PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Teretana, utezi i sprave za vježbanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115865)

Guls 23.04.2019. 14:38

Tražim praktičan gym backpack.
Razlog: krećem uskoro bajkom na posao, a usput poslije posla svratim u gym.
Unutra moraju stati tenisice, ručnik, shaker, novčanik, mobitel.
Znači oko 30l min.
Kupio bi negdje na aliexpress/ebay.

Savjeti?

edit: tražim u biti ovako nešto ali da se ne raspadne za mjesec dana.
Na prošlom mi se ciferšlus raspao tijekom vožnje, sve stvari se razletile po cesti. I to Decathlon brand.

Gilbert5 23.04.2019. 14:56

Da li je netko na keto prehrani a da ide kontinuirano u teretanu?

Guls 23.04.2019. 14:58

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3295517)

Išao. Nisam izdržao.
Možda mogu pomoći?

kepmip 23.04.2019. 15:03

Citiraj:

Autor Guls (Post 3295510)
Tražim praktičan gym backpack.
Razlog: krećem uskoro bajkom na posao, a usput poslije posla svratim u gym.
Unutra moraju stati tenisice, ručnik, shaker, novčanik, mobitel.
Znači oko 30l min.
Kupio bi negdje na aliexpress/ebay.

Savjeti?

edit: tražim u biti ovako nešto ali da se ne raspadne za mjesec dana.
Na prošlom mi se ciferšlus raspao tijekom vožnje, sve stvari se razletile po cesti. I to Decathlon brand.

Ja ti imam https://www.decathlon.hr/p/8383299_t...-132-40_litara
Velika je, čvrsta i ne promače. Nedostatak je to kaj nema više pretinaca

Citiraj:

Taj sam. Radim samo 5x5 stronglifts 3 put tjedno. Uz to 3-4 put tjedno idem na jiu jitsu.

Gilbert5 23.04.2019. 15:06

Ako nisi izdržao onda mislim da ne možeš. :D

Imam iskustva sa keto dijetom, super zadovoljan sam bio jer sam skino 15 kila u kratko vrijeme. Sada mi je cilj hraniti se tako na duži period, a graditi mišiće i gubiti salo. Sada sam na 105 kila na 193cm. Šta mi je ok, ali ipak bi se dotjerao u red dok sam relativno mlad.

Zapravo problem mi je pogoditi omjer proteina i masti, a opet ne mjeriti u grame klopu. I fizički mi je teško jesti puno salate, a znam da mi odgovara.

Zapravo mi je problem jer su me ramena počela boliti, ne znam da li da to pripišem jačim trenizima za ramena, keto prehrani ili ozljedama iz prošlosti.

zkljaja 23.04.2019. 15:33

Citiraj:

Vozio to otprilike 2 mjeseca, brzo sam supresirao metabolizam, pretpostavljam zbog nedovoljno masti, 2-3 tjedna imam rezultate, poslije ne

prije mj dana sam nakon cucnja 6x10 dobio bol udesnom koljenu, najvise kod fleksije u koljenu, uz zvuk kao da se u koljenu nesto melje. Prestao sam cucati mjesec dana, N puta trcao, gurao auto po radioni, bez boli. Jucer odradim 2x10 cucanj sa praznom sipkom i opet boli. Kakva frustracija.....jos cu morat kod doktora za koji termin cu cekati pola godine..

Guls 23.04.2019. 15:44

Citiraj:

Autor papčić (Post 3295533)
Kakva frustracija.....jos cu morat kod doktora za koji termin cu cekati pola godine..

Nemoj uopće čekati.
Tebi treba magnetna rezonanca.
Ili odi kod liječnika opće prakse, traži uputnicu za prvi pregled kirurga + magnentu rezonancu (dvije uputnice). Kirurga ćeš sigurno čekati dva tri mjeseca, ovisno o bolnici, a magnetnu možeš (nakon odobrenja kirurga) odraditi kroz par tjedana u Zaboku ili čak isti tjedan u Gospiću.

Ili jednostavno plati cca 1800-2500kn u privatnoj klinici. Nije se za igrati s time. Obično kad koljeno tako "melje" to nije ništa dobro.

Mommistake 23.04.2019. 15:48

Keto bez dovoljno masti nije keto, već obična dijeta bez UGH-a. Samim time, tjerate tijelo u sfere gdje mu nije prirodno. Glikogen je zajebana stvar, tj. pomanjkanje istog. Ako niste sigurni da li to dobro radite, radije nemojte.

@Gilbert, odredi si nekim redoslijedom.

Ako imaš 105kg, uzmi nešto tipa 2g po kili proteina.
Znači oko 210-220g proteina, manje od 50g UGH-a.

Znači to ti je nekih 1100kcal.

Odredi si kcal unos po danu. Npr. 2000 kcal ti je ok, fali ti znači još 900kcal. To ti je taman 100g masti. 1g masti je oko 9kcal.

I to ti je to.

220g proteina
100g masti
50g ugh
To ti je 2000kcal

Ako jedeš i više, ubaci još 10-20g masti i malo proteina.

@Guls, Zabok, red je nekih 6 mjeseci, na žalost.

200EUR, na redu si za 2 dana i gotovo :)

Gilbert5 23.04.2019. 15:56

@momi, to nije keto.

Keto bi trebalo biti oko ili preko 75% masti. 20 % proteina i 5 posto ugljikohidrati. Vlakna iz salate ne brojim u nista od ovog.

Mommistake 23.04.2019. 15:59

A gledaj, meni se moja računica pokazala kao keto (čak sam i pišati probao), i bio sam u ketozi jedno vrijeme, ali nije mi odgovarala. Probao povećati masnoće, jednostavno nisam se dobro osjećao.

Pupo 23.04.2019. 16:15

Jel nije stvar kod Keta da nesmiješ tjerat dugo, zbog bubrega il tako nešto?

Mommistake 23.04.2019. 16:27

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3295550)
Jel nije stvar kod Keta da nesmiješ tjerat dugo, zbog bubrega il tako nešto?

Osobno znam lika koji je jedan od najboljih penjača u Europi, na keto dijeti je već par godina, zdraviji nego ikada.

Ali da, svatko tko ima malo znanja, ne preporuča na dulje staze.

Gilbert5 23.04.2019. 16:43

Mislim da je malo kompliciranije od tvoje izjave.

Imas more doktora koji su na keto, znanstvenika i bildera.
Navodno ima i dosta sportasa, suska se o kralljici LBJ. Biciklisti i maratonci.

Cilje je biti keto adapted, koristiti paralelno obje vrste goriva. Sta zapravo i koristimo i ovako, ali je cilje imati nesto ketona u krvi.

Cinjenica da je keto popularna prehrana. Ima svavakvih informacije, svatko ima pravo misliti sto zeli ali stvar je kompleksnija od pojednostavljenih tvrdnji.

nhooyd 24.04.2019. 08:48

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3295565)
Mislim da je malo kompliciranije od tvoje izjave.

Imas more doktora koji su na keto, znanstvenika i bildera.
Navodno ima i dosta sportasa, suska se o kralljici LBJ. Biciklisti i maratonci.

Cilje je biti keto adapted, koristiti paralelno obje vrste goriva. Sta zapravo i koristimo i ovako, ali je cilje imati nesto ketona u krvi.

Cinjenica da je keto popularna prehrana. Ima svavakvih informacije, svatko ima pravo misliti sto zeli ali stvar je kompleksnija od pojednostavljenih tvrdnji.

Ako ti bude falilo kalorija, preporucam maslac u kavu. :D

Facelessone 24.04.2019. 09:29

Meni bulletproof coffee baš i nije nešto.
Ja sam bio na ketu jedno 3 mjeseca, taman počeo negdje u ovo vrijeme prošle godine. Kasnije LCHF do Božića odprilike kad sam popustio sa samo 1 čips, samo malo kolača itd...
Došao sam sa 96kg na 80kg i mislim da se nisam nikad bolje osječao.

Sad sam nekim čudom uz sve gluposti kaj jedem usput na 85kg i osjetim da je višak par kila.

Preporuka da si pogledaš malo recepte na DietDoctor ako nemaš neke inspiracije što jesti.

borny 30.04.2019. 10:44

Ima li netko viška (za prodati) utege za zglobove cca 2kg?
Znam da u Hervisu i Decathlonu ima za 100kn, ali reko idem pitati pa možda uštedim nešto love.

fran123456 30.04.2019. 13:18

Citiraj:

Autor papčić (Post 3295533)
Kakva frustracija.....jos cu morat kod doktora za koji termin cu cekati pola godine..

http://www.hzzo-net.hr/e_listei.htm

Provjeri ovdje, mozda mozes i negdje brze dobiti termin.

rap_4_life 04.05.2019. 12:07

Najdraža marenda :dobartek:
https://i.postimg.cc/9RPFrbF8/IMG-20190504-110538.jpg

Ninja_Zg 05.05.2019. 13:25

Citiraj:

Autor rap_4_life (Post 3298433)

Gdje su vlakna? :p

ShAd0w_dAnCeR 05.05.2019. 20:48

ljudi, trebam preporuku za whey prašak koji ne sadrži laktozu i gluten s dodatkom dnevnih vitamina. jeo bih ga svako jutro sa zobi za doručak.
nešto tipa ovo - http://www.theisopurecompany.com/pro...ezerocarb.html

nisam baš voljan plačati poštarinu 180kn ako naručim s iherba..

tizhu 05.05.2019. 23:59

pogledaj na proteini.si ili na polleo sport stranicama. mislim da sam baš vidio neki na akciji.

ShAd0w_dAnCeR 06.05.2019. 00:48

našao sam na polleu takav, ali nema vitamina dodanih, bar nije naznačeno.

borny 06.05.2019. 09:04

Trebam savjet.
Od početka ožujka sam se aktivirao nakon skoro 3god mirovanja (povremeno nogomet) te počeo planinariti i trčati. Vikendom je najčešće Sljeme: Bikčevićeva, Leustek, Šestine-Kraljičin zdenac-Grafičar-vrh. Preko tjedna, ovisno o obvezama, trčanje po nasipu: dulje dionice 10km u komadu (uskoro i više), dionice 400m (naizmjence tempom oko 4min i 6:30-7min) i povremeno nogomet.
U ta 2 mjeseca skinuo sam sa 81,6kg na ravno 77kg što me već pomalo brine. Zadnja 2 tjedna trošim whey nakon svake aktivnosti ili za večeru kada nije bilo vježbanja. Nekada samo sa mlijekom i malo kakaa, a nekada u smoothie makeru zmiksam posnog sira sa nekim voćem i vodom uz dozu wheya.

Očito moram pojačati prehranu, ali ne znam kako. Za doručak si složim zobene pahuljice u kombinaciji sa grčkim jogurtom, mljevenim lanenim sjemenkama, mljevenim bademima i 2 žlice meda. Mogu li tu ubaciti i whey sa mlijekom/vodom?

Mommistake 06.05.2019. 09:10

Pročitao sam što si napisao, i ne kužim što te muči točno?

Nisi opisao problem :) Želiš izgubiti ili dobiti?

Ne preferiram takav doručak kakav ti radiš, way ujutro nema smisla. Zašto ne jaja u kombinaciji s posnim/grčkim i nešto slično?

borny 06.05.2019. 09:26

Želim zadržati masu na ovih 77kg, ali frka me da će još ići dolje.
Radim takav doručak jer je brzo gotov, ne da mi se ujutro prčkati sa tavama, kuhanjem i sl.
Eventualno skuhati unaprijed pa ubaciti jedno ili dva kuhana sa ovime što sad jedem? Što bih još mogao dodati osim jaja da ne bude stalno isto?

Odem na trail i potrošim 1500-2000 kalorija, a ne unesem ih nazad jer se ne mogu natjerati na toliko žderanja...

Mommistake 06.05.2019. 09:37

A gledaj, svi kažu, ne mogu jesti... Možeš, moraš itd.

Prati situaciju, ako ide dalje dolje, moraš povećati, nema druge. Dodaj visokokaloričnu hranu, 2-3 banane kroz dan, malo više hrane u obroku, ma može se bez brige.

Ljudi rade SF od toga, a vjeruj mi, samo treba jesti.

Guls 06.05.2019. 09:41

Možda griješim, ali nije li poanta cardio treninga da te pojede do kosti? Te da upravo radi njega gubiš na kilaži, što pokušavaš izbjeći.
Ti bi trebao imati drugi pristup u termine kada ne trčiš, a to je da se posvetiš treninzima snage, kratki treninzi osnovnih pokreta po principu npr 5x5.
Prehranu bi pojačao s mesom i prilogom, jajima, sirom...
Velim, možda griješim, slobodno me ispravite.

borny 06.05.2019. 09:59

Termine kada ne trčim sam na poslu, faksu, spavam ili učim.
Znam da moram ubaciti treninge snage i pokušt ću to negdje uglazbiti.
Nešto tipa čučnjevi, sklekovi, zgibovi, iskoraci, mrtvo dizanje, trbušnjaci i onda varijacije na sve to što mogu i doma jer nemam vremena za odlaske u teretanu.

Hvala na pomoći :chears:

Guls 06.05.2019. 10:04

Pa nemoj toliko trčati, nisi Forrest Gump :D:D

trpi 06.05.2019. 10:08

banane nisu visokokaloricne, niti 2-3, niti 6-7

whey ujutro sa nekim pahuljicama je dobar izbor

kupi kikiriki maslac, mozes onaj iz lidla mada je bolji neki 100% kikiriki nutrigold 1kg 50ak kn mislim da ima BIPA, ujutro uz to sto pojedes pojedi veliku natrpanu kao himalaja jusnu zlicu kikiriki maslaca, ako tesko ide gutanje drzi casu vode pored i gucni kad zapne

Mommistake 06.05.2019. 10:19

Citiraj:

Autor trpi (Post 3298884)
banane nisu visokokaloricne, niti 2-3, niti 6-7

whey ujutro sa nekim pahuljicama je dobar izbor

kupi kikiriki maslac, mozes onaj iz lidla mada je bolji neki 100% kikiriki nutrigold 1kg 50ak kn mislim da ima BIPA, ujutro uz to sto pojedes pojedi veliku natrpanu kao himalaja jusnu zlicu kikiriki maslaca, ako tesko ide gutanje drzi casu vode pored i gucni kad zapne

Nisi shvatio.

Visokokaloričnu hranu, banane itd. :)

Kikiriki maslac mogu jesti dan i noć :) Ali posni... Nikako :)

trpi 10.05.2019. 11:21

preporuka za hladne tuseve, nisam vjerovao jer mi nije imalo smisla + je bolno pa confirmation bias i odbijanje, ali evo upale umjesto 5 dana traju 2-3.

Ninja_Zg 10.05.2019. 12:10

Citiraj:

Autor trpi (Post 3300059)
preporuka za hladne tuseve, nisam vjerovao jer mi nije imalo smisla + je bolno pa confirmation bias i odbijanje, ali evo upale umjesto 5 dana traju 2-3.

Nakon treninga ili generalno?

Guls 10.05.2019. 12:11

Kod mene pali naizmjence vruće-hladno.
I zbilja pomaže kod upala, puno bolje nego magnezij.

edit: i diže libido.

Mommistake 10.05.2019. 12:11

Generalno ima puno benifita.

Ninja_Zg 10.05.2019. 13:23

Citiraj:

Autor Guls (Post 3300074)
Kod mene pali naizmjence vruće-hladno.
I zbilja pomaže kod upala, puno bolje nego magnezij.

edit: i diže libido.

Kontrastni tusevi rade, ali za hladne kupke/tuseve sam naletio na dosta studija koje kazu da ne rade nis.
Pokusavat definitivno ne planiram, prezimogrozan sam :roller:

trpi 10.05.2019. 17:33

generalno, jednom dnevno se perem i na kraju tusiranja ugasim vodu, pripremim se psihicki i zatim hladnom vodom, stoga nije hladni tus vec kontrastni?

kako god, ovaj video je bio trigger:

poceo sam sa brojanjem 10sek uz disanje i ritanje kao zec, sada sam na cca 30-40sek cool, tek sada vidim te neke benefite, na 10sek nista ali u mom slucaju nuzno je bilo polako poceti pa povecavati kroz tjedne, i preporucujem isti pristup tko misli probati ;)

vremenom se ocvrsne, disanje se unormali i hladna voda vise ne boli

i racunajte da je gradski vodovod na valjda 10-12c dok ovi momci gore ulaze u vodu temperature tek iznad nule, ulaze na nekoliko minuta, i jos je u pitanju kada a ne tus :D stoga ovih nasih par desetaka sekundi je smijurija

Revolver3844 10.05.2019. 21:41

Neko koristi od myprotein Total Protein Blend ???
Razlika između tog proizvoda i Wheya od myproteina je u tome da ovaj sporije otpušta i da je za razliku od wheya dobiven iz 7 različitih izvora proteina ???
Taj total blend+dekstroza+kreatin bolji gejner nego oni njihovi gotovi ??? Ak niš drugo isplativija opcija.

zkljaja 11.05.2019. 11:51

Neces osjetit razliku, trebas onaj koji ti ne radi haos u zeludvu i crijevima, a to mi ne znamo.
Neces od jednlog bit Ronnie a drugog Kendall jenner

trpi 11.05.2019. 12:13

sto sam primijetio opcenito tko god previse mozga oko suplemenata ili se pouzda u suplemente uglavnom napravi nista.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:03.