![]() |
Nakratko sam odvrtio 3dmark 05, na intelu E2160 i 2gb kingmax dddr2 800; naravno s grafom iz topika po defaultnim vrijednostima
uz proc na default (1,8Ghz) daje rez 10200 uz proc na 2,88 Ghz dobijem 15300 kasnije cu probat jos malo kloknut grafu da nebude bas po defaultu. |
Citiraj:
Meni je na ovom E6400 @ 2.8 s HD3870 (850-2500) davalo nešto manje od 12k 3DčMarka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo, odvrtio test i u 3dmark 06, proc na 2,88ghz, grafa na defaultu, rezultat je 9900
|
Kako mi je ventilator lagano išo na živce svojim isključivanjem i uključivanjem prilikom rada na desktopu išo sam mrdat po Atitool 0.27b4. Taktovi grafe su prije bili podignuti za 20 preko CCC-a. I išo ja pod Fan settings i tamo malo to ipsrobavo i sve 5. Dođem na onaj glavni prozor At-a gdje kaže temp i stisnem da stavi sve na default. Vrati on taktove i odjednom skoči temp za 10°C. Vratim i pod fan sve opcije na default i dlaje isto. Restartam komp i gledam opet pod fan tamo sad sve ko i prije, i temp je normalna (38-41). Ali sad se ven vrti 100% kod tih tem a kad se ona povisi na 50°C on vrti 50%.:stoopid:
|
Čitan ovo 3 puta i ne kužim šta si radija, al očito ni ti neznaš, uglavnom ovako to izgleda:
http://pce.hostili.com/images/Omuwa_thumb.jpg to gore je default, ti podesi kako ti paše, ja sam recimo podesio da radi na 30% sve dok ne pređe 60°C. E sad kućište mi je solidno provjetreno i temperaturu iidle radu ne prelazi 60, pa se ni ventilator ne vrti preko 30%. A 30% = bešumno:) Naravno, treba i Ati tool namjestit da se vrti kao proces u windowsima, jer ako ne radi u pozadini ventilator vrti kako je namješten;) |
http://pce.hostili.com/images/untitled2rky_thumb.jpg
Evo, stisnuo sam apply i on dalje vrti sa 10%, na GPU-Z mi pokazuje 100%. |
Citiraj:
A GPU-Z pusti vjerovatno krivo očitava, uskladi Ati tool i na konju si:) |
Hehe, krivo. GPU-Z kaže toćno. Na Atitool mi piše da se vrti 10% a vrti se na 100%(po zvuku). Jedni radi pravilno kad stavim da vrti ventilator na točno određen postotak.
|
Citiraj:
|
Pa meni isto bilo sve ok, sve se shebalo dok sam stisnuo na default, na atitool-u. Pokušao Brisati Atitool, restartati komp i sad neće da vrti prema obziru na temperaturu, nego vrti 100%.:hitthewal:
|
Citiraj:
|
koja je defult voltaza za gpu od 3850 modela?
|
dali se u bundleu s tom grafom club 3d hd3850 oc dobije adaptar za napajanje .
odnosno ako bi netko mogao napisati što se sve dobije u pakovanju. na onim slikama prije se nevidi točno dali se nalazi taj adapter u pakovanju:kafa: |
Citiraj:
Inače sve mi jasno osim toga kako ti to na ovoj slici ne vidiš, al dobro... Citiraj:
|
Slika ti je full mutna, vidim DVI-HDMI adapter, jel bude i HDMI kabel u bundleu ili 0 bodova?
|
Citiraj:
Ima, evo ga po sredini ispod coolera od grafičke;) |
Ne composite tv-out kabel, nego HDMI kabel.
|
Citiraj:
Adapter dolazi, kabel ne |
Blah, to je znaci jos 50kn gore...
|
Citiraj:
|
njemu fali napajanje koliko se sjecam,
mozda ga nabavi uskoro... |
zanima me koji bi bio najbolji ati tool za hd3850 oc....čitam temu al nikako da naiđem na to:lol2:
|
Citiraj:
|
Cekam kuciste i napajanje, jos mi nije stiglo... :fuming: Trebalo bi danas ili sutra doci, ako bude trebala pomoc obratit cu vam se... :hitthewal:
|
ja koristim ati tray tools v1.4.7.1193
|
nešto mi se čudno događa s tom grafom.. ili s everestom
u everestu mi prikazuje da je brzina GPU clocka 297MHZ:wtf2: pokrenem ati tool 0.27b u njemu piše 715MHZ i kada podignem GPU clock na 722MHZ(ati tool) everest prikazuje 716MHZ neznam ko tu koga :stoopid: |
Citiraj:
|
pokreni ti i program gpu-z pa onda usporedi.
ono 297 ti je u 2D modu, spusti clock da se manje grije, kao i cpu uostalome... |
:lol2: a več mislio da se neki **** shebo :beer:
a kak oisključiti taj powerplay..ako je moguče isključii ga EDIT: evo u gpu-z je ![]() Image Hostinghttp://forum.pcekspert.com/Thanks%20...ting%5B/URL%5D |
možeš, napraviš profil i staviš 2D/3D iste taktove.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...Tool3DView.jpg ali čemu? samo bu se nepotrebno grijala, a sumnjam da ti nešto šteka dok je na tim niskim taktovima, jer je onda u 2D ili idle... |
Evo napokon je opet ova grafička dostupna
u hg spota, CLUB 3D ATI Radeon HD3850 OverClocked (699 kn) da li je još best buy ili da uzmem nešto drugo za te novce |
8800GT polovnu za 700kn...
|
Citiraj:
|
kad vec uzimam uzeo bih novu s garancijom tj.ovu
nego da li ce mi moc ic na ovo napajanje sta sad imam? Ima samo 350 W ali je dosta kvalitetno |
npajanje bi trebalo biti dovoljno ali nema pci-ex priključka za napajanje
i jos jedno pitanje vezano uz tu grafu imam istu takvu.. esad dali da stavim jos jednu takvu u crossfire ili da uzmem jednu jaču tipa 4870, 4850??? što bi mi se bolje isplatilo u omjeru cijene i perrformansi?? |
kolko vidim u moj komp nije PNF tako da mislim da nece biti dosta
|
kolko vidim u moj komp nije PNF tako da mislim da nece biti dosta
sta to znaci PNF, malo san nestrucan u napajanjima? |
Oznaka modela Fortron napajanja. PNF su bolje verzije od tvog THN-a.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30. |