![]() |
Citiraj:
|
Ajme kada sam vidio ove slike, odma sam iso kontrolirat svoje hahahaha.
Sva sreca sve dobro :D |
U mene su tragični na H100i. I na minimumu minimuma, ono sa toliko struje samo da se pokrenu (pošto su na ručnom potenciometru) već "krče",. Nije to zvuk protoka zraka ili zvuk okretanja, nego jednostavno nekakvo krčanje kao da se okreću na 2000 RPM, a ne 500.
Ovo je već drugi Corsair H proizvod s kojim nisan u potpunosti zadovoljan, a koliko vidim nisam jedini. Puno previše koštaju za ono što nude... |
Citiraj:
"Nije to zvuk protoka zraka ili zvuk okretanja, nego jednostavno nekakvo krčanje kao da se okreću na 2000 RPM, a ne 500." TO sam imao i mjenjao 3 puta...nije to normalno. Zans koji je test ? Upalis nemontirani radijator sa ventovima prema gore..sve ok, ali kad ih stavis sa glavom prema dolje, to počne. A sad, TKO ima kućište sa 120x2 mjesta NA DNU :D :D |
Zašto te gume redovito ne mažete lanenim uljem, ono, jednom u 3mj im
neće škoditi. Sve te gume se kad tad isuše. |
taman posla da idem mazat svakih par mjeseci gumu s uljem da ne ispuca. Kako je kolega rekao, imamo garanciju 5 godina, pa nek svake godine ispuca, tražit ćemo novo :) dok ne nabave hlađenja s boljom gumom :)
|
gledam 14cm penetratore (ovo zvuči fakin gej) pa nekako logikom bi to bio pun pogodak na vako hlađenje ili se varam?
|
14cm ide na H110...a da, sve je po meni bolje od defaulta :)
|
pa 110 i imam i ti 14cm ventovi su junk totalni... propišali su nakon 3-4 mjeseca.
|
Citiraj:
Jamstvo je uz normalne uvjete i redovno održavanje. S obzirom na klimu, svi bliže moru zbog soli u zraku će imati ispucane gumice kroz godinu-dvije bez održavanja. Kontinentalci će proći bolje, ali također je potrebno održavanje. Ti ćeš možda reklamirati 2-3 puta u tom jamstvenom roku - a meni će trajati i godinama nakon isteka jamstva. Lijenost je bolest. |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.corsair.com/~/media/Corsa...ers-041913.pdf Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ma da ne bi još mislio na kuler za kojeg sam dao hiljadu para i mazao ga uljima... nek krepava na godišnjoj razini što se mene tiče, imat ću doživotno vodeno hlađenje ak nikaj drugo :D
|
Ja ipak mislim (uvjeren sam) da to popuca jer je loša kvaliteta samog materijala, to nisu gume za auto pa ako stoje da ih ideš namazati, vodeno hlađenje je pretpostavljam svima u svakodnevnoj upotrebi i još ima 5 god. jamstvo, lako za vodeno jamstvo ćeš dobiti ali zamisli da to propiša po komponentama koje ti više nemaju jamstvo, kome ćeš reklamirati?
|
corsairu, tj. onome koji ti je prodao 'lađenje... van iz struje i u servis sa cijelom kantom pa lagano - dobar dan, dobar dan.
|
Citiraj:
|
Cak i da je predvidjeno mazanje glicerinom po crijevima svaka 3 mjeseca (a NIJE niti to treba raditi u ovom slucaju) opet niko nemoze dokazati jesi ti to rado ili nisi tako da corsairu se isto vata tj. mora mjenjat u reklamaciji :). Oni se niti ne bune tj. sami su mi to predlozili samo cekam odgovor mogu lit to rjesiti lokalno u trgovini umjesto da saljem jer nije mi opcija da mi komp bude neupotrbljiv danima dok se to sve rjesi dostavom razno raznih kurirskih sluzbi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma trebaju mi 140mm koji svjetle pod uv eto šta mi treba :D
h110 i bez ventova je overkill za moj cpu ako ćemo iskreno ali IMA SE :D |
Citiraj:
Nego, da li nešto postoji od Sanyo Denki-a (neki San Ace) koji bi bio dobar za H110? Ono, da je nečujan na niskim okretajima na kojima će biti 95% vremena, ali da može biti zvijer ako zatreba?:) |
Citiraj:
|
Da li se meni isplati prelaziti sa H50 na neki H80 ili NH-D14? Toliko nadoplatiti za par stupnjeva dolje? Po meni jedini pravi upgrade bi bio neki H100 ili H110, a to mi po defalutu ne stane u kućište pa bi to bilo kenjaža za pilanjem, rezanjem HDD baya i neznam čega. Da se, ali je jebada.
FX se grije, grafe isto sad fino ugriju kućište (makar rade na normalnim temperaturama) što se odrazilo i na temperature procesora... |
promijeni taj cpu odron pa će biti dosta h50 :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim, imat takav proizvod i ne uložit kune u istraživanje i marketing. Glaaavno da su tihi i jeeebeeno hlade. Pogledaj Apple. "Tanji je." je glavna odlika svega. Ali je tako isfurano da te boli kita za performanse i sve. Glavno da je tanji (facepalm). |
Citiraj:
BTW imas Crni (kad skines one gumice na krajevima full je crni) ako ti ne pase onaj svijetli ;) http://www.noctua.at/main.php?show=p...s_id=78&lng=en |
šos taki?! ima nas još :D
|
Jel ekipa pita za savjet kvalitete, ti mu odgovoriš i preporučiš "vrh", i onda je problem boja? :lol2: Onda se pita koji je vama ljepši bijeli ili rozi? Ili staviš da je uvijet ta i ta boja, :D kao curice.
BTW @ Sam Fischer, sve se na kraju svodi na par stupnjeva i što je najbitnije u loadu, nekad i 2 stupnja prevagnu, mi smo već pričali, ako ne želiš mijenjati kućište top ti je Noctua (imas i refreshani model NH-D15) i sigurno će biti bolji od H50 i H80, ako ti je preskupo ima na tržnici Thermaltake Frio Extreme koji je bok uz Noctu-u (tu ne ulazim u kvalitetu materijala, to se zna) ali mi se čini stvarno OK cijena za tu grdosiju. LP P.S. Usput H105 je bolji i od H110 i H100i jer ima deblji radijator |
Citiraj:
Ja znam odapet kad naletim na tvoj ovakav random komicni spam post :D @virus, hvala na savjetima, tako nesto i gruntam po glavi. Nista nije hitno, tako da ce biti cjenovno elasticno, ako uleti dobar deal, uzmet cu :D |
Može li mi netko napisati jedan razlog za kupovinu AIO vodenog pored vrhunskog zračnog hladnjaka - osim za pohvaliti se frendovima/curi/kolegama da imaš vodeno hlađenje računala. Mislio sam da je to malo bolje riješeno, ali loši ventilatori (?) je smiješno sa obzirom na cijenu.
Prije par godina znam da je bilo čak možda i opravdanih razloga za brigu kako će matična izdržati skoro pa 1KG grdosije, ali kada vidiš današnji backplate što dolazi sa dobrim hladnjacima, kada sam montirao Noctua-u nisam vjerovao kako je stvar dobro riješena. Noctua NH-D15 je 3°C lošija od H105 - 1°C bolja od H110, a puno tiša - TechPowerUp. :) |
Ja se isto slažem sa većinom što si rekao, ali radeći na kompovima razlozi su ti što je otežan bilo kakav naknadni rad na računalu kao što su 8pin konektor, 3pin za ventove, memorija, proc...., ovise i o kućištu neke stvari, dok je kod vodenog sve otvoreno pa je bilo kakva intervencija puno lakša, tu je naravno stvar i ukusa, vizualnog izgleda, svatko ima svoje.
Ja npr. preferiram zračne/toplovodne hladnjake isto u tom segmentu i odusto sam od H100i (zasvrbilo me :D) moja Noctua radi svoj posao kako spada i jedino bi išao na neki custom loop da imam viška para ali to rađe utučem u neki drugi HW (npr. možda neki I7 u budućnosti ako bog da :D) Kako sam već dosadan pa da spomenem i kolegu Sam Fischera koji razmatra određene solucije (par postova iznad) on ako se odluči na Noctu-u mora vidjeti ako mu nešto ovako odgovara, pošto je na slici isti case koji on ima. :zdero2: OUT :chears: |
Citiraj:
Izgleda da ako zelim improovat hlađenje, morat ću krenut s kućištem :D |
Citiraj:
(Iako moram priznat da nakon 4 custom loopa, imat AIO je ko kupit punta nakon civic type-R.) |
nakon kupovine H80i sam shvatio da mi je pumpa od H80i najglasnija komponenta u racunalu i odlucio sam se mjenjati za Noctua NH-U12S
Neznam koje vodeno hladjenje moze imati tisi rad od Noctua ventilatora na nekih cca 600 rpm? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pumpa nečujna. Vrlo zadovoljan za sada. Jesi probao smanjit rpm pumpe uz pomoć Corsair Link SW? Na H80 verziji je pumpa bila potpuno nečujna na nekih 1700rpm-a, bez ikakvnog povečanja temperature procesora. |
ma probao sam i onda kad smanjujem dobijem neki visokofrekventni zvuk....uzas jos gore.
Jos je pod garancijom, neznam da li ju mogu poslat natrag (RMA) |
Citiraj:
Ili bolje nemoj... |
evo da cujete kako se cuje moja H80i
cuje se i ventilator, ali onaj visokofrekventni zvuk je boze sacuvaj.... http://www.file-upload.net/download-...e-012.3ga.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:49. |