![]() |
Citiraj:
> Microsoft says Windows is becoming an agentic OS, but users simply hate the idea Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da bude Linux zreo za potpuno bezbolan prelazak za par godina. S obzirom na to u što se Windowsi pretvaraju čak i bolan prelazak je manje bolan. Eventualno LTSC verzije budu podnošljive ali pitanje je koliko dugo će masovna grobnica raditi svoj posao na tom planu. |
:fiju:
Citiraj:
> Your pirated copy of Windows might have just stopped working |
Konačno, nema više diskriminacije. :D
|
A ništa, bilo je lijepo dok je trajalo.
Pripremit 180€ i skrušeno pravac u dućan, baš je na popustu, utješna okolnost. |
ovaj dio "The update now makes it impossible to install Windows 11 offline using a local account." mi nije jasan bas :stoopid:?
to znaci da najnovije verzije win-a, izasle nakon november pach-a, nece biti moguce instalirat bez neta or :stoopid:? su oni malo popizdili or what :stoopid:. pa nebi bio online dok stavljam win ni u najgoroj nocnoj mori. samo nek udaraju, svakim udarom sve blize i blize linux-u :fuming:. -------- stavio DOpus. svida mi se, al bumo vidli dal se budem naviknuo da ga napravim default-nim. imam pitanja u vezi doticnog: 1. dali je moguce ikako kad kliknes na neki folder/file, da bude zaplavljena cijela lajna, kao sto je to u win exploreru, a ne samo prvi dio? 2. dali je moguce iskljuciti da mi scroll-a po horizontali, tree panel kad ulazim u dublje zakopane podirektorije. nervira me to skroz. ak nisam dovoljno dobro objasnio recite pa bum slike il nest stavil. -------- @xlr, kad kazes da si odustao, dali je bilo radi njegovog odvratnog (default) sucelja ili nesto vezano za funkcionalnost? ja sam ga uspio dovesti do zadovoljavajuces izgleda (open shell+extended patcher+DOpus), i tek sad cu krenut na testiranje gejmsa pa da se nebi iznenadil :D |
Ja svoje platio 4-5 eura i uredno imam aktiviran profil na microsoft stranici.
Još će potrajati tri godine do novog kompa, za šest godina upotrebe fer cijena. A budući komp može uredno na neaktiviranim windowsima, i tak nema razlike ako podignu cijenu ključeva. Malo iritira poruka na desktopu ali ne toliko da bi to plaćao za micanje. |
Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...
Citiraj:
Nastavlja se i dalje, bez brige. Nego, clanak je glup do zla boga. Jedino sto prestaje radit je KMS38. Hwid (najbolja) i ostale varijante ostaju uredno radit. KMS38 najvise pogadja servere tako da za kucne korisnike nema panike. Najjace od svega je sto te MS support sam uputi na irm powershell komandu kad im vlastiti nacini za aktivaciju zakazu. Toliko o tome. |
Citiraj:
|
Also, čak i ako nekako blokiraju HWID, ako je aktivirano jednom aktivacija će 99% će nastaviti raditi na tom računalu, jedino ako nekako izbrišu sve ilegalne aktivacije sa svojih servera a to sumnjam.
|
Znaci trebalo bi sloziti instalaciju recimo tri najpopularnija izbora: W11 Pro, LTSC, LTSC IOT, aktivirati s HWID-om, napraviti image kopiju svakog i sacuvati ako ikad zatreba - sve dok ne mijenjas mobo.
Isto vrijedi i za W10, jel. |
Ma nema potrebe za time. I da grobari zakazu uvijek ima opcija na internetu za kupit kljuc po 5-10€.
Eh, jedino to ne mozes za LTSC varijante… |
Ostavit cu ovo ovdje...editorial iz 2016, temeljeno na rijecima samog Billa
...i dalje relevantan: Citiraj:
Dakle...zasto da Microsoft mijenja navike i gura svoje anti-korisnicke odluke ako sami korisnici i dalje koriste Microsoft produkte bez obzira kakvo govno Microsoft gurao kroz grla korisnika? Dokle je god tako - nista se nece promijeniti. Zasto i bi? Microsoft danas ionako na desktopu profitira od telemetrijskih podataka. |
Neće su tu ništa promijeniti dulje vrijeme, sve dok se te promjene uvode korak po korak.
|
Nece si sami pucat u nogu. Dok god je tolerancije windows ce dominirat na desktopu.
|
Citiraj:
Windowsi 11 su na 55%, a Windowsi 10 na 41%, sad cemo vidjeli koliko ce padati market share windowsa 10. Windowsi su pali sa 71% na 66%, a mac je skocio sa 4% na 14.27%. Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Ljudi su glupi i lijeni tako da ne ocekujem neke drasticne pomake. Nazalost.
|
Citiraj:
Većina korisnika nije ni svjesna gdje im se spremaju dokumenti i sve je ok sve dok mogu klinuti na folder i oni su tu. Isto tako većina korisnika će prihvatiti sve što im Microsoft turi u welcome screenu, samo da konačno vide te windowse na novo kupljenom laptopu. Sigurno neće reći "e pretjerujete, stavit ću ja Linux". Takvih je navodno oko 80% (kaže EjAj, sigurno je točno). Dodajmo i dio od preostalog postotka koji mora imati win radi posla, pa dio koji ne mogu igrati određene igre bez win itd... |
Mene npr. nije briga što koriste moje podatke i bogate se, sve dok ja koristim njih jednako besplatno i uživam 24/7 ne radeći ništa ili nešto :D
Ak mi netko može rastumačiti zašto bi se ja trebao brinuti budem promijenio mišljenje i prešao na linux, časna pionirska. |
Citiraj:
Mislim, pa stvarno nema ništa loše u tome, a i super je kad iz vedra neba padne neka akcija za kosilicu na temelju tih podataka, jer ko bi rekel čuda se događaju. Linuxa se kloni, jer to je čisto zlo, a i ne rade igre na tome, tak da taj OS nema apsolutno nikakvog smisla, koristi se samo za servere, a to nitko ne treba.:frend: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
To je taman Linux atmosfera, još samo fali prikladni glazbeni broj.:):D
|
|
Mladene, nisam vjernik, ali ako Boga znaš, nemoj prelaziti na Linux, nije to mainstream OS.:):D
|
Citiraj:
|
Ma prelazim obavezno, sad me strah kontrole. Gora je od kontrolora u ZET tramvaju.
Jer "oni" nas kontroliraju, prate nas. edit; ali eto mi to ni ne znamo, jer smo naivni mali korisnici i savinuli smo kičmu pred sustavom...nismo revlucionari. Sad i ja želim biti mali revolucionar i prelazim na Linux! Živjela revolucija :D :D |
I eto ga na...ocekivano. A jebaj ga neki ne kuze, neki skuze kad je kasno a neki ni onda. Ponekad se pitam dal odredene individue na forumu namjerno postaju ragebait postove samo da normalni korisnici nemogu kao odrasle osobe raspravljati o necemu. A mozda je i neka sado-mazo spika...necu osudivat. Gospodo...nije bit Windows vs Linux vs *BSD vs MacOS sa tehnicke strane vec boljeg Windows OS-a za korisnike. Bez konkurencije do toga nece doci. Piratluk samo pogorsava situaciju. Tocka.
P.S.- komentar na moj prethodni post: postoje ostale manje poznate i one poznatije alternative osim Linux baziranih OS-eva na trzistu osobnih racunala. Bit je svega da je Microsoft postao toliko velik da sam diktira globalne standarde i korisnicko iskustvo. E sad - da u teoriji barem izbacimo piratluk Microsoft bi MOZDA imao manje trziste pa bi se morao pridrzavati univerzalnih formata i pravila. MOZDA. I MOZDA bismo onda imali kvalitetniji Windows OS jer bi se vise love slijevalo kroz licence pa nebi bilo potrebe za silnim telemetrijama i AI sranjima? MOZDA. A mozda jednog dana i na vrbi rodi grozde, ko ce ga znat. I jos jedan mali podsjetnik kako je sve pocelo davne 1976: Citiraj:
|
Jedno je pričati o zlom Microsoftu a drugo o korisnicima koji su glupi i lijeni.
S obzirom da su korisnici glupi i lijeni i da to nikome nije zasmetalo pitam zašto bi se ja trebao brinuti jer koriste moje podatke. Potpuno sam svjestan da ih koriste i ne smeta mi. Smatram to robnom razmjenom, njima moji podaci koje prodaju reklamnim agencijama a meni njihov besplatni proizvod. Ali ako se moram brinuti želio bi znati zašto? |
Kak misliš besplatan, pa ti si njihov krajnji proizvod, ali umjesto da ti plate to kaj im serviraš podatke na pladnju, ti si sretan, jer imaš "besplatni" krekirani Windows 11.
|
Citiraj:
Kao što rekoh, nemam problem kaj sam ja njihov krajnji proizvod, svjestan sam toga i ne smeta mi. Štoviše prezadovoljan sam, windowsi nikada nisu bili bolji iz mog iskustva. |
Jasno je meni Mladene na koji način sve to funkcionira, ali namjerno sročim svoje postove na taj način, jer dokle god za svoje podatke na mjesečnoj bazi ne dobivaš nofce od Microsofta, nema tu previše superlativa. Ni ja nemam problema s Windows ili Linux OS-om, jer mi sve radi kak spada i općenito sam podesil sve kak mi paše, ali to ne znači da nema ciganluka i pederluka s obje strane, te da krajnjim korisnicima teče med i mlijeko.
|
Citiraj:
Ne dobivam novce od microsofta ali dobivam protuuslugu koju intenzivno koristim svakodnevno bez plaćanja. Usluga za uslugu. |
Ej, ako ovak nastaviš, utopil budem temu lakim notama teških metala i popratnim supermodelima razno-raznih modnih revija, a onda ti ni Google ni Microsoft ne pomognu u filtriranju sadržaja. Dobro Mladene, zar do toga mora doći? Mislim da ne mora, jer u tom slučaju, bolje da instaliraš Linux.:):D
|
Tema je utopljena odavno.
|
Plitak potok, a voda duboka, ali materijala za raspravu uvijek ima.:):D
|
Onda se vratimo na temu. Na koju Linux distru da pređem, igram između ostalog online igre i imam razne periferije, želim da je sve podržano kako treba i da nemam pad performansi.
Evo želim i ja biti dio naprednog svijeta i da im zaparim i blokam svoje vrijedne privatne podatke. Nek se bogate na drugim naivcima, koji ni ne znaju da su krajnji proizvod te su kao što je rečeno na prethodnoj stranici, glupi i lijeni (nisu moje riječi). Želim omogućiti bolju budućnost mojim unucima, da nisu marionete poput njihovog dede. Želim biti primjer :D :D :D |
Prošli smo sve to neki dan na Steam Machine temi i možeš bez problema isprobati sve te distribucije, ali znaš da kernel-level anti-cheat multiplayer naslovi ne rade.
|
Mladene brkas malo neke stvari. Dakle...
1. Vecina svih nas (ukljucujuci i mene) je davnih dana prihvatila Google i skupljanje podataka bas iz razloga koje opisujes. Dobivas dobar proizvod - placas telemetrijom - ali ti podaci se cuvaju na sigurnom kod Google-a i sluze boljem serviranju reklama od kojih je Google okretao lovu. E sad fast forward > Youtube ili placas ili te tolko zatrpaju reklamama da ti se riga. I dalje skupljaju telemetriju gdje god si prijavljen ili ne preko raznoraznih metoda. A ponekad ti podaci procure. A kad ne Google ih sam prodaje. Koliko su ti podaci kod drugih davatelja usluga sigurni u vrijeme kad vecina firmi gleda srezat troskove i moras se namuciti dobiti ljudsku osobu u supportu? Tesko. Koliko njih NE BRISE tvoje podatke iako otkazes / izbrises racun? Ne svi. I zato dolazimo do slijedece tocke: 2. Windows nikada nije bio besplatan za krajnje korisnike osim ako si kupio racunalo sa predinstaliranom OEM licencom (ovo je inace najcesce najpovoljnija opcija) ili si bio kao ja Microsoft Insider (alpha tester). Brkati Trial period (Vista inace je imala Trial period od 1 sat, nakon toga nisi mogao koristiti vise OS..cisto fyi sto je moguce sa buducim verzijama Windowsa ako MS stisne remen) i piratske verzije sa punokrvnim , neogranicenim i legalno placenim softwerom je u najmanju ruku neozbiljno. Dakle rezime: Softwer koji placas novcano i skuplja telemetriju iako kazes ne - los softwer. Softwer koji ne placas novcano i skuplja telemetriju da bi se financirao - ovisi o prihvacanju samog korisnika (i sto se skuplja i gdje zavrsi). Nitko ti ne kaze da predes na Linux ili nekaj drugo. Samo budi otvoreniji u nacinu razmisljanja i misli dugorocno - kao sto kazes mozda nije za tebe ali za unuke. |
Citiraj:
Reklame nerviraju ali i dalje to smatram fer uslugom. Kaj se događa sa podacima kad izbrišeš račun nemam pojma. Isto tak ne znam kaj se dogodi kad prodam nekome komp koji sma koristio i "izbrisao" podatke. Da me to brine bušio bi hardver bušilicom. 2. ak ne brine microsft gdje sam i kako kupio ključ ne brine ni mene, ako sam kupio nelegalno nek blokiraju, koristi ću tada neaktivirane, isti drek Ja sam otvoren za razmišljanja ali isto se nadam da su i drugi otvoreni za moja. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:16. |