![]() |
Citiraj:
inace prescott jezgra |
otišlo sve gore za kojih 3 stupnja, ali sam nda stavio u kućište na ispuh jedan 120mm i na proc Hyper TX2, i nakon toga mi je ovakvo stanje:
prije ljeta i prije hlađenja dodatnog: MBO ~46 CPU ~32 GPU ~53 HDD ~43, 41 na ljeto, dakle sa povisenijm temp, ali i dodatnim hlađenjem: MBO ~42 CPU ~28 GPU ~49 HDD ~34, 33 konfa iz siga. Sve idle u oba slucaja, nisma mjerio pod loadom |
Citiraj:
|
http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard01.jpg
Jedino me malo brine temperatura memorije 45/58 edit: imam vanjski sensor od aerogate-a zapikan na chip od memorije. |
Citiraj:
|
Prilično se ugrijalo nakon 2 sata GRIDa:D
Sliku u thumb :-) I temp grafike nije točan:D Skakala je i do 97° C:lol2: I CPu fan ne radi na 0 RPM; već vrti od 700-1700 ovisno o temperaturi;) |
CPU = Idle 42 s tim da je na 3.2GHz a vent na 1700-1800 o/min
MB = oko 35 GPU = 42 Radeon HD3870 HDD = nikad nije idle! u rasponu od 32 do 35 ..povišenje temp. je u prosjeku za 4... |
Citiraj:
trebam puuuuuuuuuuuno novih stvari u njemu,najbolje ga prodat nekom ko nezna pojma o kompjuterima i kupit novi |
U decki,ja sam svoju 2900 spustio na 290/400 da se manje grije..i opet 53 u idle-u...grije li ga grije...uf(vent na 31%)
Nemogu igrat nista kak spada, digne mi temp. sobe za 6 stupnjeva... A proc i to, nemreda..isto ko i zimi...samo grafa prca |
Mogao si bolje uzet za te pare X1950Pro koja se puno manje grije...a performanse su tu negdje. Jebi se kad si lakom i antitalent :D
|
Citiraj:
dakle: prvi slucaj: C1: ~39 C2: ~41 drugi slucaj: C1: ~34 C2: ~36 ;) |
Citiraj:
Meni se sve stabiliziralo na nekih 36c po jezgri na flagshipu uz ove nesto nize temp trenutno... Josh da Beshtya napokon isporuci S1-ice da smanjimo grafe i njihovo pregrijavanje i di ces bolje |
Ispričavam se na OT - ali postoji li neki program koji realno očitava temperature svih komponenti, dakle ne zasebno za CPU, GPU, HDD...nešto tipa Everest (iako ne znam koliko je precizan) ali da je specjaliziran samo za to?
Neda mi se instalirati nekoliko programa (koliko god oni mali bili:D) za monitoring... Unaprijed hvala na odgovoru! |
Citiraj:
Sta ti fali Everestu? Pokusaj sa HWMonitoringom. |
joj jojj
Citiraj:
A to da sam lakom i antitalent :chears: (kad bude zima netrebam palit radijatore, imam radeonku ;) ) |
gori nebo, gori žepa, ko nema klime nek smanjiva sve jer slijede grozne temp u sljedecih par mjeseci! :)
trenutno po ovim vrucinama clockan na 3.2 ghz IDLE = 39-42 LOAD = 55-59 ali mora to ici jos dole... danas mi ocz dosao sa onim xtc sprederom a sutra dolazi ona crvena škorpija od beštije (ako sve prođe kako treba) ... plus klima, tako da cu ja ici na 3.6 preko ljeta a nadam se 3.8 na zimu |
A za sto ti treba Quad na 3.6GHz prek ljeta a 3.8GHz prek zime? Nadam se da imas nesto pametno za rec :)
|
kurcenje :) hahah jao pratim tvoje postove stvarno, i uvijek imas nekom nesto uletiti... ne kazem da nemas pravo, ali malo zezanja oko ovog nemora dovesti do prepirke sto ce ti... ETO ZATO STO MI JE DOSLO DA GA DRZIM NA TOJ BRZINI, jednostavno ko zelena boja
|
Nisam ni pocinjao nikakvu prepirku... samo sam pitao za sto ti treba, rekao si kurcenje i ok, sve 5. A to sto su ovih dana pojedinci profistali u ovoj temi pa moram svakom nesto rec je tako. Neki prde bezveze pa ih zelim ispravit. U tom smjeru idu svi moji postovi tu tako da nevidim gdje ti prepoznajes ironiju ili poticaj za prepirku tu :)
Zivio ti meni :beer: |
hehehe ma vjeruj stari da zadnje na ovom forumu sto zelim je prepirka u prazno! nek tjera svako po svom, sta im ja mogu :D ... ja vjerovatno to radim iz neke dosade u smislu, rizika... sprzicu nesto pa me to vuče vise nego kurchenje ali et ... haj budi pametan :)
evo jedna pivkara od mene, poceo sam piti karlovacko opet, nekako mi najbolje sjeda kad ustanem ujutro u 6 na posao! :D |
Citiraj:
A sto se tice prodaje neznalicama..... sram te bilo :D Citiraj:
Jesi probao mijenjat napon? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
otkako je došao S1,temp su još pale:D,baš sam zadovoljan:) http://img353.imageshack.us/img353/7...sas1dg4.th.jpg
|
Citiraj:
I da, grafa opako ispuhuje, tako da na zimu okrenem kuciste i grijem sobu:care: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Smanjivanje napona vise spusta temp nego frekva (npr vidi 2900Pro) http://www.imagesforme.com/out.php/t...900Protemp.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajd barem ja ne dahćem i nemoram se tuširat svakih sat vremena kad malo zatopli ko ti:p |
I kod mene ljeto je stiglo :
--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------ Sensor Properties: Sensor Type ITE IT8716F (ISA 228h) GPU Sensor Type Driver (NV-DRV) Motherboard Name Gigabyte MA69G / MA69V Series Chassis Intrusion Detected Yes Temperatures: Motherboard 42 °C (108 °F) CPU 32 °C (90 °F) CPU #1 / Core #1 10 °C (50 °F) CPU #1 / Core #2 23 °C (73 °F) Aux 35 °C (95 °F) GPU 46 °C (115 °F) Seagate ST3160811AS 34 °C (93 °F) Cooling Fans: CPU 1854 RPM Chassis 1663 RPM Voltage Values: CPU Core 1.28 V +3.3 V 3.36 V +5 V 5.08 V +12 V 12.22 V +5 V Standby 4.92 V VBAT Battery 3.14 V DIMM 1.90 V |
vidi se da je sj.... senzor na brisbaneu do jaja
|
Citiraj:
naprijed ima 12cm vent koji bi trebao raditi propuh , ali ocito da radi propuh jedva do pola kucista , morati cu se ovih dana pozabaviti sa time , izgleda da 12 + 8 ventovi i box cooler nisu bas bajni kao sto sam mislio , doduse ne pregrijava nista ali ipak bi htio malo da su nize ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
ako ne bude kakvih komplikacija, prijatelj mi iz zg donosi Red Scorpion Xigmatec, pa cemo malo temp smanjiti! ne mogu nac nikog ovdje na forumu da ima tu škorpiju da mi kaze kako radi |
Ja sam se sa hlađenjem na kompu osigurao, možda još da zamijenim Antecove ventove za Scythe SlipStream 1200rpm i dodam Scythe potenciometar. Jedino je temp Maxtora malo viša nego inaće, 38C, prije je bila 34C.
Klima radi 24/7, dobra je izolacija tu na katu, al baš ne pušta vrućinu kad uđe u kuću. Isto vrijedi ako je hladno u kući... Ako dobro ohladim cijeli kat, mogu čak i gasit klimu da ostane hladno satima, al radi sad skroz na low i fino tiho praši 23C. |
Citiraj:
|
Ma kakva klima... to je za žene, pravi muški se znoje :D
Evo malo pod 100% opterećenjem i slušanjem mjuze, proc na deafult :kafa: http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard02.jpg |
Citiraj:
A sto se temp tice, to je idle temp, a na grafi je privremeno Thermalright HR03-R600 cooler sa 12-icom Scythe Slip Stream SH@1900rpm (<40dBA), koju uglavnom drzim prek Zalmanovog MFC1 na 600-700rpm-a(18dBA). Prema testovima vent daje negdje oko 90-ak cfm na 1900rpm (toliko je bilo na onim temp), premda on i nije bash namijenjen za hladit heatsink (nego vise kao vent za kuciste, zbog statickog tlaka). Ugl. imam jedino manjih poteskoca sa volt. regulator temp (trebala bi bit bliza core temp), al to cu vjerojatno rjesavat nekakvim homemade heatsinkom i/ili ventom :) P.S. VIDI kako se ponasa i na vecim frekvama |
Citiraj:
Nesto kasnije... Eo, smanjio sam voltažu na .0875, i klokove na 250/350..i temperatura je oko 45 u idleu, znaci oko 20 manje negoli defoltne postavke. SAd me zanima dali undervoltanje vuče sa sobom kakve loše mane, ili utjecaje na grafu?? |
mene isto zanima jel ce mi utjecat na grafu puno ako smanjim napon? a i neznam kak u biosu to smanjit...meni samo ima za proc i ram,nema za grafu:(
al sretan sam sto sam uspio smanjit temp grafe sa 99 stupnjeva na 82 u igrama,ovako mi je 54 stupnja...i proc sam malo smanjio taktove sa 3.6 na 3.25ghz jer mi nest zeza zvucna dok ga clockam iznad toga(nece mi ju uopce ucitat:D) i sad mi je proc na 61 stupanj u idleu |
@kkljajic - kartica ti radi na 250/350??
Daj čovječe kupi si polovnog VF700 za 70kn, nakelji na njega neku 12-icu...mir, tišina i hladovina... Inače, od tolikog spuštanja memorije nema svrhe...od jezgre još nekako... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:27. |