PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Interpol 30.04.2013. 20:32

Citiraj:

Autor kopija (Post 2387243)
Tcom radi dumping preko Iskona.
Da nema HAKOMA Tcom cjenik bio bio kakav je bio tamo davno u prošlom desetljeću kad je flat koštao 250kn.
Jerbo konkurencije ne bi bilo.

Je, meni se isto čini da je ključ u ovoj rečenici:

Ovime se također potvrđuje princip jednakog regulatornog okvira za povezana društva, što će se pozitivno odraziti na jačanje konkurentnosti tržišta.

Nešto kao Dinamo i Lokomotiva :)

@Iggy: mislim da su T-comova baza ljudi koji nemaju drugog izbora, oni koje nije briga ili ne znaju da mogu proć i jeftinije, i oni koji ostaju kod njih da izbjegnu komplikacije. Ni na jednu skupinu ovo povećanje cijena neće previše utjecat

Old Iggy 30.04.2013. 21:19

Citiraj:

Autor Interpol (Post 2387247)
@Iggy: mislim da su T-comova baza ljudi koji nemaju drugog izbora, oni koje nije briga ili ne znaju da mogu proć i jeftinije, i oni koji ostaju kod njih da izbjegnu komplikacije. Ni na jednu skupinu ovo povećanje cijena neće previše utjecat

Svi oni koji imaju T-com, a nemaju više ugovor osjetit će to, kao i budući.

IcyTexx 01.05.2013. 00:51

Hahaha, nakon barem godinu dana ovih cijena i ogromne dobiti koju treba natrag dici jer je malo pala, odjednom pada odluka da su prejeftini i da rade dumping, a svi ostali provideri su raaaavno dvaput jeftiniji.

Interpol 01.05.2013. 00:51

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2387263)
Svi oni koji imaju T-com, a nemaju više ugovor osjetit će to, kao i budući.

Osjetit će, ali i trenutno su dosta skuplji od konkurencije pa im svejedno ne ide tako loše. I sad da će baš tih 10-20 kuna bit presudno, sumnjam

Lewis 01.05.2013. 02:21

Ovaj HAKOM me sve vise i vise podsjeca na ZAMP :).

HumWeed 01.05.2013. 03:36

nego mene vise zanima dali ovim famoznim ulaskom u eu
ce se sniziti cjene net-a ili nema veze to s vezom (ono neke eu kazne liberalnog trzista i sranja)

?

fanATIk 01.05.2013. 07:22

Citiraj:

HT osnovni Max3 paket

- TEL sa 60 min u nac. fix. mrežama

- INT 1 GB prometa max. brzine 4Mbps

- TV sa 70-ak programa

stara cijena 249,00 kn/mj.

nova cijena 257,26 kn/mj.
Kak ovaj paket narušava tržišnu utakmicu hebote??? Pa bnet dobiješ za manje s flatom i većom brzinom? Koja hrpa debila...

kopija 01.05.2013. 09:48

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2387476)
Kak ovaj paket narušava tržišnu utakmicu hebote??? Pa bnet dobiješ za manje s flatom i većom brzinom? Koja hrpa debila...

Pa bnet se također bavi dampingom, ali nije "operater sa značajnom tržišnom snagom" pa njihove cijene ne podliježu nadzoru HAKOM-a.
Kad Tcomov tržišni udio padne ispod 50% moći će samostalno formirati cijene, oću reć, bavit se dampingom.
Bojim se da će do tada novi problem biti da će mu jedina konkurencija biti Bnet (odnosno Vip), pa će umjesto da se bave dampingom, ta dva igrača dogovarati cijene.
I eto opet posla za HAKOM.
Živio nama praznik rada i HAKOM!

BTW, za one koje žele razumijeti pozadinu zbivanja, cijela trakavica je ovdje.

Rade0n 01.05.2013. 11:42

Mislim da bi trebalo osnovati agenciju koja će nadzirati rad HAKOM-a.

Blue_Fatal1ty 01.05.2013. 12:31

zašto mi ova vijest o poskupljenju i ova o padu dobiti u T-HT-u zvuče povezano hmmmmm... -.-

Princ288 01.05.2013. 12:51

Ocito da je zbog toga i islo ovo sniženje cijena brzina :) sad ce se kompenzirati. Dugo je trajalo :D

Mar 01.05.2013. 18:06

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2387476)

Alternativni operateri su dostupni valjda 5-10% populacije RH..

domis 01.05.2013. 18:39

da...baš
ja recimo imam na izboru t-com (centrala udaljena preko 2km), iskon/optima preko t-com infrastrukture ili mobilni internet.
tak da sam trenutno na vip mobile carnet 15gb + noćna, dok ne rjese optiku ili LTE ako prije dođe :)

hafthorr 01.05.2013. 19:28

problem je cijeli cijena bitstream usluge koju prodaju drugim operaterima naprama maloprodajnoj cijeni finalne usluge

razlika je minimalna sa cime postavljaju druge operatere u nepovoljan polozaj

samim time ili cijena bitstreama treba ici dolje (good luck) ili cijena krajnje usluge.

Mar 01.05.2013. 21:30

To je nemoguće rješiti, tj moglo se prije nekoliko godina, a sad kad ulazimo u EU nikako...
Država je tribala "zapljeniti" DTK i iznajmljivati ga svim zainteresiranim stranama (pošto je realno građanstvo financiralo isti) = poštena tržišna utakmica a državi lova od koncesija.

Možda bi zbog toga imali kratkoročne penale kod EU, ali dugoročno bi se daleko isplatilo i sad bi imali daleko bolje brzine, niže cijene i zdraviji telekomunikacijski sektor.

segregator 01.05.2013. 22:47

Citiraj:

Autor Mar (Post 2387734)
To je nemoguće riješiti, tj moglo se prije nekoliko godina, a sad kad ulazimo u EU nikako...
Država je tribala "zapljeniti" DTK i iznajmljivati ga svim zainteresiranim stranama (pošto je realno građanstvo financiralo isti) = poštena tržišna utakmica a državi lova od koncesija.

Možda bi zbog toga imali kratkoročne penale kod EU, ali dugoročno bi se daleko isplatilo i sad bi imali daleko bolje brzine, niže cijene i zdraviji telekomunikacijski sektor.

Ovoj državi treba Chavez, a sve te Mudriniće treba deportirati odakle su i došli

RaneZ 01.05.2013. 23:49

Bok. Nisam u toku pa odmah na pitanje.

Nisamo ni pod kakvim ugovorom vise sa t-com vec sam presao na amis.
Sto sa njihovim ruterima, modemima ? Proslo je vec par godina... Moram vratit ? Mogu prodat za pivu ? :)

Old Iggy 02.05.2013. 10:39

Citiraj:

Autor Mar (Post 2387734)
To je nemoguće rješiti, tj moglo se prije nekoliko godina, a sad kad ulazimo u EU nikako...

Ne možemo prodavati i plijeniti kako nam se sviđa.

dhalos 02.05.2013. 10:43

povećanje brzine t-kom??

Pita me frend iz sela kolika je meni brzina downloada. Kažem oko 480kb/s, a on da je njemu 1300kb/s. Kaže da kolko zna da nije tražio dizanje brzine. Jel to svima dižu brzinu ili?

Rade0n 02.05.2013. 10:57

Ne dižu svima nego na zahtjev.

segregator 02.05.2013. 11:15

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2387982)
Ne možemo prodavati i plijeniti kako nam se sviđa.

ne bi ni "država" trebala prodavati državnu imovinu tajnim ugovorima, pa eto ipak je prodala

pizdun 02.05.2013. 12:04

8.4. sam zval SZK da mi povecaju brzinu s 10 na 20mbit
nakon 3-4 stornirana zahtjeva (boktepitaj koji su razlozi), i 15-ak poziva SZK, zovem ih danas opet i opet mi zenska veli da zovem kroz par dana. Ispada da nitko u tom jbnom SZK nezna zakaj se meni nece povecati brzina. Na prostornom planu grada centrala bi trebala biti 100m zracne udaljenosti od mene, a zgrada u kojoj zivim je stara kojih 25 god. Po toj logici hardverskog problema nema.

znaci ko tu koga je*e? kroz par dana bude mjesec dana od prvog zahtjeva, i lud sam vise. Mogu ja njima kak priprijetiti (one spike s udrugom za zastitu potrosaca i to). Posto pristojni pozivi SZK ocito nisu dovoljni (svaki put slusam da oni ne mogu nikaj napraviti, da bude kroz par sati / par dana, itd itd)

Rade0n 02.05.2013. 12:40

Zahtjev preko telefona je besmislen jer nemaš nikakav dokaz da si išta zatražio.
To si trebao odraditi preko neta, onda dobiješ .pdf pod nazivom 'order' i to ti je kao račun i onda već imaš neka prava.
Ali uglavnom, ni onda ne možeš ništa ako ti ne povećaju brzinu, eventualno možeš otkazati tu narudžbu/ugovor ako se u određenom roku ne ispuni.
Odi osobno u T-Centar.

Old Iggy 02.05.2013. 15:25

Citiraj:

Autor segregator (Post 2388014)
ne bi ni "država" trebala prodavati državnu imovinu tajnim ugovorima, pa eto ipak je prodala

Naravno da bi trebala, ako je dilema između "isplati mirovine" i "prodaj HT".

MadBoY 02.05.2013. 15:35

Dobili smo danas za produzenje ugovora LG Optimus L3 II, za 99kn.
Barem su tako rekli, da je taj mobitel. Nisu ga imali u poslovnici, pa su samo rekli da je taj model i da ce ga poslati za par dana na kucnu adresu.

mamutarka 02.05.2013. 16:23

A huawei tablet, oce bit jos tog uz produzenje ugovora?

MuroF 03.05.2013. 19:27

je moguće da ti uvale produženje ugovora preko telefona,zovu non stop,nude tablete,tv programe i kaj ja znam,može se produžit na tvoju riječ? ja vjerujem samo u potpis.

Omerta 03.05.2013. 19:29

Da, moguće je da ti uvale ugovor preko telefona..
Bio je slučaj tu na forumu gdje je tata od člana foruma dao OIB i ostale podatke i "sklopio ugovor"..

I nemoj vjerovati samo u potpis, možda nažalost ali živimo u elektroničkom dobu :)

Ati freak 03.05.2013. 19:40

Da prostiš Bože jebo mu ja m+++ i sve je++++ svece i tom i++++ koji je taj prijedlog stavio i usvojio.........

Šta ce ovaj jadni Bnet i Vip napraviti pored Tcom / Iskona, zabi si cekic u facu koji je to osmislio......... po++++ se na Bnet/ Vip kad ionako nemaju ništa svoga.... i to šta imaju je preopterecno ............................. :no2drug::no2drug:

Na sitnim dizanjima cijena se ovce šišaju.......... :amen:

@Muro , naravno da se može produžiti telefonski, zato se razgovori i snimaju.

MuroF 03.05.2013. 19:41

madga,ja nisam dao nikakve podatke niti oib,mada to imaju kad smo kod njih prek 3 godine..

još bi i uzeo da je ok poklon i da mi ne pokušavaju uvalit max tv jer ga stvarno ne trebam,tv gledam preko digi tv (kupio ih je Iskon čujem)

Ati freak 03.05.2013. 19:45

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2389023)
madga,ja nisam dao nikakve podatke niti oib,mada to imaju kad smo kod njih prek 3 godine..

još bi i uzeo da je ok poklon i da mi ne pokušavaju uvalit max tv jer ga stvarno ne trebam,tv gledam preko digi tv (kupio ih je Iskon čujem)

Jel vidiš kako rijec Tcom "poklon" nema apsolutno nikakve veze s zdravim razumom, POKLON = Free, ovo nije POKLON.....

Al eto , marketing cini cuda..

MuroF 03.05.2013. 19:46

ne znam bolji naziv za tak nešto,uglavnom znate na kaj mislim.

Rade0n 03.05.2013. 19:47

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389025)
Jel vidiš kako rijec Tcom "poklon" nema apsolutno nikakve veze s zdravim razumom, POKLON = Free, ovo nije POKLON.....

Al eto , marketing cini cuda..

a kako bi to ti nazvao razne mobitele, externe diskove, tablete i sl. šta oni dijele?
Normalno da su pokloni.

Omerta 03.05.2013. 19:50

Točno to..

Mislim, potpišem na dvije godine za Tcom, dobijem mobitel/disk/tablet, a ionako bi bio kod njih te dvije godine.. Prodam navadene poklone i lovu stavim u džep. Napravljeno već par puta a nadam se i u buduće..

Za mene su to fini pokloni..

Ati freak 03.05.2013. 19:54

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2389028)
Točno to..

Mislim, potpišem na dvije godine za Tcom, dobijem mobitel/disk/tablet, a ionako bi bio kod njih te dvije godine.. Prodam navadene poklone i lovu stavim u džep. Napravljeno već par puta a nadam se i u buduće..

Za mene su to fini pokloni..

Okay, ja cu ti "pokloniti" graficku, a ti meni uplatiš 1400 kn ? Jel to u redu ?

Omerta 03.05.2013. 19:56

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389031)
Okay, ja cu ti "pokloniti" graficku, a ti meni uplatiš 1400 kn ? Jel to u redu ?

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2389028)
a ionako bi bio kod njih te dvije godine..

Što ti nije jasno u ovoj rečenici?

MuroF 03.05.2013. 19:56

al mu moraš pružit i internet vezu 2 godine :D

Rade0n 03.05.2013. 19:57

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389031)

Jel tebe još drži alkohol od 1. maja?
Šta ti nije jasno u poklonima od t-coma?

Ati freak 03.05.2013. 19:59

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2389032)
Što ti nije jasno u ovoj rečenici?

To šta bi ti bio ili ne bio na Tcomu to uopce nema veze, ALI to nije poklon !

To je pogodnost uz DSL , a ne POKLON...

Omerta 03.05.2013. 20:17

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389038)
Došo dežurni smartass, da mi te uživo upoznati...

EOD od mene. A ti si samo uzimaj poklone, ocito da su i na ovoj tržniici " pokloni " koji samo tebe cekaju :.. :goood:

Ma dobro šta će ti to natezanje sad, pusti to..
Nisi ovaj put u pravu, odnosno samo djelomično si u pravu.

Ja mislim da ovako stvari stoje:

Naravno da su to markentički "trikovi" da se privuče što veći broj ljudi. Iako to u ovome slučaju nebi tako ni nazvao.
ALI, onaj tko koristi ADLS od Tcom-a, i zna da će ga korititi "do daljnjega" , njemu se isplati potpisati ugovor, uzeti navedene poklone, i recimo prodati ih. Čista lova u džepu.

Mene ne zanimaju načini na koje je Tcom došao do tih poklona - veliki popusti na količinu, razna dugovanja, ovo ono.. Meni je bitno dobiti poklon i prodati ga (ukoliko ga neću zadržati za sebe).

Govorim sa svojega stajališta.. Druga stvar su ljudi koji "nasjednu" na te poklone i onda ih niti ne otvore iz kutije ili što već, a nakon pola godine im je puna kapa ADSL-a, MAX TV-a itd itd..

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2389046)
Tehnički - nije poklon, ako se plati, bez obzira i da je kunu. Tako da je Ati freak upravu.

Kad malo razmisliš, zbog čega moraš platiti, recimo, 1 kn?
Kako bi zvučalo da jedna velika firma poput Tcom-a doslovno POKLANJA određene uređaje uz potpisivanje ugovora?

Možda sam u krivu, ali mislim da se zakonski to ne smije raditi. I zbog toga nešto platiš 1 kn (ili 99 kn svejedno).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02.