![]() |
Citiraj:
|
Meni je vent bio lud, svake 2 min se fan speed penjao na 100% na par sekundi pa opet spustao. I nikako to nisam mogao rjesiti. Nego na kraju stavio MSI Afterburner i manual na 25%, a u igrama na 60%vent i sad je sve ok :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel ovo dobro mjesto za pitati o catalyst contr.cemt.? Jer mi to smece opako ide na jetra, ima ko iskustva s tim? Kad upalim drugi displej (Samsung LCD), prvo ga par puta gasi, a kad napokon ulovi i hocu ga ugasit onda mi ga opet par puta pali.. Uzasno iritantno.
Grafa je Powercolor 1GB |
Molim pomoć, jel bi napajanje Sharkoon silentstorm 430W bilo dovoljno za 4870 i ovu konfu sa strane?
Ima 29A na dual railu, a mogu vam i ostatak amperaza napisat, uslikat.. Evo nasao sam specifikacije: http://www.ciao.de/product_images_vi...Image=73654132 |
Izdrzat ce. Ja sam sa chifom od 450w drzao q9300, 4gb rama, hd 4830, pun k usb periferije, 3-4 sata kontrolera + jedno 12ak diskova od 320+ gb.
|
Citiraj:
pogledaj pod moj komp koje napajanje imam i što drži :D. Ne da će izdržat nego se neće ni oznojit :). Meni je proc clocknut još na na 4ghz ;) i radi kao x5 tako da troši ohoho :D . |
Oho, super. :)
Nemoš vjerovat, to napajanje sam uzeo dok je u điru bio još A64 i 6800 Ultra i bome mi se pokazalo k'o najisplativija investicija. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
neki dan sam uzel 4870-i za razliku od 4850,prije te 5870 ova se grije ko mutava,..vent na 100% nafrljen i defaultu je 48-50 stupnjeva temperatura..za razliku od kompa u kojemu iam 5850 koja je na 50%vrtnje ventilatora i 30 stupnjeva je zapopizdit(od sina komp-mali ima 5g al udara igrice ko mutav:goood:,izgleda da je na susjeda:D:D) da i u njegovom kompu je fortron star nekih 4godine 400w i radi bez pol muke,ovo vrti-x4 athlon 620-@3,3ghz,5850 grafa,4gb rama,hardx2 ,2 optike... možda bi i ostavio 4870-al ta temperatura me muči uh-kaj se tak griju..pa izgleda da pe na prodaju:goood: |
Citiraj:
Hm neam pojma, na 100% vent na 4870 kod mene drzu karticu na 32c u idleu i 44 u loadu |
Citiraj:
http://tinypic.com/view.php?pic=2u3vakx&s=5 evo skrenšot-gore link... na ful ventilator i ne spušta temperaturu u idleu ispod 45 stupnjeva:fuming:..idem rastepsti kuler na grafičkoj-možda je pasta dotrajala:no2drug::no2drug: |
Probaj pastu promijenit,moja 5770 je stara pola godine tek i kad sam promijenio pastu temp se spustila za 10C. Vjerojatno ima tepih prasine na cooleru.
Temperature u loadu? ili bolje da ne pitam? :D |
Citiraj:
ma nemoj ni pitati koja temperatura u loadu:nono::nono:..ak nikaj drugo iam grijalicu u sobi pa bum prišparal na grijanju:D.. imal sam-i 9800 gt,pa gtx+,9800gx2 i nijedna se nije tak grijala ko ova i to kad ne pokrenem nijednu aplikaciju vezanu uz gpu:fuming:,,izgleda da će ići na prodaju--sve mogu podnesti al temperature u kompu procesora-matične i grafulje mi je najvažnija.... |
To je i mene nekad zivciralo,ne tolko sto mi se grije grafa nego zato sto mi grije i ostale komponente.
Probaj nabavit Accelero S1, onda ces spustit temp. jezgre i memorije,al ces morat nesta rijesit za hladjenje mosfeta. Ili ju prodaj i ubodi nesto poput moje,malo je brza od 4870, puno manje se grije,manje trosi i bolje se oc-a. Moja na 1000/1350Mhz neide iznad 50C u loadu pod Accelerom.Sa stock coolerom nije isla preko 65-70C. |
Citiraj:
|
Citiraj:
jesi ispuhao hladnjak od grafe. Zna se nakeljit prašine ko za vraga unutra :D....makar i radi turbina na 4800 rpm :D |
Pitanje? Ako bi ubacio hd4870 1gb, u moju konfiguraciju, dali bi napajanje koje imam bilo dostatno da vuče ovu grafu? tnx
|
Da bez problema bi tjeralo. ;)
|
e to me zanimalo, tnx extreme :goood:
|
Cak i kad bi stavio HD4870 + 8800GT za PPU (fizika) bilo bi opet dovoljno.
|
PCIE x16 vs x8
4870 grafa, radi potrebe spajanja TVa na komp, pored 2 monitora, ubacio sam još jednu grafu u komp zbog koje mi (pretpostavljam) sad slot od 4870 na x8. Hoće li biti razlike u performansama u igrama i koliko?
Edit: Našao ovu usporedbu za 5870: http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_587...rfrel_1680.gif Pretpostavljam da nije velika razlika u razlici u performansama između moje i ove, ili? |
Dobro pretpostavljas, razlika izmedju 8x i 16x je zanemariva, nebitno o kojoj se grafi radilo (pci-e 2.0).
Cak i 4x ne rusi puno performanse ko sto se vidi na slici, osim kad se radi o kompleksnim scenama sa aa-om... Osobno sam testira barem 7-8 razlicitih grafa i mogu potvrditi. |
jedna informacija....
Koji bi bili najbolji driveri za Sapphire 4870 512MB |
Ja sa 4850 koristim 11.9 i nemam nikakvih problema. Novije nisam probao.
|
Ja dok sam imao HD4850 koristio sam 9.8 i 10.3, ti su mi radili najbolje. HD4870 nije puno drukcija,ima ddr5 memoriju i malo nabrijaniju jezgru i jos neke stvari.
Isprobaj, ne ponasa se svaka kartica isto. ;) |
11.9 su ok za vrtit benchamark, a 11.11a su mi super za BF3. Govorim samo za driver, bez CCC-a.
Funkcije iz CCC-a zamjenjujem ATT-om, uz koji dobivam i par funkcija više uz manju potrošnju RAM-a. |
Imam his hd4870 512mb i problem je taj da kad gledam youtube prvi put, ventilator od grafe zavrti na 100% i to traje 2 sekunde...nekad i kad se pali windows zavrti isto.Mijenjao sam pastu očistio je nije do toga,čak sam i bios ponovno flashao no ni to nije pomoglo.Dali je netko imao sličan problem?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:54. |