![]() |
ne znam di postavit pitanje pa cu probat ovdje.
imam onu basic lemilicu iz lidla. i svako toliko treba neku sitnicu zalemiti. najcesce oko bozica kad se odleme spojevi na hrpi lampica. uvijek se mucim s tim sitnim zicama i da njih ogolim od gume i kad to napravim onda je sve sitno i mucim se da zalemim. trebale bi mi dvije stvari. 1. imaju li kakva sitna klijesta za ogulit zicu? ali onu tanku kao sto je u lampicama? elektricari imaju takve ali ne znam do koje mm one idu. 2. nekakav stalak s povecalom i hvataljkama da mi drzi to sta lemim? |
Zapalim upaljacem te zicice, pljunem prst i skinem izolaciju :)
|
Ja to zubima rjesavam vec 35 godina :D
|
Zubi su skupi :o
|
Ove nisam placao, pa ti ne bih znao reci :D
|
hvala na vasim prijedlozima. slicno sam se i ja snalazio :D
cesto bi skalpelom skidao pa onda prerezem sve komplet. pa zubima. al nisam jos do sad palio |
Citiraj:
Slažem se kolega, zubi su skupi. Citiraj:
Eh... Bit će kasno kad budeš plaćao pa govorio zakaj sam to zubima. |
Evo vec 44 godine su izdrzali, pa bih rekao da su relativno dobrog kvaliteta :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Rođen u Blatu, odrastao u Trnju, hranio se na Šalati Quote je iz teme Žderonje. |
Citiraj:
- te lampice su šrot - u taj "kabel" od lampica stave dvije-tri licne bakra - ta lemilica od parksajda je šrot - sve skupa je šrot :D Bude u Lidlu ovaj alat za skidanje izolacije svako toliko, i on je šrot ali poslužit će svrsi isto kao i lemilica (imam i jedno i drugo): https://jelposkupilo.eu/proizvodi/li...e-izolacije_p3 on ima par "predefiniranih" debljina kablova no ne bi me čudilo da te kineske lampice imaju neku žnj debljinu i da ti neće pasati, stoga vjerojatno je oštar skalpel najbolje riješenje... |
Ajde kad ste već potegnuli pitanje guljenja kablova. Kaj preporučate osim skalpela?
|
Citiraj:
budem zapratio lidl i taj alat. sad jos samo nac nekakav stalak/drzac za te sitne limice od plusa i minusa :D |
Vidio u Kauflandu, jel ih ima tko i jel valjaju?
https://upload.haustor.eu/slike/2024...0828155516.jpg |
Imam ih ja vec odavno. A ono, funkcioniraju ako znas raditi sa njima. Nista profesionalno, ali za zakrimpati stopicu tu i tamo su ok. Ako je nesto na motoru ili autu gdje ima vibracija, ja malo i lemilicom utvrdim da bude bolji spoj.
|
Više pitam za skidanje izolacije
|
A to funkcionira bez problema.
|
Ja ih imam ali sam ih koristio samo za stopice/tuljke, prvenstveno su za to namjenjene a ovo skidanje izolacije je samo dodatak...
|
ekipa, gdje je u Velikoj gorici prodajno mjesto ZETa za mjesečne karte?
na kolodvoru? |
Je li netko iz zg spojen na gradsku plinaru proučavao da li ostati na plinari Zagreb ili ne napraviti ništa pa preći na međimurje plin?
|
Citiraj:
ja bum vjerojatno ostal na GPZ |
Jel se tko probao registrirati da bi dobio ugovor preko stranice?
https://www.gpz-opskrba.hr/zelite-os...b-opskrba/1795 Meni kaže da oib i omm nisu valjani. Tko tu koga? A na https://mojracun.gpz-opskrba.hr nema nikakvih podataka više |
Jučer ispunio na stranici, danas došao ugovor na mail.
|
Nije mi se dalo tražiti ima li tema ali opet pokušavaju da mogu čitati poruke. Mislim da im psihić bu trebal poslije čitanja mojih poruka.
https://www.patrick-breyer.de/en/pos...#chatcontrol20 |
Nego jel berete gljive? Poznajete ih?
|
Ja neki dan propješačio 15-ak km (tak bar veli sat) i pronašao jednu veću košaru sunčanica a još barem duplo više ostavio u šumi. Krenuo brati vrganje ali pošto u tom kraju očito još nisu krenuli a naišao putem na par sunčanica onda sam počeo brati njih. Zanimljiva stvar je što nikad do sad nisam brao sunčanice pa sam lijepo usred šume tražio mobilni signal, googlao i dobro svaku provjerio. Evo supruga i ja smo još živi tak da sam očito ubrao dobre 🤣
Inače berem samo vrganje, lisičarke i prosenjake. Od sad će i sunčanice biti uključene u berbu. Na Faceu po grupama vidim da ljudi nose pune košare, rastu ko ludi. |
Plin u Zagrebu
Može li mi tko objasniti koja je razlika između imanja distributera Međimurje plina i GPZ-a u smislu kvalitete plina? Jer koliko znam ne postoji više paralelnih plinskih mreža u gradu što će ga reći da postoji samo jedna glavna cijev kojom plin dolazi u ulicu a što pak znači da Pero Perić s kućnog broja 1 koji je odbarao Međumurje plin će imati apsolutno identičnu kvalitetu plina kao Đuro Đurić s kućnog broja 2 a koji je ostao na GPZ te je jedina razlika samo kome na kraju plaćaju jer sirovina koju dobivaju je identična.
ili sam u krivu? |
Kvazi tržišni igrokaz kao sa strujom ....
|
Citiraj:
|
Malo kmečanja.
Zašto se toliko forsira gradnja stadiona u Maksimiru? Treba ga staviti van grada da se ne maltretiraju stanovnici kvarta kao i ostali građani. Mislim da ga trebaju negdje blizu obilaznice i autoputa smjestiti. A ovaj sadašnji ostaviti atletičarima. A i što će takva građevina koja ima park sa sjeverne strane a sa ostalih strana kvart gdje su obiteljske kuće. |
mudro zboris, ali dinamo je maksimir, godinama. i preseliit ga u drugi kvart, van grada negdje, ne znam bas.
onda stih: "ulice su modre sve do maksimira" nebi vise imao smisao :D |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:33. |