od korisnika, zar ne. Mene zanima stvarno stanje kamere na P30, a ne marketing. |
Ja sam okinuo samo par fotki sa P30pro. Ali reći ću što mislim s tim da mišljenje baziram i sa par recenzija koje sam vidio.
P30pro ima odlične fotke, dinamički raspon, boje, detalji, sve je top. Međutim fotke su često malo preoštre (oversharpen koji voli raditi huawei) na automatici ali na pro manual modu se mogu dobiti gotovo savršene slike. To je ono što sam ranije već pisao da moraju popraviti auto mod. 5x optički zoom je dobra fora (kome treba) i uz taj zoom slika i dalje izgleda dobro i bolje nego kod konkurencije na 2X. Ali opet ali, ipak se gubi nešto na kvaliteti prilikom zooma. Premali su to čipovi. Video je kako već znamo prosječan. 1080p je ok ali i dalje ta stabilizacija nije na razini samsungove. 4k nema 60fps (kome je bitno) a 30fps ne izgleda baš dobro. Zvuk (iz videa) je ok ali opet slabiji od konkurenta. Slowmo mod je slabiji od konkurencije. P30 pro je svakako odličan mob za FOTO entuzijaste. Problem je što Kate i Mate fotkaju na automatici, snimaju video itd. Nikakvo drkanje po manual modovima. Prosječnog kupca bi jedino možda privukao 5X zoom. Huawei je opalio jaki PR za taj model, u reklamam samo što ne vidimo DSLR umjesto mobitela. Svaka im čast. U realnosti to je sve tu negdje u rangu drugih flagova. Treba uzet u obzir da prisječnom kupcu ipak nije samo kamera bitna. Ima i drugih stavki. |
Citiraj:
Zasto... Odgovor znas. Bio sam naletio na neki amaterski pregled, gdje je bas bilo isto ocigledno koliko je pixel dominantam o low lightu. Za vraga nikako nac taj video opet. |
Izgleda da je postalo skoro pa nemoguće naći pošten review, ili idu u jednu ili u drugu krajnost.
Pixeli rade fantastične stvari u night mode zbog softvera, ne znam da li postoji portana gcam aplikacija za kirin procesore, znam da pixeli imaju snapdragone pa nije problem je portati na modele sa S845. Recimo na mom kinezu je razlika između stock night mode i night modea sa googleovom kamerom zbilja velika. Očito te algoritme image stacking koje je google razvio za pixel ostali još ne mogu dostići. Ako se na mobitel može instalirati portani gcam, onda mi to kako stock aplikacija radi night scene ne bi bilo presudna stvar u kupnji. |
Vidis, mene iritira imati dvije kamera aplikacije.
Ako korietis portanu, gubis sve druge mogucnosti mobitela, gubis featire koje original kamera ima, Pixel camera je potpuno rudimentarna i ne svidja mi se. Iako UBIJA u low light na mom U11 koji i sam po sebi je vrhunski u low lightu, no gcam izvuce jos vise, pogotovo u prakticki mraku |
Pixel dominantan u low lightu...
:lol2: Jedan od razloga zašto je Huawei pod napadom je i zbog toga šta se korištenjem njega, Amerima kompletno raspada njihov nadzorni sustav koji je instaliran na većinu ostalih marki... A o kakvoj je hobotnici točno riječ, možemo vidjeti ovdje. Vjerojatno ima još toga šta nije ni procurilo još u javnost. https://www.theverge.com/2013/7/17/4...ce-cheat-sheet |
Haha dobar vic
Ne vjeruj raznim clancima. Tako su pisali kako postoji tajni cip koji salje podatke u kinu :D A ovo sto pise u clanku je valjda jasno svima danas, svojim klikanjem I accept na User terms si dao slobodu googleu, appleu, fbu, itd da imaju pristup svemu Ili cesnkoristit mojitel i racunalo, i biti lisen hilo kakve privatnosti, ili ces zivjeti u 1980im i dalje, bez kompa i mobitela. Biznis brale, biznis |
Citiraj:
dodatno u postavka aplikacija nadi poseban pristup i tamo stavi da system ne dira aplikaciju kako bi ustedio bateriju.. jedino to mi pada na pamet da bi pomoglo.. Poslano sa mog BLA-L09 koristeći Tapatalk |
Moram pohvalit curu fini poklon. 😁https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e5b93a87df.jpg
|
Jesi odabrao curi neki mob po tvom ukusu, sad je stvarno zasluzila :D
|
Citiraj:
Istu masku imam i ja na P30 PRO...odlicna je. https://flic.kr/p/2fBGDJo |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, imam i L1020. :) Nemam kaljeno, ne volim lijepiti nista na zakrivljeni ekran. |
Užas je ta maskica. Stavljat je na tako lijep mob...
Ja svog obukao u Spigenovu Ultra Hybrid prozirnu. |
Citiraj:
Meni su originalne lijepe, a da imam onaj Unicorn bijelo plavi onda bi ga pogotovo zelio sakriti nekom maskom. :lol2: Te prozirne isto nikada nisu toliko prozirne pa mob izgleda kao ona stvar sa kondomom...poanta, neku zastitu treba i nijedna nije idealna tako da mi je zapravo svejedno koje je boje mob...uzeo namjerno sivi jer mi je tu boju najlakse kombinirati sa bilo kojom bojom maske. |
Ja uzeo namjerno Auroru jer je a) lijepa, b) lijepa i u maskici i c) bit će je lakše prodat za koju god.
|
Prozirne se neo odavno ne kupuju pozute unutar par mj kupovao sam i ja ringke pa bezveze bacao na prozirne. Ja sam uzeo crni model pa mi je tak svejedno, breathing crystal mi je zenski. Aurora blue tele 2 seronje nemaju u ponudi, a u eu o narancastom kojeg bi zapravo htio mozemo samo sanjat. Zapravo sam htio ovakvu smedu maskicu jer te neke detalje uvijek imam smede i volim smedu ( novcanik, sat, tenisice/cipele, torbica ) al jbg nema smede maskice bar ne od huaweia ak sam dobro skuzio prodavaca.
|
Citiraj:
A ova spigenova je tpu samo po rubovima, straga je prozirna plastika. |
Ehh nisam fan hard caseva. Ne znam evo moja ringke air prism za g6 ovakva postala nakon 2mj koristenja i valjda vec god dana skuplja prasinu.
|
Citiraj:
4 komada sam ih kupio za razlicite mobitele, i sva 4 su pozutila strava. Slao im mailove, ali nisu se udostojili ni odgovoriti. |
Citiraj:
Отправлено через Pixel |
Sve ce te prozirne pozutit uopce je nebitan proizdvodac. Doduse ova od nea mi se svida, al ne volim hard case. Mene je ringke malo razocarao mob ima lufta kad se stavi u maskicu, a 120kn.
Ove su mi brutalne samo im fali ona kopca da se prednji dio "zatvori" inace mi je totalno beskoristno sto je ekran "zasticen" bez te kopce padne otvori se ode ekran. |
Vjerojatno ima ugrađene magnete u samoj maski. Pitaj ih.
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, iz prakse, svi brandirani (citaj skupi) transparent tpu casevi s vremenom pozute, ali oni generički po 1,5$/kom obično ne žute:D |
Ma zute svi prozirni tpu nema veze koja cijena ili brand. Ja sam uzeo od ringkea 2 prozirna i ovi su neki bili random s ebaya, alija. Sad mi je vise svejedno jer straznju stranu moba nikad ne vidim, uvijek je u maski pa onda uzmem boju zavisno o boji telefona. Pa mi je vise postalo svejedno koje je i telefon boje ( naravno samo da nije bijeli, zlatni i slicno. )
|
To je generalno super sto su display postali toliko veliki da zauzmu cijelu prednju povrsinu, tako da ti sa prednje strane totalno svejedno jer su svi crni.
A prije se boja mobitela vidjela s prednje strane i to poprilično |
Da ne guglam, pitat ću ovdje :)
Mate 20 Lite, kakva su iskustva? Ima nekih dječjih bolesti, problema i sl.? |
Čini se da je sve ok s mobitelom, jedino nekima ne paše taj ekran, al sve u svemu je dobar buy kao i većina tog ranga, možda je ovaj među boljima. Al eto, zna bit nekad na akciji pa možda ga tad treba uzet, jednom su se zeznuli sa cijenom na ekupi 1000kn jeftinije nego normalna cijena na akciji pa su ih pograbali ko da je free. Jedino je malo blesavo kaj nema snimanje 1080p 60fps ili 4k. Al ostale specs su više manje iste ko i drugi, možeš još pogledat i Honor 8X, ali on ima sporije punjenje i micro usb što meni nebi dolazilo u obzir jedino da je daleko jeftiniji od Mate 20 Lite. Gledaj fast charging 15/18W il više i type C, ostalo je sve tu negdje do 2k kn.
|
Citiraj:
Ovo sa snimanjem je najmanji problem. |
Potvrđujem za Matu lite. Odličan mob. Mislim nikad nisam imao aktualni flagship nego neke srednje klase ali za prosječnog korisnika mislim da je sasvim dobar mob. Stalno nešto čitam na Tapatalku, Face, vijesti, tu i tamo koja fotka, sinkronizirano 5 mailova, u autu mi svira Spotify i navečer baterija na 30-40%. Ima brzo punjenje, usb-c, 3.5mm,... Nemam pojma o fotografiranju i za moje pojmove fotke su ok. Neznam kaj bi ti još napisao... Kupuj! :D
|
Citiraj:
Baterija - super, na kraju radnog dana je rijetko ispod 60% Ekran - čudan omjer stranica, na MaxTV to Go mi rubovi budu crni, a stvari s njega koje stavim na instagram, odu van okvira prikazanog, kad gledam s nekog drugog mobitela. Kamera - okej, klasičan primjer Huawei nabrijavanja boja i oštrine. Niš specijalno. Sony XA2 koji imam paralelno, ima širi kut i prednje i stražnje kamere i generalno bolje fotke, kad se prebace na komp Veličina - prevelik za korištenje jednom rukom Softver - brz, jednostavan, imam problem s 2 specifične stvari, ali sumnjam da ima još netko s ovakvim kombinacijama koje mene muče Za te novce, sumnjam da može bolje. |
Na OP temi vrište kako će OP7P imati ogroman ekran od 6.64", a Huawei planira 6.7" na Mate 30 Pro
http://playfuldroid.com/huawei-mate-...ations-leaked/ |
Uzas. Ja bi jedan normalan 5.5" u 16;9 sa malim skroz bezelima.
I to je to |
Citiraj:
Dodao bih na 1v@novo da navigacija radi super ako ti je to bitno i jedina mana za te novce je veličina :D |
11% ostalo SoT 8h+ neš sitno. Zasluženu na punjač, baterija je bomba.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28. |