![]() |
Citiraj:
Sori al morao sam :) |
Ajde da ne otvaram novu temu, zanima me samo:
Asrock 880GM-LE Phenom X4 955BE Ati 6850 1GB 4GB DDR3 1333Mhz Proc i grafa ce se lagano clockat. Hoce XFX 450W PSU to drzat bez problema? Hvala:chears: |
naravno
|
Citiraj:
|
i nju bi držao bez problema
|
Citiraj:
|
Pozdrav dečki!
jel može netko da mi savjetuje napajanje za sljedeće komponente jer se nemislim razbacivati sa snagom odnosno sa parama.. U obzir dolaze Seasonic i XFX, s tim da trenutno imam jednu grafičku i danas sutra bi išao na CF.. CPU: i5 2500k + OC MBO: ASR-Z68 EXTREME3GEN3 GFX: XFX 6870 1GB uskoro i druga SSD : OCZ VERTEX 3 120GB hvala! |
|
koji XFX , s ili x?
|
Citiraj:
|
didn't know!
svakako hvala! |
U linksu ti je xfx na akciji za 630kn za sve načine plačanja pa možeš razgulit na kartice ;)
XFX Core Edition P1-650S-NLB9 |
Napajanje za računalo u spavačoj sobi
ola!
evo silom prilika moram računalo preseliti u spavaču sobu i napajanje na njemu je dosta bučno pa ne mogu spavati dok radi računalo.A kako ga gotovo nikad ne gasim već stalno nešto skidam sa neta treba mi jako tiho napajanje. Žena također gunđa zbog stalnog zujanja. Molim vas za preporuku tihog napajanja a trebalo bi pogoniti: cpu : e2140@3.4GHz vga : ati 3850 512mb hdd : 4 komada (80gb+120gb+250gb+320gb) ram : 2x1 gb apacer 1066mhz 2 x ata DVD pržilica hvala! |
Nisi napisao do koliko novaca bi isao, ali svako bi ti preporučio X seriju od Seasonica, znači fanless napajanje. Istida da su kod nas poprilično skupa, i ako ti je to puno, nemozes fulat sa najjeftinijim XFX-om.
|
Koliko ja vidim-kobog veću buku rade stari hardovi, vent na procu i 3850...tak da je pitanje kaj buš dobil taman da uzmeš i napajanje bez venta:)
|
pa više mu napajanje vrijedi od cijele konfe onda :D, @dxdandy uzmi seasonic 380w
edit: i neki kuler za proc tipa ovaj i Accelero L2 Pro ak nađeš negdje za grafu i još pitanje kakvi su ti ventiltori od kućišta |
Citiraj:
Hoče li mi seasonic od 380w bit dostatan ako budem išao kasnije na nadogradnju komponenti.Ima li dosta konektora za sve ovo moje i još pokoji vent. Na ovo Hyperu konektora ima u izobilju pa mi se zato sviđa. hvala! |
ako misliš stavljat neke jače grafe tipa hd 6950 ili gtx 560 Ti onda rađe stavi XFX 450W, a za opremljenost Seasonicu ne brini isto jer ima sve kaj ti treba.
|
Citiraj:
Kakva su ta XFX napajanja.Ne bih htio nešto uzeti pa da ispadne kasnije da sam nadoplatio još 50kn i bio siguran da se nešto neće spržiti prvi put kad bude problema sa strujom.. Kakva su Corsair napajanja.Znam da su dobra ali buka me muči. Dao bih 450-550kn + koju kunu više ako treba. ne bih fanless napajanje jer mi je to preskupo ! thx! |
Tko još uvijek ima loše napajanje, eo prilike da si upikne odlično napajanje za malo para
http://www.links.hr/?page=sviartikli...25&showpics=on Ovaj Core 450W za 385kn je kupnja i po. |
XFX je prepakirani Seasonic. Baš su na akciji u Linksu do kraja tjedna - 450W verzija za 385kn. Isplati se.
Starija Cors napajanja su dijelom Seasonic, a dijelom CWT. Novije serije (osim AX) ne bih preporučao jer nisu ni sjena starijim. |
Citiraj:
I da, kupi si jedan veci disk, npr 1 tb, prekopiraj si sve, i prodaj stare diskove... Jos ces i zaradit nest sitno(ak kupis polovno) + imat ces vise prostora :) To ce ti biti vec puno tisi komp... Jos onda neki cpu cooler(tipa freezer 7pro za 70-80kn) jer ak ti je cpu na 3.4 sumnjam da je stock vent ispod 2000rpm, i onda jos grafa, al te 3850 su ok u idleu :) |
Citiraj:
thx! jel ovo čemu: http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.757.028 |
Citiraj:
Dogovoriš telefonom u osječkom Linksu za neki od XFX modela...i provozaš se do Osijeka. Ili skuplja varijanta da naručiš iz ADM-a Seasonic SS-530GB za 593kn+ptt. Ili najjeftinija varijanta, da u postoječe napajanje ubaciš novi vent. Recimo GT na 1150okr. Ja sam u Codegena ubacio Yate Loon još dok ga je bivši Vemil prodavao kao rebrandirani Chieftec, pa spustio na 7V i nema napajanja...tišina. |
Citiraj:
Zašto forsiraš tog Corsaira koji nevrijedi te pare il Seasonica, pogotovo ako si do kraja tjedna u linksu upecaš XFX450 za 380kn. Ako si pametan, naruči iz linksa preko web shopa tog XFXa za 385kn+35kn poštarina i imaš odlično napajanje za 420kn a da se nemakneš iz kuće. |
Citiraj:
Dali se isplati rastaviti postojece napajanje i ubaciti neki novi vent ali koji i da dovoljno hladi ali je opet sto tisi. Thx! |
Uzmi XFX 450. Neusporedivo je tiši od tog Hipera. Kvaliteniji je od gore navedenog Corsair CX430v2 a jednako su tihi. Uz svoje komponente njega zasigurno nećeš čuti.
Citiraj:
|
Pa kaj mu nije najeftinije stavit samo bolji i tiši vent?
|
Ta napajanja imaju dosta lošu efikasnost i griju se ko blesava. Morao bi naći vent koji ima protok kao i taj u tom Hiperu a da opet nije toliko glasan. Ima temu o izmjeni ventilatora već tu na forumu pa neka je pogleda.
|
Citiraj:
|
Evo od mene +čina za XFX 550W. :goood: Kupio ga pred mjesec dana i prezadovoljan. Tih, ladan k'o špricer, otvorio mi cijelu lepezu mogućnosti nadogradnje i milion puta bolji od mog starog Linkworlda 460W. Uzmi XFX-a, jer vjerojatno neće još dugo biti na ovoj cijeni i ne razbijaj si više glavu, jer je definitivno best buy.
|
Pošto nisam baš siguran, molio bih one koji znaju da mi samo jednostavno odgovore na sljedeće pitanje. Da li je XFX napajanje 450 W dovoljno ili treba jače za tjeranje sljedećeg: CPU 2600k, SSD 120gb, i graf. MSI 560TI???
Hvala... |
Je, mada nije sad da sve to već ne piše bilo u ovoj temi bilo ovdje.
|
Konfa - PSU
Pozdrav, imam sljedeću konfu:
cpu : AMD Phenom II X6 1055@3.3GHz vga : ati 4350 512mb hdd : 1 TB ram : 2x2 + 2x4 gb Corsair DDR3 1600 MHz mbo: Asrock 890GX Extreme3 PSU: Corsair CX430 W Sad, želio bih kupiti jaču grafičku, hd67xx ili hd68xx i, koliko sam vidio na netu, napajanje mi baš i nije dovoljno jako za tu novu grafu, pa me zanima vaše mišljenje i eventualno preporuka novog napajanja. Hvala |
Dovoljno je snažno za bilo koju HD6800.
|
Koji PSU
Molim vas da mi date par prijedloga za PSU konfa je:
CPU: AMD Athlon x4 640 MBO: ASUS Evo GPU: Sapphire hd 4850 512mb HDD: 2x 250gb Hvala |
MS FSP 400W, LC SILENT GIANT 460/560 W, XFX 450W, polovni CORSAIR CX 400W
|
nađe se i polovni seasonic 430w za cca 200kn...
|
Citiraj:
Tiho. Dobra iskoristivost. Slave-ani kabeli, svi. |
Citiraj:
Koje je od ovih najbolje? :D FSP250-60GTA - 2025 grama GPS-450AA-101 A - 1886 grama OCZ500SXS - 1653 grama Namjerno sam stavio FSP 250, zbog mase, inače nije usporedivo s ova dva. Vagnuo samo za tebe :) Piše se sorry :p |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |