![]() |
Meni su sve posiljke stizale u roku od 10ak dana, a isle su preko royal mail-a
|
Ovdje možeš pratiti kad uđe u HR.
A čudno je da još nije došlo, inače dolazi u roku tjedan dana iz UK. Možda RM opet poštu u HR upućuje preko Grenade. :) |
Da, tu sam i osobno upisao i nema informacija o pošiljci :(
|
Naisao sam danas na global.ebay.com i sad jel to stvarno istina da ovdje prikazuje sve stvari koje smo zatrazili sa svih stranica ebay. Nekako mi se to cini malo i da npr na ebay.com ima vise toga. Gdje je bolje kupovat na global ili na ebay.com ili ebay.co.uk.
|
Cijena koju ti pokazuje u kunama nema veze s realnošću jer PayPal ima neku svoju židovsku tarifu tečaja kad plaćaš ;)
Mog paketa još ni traga ni glasa, nije došao u HR, a ošao iz GB. |
Ja jos nisan dobija 3 paketa iz Kine nakon 45 dana. Sva tri od razlicitog prodavaca i male vrijednosti 5-10 dolara. Dva su mi vec vratila lovu, a treci mi je rekao ponovo poslat sa tracking numberom. Jos jedan paket isto iz Kine je stiga prijatelju (ja san narucija) za manje od 2 tjedna. Tako da neznam do koga je, al se pocelo gubit na veliko. Do sada nikad nista nije se izgubilo a narucujem ima vec 3 godine.
|
Mislim da su Kinezi imali neki praznik prije par dana pa paketi kasne.
|
Meni opet stigli paketi rekordno brzo iz Kine.
Naručeno prošli tjedan (u utorak), a stiglo evo danas, 2 paketa. |
ja sta god sam narucio prije vise od mjesec dana i prije tjedan-dva jos nista ama bas nista nisam dobio
|
Ja nešto naručio prekjučer iz Hong Konga, danas mi se prodavač javio mailom preko e-baya i kaže da je poslao običnom poštom (kako i stoji u prodaji) i da će pošiljci vjerojatno trebati više od 30 dana da dođe zbog stroge carinske kontrole robe iz Azije. Zadnji puta mi je stigla roba nakon 40 dana.
|
Dvije stvari naručene isti dan od 2 različita Kineza. Jedna stigla prošli tjedan, drugu još uvijek čekam... Još čekam i 2 paketa naručena 27., baš me zanima kad će to stići.
|
Meni isto imam stvari narucene prije mjesec dana jos nista nije stiglo. Dobio sam refund za jednu.
|
Moj summary za par zadnjih pošiljki.
Naručeno - primljeno UK - 12.10.2011 - 18.10.2011 (Mislim da Royalmail) US - 07.10.2011 - 24.10.2011 (USPS) Kina* - 22.10.2011 - 03.11.2011 (HongKong Post) *dva paketa od različitih sellera. Za sad je još u redu. Al kako se bliži Božić i blagdani bude se sve više čekalo. |
Citiraj:
|
Ja naručio slušalice iz HK 24.9., primljeno u njihovu poštu tek 4.10. (imam kao neki tracking number) i od tada im ni traga, ni glasa. Čim je nešto skuplje, uvijek štekanje, vjerojatno na našoj carini. A pi***rije po 3-4 dolara dođu za manje od 10 dana iz HK ili Kine.
|
Meni takoder steka 2 paketa kina i 1 paket UK ( samo jedan mi je stigao so far, sad je vec 25 dan negdje... )
|
Citiraj:
http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit RA pokazuje da je u pitanju Hong Kong post ako se ne varam. |
Insert item into bag :D:D
|
Jel šalju selleri robu vikendom? :D Ozbiljno pitam.
|
To ovisi o selleru i pošti.
|
Citiraj:
Ima stvari koje englezi ne puštaju na avion, pa idu "po zemlji"(vlakovi....). Jednu takvu sam čekao oko 70-80 dana |
Citiraj:
|
Evo naruceno 13.09. stiglo danas, nesto im negdje steka uvjek dosad redovito 2 tjedna.
|
Citiraj:
meni isto jedan paket expresno došao iz HK (sitnica od 3$). Naručeno 25.10. stiglo doma 2.11. |
Ovo sa kasnjenjem iz UK zadnjih cca. 6mj je "normalno". u vecini slucajeva dodje sve za par dana dok se zadnjih mjeseci zna desiti da odredeni paket dodje nakon 45dana, pitao sam i u posti za to ali nemaju nikakav odgovor nego kazu da se desi... :(
|
jel ima carina na informaticku opremu,svasta sam cuo a nova sam u ovom pa nek mi neko kaze,konkretno mislio sam narucit Apple Mac mini koji dodje 696 dolara,pa sad ako ima carina kolika bi mogla bit?
|
$160 PDV-a + neki troškovi carine (~200kn).
|
Inače postoji i druga tema koja glasi Kupovina i prodaja preko Ebaya - Upute o Carinjenju
Ukratko, po n-ti put, plaćaš samo PDV, a carinska stopa po carinskoj tarifnoj oznaci je 0% za informatičku opremu. Ostala davanja ovise o špediteru. Recimo USPS ide preko državne carine i pošte, dok FedEx, UPS i TNT Express imaju svoje privatne zastupnike kod nas koji će ti uz "osnovnu" poštarinu lupit svoje troškove posredovanja. Tako da obrati pozornost na to. Citiraj:
|
Također treba uračunati carinu i na standardnu poštarinu, ne samo na vrijednost robe.
|
zahvaljujem :D
|
Je li itko primijetio da polako, ali sigurno dolazimo na crnu listu mnogim ebayim trgovcima.
Tražio sam neki dan neke sitnice (LED prednje i zadnje svjetlo za bicikl) i prošao sam valjda 30 oglasa dok sam našao nekog kome Hrvatska nije na "excluded" listi. Danas tražim staroj ovo i na search listi uz "Price + Shipping: lowest first" filter mi izbaci iznos poštarine, ali kad oglas i otvorim, piše da ne šalju k nama. I tako 30-ak sljedećih oglasa... Jel nam to napokon dolazi na naplatu pohlepa pojedinaca koji su muljali i javljali prodavačima da im roba nije stigla, samo da bi dobili još jedan paket ili povrat novaca. |
Rekao bi, klasika.
|
Mislim da nema smisla govorit kako dolazimo mnogima na crnu listu kad je tih trgovaca mali milijun.
Isto tako nisam baš ni primjetio da smo često excluded, to valjda zavisi što se kupuje. Jedina zemlja koju malo češće viđam među 'isključenima' je Italija. U svakom slučaju uvijek će se naći neko ko šalje u hr tako da nema brige, a 'pohlepnih pojedinaca' ima u svim državama, ako će svi trgovci generalizirat onda bi se ebay mogao komotno zatvorit. |
Citiraj:
|
Meni su najjaci oni sto stave shipping worldwide i onda pod excluded stave jedno 230 drzava:D.
|
Kako god, iz kojeg god razloga, definitivno je više nego prije Kineza koji ne šalju u HR. Prije sam jaaako rijetko nailazio na nešto što Kinez ne šalje u HR, a sad je čest slučaj ovo što 1v@n piše... ponekad treba proći mnogo oglasa da bi se našao seller koji šalje u HR željeni item. I to često više nije tako poželjna cijena.
Npr. tražio sam digitizer za mobitel, najjeftiniji je bio 3,5 dolara, ali je HR bila jedna od malobrojnih zemalja u koje ne šalje. Kod prvog koji šalje je koštao 11 dolara, prilično velika razlika. I naravno ne pomažu molbe da pošalje u HR jer mi na takvu poruku nikad nijedan seller nije niti odgovorio. |
Pozdrav ljudi, trebao bi savjet ili pomoć oko kupnje preko ebay-a.
Prije par dana sam otvorio acc na PayPal-u i registrirao sam se s zaba Visa Electron karticom (ona od žiro računa) te sam otvorio acc na eBay-u i prilikom kupnje nekog artikla dođem do koraka gdje trebam upisati broj kartice, security kod itd. (slika) te nakon što popunim i stisnem continue samo mi refresha stranicu i ponovo me traži da popunim polja. Kaj krivo radim? Dali trebam nešto drugo popunit? Bilo kakva pomoć je dobro došla... Pozz |
Jesi verificirao karticu za onih 1.95$?
|
jesam, sve je to proslo u najboljem redu,
kolega facelessone mi je pomogo oko toga (nije mu prvi puta) ali ovo kod ebay-a nezna pa moram trazit vašu pomoć http://www.pohrani.com/t/R/hK/1neZLONJ/zaba.jpg |
Vidi, ja kod kupnje vec godinama nista ne upisujem sto se tice kartice.
Buy now-->pay now-->otvara Paypal login-->upisem username i password-->otvara iznos i kliknem 2 x na pay now. Nikad nisam morao broj kartice unosit. :stoopid: http://www.pohrani.com/t/3N/YW/1y48KLAv/untitled.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42. |